2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310

Yarini ben de iple ceķiyorum.

Teyzemin kızında olnuş aynı durum dr onada aynı şeyi söylemiş ve şu anda 10 yaşında bir problem yok ama için rahat etsin diye bir başka doktora git istersen canım

Canım bir emzirme danışmanına gitsene çünkü bebiş daha küçük emmeye başlar birde acı ekşi baharatlı yiyecekler tüketiyormusun bunlarda bebeği sütten uzaklaştıran şeyler
Yediklerime çok dikkat ediyorum ki . Bide Urfa'da emzirme danışmanı bilmiyorum Araştirdim o ne diye bir soru ile karşılaştım.

Canım ilk dogumumda oldu. Oğlumun başı koluyla birlikte çıktı. Baskıdan dolayı tek taraflı kan birikmesi oldu kafasında. Norolojiye gittik ultrason falan istediler. Nöroloji doktoru hiç bir sıkıntı olmaz dedi. 2-3 ay içinde o kan tamamen dağıldı. Hiç bir sıkıntı da olmadı çok şükür. Yine de bir noroloji doktoruna gitmende fayda var. Geçmiş olsun..

Kızlar hastane de doğum yapmadan önce bilgi aldınız mı oda süslemesi ni onlar mı yapıyor prosedürlerini sormuşmuydunuz önceden?
Birde hastaneye ikramlık neler götürmüştünüz ben sadece hacışerif den çikolata yaptırcam başka bişeye gerek var mı ki zaten hastaneye pek kimseyi çağırmıcaz eve çıkınca haber vercez çalışanlara dağıtılır büyük ihtimal çikolata da.

Canim cok sagol ya icimi rahatlattin. Yarin cocuk cerrahiye gidecegiz sunnet icin.bakalim kafasina ne diyecek norolojiyede gidin bi gorsun derse oraya da gideriz.

Cok sagolasın bugun 5. Gunum cok sukur daha iyiyim. Tuvalete kendi basıma gidebiliyorum, bebisimi normal pozisyonda emzirebiliyorum. Yataga yatıp kalkabiliyorum. Gonlüm normal dogum istedi hep ama kısmet boyleymiş, arastırma hastanesi sonucta. Hic ameliyat dusunmezken bir anda travma yasadım resmen.

Kızlar sutum pompa yardimiyla gelmeye başladı şükür ama goguslerim taş gibi sert.ne yapmam lazım?benek emiyo ama yine de ne kadar gücü var,ne kadar emiyo bilemiyorum.
Sutum ilk indiği gun benim de boyle oldu tas gibi, ucundan da sut sızıyodu. Sonraki gun duzeldi sanırım bebegin emmesine gore ayarlıyo artık kendini.

Kızlar evde ne giydiriyorsunuz yavrulara? Bizim ev serince biraz, biz esofman ustu yelek giyiyoruz. Bebege de kısa kollu citcitli badi ustune penye uzun kollu badi giydirip, altına penye pijama ve corap giydiriyoruz. Bir de patik ekliyoruz. Tabi yatarken surekli ustu ince battaniye ile ortulu. Acaba en uste yün örgü yelek de giydirsek mi ki?

Yediklerime çok dikkat ediyorum ki . Bide Urfa'da emzirme danışmanı bilmiyorum Araştirdim o ne diye bir soru ile karşılaştım.
Canım öncelikle sakin olman gerek ben geçen 2 gün boyunca çok gergindim ve bebeğim inanılmaz huysuzlandı hep ağladı hiç uyumadı bebekler annenin gerginliğini hissediyor bir kere kesinlikle sakin ol bebeğinle bol bol konuş onu sevdiğini söyle ben netten senin için biraz baktım vaktim olsa detaylı inceliyecem uzaktan danışmanlık verenlerde var bu konu ile ilgil kitaplar yazılar var bu yazıları okuyarak bebeklerini tekrardan memeye alıtıranlar olmuş bu nacizane fikrim acaba tatlı bişeyler yesen sürekli sütün tatlı olursa belki daha kolay alıştırırsın ama yinede almazsa hiç canını sıkma kendini üzme çünkü sen fiziğim bozulmasın diye mama vermiyorsun onu beslemek için mecburiyetten veriyorsun bu konu ile ilgili çocuk doktoruna gittin mi ama bulabilirsen anne sütü yanlısı bir dr. olsun çünkü bazıları mama firmalarından para almak için anne sütü bol insanlara bile mama öneriyorlar çevremde birkaç kişinin başına geldi ama sütünü sağmayı ihmal etme bitmesin sütün senin yaramaz uğraştırıyor seni birazcık kendileri küçük ama etkileri büyük minnoşların :)))

valla cnm yun ilk etapta hic giydirmedim ben yatirirken ee gevsek inve battaniyeyle sarip kalin battaniye örtüyorum yun yelekler icin kucuk bence meme ararken agzina yuzune tüyler girer ve terletir

valla cnm yun ilk etapta hic giydirmedim ben yatirirken ee gevsek inve battaniyeyle sarip kalin battaniye örtüyorum yun yelekler icin kucuk bence meme ararken agzina yuzune tüyler girer ve terletir

ben bilgi almadım ama sen sorabilirsin canım yalnız kendileri yaptımı fiyatları çok yüksek ikramlar senin isteğine göre bende sadece çikolata magnet ve içecekler (limonata ve meyve suları) aldım ikram için lohusa şerbeti yapmadım çünkü benden önce doğum yapanların ziyaretine gittiğimde şerbet çok tercih edilen bir içecek olmadığını gördüm eğer odayı süsleyeceksen hastaneye 1 2 saat erken gitmen gerekecek hayrlı doğumlar

Kızlar benim hiç lohusa kanamam yok, ilk doğumda az da olsa 40 gün sürmüştü. Şimdi 2. Günden itibaren kanamam kesildi, 3.-4. Günler bazen wc de bir kaç damla kanama oldu, şuan hiç yok. Nedendir bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…