Canım tepkini koy şimdiden sonra içine atıp atıp o bardağı son taşıran damlada daha büyük olaylar olabilir bırak kötü gelin ol sözde benin kv ile görümce iyidir ben herkese öyle derim ama bebekle ilgili öyle yorumlar yapıyorlarki bebiş daha 1 aylık değil ve 4 kgnun üstünde aaa ne kadar küçük neresi küçük daha ne olsun diye çıkıştım iki yalındaki çocuğunu gösteriyor bak benim kucağımdaki kocaman bende benim oğlum onun yaşına gelirse boyumu geçer dedim yani küçük bebek olsa ne olacak ki önemli olan sağlığı kvde aaa ne kadar çirkin benim s ile h çok güzel bebekti bende hiçde çirkin değil sonra peşinden koşarsınız ben size göstermem dedim 5 çocuktan 2 si çok güzelmiş onunla kıyaslıyor torun bu yaa kendi doğurduğun çocukla kıyaslamak ne demek birde benim nazarımda kesinlikle çirkin bebek yok sadece bazıları daha güzel ayy çok doldum walla yok bebeğin odası çok sıcak ama iki dakika sonra aaa bebeğin üstüne sadece bunumu örtüyorsun bebek üşür banyo yaptırıyorlar aaa ne kadar kirli hiç köpürmüyor şampuan küçücük bebekde ne kir olacak maden ocağında çalışmış sanki bende lafı çaktım o ürün organik ondan az köpürüyor ne bileyim hiç bu şekilde saçma yorumlar beklemiyordum belki de ondan çok şiştim hayır kendi yetişdirdikleri çocukları görmesem çocukları 4 4 lük olsa anlayacağım zaten hep böyleleri yorum yapar diğerleri yol gösterir içimi buraya dökebiliyorum kusura bakmayın başınızı ağrıttım neyse ki yarın gidiyorlar
Teyzemin kızında olnuş aynı durum dr onada aynı şeyi söylemiş ve şu anda 10 yaşında bir problem yok ama için rahat etsin diye bir başka doktora git istersen canımKizlarrr yardim... 14 gun once normal dogumla evladimi kucagima aldim cok sukur..oglumun basinda dogumda biraz sislik olusmus iki tarafindada vardi bi tarafi indi ama diger tarafi halen daha duruyor.doktor zamanla inecek dedi.ama benim yine de kafam takiliyor.boyle bi durumla karsilasan var mi .
Yediklerime çok dikkat ediyorum ki . Bide Urfa'da emzirme danışmanı bilmiyorum Araştirdim o ne diye bir soru ile karşılaştım.Canım bir emzirme danışmanına gitsene çünkü bebiş daha küçük emmeye başlar birde acı ekşi baharatlı yiyecekler tüketiyormusun bunlarda bebeği sütten uzaklaştıran şeyler
Ben variiiimmKızlar ya benim gibi Daha doguramamis var mi 39+3
Bende varim 40+3Kızlar ya benim gibi Daha doguramamis var mi 39+3
Canım ilk dogumumda oldu. Oğlumun başı koluyla birlikte çıktı. Baskıdan dolayı tek taraflı kan birikmesi oldu kafasında. Norolojiye gittik ultrason falan istediler. Nöroloji doktoru hiç bir sıkıntı olmaz dedi. 2-3 ay içinde o kan tamamen dağıldı. Hiç bir sıkıntı da olmadı çok şükür. Yine de bir noroloji doktoruna gitmende fayda var. Geçmiş olsun..Kizlarrr yardim... 14 gun once normal dogumla evladimi kucagima aldim cok sukur..oglumun basinda dogumda biraz sislik olusmus iki tarafindada vardi bi tarafi indi ama diger tarafi halen daha duruyor.doktor zamanla inecek dedi.ama benim yine de kafam takiliyor.boyle bi durumla karsilasan var mi .
Ben kullandim ayni zamanda rezenede verdimBiogaia gaz damlasi kullanan varmi?
Canim cok sagol ya icimi rahatlattin. Yarin cocuk cerrahiye gidecegiz sunnet icin.bakalim kafasina ne diyecek norolojiyede gidin bi gorsun derse oraya da gideriz.Canım ilk dogumumda oldu. Oğlumun başı koluyla birlikte çıktı. Baskıdan dolayı tek taraflı kan birikmesi oldu kafasında. Norolojiye gittik ultrason falan istediler. Nöroloji doktoru hiç bir sıkıntı olmaz dedi. 2-3 ay içinde o kan tamamen dağıldı. Hiç bir sıkıntı da olmadı çok şükür. Yine de bir noroloji doktoruna gitmende fayda var. Geçmiş olsun..
Cok sagolasın bugun 5. Gunum cok sukur daha iyiyim. Tuvalete kendi basıma gidebiliyorum, bebisimi normal pozisyonda emzirebiliyorum. Yataga yatıp kalkabiliyorum. Gonlüm normal dogum istedi hep ama kısmet boyleymiş, arastırma hastanesi sonucta. Hic ameliyat dusunmezken bir anda travma yasadım resmen.Cnm geçmiş olsun. Ben de seseryan oldum, herkesn bünyesi farklı ama sezeryan olan arkdşlarımdan da duyduğm kadarıyla ilk 5 gün zor, oturup kalkamıosn dikişlern ağrıyo falan. Ama 5 günden sonra ağrılar hafifliyo, en azından oturup kalkabiliyosn tuvaşete tek gidebiliosn. 10. Günde de iyice hareketlern hızlanıo, biraz sabır cnm..
Sutum ilk indiği gun benim de boyle oldu tas gibi, ucundan da sut sızıyodu. Sonraki gun duzeldi sanırım bebegin emmesine gore ayarlıyo artık kendini.Kızlar sutum pompa yardimiyla gelmeye başladı şükür ama goguslerim taş gibi sert.ne yapmam lazım?benek emiyo ama yine de ne kadar gücü var,ne kadar emiyo bilemiyorum.
Canım öncelikle sakin olman gerek ben geçen 2 gün boyunca çok gergindim ve bebeğim inanılmaz huysuzlandı hep ağladı hiç uyumadı bebekler annenin gerginliğini hissediyor bir kere kesinlikle sakin ol bebeğinle bol bol konuş onu sevdiğini söyle ben netten senin için biraz baktım vaktim olsa detaylı inceliyecem uzaktan danışmanlık verenlerde var bu konu ile ilgil kitaplar yazılar var bu yazıları okuyarak bebeklerini tekrardan memeye alıtıranlar olmuş bu nacizane fikrim acaba tatlı bişeyler yesen sürekli sütün tatlı olursa belki daha kolay alıştırırsın ama yinede almazsa hiç canını sıkma kendini üzme çünkü sen fiziğim bozulmasın diye mama vermiyorsun onu beslemek için mecburiyetten veriyorsun bu konu ile ilgili çocuk doktoruna gittin mi ama bulabilirsen anne sütü yanlısı bir dr. olsun çünkü bazıları mama firmalarından para almak için anne sütü bol insanlara bile mama öneriyorlar çevremde birkaç kişinin başına geldi ama sütünü sağmayı ihmal etme bitmesin sütün senin yaramaz uğraştırıyor seni birazcık kendileri küçük ama etkileri büyük minnoşların :)))Yediklerime çok dikkat ediyorum ki . Bide Urfa'da emzirme danışmanı bilmiyorum Araştirdim o ne diye bir soru ile karşılaştım.
valla cnm yun ilk etapta hic giydirmedim ben yatirirken ee gevsek inve battaniyeyle sarip kalin battaniye örtüyorum yun yelekler icin kucuk bence meme ararken agzina yuzune tüyler girer ve terletirKızlar evde ne giydiriyorsunuz yavrulara? Bizim ev serince biraz, biz esofman ustu yelek giyiyoruz. Bebege de kısa kollu citcitli badi ustune penye uzun kollu badi giydirip, altına penye pijama ve corap giydiriyoruz. Bir de patik ekliyoruz. Tabi yatarken surekli ustu ince battaniye ile ortulu. Acaba en uste yün örgü yelek de giydirsek mi ki?
valla cnm yun ilk etapta hic giydirmedim ben yatirirken ee gevsek inve battaniyeyle sarip kalin battaniye örtüyorum yun yelekler icin kucuk bence meme ararken agzina yuzune tüyler girer ve terletirKızlar evde ne giydiriyorsunuz yavrulara? Bizim ev serince biraz, biz esofman ustu yelek giyiyoruz. Bebege de kısa kollu citcitli badi ustune penye uzun kollu badi giydirip, altına penye pijama ve corap giydiriyoruz. Bir de patik ekliyoruz. Tabi yatarken surekli ustu ince battaniye ile ortulu. Acaba en uste yün örgü yelek de giydirsek mi ki?
ben bilgi almadım ama sen sorabilirsin canım yalnız kendileri yaptımı fiyatları çok yüksek ikramlar senin isteğine göre bende sadece çikolata magnet ve içecekler (limonata ve meyve suları) aldım ikram için lohusa şerbeti yapmadım çünkü benden önce doğum yapanların ziyaretine gittiğimde şerbet çok tercih edilen bir içecek olmadığını gördüm eğer odayı süsleyeceksen hastaneye 1 2 saat erken gitmen gerekecek hayrlı doğumlarKızlar hastane de doğum yapmadan önce bilgi aldınız mı oda süslemesi ni onlar mı yapıyor prosedürlerini sormuşmuydunuz önceden?
Birde hastaneye ikramlık neler götürmüştünüz ben sadece hacışerif den çikolata yaptırcam başka bişeye gerek var mı ki zaten hastaneye pek kimseyi çağırmıcaz eve çıkınca haber vercez çalışanlara dağıtılır büyük ihtimal çikolata da.