- 4 Şubat 2015
- 570
- 629
- 41
Kullaniyorum canim gunde 1defa 5 damla biogia 2defa 4er damla da zinco kullaniyorum... Biogia ile birlikte metsil kullaniyorduk gunde 4 defa 8 damla fakat Mustafa Hamza cok gazli bir bebek malesef metsil fayda vermedi doktorda bunlari onerdi... Yine de sancimiz cok malesef... Sanci yuzunden meme reddi de yasiyoruz ancak sagarak icirebiliyorum anne sutunu...Biogaia gaz damlasi kullanan varmi?
Peki duzenli kullanmakmi gerekior biogaia yi? Yoksa sancisi oluncami kullaniyimKullaniyorum canim gunde 1defa 5 damla biogia 2defa 4er damla da zinco kullaniyorum... Biogia ile birlikte metsil kullaniyorduk gunde 4 defa 8 damla fakat Mustafa Hamza cok gazli bir bebek malesef metsil fayda vermedi doktorda bunlari onerdi... Yine de sancimiz cok malesef... Sanci yuzunden meme reddi de yasiyoruz ancak sagarak icirebiliyorum anne sutunu...
Canim duzenli kullaninca fayda ediyor gaz ilaclari... Her gun ayni saatlerde vermeye calis..Peki duzenli kullanmakmi gerekior biogaia yi? Yoksa sancisi oluncami kullaniyim
ben kullaniyorum gunde 5 damla 1 kere veriyorumBiogaia gaz damlasi kullanan varmi?
doktor mu tavsiye etti kendiniz mi başladınızben kullaniyorum gunde 5 damla 1 kere veriyorum
Doktor tavsiyesi ile kullaniyoruz bitkisel bi damla zaten saglik guvencesinin karsilamadigi bi ilac...doktor mu tavsiye etti kendiniz mi başladınız
Biogala damla kullanan varmi kizlar. Gaz damlasi 17 gunluk bebek
doktor tavsiyesi cnm birtek o iyi geldi oglumdada kullanmistim memnun kaldim bendoktor mu tavsiye etti kendiniz mi başladınız
Kızlar bebeğim sürekli göğsümde uyumak istiyor beşikte uyanıyor napıcam ya
sıcak su torbası çok mantklı çok sağol :)Canım yarım saat falan gögüsünde uyut bu arada yatagının ıcıne sıcak bu torbası koy.
Sıcak olunca yadırgamıyor uyuyor şimdilik.
Ama gogusde en rahat tabi
Cnm benimki de öyle yapıyodu geçen hafta hep, ama emzirdikte. Sonra gazını çıkart, bi de kucağında iyice dalsın. Memeyi kendi bıraksın mesela. Bekle biraz daha dalsın. Sonra koy beşiğe, biraz çözüm olablr belkiKızlar bebeğim sürekli göğsümde uyumak istiyor beşikte uyanıyor napıcam ya
Kızlar valla delircem. Ben okuduğum kitaplardan şunu öğrendim, yenidoğan bebek her ağladığında kucağa alınmalı onunla ilgilenilmeli ki temel güven duygusu gelişsin. Bende öyle yapıyorm. Ağlıyor emziriyorum, yine ağlıyoda alt değiştrme gaz vs. Yerine koyuyorm. Yine ağlamaya devam ederse kucağıma alıp sakinleştirmeye çalışıyorm. Kokumu duymasını sağlıyorm nitekim sakinleşiyor.
Ya gelen giden bu çocuk kucağa alışmış. Kucakçı olmuş. Kendine alıştırma snra zorlanırsın. Yahu çocuk çatlasn mı ağlaya ağlaya ben anlamıyorm
Canım aynı durum bende de var bebeği sebmek için daha kucağıma almış değilim üstelik eşimde iki günde bir ancak gelip alıyor hörümcem ile kv geldiler görümce ısrarla sen bunu kucağa alıştırnışsın sonrası kötü olacak şunu sallayalım rahat edersin ben istemiyorum dedikçe kucak daha zor sallamayı herkes yapar bende dayanamayıp senin evinde 40 kişi var tabi rahat olur bende sallama işide bana kalacak kucakda en azından istediğin yerde uyutursun dedim sustu dediğin gibi çocuk çatlasınmı ki en çok ihtiyacı olan dönem dünyaya alışmaya çalışıyor şimdi kucağıma alıp onu sarmalıcamda oyunlar yaptığında mı sarmalıcam bu bencilliği bebeğime yapamam bende arada biberon veriyorum dr browns anne ucuna yakın ve kolik olanından bebişin ondanda süt alması için kendini zorlaması lazım o yüzden tavsiye ederimbiz de mama takviyesi yapıyorz gün içinde. Bende mi bu dediğin biberondan alsam çünkü korkuyorm memeden soğuyacak diye
Ne guzel yazmissin cnm.. Masal gibi okudum.. Allah bebegine de sanada saglik versin.. 2017 mart anneleri grubundayim bende ama bugun soyle bir sizin gruba goz atiyim dedim cok duygulandim..Kızlar merhaba,
11inde spinal sezeryanla oğluşumu kucağıma aldım. Allahıma bin şükür ikimizde iyiyiz.. Hastaneye gidipte o ameliyat kıyafetini giydiğimde bacaklarım titremişti hatta sedyede giderken geri dönmeyi bile düşündüm her anında.. Bir de ben 35. Haftamda doktor değiştirmiştim ve doktorum beni zor kabullenmişti bir de emekli tabip albay kendisi..
Her neyse anesteziden sonra doktorum ve asistanı teknisyenler geldi ve inanılmaz bir sohbet muhabbet eşliğinde bebeğimi kucağıma aldımSağolsunlar hiç bir korku hissettirmeden bitirdiler ameliyatı.. Bebeğim memeyi aldı ama sütüm çok az geldiği için 2 3 defa mama verdik 2. Günüme kadar.. Şu aventin yenidoğan biberonları memeden soğutmuyor tavsiye ederim bu arada.. Zor çektiği için bebek alışmıyor.. Sonra yavaş yavaş sütüm indi zaten emZirdim oğlumu.. Akşamında gazım çıktı ama açlıktan ölüyordum artık hemen birşeyler yedim Ertesi günde kontrollerden sonra evimize döndük çok şükür.
Birkaç önerim olacak arkadaşlar; ağlamalarda kucağıma alıyorum mutlaka bence sizde alışır diye düşünmeyin onu 2. Ayından sonra düşünürsünüz şu an anneye çok muhtaç bize ihtiyacı var.
Gazı için kurubaklagil, süt, gazoz vs tüketmiyorum ve her gün 1 tatlı kaşığı rezene 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu demleyip içiyorum işe yarıyor..
Emzirme saatinde uyuyorsa altını açıyorum burnunu çenesini ayaklarını uyarıyorum belli bir düzende emmeye alışması gerek yoksa çok küçükler ve uyumak istiyorlar..
Göbek kordonu düşmeden banyo yapmasından çok korksamda bu süreçte 2 defa yıkadık yüz üstü tutup göbeğine tülbent koyduk onun üstünden tuttuk oğlumu gayet sorunsuz oluyor..
Kucağında tutamayanlar için mycey in emzirme yastıkları var bana çok iyi geldi oğlumla temas halinde oluyorum emzirirken..
Uyumayan bebekleri yüz üstü yatırın sırtını ovun yavaş yavaş tabi ki daldığında beşiğine yan koyun..
23 derece sıcaklıkta zıbın çıtçıtlı body tulum çorap ve penye battaniyeyle duruyor oğlum ama uyanınca bir yelek giydiriyorum sonuçta bizde yataktan çıktığımızda üşüyoruz. Yatırırken tekrar çıkarıyorum yeleği..
Benim tecrübelerim bunlar kızlar herkese en kısa zamanda düzenli uykular diliyorum
aynı durum. Görümcemle kv sıkıştırıyor beni de. Sabahtan akşama saçma sapan tavsiyeler çok biliyosan doğur dicem olmayacak. Herkesin tavsiyesi kendine. Minicik çocuk kucağa alışması gerekese alışsın napayım ya kokumuzu istiyolar demek ki. Biz anneleriyiz sonçtaCanım aynı durum bende de var bebeği sebmek için daha kucağıma almış değilim üstelik eşimde iki günde bir ancak gelip alıyor hörümcem ile kv geldiler görümce ısrarla sen bunu kucağa alıştırnışsın sonrası kötü olacak şunu sallayalım rahat edersin ben istemiyorum dedikçe kucak daha zor sallamayı herkes yapar bende dayanamayıp senin evinde 40 kişi var tabi rahat olur bende sallama işide bana kalacak kucakda en azından istediğin yerde uyutursun dedim sustu dediğin gibi çocuk çatlasınmı ki en çok ihtiyacı olan dönem dünyaya alışmaya çalışıyor şimdi kucağıma alıp onu sarmalıcamda oyunlar yaptığında mı sarmalıcam bu bencilliği bebeğime yapamam bende arada biberon veriyorum dr browns anne ucuna yakın ve kolik olanından bebişin ondanda süt alması için kendini zorlaması lazım o yüzden tavsiye ederim
Bizimki yerine koyunca uyanıyor, illa memede uyumak istiyor.Aynen benimki de öyle uyuyana kadar bekliyorum bide yarım saatten fazla sürüyor doyması uyumadan bekliyorum ben onu yerleştirip sonra uyuyorum
Sagol canım kabus gibi gunlerin ardindan bugun daha iyiyim. Bebegimi kucagıma almaya basladım artık.Ah canim ah.. Sen beni bi gorseydin, mahvolmustum acidan ama sana bisey diyimi, hastaneden ciktiktan sonra sadece bi iki gun yatarken aciyor hemen gecior. İnanmamistim gecicek diyenlere ama gecti bile cok sukur.. Gecicek inan bana, Rabbim Şafi ismiyle şifan olsun
Canım babası çıkmamıza yetişti çok şükürHayrlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün normal doğum mu sezeryan mı yaramaz babsını bekleyemedi haa