2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
bi saattir ağlıyor şu an. Anneme dedim sana bırakıyorm nolur biraz yatayım. Allahtan annem benden daha iyi baş ediyor. Bende bugün aklımdan sigarayı geçirdim o derece oldm. Daha da sürecek galiba böyle bu. Allah yardımcımız olsun
Canım neden ağladığını kestiremiyor musun.. mama yedirdin ve karnı toksa gazı olabilir. Karnına ve ayaklarına bez ısıtıp koyun. Çok iyi gelir. Ama en başta sakin ol. Annenin gerginliği yansıyor bebeğe. Zamanla daha iyi taniyacaksiniz birbirinizi. Gık demesinden ne istediği anlayacaksın.

bende bugün çok kötü oldum. Ağlaması ve susturamamam beni mahvediyor. Altını alıyoruz gazını alıyorz emziriyorm mama veriyorm. Sütüm yetmiyor sanırm. Tükenmişlik sendromuna girdim. Bi saattr aralıksız ağlıyorm. Sezaryandan snra ağrı sızı olr diye korkarken ağrı sızı olmadı ama lohusa depresyonuna giriyorm sanırm. Boğuluyorm her yer dar geliyor. Bebeğim ağladıkça o kdr çok üzülüyorm ki çok şükğr benim de tek şansım annem.

Allah yardim etsin canim. Atlatiriz umarim. Biz de de bu gece gaz var. 3 saatte yedirip temizleyip uyutuyoruz. Al sana 2. Dongu basliyor. Uyku uyuyamiyorum.Alisicaz ama hic merak etme. Hèsey yavrularimiz icin.

Canım Allah yardimcin olsun lohusa kadindan ne hizmeti bekliyorlar yaa birde kp ne isi var bu kadar uzun süre benimkilerde bu hafta gelecek kv kendi isini gorurde kp mutfağa gelip ben susadim odaya gidiyorum suyumu getirin der sen düşün artık bende dogumdan beri 3 4 saat uyku ile duruyordum dün ilk kez biraz fazla yattim bugün de uykusuzum ama uyumak lazım beni annem uyutmuyordu bebeğin sesini duymayinca birde kendisi 9 10 gibi hemen uyuyordu benide uyuyor sanip öyle davrandi hazır annen varken uyu boşver kv kp yi madem biberonla besliyorsun 1 2 öğün annen beslesin sana da yazık

Benden degil annemden hizmeti bekliyolar
Annemde bizimle beraber gece gunduz uykusuz. 2gecedir uyutuyorum onu. Ama sesi duyunca dayanayip geliyo kadincagiz. Gunduzde hem bebek hem ben hem ev isleri ve onlarla ilgileniyo. Kv. K.p ise tv , gazete takiliyolar. Babam gelemedi sikinti olurum diye. Ben de onu da cagirdim torunu gorsun diye. Bi annemle babamla kalsak duzene gircez sanirim.

Benden degil annemden hizmeti bekliyolar
Annemde bizimle beraber gece gunduz uykusuz. 2gecedir uyutuyorum onu. Ama sesi duyunca dayanayip geliyo kadincagiz. Gunduzde hem bebek hem ben hem ev isleri ve onlarla ilgileniyo. Kv. K.p ise tv , gazete takiliyolar. Babam gelemedi sikinti olurum diye. Ben de onu da cagirdim torunu gorsun diye. Bi annemle babamla kalsak duzene gircez sanirim.
Kv kp ile akrabalık varmı hoş varsada yaptıkları hiç hoş değil ama yoksa ne hadlerine annenden hizmet beklemek bu daha da kötü kelimeler ağzıma geliyor
Ama yazmayacagim başkasi olsaydı a
annenin yerine çoktan kovmustu yada kavga etmişti

Kv kp ile akrabalık varmı hoş varsada yaptıkları hiç hoş değil ama yoksa ne hadlerine annenden hizmet beklemek bu daha da kötü kelimeler ağzıma geliyor
Ama yazmayacagim başkasi olsaydı a
annenin yerine çoktan kovmustu yada kavga etmişti

Yok canim akrabalik. Birbirlerini cok az gorurler zaten. Annem icine atiyor ben uzulmeyim diye biliyorum. Ama yattigim yerden bile gorebiliyorum. Bana da sik disini saygisizlik etme onlar da torun gormeye geldi diyo ama ben burda olmalarinin nedenini de cok iyi biliyorum.k.v yasli annesine bakma sirasi geldi onu atlatmaya calisiyo burada. Kotu kalpli mi oldum bilmem ama bence boyle.

Yok canim akrabalik. Birbirlerini cok az gorurler zaten. Annem icine atiyor ben uzulmeyim diye biliyorum. Ama yattigim yerden bile gorebiliyorum. Bana da sik disini saygisizlik etme onlar da torun gormeye geldi diyo ama ben burda olmalarinin nedenini de cok iyi biliyorum.k.v yasli annesine bakma sirasi geldi onu atlatmaya calisiyo burada. Kotu kalpli mi oldum bilmem ama bence boyle.
Allah anlayissiz insanla karsilastirmasin. İnşallah bir an önce giderler.torunlarını görmek için geldilerse görmüşler gitsinler bence gölge etmesinler

Kızlar biberona alışan bebegi nasıl memeye alıştırabiliriö nolur yardım edin saga saga içim çıktı yoruldum

aventin silikon göğüs ucunu aldm ama kullanmadm çekebilir mi acaba çok küçük ya çekemez diye düşündm. Sağma makşnesiyle mi sağıyosun canım

Walla benim.kız becerdi onla cekmeyi 3 kilo bisiy:))

Simdi sagma makinesi kullaniyorum.zaten 10 dkkada isim bitmis oluyo.sonrada biberonla veriyirum.ne kadar ictigini de gormus oluyorum boylece.

Canım neden ağladığını kestiremiyor musun.. mama yedirdin ve karnı toksa gazı olabilir. Karnına ve ayaklarına bez ısıtıp koyun. Çok iyi gelir. Ama en başta sakin ol. Annenin gerginliği yansıyor bebeğe. Zamanla daha iyi taniyacaksiniz birbirinizi. Gık demesinden ne istediği anlayacaksın.
gazını çıkarıyorz yine de ağlıyor. Gece çözümü buldm. Emzirdim emerek uyudu. Sürekli emerek dalmak istiyor. Ben emzirip mama verip yerine yatırıyodm uyuyodu. Ama gece öyle uyumadı. Bende tekrar emzirdim memede daldı gitti. Bi de beşiğine koyunca huysuzlanıyor. Bebeklerde yerine alışma sorunu olur mu ki

Canım işitme testi normalse bir problem yoktur. Bazı bebekler daha erken toplanıyor. Oğlum 1.5 ay mama yiyip uyumustu abartmıyorum.. gözünün açık olduğu zaman çok azdı. Kızım öyle değil daha çok uyanık kalıyor. Bebekten bebeğe değişiyor endişelenme.

Benim de sol memeyi ikinci günde tuttu. Epey uğraştım. En son bebeği sol kolumun altına alarak emzirdim. Öyle tuttu ve ucu çıktı sonra normale döndük. Farklı pozisyonlar deneyin kızlar.

Maşallah canım.. hepsi geçer üzülme. Benim de ilk dogumda kp kaldı yanımda. Çok sinir olmuştum. Ne işi var lohusa kadının yanında diye. Yalnız kalınca daha iyi olur emin ol. Kendi düzeninizi kurarsınız. Kendine eziyet etme hakkaten. Gündüz annen bakarken uyu. Sütün de azalır mazallah.

Sabir canım geçecek. Kaç günlük oldunuz. Bebegi besledikten sonra eşinle birlikte yarım saat de olsa dışarı çıkıp hava al bence. Kafanı dağıt. Çok iyi geliyor.

Yalnız kalmak daha iyi canim.. inan bana çok daha rahat edeceksin. Belki biraz daha fazla yorulacaksin ama kafan rahat olacak.hepsi geçecek sabır..
sol kolunun altı derken canım sol tarafından birisi mi tuttu bebeği? Öyle de deneyeyim ben. Çok ağlıyor tutamadığı için

Ben elektrikli pompa kiraladim, hastaneden soylediler kiralayin diye, cok rahat ettim. İstanbuldaysan verebilirim numarasini
İstanbulda değilim canım. Lansinohun manuel pompasını sipariş ettim ondan memnun kalırım belki
Ekım anneleri Merhaba hepinize. . Bende inşallah Kasım da anne olacagim ilk olacak allah nasıp ederse..henuz dogum sekline karar veremedim kafayı yıcem ne olur yol gosterın normal dogum dan cok korkuyrm dıgerındede sonradan kotu olursam ya yavruma bakamzasam dıye cok endıselıyım :KK43:
Korkma hiçbi şeyden. Doktoruna bırak. Eğer vücudun müsaitse normal yap değilse de sezaryandan hiç korkma. Ben üç günde iyileştim. Ağrım da olmadı seZaryandan sonra.
Kızlar nasıl gidiyor merak ettiğim sormak istediğim bir şey var sağolsunlar hayırlı olsuna gelen herkes 40 ı çıkınca düzelir düzene girer diyor acaba ne kadar doğru özellikle tecrübeli anneler ne diyorsunuz bu konuda gün saymaya başladım resmen 40 a doğru
Bana da 3 ay geçsin düzelir diyorlar. 3 ay dile kolay
Oyyy annesi o daha yeni alışmaya çalışıyor düşünsene anne karnindaydi kızım ilk eve geldiğinde sabaha kadar aglamisti dibe vurmustuk ve kızım uyanmasin sesini duymayayim diye dua ederdim o dünyaya ve sana sende ona
kıyamıyorm ki kuzuma. Netten bi sürü şey araştrdm. Farklı emzirme ve tutma şekilleri. Şimdi uyanınca daldaki kaplan tutuşunu yaptk sevdi baya. Yavaş yavaş alışıyorm sanki. Ama gelen giden de canımı sıkıyor. Şöyle tut aman botnunu tur aman emzirirken boğma. Bi gün bağıracağım kendimi zor tutuyorm

sevgili arkadaşlar bebeğim oldu 20 günlük ancak girebildim yazıların hepsini okumaya fırsat yok ama görebildiğim kadarıyla dertler aynı çare olalım destek olalım birbirimize..ben de bir hafta ağladım hala da ara ara ağlıyorum herkesin söylediği batıyor kayınvalidem annem bunalttılar çok beni.bebişim erken doğdu mememi tutamadı sürekli ağladı emzik vermem diyordum verdim mama vermedim ilk başta ama sarılık oldu hastanede ışık tedavisi gördük bi gece .kilo kaybetti durmadan aç bu cocuk lafları vicdan azabı çektim mama verdim korkudan ve doktor önerisi ile. sutumu sağmak yoruyor beni yıka kaynat biberon emzik sürekli yapamıyorum uykusuzluktan .sütüm de artmadı korkuyorum hiç emziremicem diye çok üzülüyorum mememi emsin o aptal plastikleri ve hazır mama emeceğine ne yapmalıyım bebeğim için silikon göğüs ucu ile biraz alıyor ama tatmin olmuyor morarıyor ağlamaktan mama hemen arkasından veriyorum
benim kvalide de öyle canım. Çocuk uyumuyor ya sebebi benim sütümün az olmasıymş yetmiyormuşm mama ver deyip duruyo. İkide bi ay tek göğsünün de ucu yok ne talihsizlik valla diyor. Sanki dünyanın sonu. Arkadşm iki çocuğunu mamayla büyüttü mecburen. Gayet sağlıklılar yani. Napalım bizde elimizden geleni yapıyoruz. 4 günde kilo verdim ben

Kötü kalplilik yok canım onlarda hadsizlik var annenden hizmet beklemeleri neyse ins hemen giderlerde seni rahat bırakırlar

Kızlar buhar makinesi markası tavsiye edebilecek olan var mı? Odanın havası çok kuruyor miniğimi hasta edecek diye korkuyorm

Herkese hayırlı günler diliyorum , umarım herkes iyidir,benim canım çok sıkkın dün sağlık ocağından arandım oğlumda troid yüksekliği çıkmış yeniden kan verdik dün ebemiz içini rahat tut ikinci de temiz çıkabiliyor dedi ama çok huzursuzum bir sürü şey okudum internetten dün den beri çocuğuna bakıp bakıp ağlıyorum bu konuda bilgisi olan var mı içinizde

gazını çıkarıyorz yine de ağlıyor. Gece çözümü buldm. Emzirdim emerek uyudu. Sürekli emerek dalmak istiyor. Ben emzirip mama verip yerine yatırıyodm uyuyodu. Ama gece öyle uyumadı. Bende tekrar emzirdim memede daldı gitti. Bi de beşiğine koyunca huysuzlanıyor. Bebeklerde yerine alışma sorunu olur mu ki
Canım benim kzıımda sadece memede uyuyor. Daha yeni doğmuş bebekler onlar normal büyük bebek gibi uyumazlar bence. Çoğu böyledir. Başka türlü uyuyan var mı ki ya ?

X