2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
doğum yapan arkadaşlar psikolojiniz ne durumda? lohusa depresyonu olayını yaşayan var mı :KK43:
Ben sanirim oyle bisey yasiyorum :KK43: durup durup agliyorum, bebegime bakiorum agliorum, bi umitsizlik bi korku, bogulma hissi.. Garip bi haldeyim. Lohusalik melankolisiymis. Ama hic guzel bisey degil

doğum yapan arkadaşlar psikolojiniz ne durumda? lohusa depresyonu olayını yaşayan var mı :KK43:
Ben dün sezeryanla doğum yaptım bugün ikinci günümüz ama şükür herhangi bir sorun yaşamıyorum . Fazla üzerinde durmamaya çalışın gerçekten ilerlemesin böyle bir durum yaşıyorsanız. Şükredin halinize sevinin Allahım aratmadan evlat nasip etmiş o duyguyu tattırmış. Böyle şeylerle o güzel anları mahvetmeyin tadını çıkarın :)

Kızlar selam.. spinalişe dpgum yapmıştım.
Otur kalk cok az problem ama minnoşa bakmak biraz zorluyor yakınlarım yardım etsede.
Hiç uyuyamıyorum ama düyanın en tatşı şeyii allah hepimizee saglıkla kıcagımıza almayı nasip etsin

Ben sanirim oyle bisey yasiyorum :KK43: durup durup agliyorum, bebegime bakiorum agliorum, bi umitsizlik bi korku, bogulma hissi.. Garip bi haldeyim. Lohusalik melankolisiymis. Ama hic guzel bisey degil
Aynı durumdayım ama geçecek hepsi

Taze anneler bebişler göğsünüzden emiyor mu, benim ki biraz inatlaşıyor benimle
canım benimde ilk zamanlar cok inatlasiyordu simdi de bazen inatlasiyor onu yere birakiyorum kendi kendine sakinlessin diye birde gazı olan çocuk emmez ben sırtını sivazliyor yere yatırıp masaj yapiyorum sonra o kıvrım kıvraniyo ne zaman ki gazını cisini yapsa sakinlesiyor bizim pipinin ağzında darlık var o yüzden cis yaparkende zorlaniyoruz

Herkes doğum yapmak ister ben istemiyorum çünkü kızım cok hasta onu birakip hastaneye gitmek istemiyorum aklım burada kalacak biliyorum evim yakın olsa kuzum gelse ama 2 saat uzaklıkta hastanem bu hafta olmasın nolur yavrum iyi olsun en azından
geçmiş olsun kutucuğa çocukların da hastalanmasina hiç dayanamam

lohusa depresyonu şu şekilde var sanki bebegimle hiç basbasa kalmayacagim seklinde var ve añne ile kaynvalide bebek bakiminda çok zıt kutuplar ben ise artık bebeğimi tanıyorum ona göre hareket ediyorum biran önce tek kalmak istiyorummmm

Yıkanınca daha erken düşüyor olabilir.
Ben de ilk oğlumu göbek bağı düşmeden yıkamıştım, hem de kaç kez, bir haftalıkken düşmüştü. Yıkamayı tercih etmeyen arkadaşımın da 12-13 günlükken düşmüştü diye hatırlıyorum.
Canım benim bebeği kuvezde iken yikiyorlardi ve 13. Gun düştü gobegimiz bebekle alakalı bir durum olabilir yada kordonumuzun kalınlığı ile bilemedim yani

Benimkide inat hemde ne inat. Bi damla emiyor sonra yirtiyo kendini, sinirleniyor resmen :işsiz: bende mecbur sagıp kasikla yediriorum
Biz de arada kaşık arada biberon ile besliyoruz, kimi diyor kaşıktan bol gelir bi daha almaz meme. Kimi biberon A alışmasın seni almaz ben kafama göre takılıyorum
canım doğumdan önce göğsüne bi şey sürdün mü yumuşasn dye
Yok sürmedim duşa giriyorum masaj yapıyorum bide lansinoh göğüs ucu kremi kullanıyorum her gün
Kizlar hastane çantalarınıza mama koydunuz mu? Hazırlamak icin ayrıca kap filan ??
Benim de hastane de verdiler mama koymamıştım
Gerçekten düştümu aramızda 1 gün var bebeklerin bizimkisinde daha tık yok. Çok erkendusmus
Evet canım biz de şaşırdık kimseye söylemedik daha nazar olmasın diye
Elhamdülillah iyiyim ben bi rahatlama var hatta

Hee mantıklıymış canım bizde oldu o, sünnet olduğu gece ağladı da düşündük derdi ne acaba diye
Olsun geçmiş gitmiştir ne güzel
Kizlar hastane çantalarınıza mama koydunuz mu? Hazırlamak icin ayrıca kap filan ??
Yok bizim hastane gerekli görürse kendi veriyormuş.
Yıkanınca daha erken düşüyor olabilir.
Ben de ilk oğlumu göbek bağı düşmeden yıkamıştım, hem de kaç kez, bir haftalıkken düşmüştü. Yıkamayı tercih etmeyen arkadaşımın da 12-13 günlükken düşmüştü diye hatırlıyorum.
Annemde düşmese de yikayalim, rahat uyur dedi.
Ben dün sezeryanla doğum yaptım bugün ikinci günümüz ama şükür herhangi bir sorun yaşamıyorum . Fazla üzerinde durmamaya çalışın gerçekten ilerlemesin böyle bir durum yaşıyorsanız. Şükredin halinize sevinin Allahım aratmadan evlat nasip etmiş o duyguyu tattırmış. Böyle şeylerle o güzel anları mahvetmeyin tadını çıkarın :)
Canım maşallah gözün aydın.

Günaydin kizlar, dogum yapanlar hayirli olsun İnsaallah..
Hıçkırık durumlariniz nasil anneler, biz cok hickiriyoruz, artik endise etmeye basladim. Normalmidir sizce

Dogduk biz:) normal dogumla geldi oglum.
gözün aydın canım Allah analı babalı abili büyütsün :)
Günaydin kizlar, dogum yapanlar hayirli olsun İnsaallah..
Hıçkırık durumlariniz nasil anneler, biz cok hickiriyoruz, artik endise etmeye basladim. Normalmidir sizce
normaldir canım bende de aynı durum var dün kontrolde sordum dr'a hıçkırık ve hapşırma yeni doğanlarda gayet normal hapşırma içi günde 20 defa bile hapşırabilir sorun değil dedi

Canım 1 yaşına kadar şeker onermiyorlar sadece rezene denesen birde geçen hafta gittiğim seminerde rezene çayını gunde 1 cay kaşığı oda kesinlikle emzirmeden sonra verin dedi sanki benim bebisde de gaz var ben yediklerimi gözden gecirecegim sende oyle yap istersen
Aynen canım şeker önermiyorlar bende çocuk doktorumdan memnun kalmadım çok ilgisizdi şimdi doktorumu değiştirdim bugün akşam götüreceğiz bakalım ne diyecek inanırmısın gündüzleri 2 saat zor uyuyor

Kızlar evimize geldik bizde.doğumum kızımınkine oranla kolay oldu.pazar gecesi sancım başladı çok hafif ama pazartesi sabah nişanım geldi ama sancılarım kesildi.akşama kadar gezdik kızımı oyun parkına götürdüm kv me gittik neyse pzarteai akşam uyku bastırdı eşime dedim eve gidelim artık ben uyucam.eve geldik benim sancılarım başladı yine hafiften.kızımı uyuttum sonra türk kahvesi içtik eşimle.baya sancılıyken keyf yaptım yani.saat gece 12 gibi dedim ben bi duşa giriyim sancım artsın.girdim duşa bi sancı geldi bana kitlendim kaldım banyoda kendimi duşakabinin camını kırıp dışarı atasım geldi.duştan çıktım benim sancılarım feci şiddetlendi.süre tuttuk 6 dakkada 1 kez geliyodu.ayaktayken süre daha kısa uzansığımda daha uzun sürüyodu sancıların gelmesi.dayanılmıcak hal aldı sancılarım ama ben hala az daha duralım evde diyodum.eşim zorla kaldırdı hastaneye gidelim diye apar topar kızı uykudan kaldırıp çıktık.hastaneye gidene kadar arabada 3 kez sancım geldi ne feciydi anlatamam.hastaneye geldik koridorlarda zıplıyodum sancıdan aldılar hemen beni ebe muayne etti 7 cm açılmam vardı saat gece 1.30 da hastanedeydik beni nst ye bağladılar açılmam 8 cm olunca suyumu patlattı ebe.sıkıntı şuydu bebek daha aşağı inmemişti.çok ıkınmak zorunda kaldım ve bunu beni çok zorladı yoksa daha hızlı bi doğum olabilirdi.ebe 10 dakika soluma yatarsam çocugun kanala giriceni söyledi ama sıkıntı şu soluma yattığımda sancı hiç kesintisiz devam ediyodu ebeyi inleye inleye dinledim bebeğin kafası kanala girdi.doğumhaneye götürdüler beni.bi kaç defa ıkındım.dr destek vermeye başladı kesi attılar tabi kesmeden çıkaramadım :) asıl en büyük sorun bebeğin kafası çıktı bana dediler ki sakın ıkınma boynuna kordon dolanmış hemde 2 kat:KK43: sadece kafası dışardayken hemen boynundan kordonu kestiler.sonra bedenide çıktı dünyaya yeniden gelmiş gibi oldum.çok şükür rabbime sağlıklı evlat nasip etti.Allah isteyen herkese nasip etsin.

Cocugun olacakkkk
Kızlar doktorumla görüştük sezaryanı bi gün öne aldı. 15 ekimde izinli olacakmış 14 ekime aldık günü :)) cuma günü
Hadi canım hayırlısııı aşırı guzel bişiyyyyyyyy

Kizlar yarin sabah spinal sezeryanim var. Heyecanim dorukta. Hayatimda yasamadigim feci bir hemoroid agrisi cekiyorum iki gundur. Kurtulamadim hala, oturup kalkamiyorum resmen. Yarinki ameliyat sonrasi ne olacagimi bilemiyorum. Allah yardim etsin bana. Ne olur dualarinizi eksik etmeyin.

A Ankaaa nasılsın iyileşebildin mi canım bebeğin nasıl :)

Canım daha iyiyim bugun. Minnoş da iyi teyzesi dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor:)

Dikiş agrısı vs bitince daha iyi olucaz inşallaaahh..

Seninkinede birsey kalmadı canım inanılmaz birsey hazırla kendini :)

X