- 16 Ocak 2011
- 4.493
- 4.528
Olabilir tatlım bence dr unu mutlaka arakizlar cok az kanli akintim gelms nisanmidir sabah acikligima bakmsti doktor ondan olbilirmiki napsam bilemedm ama sabah kanala girmems demisti doktor
çatı muayesindendir yine de ara doktorunu ama normal diyecekkizlar cok az kanli akintim gelms nisanmidir sabah acikligima bakmsti doktor ondan olbilirmiki napsam bilemedm ama sabah kanala girmems demisti doktor
Canım spinali sen mi istedin doktor mu tavsiye ettiCanım hayırlı ugurlu olsun.. ne güzel nasip oldu normal dogum..
Minnoşu bizim yerimize de kokla
bende zorunlu sezaryan olacağım. Çok korkuyorum. Bazıları çok kolay atlatıyor bazıları çok zorlanıyor. Yakın arkadşm normal yaptı, alttan dikişlerinden çok çekiyor mesela. Herkesin bünyesi farklı sanırım. Kader diyeceğiz yapacak biKizlar, bence bebegi dönmüş olan herkes normal dogumun baslamasini beklesin, saglik acisindan bi sorun teşkil etmicekse sakin ama sakin sezeryan tercih etmeyin. Spinal genel farketmez, ben spinal oldum ama normal olmasini o kadar cok isterdimki. Bunca haftalarca sancidan kivranmak, saga sola yatamamak, bebegini dikislerin yuzunden kucagina alamamak, zar zor emzirmek hatta süt gelmesi icin bikac gun beklemek.. Bunlari sadece yaşayınca anliycaksiniz. Bazi arkadaslarin vucutlari ve bebekleri musait oldugu halde sezeryan dediklerini okuyorum, bu yaziyi onlar icin yazdim. Ben dahil, mecbur sezeryan olanlar, olucaklar Rabbimin nasibi buymus demekTen baska bisey yapamayiz. Allah hepimize kolaylik ve hizli iyilesmeler versin.
Kızlaaaarrr ben de doğum yaptım. Normal doğum yaptım. Suni sancı ile başladı. Sonra hemen nişanım ve suyum geldi.Evet ağrısı çok herkesin dediği gibi şiddetli adet sancısı çekiyosun ama inanın ki doğana kadar. Doğduktan sonra bile diğerlerini de normal doğuracam dedim. Hemen ayaktaydım. Dikişim bile olmadı. Hemen emzirdim. Gerçekten azıcık cesaretle yapılamayacak şey değil. Bunu normal doğumdan korkanlar için yazıyorum. Sezaryen seçim değil sonuç olmalı, tıbbi gereklilik değilse lütfen iyi düşünün. Hepinize doğum anında dua ettim. Sevgiler
Canım banada oluyor ara ara dün dr a sordum, alttan baskıdan dolayı bu ağrıları hissetmek normalmiş. Ama doğum sancısı olunca hiç duramazsın dedi bana ama yinede soru dr una istersenGunaydin kizlar bugun adet olacakmisim bel ve kasik agrisiyla uyandim acaba tuvalete girince gecer mi dedim ama yok gecmedi bu bi belirti olabilir mi
Tatlım çok geçmiş olsun sanaKizlar, bence bebegi dönmüş olan herkes normal dogumun baslamasini beklesin, saglik acisindan bi sorun teşkil etmicekse sakin ama sakin sezeryan tercih etmeyin. Spinal genel farketmez, ben spinal oldum ama normal olmasini o kadar cok isterdimki. Bunca haftalarca sancidan kivranmak, saga sola yatamamak, bebegini dikislerin yuzunden kucagina alamamak, zar zor emzirmek hatta süt gelmesi icin bikac gun beklemek.. Bunlari sadece yaşayınca anliycaksiniz. Bazi arkadaslarin vucutlari ve bebekleri musait oldugu halde sezeryan dediklerini okuyorum, bu yaziyi onlar icin yazdim. Ben dahil, mecbur sezeryan olanlar, olucaklar Rabbimin nasibi buymus demekTen baska bisey yapamayiz. Allah hepimize kolaylik ve hizli iyilesmeler versin.
biraz içimi rahatlattın ya çok sağol yazdıkların için. Çok haklısın hepimz her şeyden farklı etkilendik. Mecburi sezaryan olacağm. Yazılanları okudukça korkuyorum. Doktorumu aradım az önce, normal doğumun sıkıntılı olur bebeğine ağır hasar verebilirsin dedi. Sakin olmaya çalışıyorm. yazdıkların içime biraz su serpti çok teşekkğr ederim bana dememiş olsan da ben mesajımı aldım :)Tatlım çok geçmiş olsun sana
Ama herkesin ne yasayacagi bir muamma neyazikki, kimi arkadaşım sezeryanla yapıp çok kolay toparlanirken, kimi arkadaşım normal doğum yapıp 1 ay oturamadigini biliyorum. Biraz kader kısmet meselesi
Birazda kişinin bünyesiyle alakalı sanırım. Burada hepimiz hamileyiz ama hepimizin farklı sıkıntıları oldu hamilelik boyunca
Kimimiz hiç kilo almazken kimimiz 30 kilo aldık. Mesela anestezi dr u 15 kilo üstünde kilo alanların anestezisinin zor yapıldığından ve sıkıntı olabileceğinden bahsetti. Sonuç olarak bir ameliyat netice de illaki ağrı sızı hissedecegiz.sanmaki ben böyle konuşuyorum rahatım, başından beri normal isteyen biri olarak bebeğim dönmediği için kendimi sezeryana hazırlıyorum. Çünkü en önemli şey anne ve bebeğin sağlıklı olması bence
Bu yazıyı herkese yazmak istedim aslında, sevindim seni de rahatlattigima. . .biraz içimi rahatlattın ya çok sağol yazdıkların için. Çok haklısın hepimz her şeyden farklı etkilendik. Mecburi sezaryan olacağm. Yazılanları okudukça korkuyorum. Doktorumu aradım az önce, normal doğumun sıkıntılı olur bebeğine ağır hasar verebilirsin dedi. Sakin olmaya çalışıyorm. yazdıkların içime biraz su serpti çok teşekkğr ederim bana dememiş olsan da ben mesajımı aldım :)
Canim benim hayırlısı hakkında, ben de spinal oldum elhamdülillah iyi gidiyor tabi çok kolay değil ama senin de dediğin gibi normal olup da çok zorlanan arkadaşım oldu daha yeni, ben kendim alamadım bebişi bi kaç gün diye arkadaş A dedim de üzülme ben de aynıyım dedi yani herşey bünye ile alakalıCanım spinali sen mi istedin doktor mu tavsiye etti
bende zorunlu sezaryan olacağım. Çok korkuyorum. Bazıları çok kolay atlatıyor bazıları çok zorlanıyor. Yakın arkadşm normal yaptı, alttan dikişlerinden çok çekiyor mesela. Herkesin bünyesi farklı sanırım. Kader diyeceğiz yapacak bi
Şey yok.
teşekkür ederim böyle şeyler okudukça rahatlıyorum. Bi hafta boyunca pozitif olacağıma söz verdim. İnşallah bende yakın zamanda buraya bebeğimi yazacğm onu anlatacağm. Dua edelim birbirimize hepCanim benim hayırlısı hakkında, ben de spinal oldum elhamdülillah iyi gidiyor tabi çok kolay değil ama senin de dediğin gibi normal olup da çok zorlanan arkadaşım oldu daha yeni, ben kendim alamadım bebişi bi kaç gün diye arkadaş A dedim de üzülme ben de aynıyım dedi yani herşey bünye ile alakalı
Bence de rahat ol olumlu düşün su an bebeğin senden etkileniyor ben normal yaptım ama 2 hafta otiramamistim ve epidural oldum akışına bırak bebeğin ve senin sağlığın cok onmeli son bir haftani berbat etme tadını cikarCanim benim hayırlısı hakkında, ben de spinal oldum elhamdülillah iyi gidiyor tabi çok kolay değil ama senin de dediğin gibi normal olup da çok zorlanan arkadaşım oldu daha yeni, ben kendim alamadım bebişi bi kaç gün diye arkadaş A dedim de üzülme ben de aynıyım dedi yani herşey bünye ile alakalı
yok canım benim affedilecek hiçbi şey yok. Sen şu an lohusasın bir sürü problemin var. İnşallah en kısa zamanda hepsi geçer gider. Süt meselesini de takma. Akışına bırak. Hayırlısı neyse o olsun. Sütüm geldi gelmedi diye stres yaparsan gelmez tabi. Rahat olmaya çalış. Hepimiz güzel düşünelm ekim ayını da atlatalım hayırlısıyla.Kizlar anladigim kadariyla yazdiklarimla yanlis anlasildim moral bozdum, nolur benim kusuruma bakmayin. Aslinda sadece normal yapabilenler sezeryani dusunmesin bile demek istedim yoksa sonucta dunyaya bi can getirioruz, nasil kolay olsunki? Birinin acisi önce birininki sonra, Rabbim en az sanciyla çarçabuk bitirmeyi nasip etsin. Zaten bu konu bünyeyle alakaliymis dedigİniz gibi, bende arastirdim iki gunde ayaklanip temizlik bile yapan varmis sezeryanda. Kendi cektigim sıkıntiyi herkes cekicekmis gibi dusundum, bana bakmayin siz, lohusalik ve sutumun gelmemesi baya psikolojimi bozduama ben biraz evhamliyim, emin olun sezeryan okadar korkulucak bisey degil, ben parmagima igne batsa koptu sananlardanim. Kimseyi korkutmak istemedim guzel anneler affedin beni
Allah bi avaZda hayırlısıyla kurtarsn canmmArkadaslar sancilarim cogaldi nisanimda geldi bana dua edin biran once alayim bebisimi kucagima