2016 Aralık Anneleri

Annesi zaten evde durmayı sevmeyen biri artık kimse tutamaz bizi :) iki gün babamızdan izin koparıp bir arkadaşa gittik yatılı kaldık. Çok iyi geldi oğluşla bana iki tane çocuğu var arkadaşın da; biri 3 yaşında diğeri 9 aylık. Oğluş çok sevdi ortamı
Yaza tekrar Marmaris'e tatil ayarlayalım dedik otelden çok memnun kalmıştık fiyatlara baktık canım 6000 tl civarı bir haftalığı. Başka otel araştıracağız. Hem Mersin'de götürmeyi düşünüyorum oğluşu denize :)
O beyazlık bizde de olmuştu ya canım nohut kadar demiştim. Sonra kaybolmuştu. İnşallah kelebeğin dişi de çıkar da rahatlar. Ben de soğan suyu sürüyorum dişlerine canım bir de çörek otu yağı dediler de zarar verir mi bilmiyorum işte.
Aynen aynen canım oğluş da öyle bakıyor ve elini uzatıyor yetişmezse alamazsa bağırıyor direk. Artık daha bilinçli davranışları var kuzucukların

Sanıyorum dişler canım gece uykusundan ağlayarak uyanıyor kuzumun sanırım artık iyice ağrıları başladı..bende öyleyim geçmedi bu lohusa kafası süt verdikçe geçmez diyor eskiler canımevet doğurmak apayrı bir duygu kesinlikle insan da evladı gibi kimseyi sevemez..anne olmadan önce en korktuğum şey 'ya anne olamazsamdı..'durup durup senaryo yazardım...gerçekten vahşet..umarım çok ciddi yaptırımlar uygulanır..Allahım ailesine sabır versin..

Haklısın canım öğrenci yorumunda.
Oyy kuzucuk havalı olacak babasına bile trip atıyor
Bizde de bir kıskançlık hasıl oldu. Geçen gün bir arkadaşımın bebeğini kucağıma aldım öyle bir bakış attı ki "çok büyük yanlış yaptın hatırlatıyım" bakışıydı resmen sonra da hıh yaptı döndü. İlerleyen zamanda yazık arkadaşımın bebeğini kimsenin kucağına aldırmadı. Kucağına alanla kavga etti resmen minik cadım benim

Benm annem bu sakallı ip denilen ipten lif yaptı çok güzel köpürüyor hemde yumuşacık tavsşye ederim. Bnm kızım malesef başladı ağlayarak istediklerini yaptırmaya. Birşey görmesin yeter ki ağzına alacak ya onu elde edene kadar her yolu deniyor olmadı ağlıyor. Önceden çok titzleniyordum ama şimdi o kadar kalmadı yavrucak dişine ne iyi geliyorsa kaşısın diyorum. Haftaya salı eşim ilişik kesmek zorunda daha evde bi çamaşır bile toplamış değilim işler çok karıştı bide seminer var malum

Öyle öyle öğrenecek oğluş canım
Bu aralar emekleme pozisyonuna geçmeye çalışmaları var kelebeğimde canım:)
Oyy çok yakışır tam yemelik olur oğluş. Giydir giydir öp kokla ısır sev kuzucuğu annesi
Dünden beri okula yürüyoruz canım hareket başladı ama yazın naparım bilmiyorum. Evet o iş bitince açlığı hatırlayıp yemeğe yumulma anı çok fena
Ben mağazadan almıştım canım ama internette satışı vardır muhtemelen

brcuk ben de elimle yapıyorum bişey kullanmıyorum henüz
Narcoleptic insomniac kelebeğin adı ne ya çok merak ettim kelebek çok şirin
Canm bn mersnde yaşıyorm yani burası çok sıcak ve nmli. Kızm da çok terlio babasna çekmiş vücdu sürekli neme marz kalınca kirler meydana çıkıo sanrım süngerş almıyor o kirleri

Anne oğul kaçamak yapmışsınız ne güzel
Yazın fiyatlar uçuyor canım tam sezon olduğu için . Zaten ben sezonda pek tercih etmiyorum çok kalabalık oluyor güzel oteller. Mersinde de güzel yerler var canım hem çok da kalabalık olmuyordur diye düşünüyorum şıpıdık şıpıdık yüzsün tatlış
Çıkaramadık dişleri biz canım baya sancılı geçiyor uzun zamandır.
Bakışlarıyla anlatır oldular isteklerini artık:)

Kıyamam meleğine. İnşallah çok yıpranmaz.
Gece ateşlendi kelebeğim baktım olmayacak calpol verdim rahatladı uyudu. Sabah da ateşlendi evden çıkmadan calpol verdim burun akıntısı da başladı keyfinde azalma var bol bol burun çekiyoruz şimdilik.
Anne olamama fikri değil de bebeğimin başına bir gelirse fikri beni çok huzursuz ediyor. Ya koruyamazsam diye kendimi yiyorum. Şimdiden üniversiteye kadar olan kısımdaki planlar yapıldı bıkacak kelebeğim benden anne düş yakamdan diyecek bu gidişle

Bende öyleyim canım şimdiden hangi okula gitsin neler yapsın hangi etkinliklere katılsın hepsi kafamda çok boğmak, bunaltmak da istemiyorum ama yönetmeyi seviyorum sanırım eşimle tartışmalarımız da bu yüzden olur genelde ben dediğim dedik olsun isterim...kuzuya kıyamam ben dişlerim sıkıntısı vardır bir de belki hafif üşütme eklenmiştir..bizimkinin de yanaklar kıpkırmızı bugün diş belirtisiymiş..eğer bizim de devam ederse huysuzluk calpol içireceğim gece buzdolabındaydu soğuk soğuk içmesin dedim ama içim gitti ağlayarak uyanınca dudakları büze büze canım inşallah koruruz önce Allah'a emanetler...herkes diyor ooo düşe kalka büyüyecek ama ben hiç kılına zarar gelsin istemiyorum yavrumun..

Ayy sevindim ben tek değilmişim Ben okul çıkış saatlerini falan da ayarladım hatta tayin istemeyi bile düşünüyorum nasılsa branşım müsait
Ben istiyorum ki her olanağı sunayım da kelebeğim içlerinden istediğini yapsın beni esas korkutan dünyanın ve insanlığın geldiği yer.. tabiki kızıma hissettirmeden yakın takipte olucam
Anlamadım canım ben de bir anda gece hırıltılı nefes almaya başladı sonra baktım ateşi var calpol cerdim rahatladı. Seminere gitmesek uykusunu alacak ama bölmek zorunda kalıyorum uykusunu da aynen canım azıcık bir ağlaması bile benim canımı acıtıyor
Ayyy tam ısırmalık kırmızı yanaklarla daha bir tatlı olmuştur kuzucuğun calpol vermen iyi olur canım toparlanır biraz

Bende kendimi tek sanıyordum bizde bugün okula gittik bi yoklayayım dedim herkes kızımın üzerine çullanınca tabi ağlamaya başladı sakinleştiremedik bahçeye çıkardım orada sustu :) ama uyku geldi fena şekilde uyumadı pusetinde arabaya koyar koymaz uyudu da panik olmadan araba kullandım şükür..Pazartesi gideceğiz alışsın dedim şimdiden okula evet canım benim de Büyükşehir diye tutturmam tamamen kızıma sağlamak istediğim olanaklardandı..yoksa çok istiyorum küçük bir ilde yaşamak sessiz sakin dingin bir de deniz olsa haklısın canım inan kimseye güvenemiyor insan ne yazık ki gittikçe kötüleşiyor dünya...kızlarımıza kendilerini korumayı, haksızlığına boyun eğmemelerini ve kime güvenip kime güvenmeyeceklerini öğreteceğiz..her zaman yanlarında olamayacağız..canım aşı olurken üşümüştür belki bakalım devam ederse yine calpol vereceğim bugün mıncıklanmaktan bitap düştü

Oyy yemişlerdir tatlı kuzucuğu. Meleğini çok yormuşlar annesi haftaya napıcaksınız:) Biz de okulda aynıyız canım nadiren benim kucağıma geliyor ama benim kelebek memnun halinden ben yanındaysam, her istediğinde benimle göz kontağı kurabiliyorsa ve kucaklayan kadınsa kızım için sıkıntı yok
Okul çok yakın ama benim kuzucuk arabayı sevmiyor illa slingle ya da kanguruyla gidicez. Bu yüzden uyuyamıyor da okulda
Ben de başta büyük şehir istiyordum en azından zorunlu hizmet bitince gideriz diyordum ama küçük yerde daha rahat kontrol edebilirim diye düşünüyorum. Yine kurs, özel ders sunarım tabiki en fazla 80 km alır gerçi zamanla daha iyi anlarız ona göre karar veririz 4 yıl sonraki yerimize:) çok çok dikkat etmek gerekiyor doğruyu ve yapılması gerekeni öğretirken de sürekli anlatıp hemen hemen her durumu açıklamak lazım.
Kelebeğim bugün hiç iyi değil azıcık olan keyfi de gitti vücut ısısı yüksek, normalde 35.8 falan olan ısı 36.8-37.5 arasında. Ağrısı var sanırım doğru düzgün uyuyamıyor da. Ben yanından gider gitmez annnnniiii diye ağlıyor. Şimdi yine calpol verdim biraz gözü açıldı

Oyyy kıyamam minik kelebeğine canım diş ve aşı birleşmiş de olabilir...benim kuzum da bugün en fazla 20 dk uyudu..hiçbirşey istemiyor ne kucakta durmak, ne anakucağı, ne oyuncaklarla vakit geçirmek..sürekli mızırdanıyor..diş jelini de mi sürsen acaba canım belki sancısı vardır..evet zamanla yavrularımızın ilgi alanlarını da anlarız zaten :) ona göre yönlendiririz kesinlikle bende zorlamam kızım neyi nasıl ne zaman istiyorsa saygı duyar desteklerim..evet canım benim de en korktuğum şey etrafındaki insanları seçememesi..her zaman hep iyiyi göstermek de doğru değil diye düşünüyorum..kötü den de örnek vermek lazım ki kötüyü de bilsin iyi ve kötü ayrımı yapabilsin..evet kanguru ya da sling de uyuyamaz canım..bizimki de bebek arabasını sevmiyor ki binbir hevesle almıştım belki geçici bir süredir..şu an etrafta olandan haberdar olmak istiyorlar hep :) bence bununla da ilgili bir de bize yakın olmak da hoşlarına gidiyor gözlerinin önünden ayrılmayalım aman bugün yine 28 kişi kızımın elini öptü ve elinin sürekli ağızda olduğunu göre göre hemen çantadan ıslak mendilimizi çıkarttım ve ellerini sildim.."öpebilir miyiz" diye bir soru geldi neyse ki izin istendi..bende 'kızım şu an viral bir enfeksiyon geçiriyor belki inanmayacaksınız ama adı da öpücük hastalığı' dedim..belki bozuldular ama ben sonunda 'HAYIR' demeyi başardım bir de seneye tam güne geçebilirmiş okulumuz bunu duydum enerjim düştü haliyle bakalım ne olacak..

Bana da diş ve aşı gibi geliyor ama kelebeğimin minicik nohut burnu durmadı sabahtan beri keyifsizlikleri aynı desene. Kıyamam yavrularımıza ya böyle olunca canım sıkılıyor benim de. Ben unutmuşum Sen yazınca sürdüm canım jel iyi geldi baya
Cam fanusta yetiştirmemek lazım canım dediğin gibi biraz da kötüyü göstermek, tanıtmak lazım ki farkı anlayabilsinler. Şimdi her şey çok güzel yarın okula başladığımızda çok çok zorlanıcaz
Sanırım etraflarında olmamız güven veriyor miniklerimize. anne kokusu çok çok farklı bir şey canım. Hala anneme sarıldığımda hissederim o kokuyu. Hahah sıkıyorsa ayrılalım benim cadı apartmanı inletiyor katıyor resmen.
Bizde elini öpse iyi gören tontiş yanaklara atlıyor gerçi öyle pek öptükleri söylenemez koklamakla öpücük kondurma arasında. Ayy ben de hayır demeyi becerebilsem. Kızım söz konusu olduğunda derim hatta kükrerim bile muhtemelen de dışında hiç hayır yok yaa sinir oluyorum kendime. En en kötü duymamazlıktan geliyorum hayır diyemediğim için
Siz etkileniyor musunuz canım tam günden?

Oyyy o nohut burnunu yesinler :) kuzum benim o zaman biraz soğuk algınlığı çadır annesi..rahatlasın kelebek demek ki dişleri ağrıyordu kıyamammm okula başlama konusu açıldığında gözler doluyor benim hemen konuyu kapatıyorum ama ne yazık ki başlayacağız mecburen..çok korkuyorum okula başladığımda kızımın davranış değiştirmesinden şu an çok özgüvenli bir bebek hele ki ben yanındaysam..aslında son ay biraz alıştırmak istiyorum kademe kademe yokluğuma..zaten bakıcımız Ağustos'ta başlayacak ne istediğimi anlasın kızıma ısınsın diye.. gerçekten öyle bende anneme sarıldığımda dünyayı karşıma alacak gücü bulurum onun kokusunda bende kızım söz konusu olduğunda artık hayır diyebiliyorum ama başkalarına ne yazık ki hala diyemiyorum..canım ilkokul kısmı tam gün ama bizim anasınıfı yarım gündü hala..2019 da tüm sınıflar tam güne geçeceği için yavaş yavaş başlatacaklarmış bize de..tam gün kızımı çok özlerimmm kafayı yerimmm...tek tesellim yarım gün çalışmaktı..inşallah yapmazlar öyle birşey..

Sanırım var canım üşütme de bu aralar havalar çok dengesizdi. Atletsiz dışarı çıkarmadım hiç ama kelebeğim narin dönemde demekki
Ben de geçiştiriyorum okula başlama konusunu ama düşünmüyor değilim. Dediğim gibi tek tesellim evin okula yakın olması. Aynı korkular bende de var. Şu an özgüveni yerinde ama okula başladığımda bizi neler bekliyor kestiremiyorum. İnşallah sarsılmazlar.
Tam gün olunca süt iznini vermek zorunda okul, en azından süt izninde görürsün canım meleğini. Aslında Zamanla bir şekilde alışırız sıkma canını tatlım anın keyfini çıkaralım esas

Canım ben hala ayaklı tulum giydiriyorum gerçekten havalar çok dengesiz..geçer bu geceyi atlatsın inşallah annesi..sende ıhlamur falan iç canım istersen sütünden geçer kelebeğe...inşallah sarsılmazlar canım..evet biz anın keyfini çıkaralım :) süt iznimi de ya sabahtan kullanırım ya akşam artık öğle arası gibi birşey olmaz çünkü evime okul 10 km zaten git-gel yarım saat en iyi ihtimalle..

Burası sabahtan çok sıcak oluyor canım 30 derecelerde falan, öğleden sonra yağmur indiriyor baya serinletiyor havayı. Kapıyı pencereyi açsak bir türlü açmasak bir türlü
Sabahtan ıhlamur verdim kuzuma bir de hem ishal hem salya hem burun akıntısı olunca bol bol su takviyesi yapmaya çalışıyorum.
Süt iznini işine geldiği düzenleyip idareyle konuşursun canım gerçekten çok fazla 10 km bir de Ankara gibi bir şehirde trafik keşmekeşinde o yolda tek gidiş neredeyse 15-20 dk buluyordur.
Nazlanmayı da öğrenmiş benim kelebeğim ııııııııgh yapa yapa istediğini yaptırıyor yine
Dediğin gibi bu geceyi atlatırsak iyi olur umarım yoksa yarın doktora götürürüm zaten.
Senin meleğin nasıl oldu annesi? Keyifsizlik huzursuzluk aynı mı? Dişler göründü mü?

Ankara da öyle canım öğleden sonra yağmur bastırıyor henüz tam anlamıyla güneşli hava yok...bende evi havalandırmaya korkuyorum kızım uyuduğunda havalandırmaya çalışıyorum..oyy afiyet bal olsun kelebeğine iyi gelmiştir ıhlamur ben hala sen iç sütüne geçsin diyorum gözümde hala minnacıklar benim kızım su içmek istemiyor bende zorlamıyorum ek gıda yemeyi reddettiği için..evet canım özellikle trafiğin olduğu saatlerde gerçekten yarım saati buluyor...benim meleğim de ayaklarını çırpıyor gitmek istediği yere kucağımda planör gibi yönlendiriyor beni istediğini alana kadar da ayaklarını çırpıyor henüz sesle ifadelere başlamadık ama o da yakındır diye düşünüyorum...canım keyifsizlik aynı gece yatmadan diş jelini sürdüm bir süre uyudu rahatlattı sanırım sonra yine ağlayarak uyandı..sabah bir baktım diş yerinde şeffaflık var dişi görünüyor kuzumun önce çığlık attım sonra duygulandım kaç güne çıkar bilmiyorum o beyazlık göründü..yanındaki de kızarmış sanıyorum ard arda çıkaracak..meleğim benim canı o yüzden çok yanıyormuş demek ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…