2016 Aralık Anneleri

Aynen bi de anneyi suçlarlar.
Çocuğumu huzursuz ediyorlar nasil seveceklerini bilmiyorlar ondan sonra "ay sen ne huysuz bebeksin yaaaa" diyip gülüyorlar. Benim ailem üstüne titriyor ama melesef ki onlardan uzağız oğlum hiç uyumuyordu sürekli huysuzluk yapıyordu ailemin yanına gittik çocuk orda bir huzurlu gece gündüz uyuyor bir anda boy attı hareketleri bile gelişti. Çünkü insanlar nasıl davranacaklarını biliyorlar daha biz gitmeden annem bütün evi dezenfekte etmiş süs esyalarini tutar mikrop kapar diye hepsini yıkamış uyurken evde çıt çıkmadı telefonlar kisildi mutfak bile toplamadi annem ses olmasın diye. Çocuk doğduğunda bizimkiler öpmeye hiç kiyamadilar hala da öyle en sonunda sinirlendim herkes şapır şupur öpüyor bi siz mi opmiyceksiniz diye

Öyle tipler öpülmekden hasta olduğuna da inanmazlar Allah bilir yalan söylüyor derler

Benmde allahtan çevremde kimse yok kızımı öpecek. Ama babası çok haşin öpüyor sakalları batıyor galiba ağlatıyor tahriş ediyor kızıyorum ama napim kanım kaynıyor sevmiyim mi diyor o zaman dayanamıyorum bende ses etmiyorum. Eşim kendi ailesinden böyle pek fiziksel sevgi görmediği için kendi çocuğuna da öyle olsun istemiyorum o yüzden müdahale etmiyorum.ama başkası olsa bende diyorum ellemeyin dokunmayın fln diye hatta bnm kıza elit bebek diyolar ben pek sevdirmediğim için. Benmde canımı sıkanlar ayyy ben çocuğun kırkı çıkar çıkmaz çalışmaya başladım yok işte 8-5 çalışsarak büyüttük vb. Ya arkadasım çalışmıyorum ya rapor hakkım var durmadan iğneliyorlar sinir oluyorum. Çocuğumun anne güvenine ihtyacı var sevgiye ihtiyacı var. Valla borcumuzda var eksiyede düşüyoruz ama el kadar çocuğu annem bile olsa bırakamam. Anane ilgisi sevgisi ayrı anneninki ayrı. Off off çok konuştumm

Uzulme canim ya. Allah yardimci oluyor. Zamanla gormeyip duymamayi ogreniyorsun. Zaman cok cabuk geciyor. Ona buna kizmaktan yipraniyoruz. Daha dun kizim oglum kadardi. Simdi 3. Sinifa gecti. Icimde buruk bir mutluluk var. Yavrularima doyamadan buyuyorlar. Neden? Herkese takmaktan zamani fark edemedim. Her ani guzel degerlendirmek gerek. Annem, senin yasindayken simdiki aklima sahip olsaydim hersey daha farkli olurdu der. Ne demek istedigini zamanla anliyorum.

Keşke duygusal bir insan olmasam da takmasam canım yeni bir ortama girdiğimde geriliyorum bilen bilmeyen her kafadan mükemmel annelik taslayan sözler.. ya duymamazlıktan geliyorum ya da hayır o öyle değil diyorum. Sıkıldım bunaldım patavatsız, gereksiz ve muhattap olmak zorunda kaldığım insanlardan..
çok haklısın zaman çok çabuk geçiyor ama şu insan olmayı bile becerememiş iki ayaklılar yüzünden keyifli vakit geçiremiyoruz. O koca çenelerini kapatsalar da biz de rahat etsek yuvamızda varsın asosyal desinler, bizi beğenmiyor desinler iyice soğudum toplumun çoğunluğundan
Kızınla geçirdiğin her anın keyfini çıkaramamak yüzünden yaşadığın pişmanlığı oğlunda yaşamazsın inşallah canım. Sen daha tecrübelisin aynı yanlışlara düşmezsin. İki kuzucuğunla da daha mutlu, daha huzurlu günlerin olsun inşallah.

Insanlarin agzini kapatamazsin. Bunu ogrendim. Cevap verirsen ukala derler, susarsin aptal derler. Evet iki cocugumla asosyal oldum. Kimseyle konusmuyorum nerdeyse. Boyle mutluyuz. Isime gidip geliyorum. Arkamdan yine konuşuyorlar ama en azindan yuzume soyleyemiyorlar. Anladim ki insanin Yasadigi cevre, ortam cok onemi. En tehlikeli insanlar cahil olanlar. Cehaletten kastim illa okumamis olmak degil bu arada yanlis anlasilmasin. Okuyup da cahil olan insanlar var ya iste onlar tehlikeli malesef Bu yuzden en iyi dost anne , baba, es ve cocuklar. Gerisi yalan.

Haklısın ve en güzelini yapıyorsun. İllaki dedikodun yapılacak herkesin yapılıyordur. En iyilik timsali insanın bile arkasından konuşan vardır. Bunu kabul ettim zaten ama asosyallik kısmı eşimle pek mümkün değil ne yazıkki. Bir yere gitmek istemesem hemen uyumsuz yaftası yiyorum. Çok uyumsuzmuşum zaten böyle olursa herkesi uzaklaştırırmışım, yalnız kalmaya mahkummuşum vs vs. Ah o okumuş cahillerden fazlasıyla var etrafımda ne laftan ne halden anlarlar ve dediğin gibi en tehlikeli, en sinsileri de onlar. Bir şekilde kızımı korumaya çalışıyorum ve pazartesi günü sınırımı çekmezsem daha çok üzmeye çalışan olacak.

Kızıma bazen nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum misal geçenlerde aynı ay doğumlu arkadaşımın bebeğiyle yerde oynuyorlardı. Kızım bir köşede diğer bebek bir köşede kendi çapında farklı oyuncaklarla oynuyorlardı. Baktık kendi çaplarında mutlular, Biz de kahve içmek için mutfağa gittik. 5 dk sonra bir bağırtı oldu ve gidip baktık bebeklerimiz birbirlerine yakınlaşmış ve kızım oyuncaklarına şarkı söylüyor, arkadaşımın bebeği sağ yanağı kıpkırmızı ağlıyor. Benim kelebek tırmalamış yavrumu hiçbir şey yokmuş gibi şarkı söylüyor bir de.
Bu durumda kızıma güzel bir ses tonuyla açıkladım arkadaşı olduğunu, kendisine zarar vermeyeceğini ve ona bu şekilde davranmaması gerektiğini, yalnız kızıma ters bir tepki verip de kendini savunmaktan vazgeçmesini de istemiyorum. Siz ne yapıyorsunuz ya da ne yaparsınız böyle durumlarda?

Doğru söylüyorsun canım :) bende öyleydim bebekleri çok severdim ama kucağına almaya çekinirdim korkardım zarar veririm diye..doğum yaptığım gün kızımın altını ben açtım ilk..hiç korkmadım hep nasıl banyo yaptıracağım, tırnaklarını nasıl keseceğim korkarım diyordum...hiçkimseye yaptırmadım bugüne kadar herşeyini ben yaptım kuzumun...aynı saatte ağlamalarımız bitti ama süpürge sesine ihtiyaç duyuyoruz hala uyurken keyifli keyifli gezersiniz kelebeğinle canım bayılıyorlar rengarenk sebze meyvelere...muhtemelen hepsini ağzına götürmek isteyecek

Genelde sustum, sessiz kalmakla yetindim bu zamana kadar aman kırmayayım dedim ama bundan sonra böyle olmayacak...evet sokaktakiler gerçekten ne olduğunu anlamadan şap şup dalıveriyorlar...çok çok teşekkür ederim canım inşallah hemen iyileşir meleğim...

Öyle tipler öpülmekden hasta olduğuna da inanmazlar Allah bilir yalan söylüyor derler

Aynen öyle düşündüler canım "ay geçmiş olsun" cümlesini ancak bu tipler söylerler işte...benim ailem de öyle kafasını koklarlar sırtını öperler...annem bütün herşeyi yıkar siler...evde kızım uyurken aynen çıt çıkmaz...o kendi bilmezlerin deyimiyle kızım huysuz, yabani...tabii çocuğun üzerine çullanırsanız öyle davranır..benim ailem asla kızımla ilgili böyle cümleler kurmaz..çok kızardım 'senin-benim' yapanlara...ama çok haklılarmış beni de zıvanadan çıkarttılar sonunda..

İnsanın kendi bebeği gibi olmuyor benim de en çok korktuğum tırnak kesme kısmıydı. Kanatıcam diye çok korkuyordum doğumdan önce. Bir kere biraz kökten gittim ama artık profesyonelleştim banyo kısmı zorluyor beni hala genelde kendim yaptırıyorum ama belimi de bırakıyorum küvetin yanıbaşında
Maşallah canım benim şükür kimseye ihtiyacımız yok yetebiliyoruz bebeklerimize
Süpürge sesi ninniniz oldu desene
Muhtemelen öyle olacak canım pazar serüvenlerimiz:) gerçi hava da iyice sıcaklıyor burada belki de eşime yıkarım

Yarınki okul geriyor beni de bir avuç sıkıntılı kadın bakalım ne laflarla ne hareketlerle sinir edecekler beni. Zaten son haftadan beri kaynıyormuş, millet bulsa birbirini bir kaşık suda boğacak Allahtan idare çok iyi onun için dayanıyorum.
Kırmak lazım canım ben de kırıcam bundan sonra.

Canim kiyamam. O daha cok kucuk. Ben her kucagima aldigimda yiyorum o tirnagi :) Benimki heycandan atiyor penceyi :) Guzel guzel konusuyorum. Oglum biraz dikkatli ol. Hem kendine hem etrafina zarar verebilirsin gibi :) Bence dogru yapiyorsun.

Canim kiyamam. O daha cok kucuk. Ben her kucagima aldigimda yiyorum o tirnagi :) Benimki heycandan atiyor penceyi :) Guzel guzel konusuyorum. Oglum biraz dikkatli ol. Hem kendine hem etrafina zarar verebilirsin gibi :) Bence dogru yapiyorsun.
Kızım genellikle bebeklere ve küçük çocuklara yapıyor bir de dışarıdan biri çok sevmeye kalkışınca ve keyfi yerinde değilse sinirlenip çığlık atıyor ve tırmalıyor. Çok hırçın olmasını da istemiyorum arkadaşlarına karşı. İşte o sınırı konuşa konuşa anlatıcaz o zaman canım. Teşekkürler içimi rahatlattın tecrübeli bir anne olarak

Maalesef öyle oluyor canım. Çocuğun psikolojini etkilemesinden korkmasam birakicam yapsın bütün huysuzlugunu hiç almiycam ama çocuğuma dayanamıyorum. Sapır supur opmelerin hesabı yok zaten onlara göre opmekden birşey olmaz bütün çocuklar öyle buyuyormus Allah bizim yavrularimizdan uzak tutsun ama opmekten hastalanıp ölen çocuk bile duydum ben .onlar öpüyor sonra ben elini yüzünü siliyorum ama ne kadar etkili olur silmek Allah bilir

Canım bu aylarda artık "hayır" kelimesinin anlamını öğreniyorlar..o yüzden şahit olduğun olumsuz bir durumda 'hayır, bunun böyle olmaması gerekiyor çünkü...' ile başlayan cümleler kurabilirsin...zaten bir süre sonra yapmaması gereken birşeyi yaparken sana bakacak :) tutarlı bir şekilde hayır diyip ardından açıklama yaparsan muhtemelen olumsuz davranışlar bir süre sonra ortadan kalkar..yine bu dönemler dokunma duyuları ön planda...dokunarak keşfediyorlar çevreyi..zarar verdiğini düşünmeden dokunarak tanımak istemiş arkadaşını...bebeğin yanına getirip ellerine dokundurabilirsin canım..."arkadaşımızın adı Ela..Ela ile tanışmak mı istiyorsun..gel onunla tokalaşalım merhaba diyelim..." gibi...hayır derken genelde istemsizce parmağımızı sallarız o hareket beden dilinde 'tehdit' anlamı içeriyor..onu yapmadan yumuşak bir ses tonuyla demeliyiz..herleye dokunmak istiyorlar, almak istiyorlar..her ne kadar sonuçta arkadaşının yanağını kızartmış olsa da aslında güzel bir davranış sergilemiş kızın gelişim açısından..dokunmak sevmek istemiş :) bu yönünden bak olur mu bir de..

Sigara içerler çocuğumun ağzının içine girerler...yine hatırladım sinirlendim şimdi..evet öpmekten çok şey olur Allah esirgesin..sonuçta daha yeni dünyaya geldiler..bağışıklık sistemleri ne kadar güçlü ki...bende yıkıyorum canım yanaklarını, ellerini banyoya götürüp...inecekleri evdeyken yapıyordum artık başka bir yerdeysek de banyoda kızımın yüzünü yıkayabilir miyim diye izin istiyorum..önce bi bozuluyorlar..amacım onlar mikropmuş gibi davranmak değil sonuçta bende öpmüyorum kızımı..biraz daha farkındalık kazandırmak ama farkındalık kazandırmaya uğraşacağıma ukalalık kazandırıyorum...

Süper bir tespit çok teşekkürler canım bilgilendirme ve tavsiye için sürekli açıklıyorum ama davranışın tamamen sönmesini de istemiyorum kendini bir şekilde korusun istiyorum çünkü sen de iyi bilirsin ki çocuklar çok acımasız olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…