2016 Aralık Anneleri

Bizim de aynı şeyler oldu yine aşı döneminde canım. Ben de bıktım İnan. Dediğin gibi günler öncesinden stres oluyor insan. Bize de verdiler ama ben kullanmıyorum canım. Doktorumuza gittiğimizde soracağım. 6. Ayda kan tahlili yaparız ona göre kansızlık varsa başlarsın demişti bizim doktor. Sağlık ocağının verdiği ürünlere de pek güvenmiyorum açıkçası o yüzden vermek isteniyorum da.
Aynen bende öyle sağlık ocağının bedava verdiğinden hayır gelir mi bilemedim. D vitamini verdiklerinide kullanmadım doktor onun içinde paraben var dedi başka d vitamini verdi. Bende dpktora sormadan kullanmayacam bakalım

Yok yok canım sahiplenmeyeni daha iyi sahiplenen bunaltıyor insanı :) bizimki aşırıydı bir de amaaaan be çektirdi bana :KK70:
En büyük aşklar nefretle başlar :KK70: bizimkisi de ilk görüşte aşktı aslında ama kalbime gömerim aşkımı deyip susmuştum:KK70: o sırada da abimle kardeş gibi oldular sürekli göre göre aşkım tavan yapmıştı meğer karşılıklıymış duygularımız :KK66:
Evet canım normal şartlarda bir abi mutlu olur. Benimki anormal işte :KK70:
Ortasını bulabilen de yok herhalde:KK70:
Evet bizim aşkımız baya büyük bir nefretle başladı:KK70:
Kaderiniz birmiş:KK66: ne güzel olmuş hep çok mutlu olursunuz inşallah. Abin de kuskanmıştır canım seni paylaşmak istememiştir:KK66:

Öyle olsa hiç uğraşmam canım mis gibi toprak kokuyordur da :KK66: kaynanamdan bir tarif aldım tatlı tarzı sanırım kabağı kendim yapıp yiyeceğim :KK70:
Valla öyle bir yerden Sonra bıkıp pes eder insan :KK70: yesin demek rahatsız olmuyor :KK70: lezzetli de geliyor demek :KK70:
Çok yaramaz bebişler gördüm ama bizimki nasıl olacak bilmiyorum geri kalmaz da onları geçerse işimiz yaş :KK70: çenesi de çok kuvvetli bağırdı mı eşimle birbirimizi duyamıyoruz :KK70:
Evet canım tamamen doğal ve taze tüketiyoruz:KK66: dün pazara çıkamadım o yüzden balkabağı bulamadım bir türlü hala bakınıyorum. Bulsam vericem kelebeğime.
Önlerine geçilmiyor canım. Bugün tencereye elini yapıştırdı kelebeğim:KK43: kocaman su topladı elinin üstü:kızgın: Allahtan acı eşiği yüksek bir süre ağladı şimdi merhem sürüyoruz sürekli gıkını çıkarmıyor:dua:
Oğluşun gırtlak sağlam annesi iyi bir eğitimle güzel iyi gelir :KK66:

Aynen bende öyle sağlık ocağının bedava verdiğinden hayır gelir mi bilemedim. D vitamini verdiklerinide kullanmadım doktor onun içinde paraben var dedi başka d vitamini verdi. Bende dpktora sormadan kullanmayacam bakalım

Bizim ozelde doktorumuz 4. Ay demir baslayacagiz dedi. Kizimda da kullandim. Sadece anne sutu aldigi icin demir takviyesi gerekli.

Herkes alıyor ilk çocukta 300 tl kızlar sosyal hizmetlere Doğum belgesiyle başvuruyorsunuz hesabınıza yatırıyorlar.
Ya da Sizin dediğiniz başka bir şey mi bilemedim :)

O da var canim. Ikinci cocugum için 400 tl aldim. Ozel sektor calisanlari birde isgormezlik odenegi aliyor. Minimum 4 bin tl.

Malesef ya 5 yaşına kadar çeker mis. Var kaşıntı için damla var, egzama için kremi falan ama çok fayda etmiyor. Yani geçiyorsun sonradan yine tekrarlıyor. Evet çok kasınıyor yaa o yüzden çok huysuz. Allahım kimseye göstermesin inşallah
Amin canım ya inşallah sizin de bir mucize olur hemen geçer. Kuzucuklar yazık ben elimdekine bazen dayanamazdım. Kaşıyınca da yara olurdu. Rabbim şifa versin inşallah kuzucuğa

Kızlar yaa yavaş yavaş ek gidaya geçiyoruz. Daha once yazmıştım oğlum hasta bu aralar.Acaba sebzeleri kaynatirken bi diş sarımsak atsam suyuna fayda eder mi? Tadi çok mu kötü olur? Sarımsak antibiyotiktir derler ya ondan.
Bence dene bir canım bir şey olacağını sanmıyorum. Annem geçen çorba tarifi verdi bir diş de sarımsak koy çocuk hasta olmaz dedi. Eskiden direk yemek suyuyla büyütürlermiş çocukları şimdi ne değişti acaba :KK70: biz kıyamıyoruz hiç ben rahatsız oldu diye hemen vazgeçtim :KK70:

Canım illaki yaşanacak ek gıdaya alışma döneminde sıkıntılar. Bizde Diş sıkıntısı daha da arttı. Emerken sürekli ısırıyor.
Evet zordu gerçekten ayy kimisi hiç sıkıntısız hamileliğinin farkında bile olmadan geçiriyor hamileliğini. Okulda hamile olan diğer arkadaşlar rahat rahat geçirdi hamileliğini çok gıpta etmiştim onlara:KK30:
Öyle mi canım ya beni bir arkadaş korkuttu :KK43: yok erken verirsen bağırsak düğümlenmesi olur yok tıkanır kaka yapamaz. :KK43: nasıl korktum ağladıkça acaba bişi mi oldu dedim. Ama şükür kakasını yapıyor.
Evet canım ya bizim de ısırmalar arttı artık memelerim acıyor öyle bir ısırarak emişi var ki kuzumun. Rahatlatıyorsa ısırsınlar napalım :KK66:
Hahaaa ben de aynı sen gibi hamileliğinde sorun yaşamayanlara özenerek baktım hep :KK70: hep de kıskandım :KK70:

O duygusallık bende hep var. Dün kelebeğim uyudu tv izleyim dedim aman Allahım neler neler var... yarım saatlik tv izlemem gece 3 saat uykumdan etti beni. Ya savaş çıkarsa ya koruyamazsam kızıma bir şey olursa vs vs.. :KK43:
Her gece dua ediyorum şükrediyorum :)
Ben de haber işlememeye çalışıyorum bir şey görüyorum günlerce onu düşünüyorum :KK43: ülkenin hali nolacak diyorum :KK43: savaş olsa ne ederiz minicik yavrularımızla nereye gideriz.. eskiden hep derdim bu kötü dünyaya evlat getirmek istemiyorum diye ama insan istiyor olsun diyor. İyi ki de olmuş diyorum tabi de çok fazla korkuyorum geleceği için.
Onların yüzüne her gülerek bakışımız bir şükür oluyor :KK66:

Benim öğrencilerim de benim Türk olduğumu kabullenemedi henüz :KK70:
Oyy çok saf ve masum birçoğu. Büyüyecekler ve büyü bozulacak, umarım çoğu saflığını kaybetmez.
Hadiii :KK66: yabancıyım de canım kandır :KK70: ben direk belli ediyorum Türk olduğumu :KK66:
Daha büyümeden o saflığı kaybeden çocuklar var.. onları görmek öyle içimi sızlatıyor ki... yanlış aile ortamında büyüyen eroin kullanan alkol alan haraç kesen... sayısız sorunlu öğrenciler var ve hepsi daha çocuk masumiyetini yitirmek zorunda kalmış belki de hiç çocuk olmamışlar. :KK43:

Aynen canım benim doktor sağlık ocağındakini kullan diyen bir doktor ama ben araştırdım kullanmıyorum. Zaten vitamini ilaçla almasını da hiç istemiyorum yiyerek alsınlar. Kırmızı pancar kan yapıcı ve çok az çorbaya koyabilirmişiz. Ben hamileliğimde de ilaç kullanmadım. Kan ilacı vitamin ilacı her gitmem de yazdılar içmem dedim içeceksin içmek zorundasın dediler. Şükür bir sıkıntı yaşamadım hiç. Sadece Doğum sonrası çok kan kaybettim onu da pekmez içerek hallettim. Günde iki öğün pekmez içtim :)

Ortasını bulabilen de yok herhalde:KK70:
Evet bizim aşkımız baya büyük bir nefretle başladı:KK70:
Kaderiniz birmiş:KK66: ne güzel olmuş hep çok mutlu olursunuz inşallah. Abin de kuskanmıştır canım seni paylaşmak istememiştir:KK66:
Sanırım Yok canım hiç duymadım ortasında olan :KK66:
Belki de büyük laf etti eşin :KK70: Allah da başına verdi ki ne güzel vermiş :KK66:
Sağol canımm hepimiz çok mutlu olalım kuzularımızı güzel huzurlu bir yuvada büyütelim inşallah.
O zaten bambaşka bir konu canım. Herkesin bağımlılığı vardı bana sanki. Lisedeyken başladı akrabalar falan biz seni veremeyiz demeye sanki kendileri bekar kaldı :KK70: abim zaten çocukluğumdan beri paylaşamazdı beni aşırı sevgi zarar verdi işte ikimize de. Ortası iyi ortası :KK66:

Evet canım tamamen doğal ve taze tüketiyoruz:KK66: dün pazara çıkamadım o yüzden balkabağı bulamadım bir türlü hala bakınıyorum. Bulsam vericem kelebeğime.
Önlerine geçilmiyor canım. Bugün tencereye elini yapıştırdı kelebeğim:KK43: kocaman su topladı elinin üstü:kızgın: Allahtan acı eşiği yüksek bir süre ağladı şimdi merhem sürüyoruz sürekli gıkını çıkarmıyor:dua:
Oğluşun gırtlak sağlam annesi iyi bir eğitimle güzel iyi gelir :KK66:
Yaaa kıyamammmm nasıl oldu canım tencereyi nerde buldu kuzucuk? Uff bir de su toplamış kuzum ya erken başladı kazalara kelebek :)
Neyse ki canımm dayanıklı olacak kelebek inşalalh :KK66:
2,5 3 ay ağlayınca normal herhalde böyle olması canım :KK70:

Aynen canım benim doktor sağlık ocağındakini kullan diyen bir doktor ama ben araştırdım kullanmıyorum. Zaten vitamini ilaçla almasını da hiç istemiyorum yiyerek alsınlar. Kırmızı pancar kan yapıcı ve çok az çorbaya koyabilirmişiz. Ben hamileliğimde de ilaç kullanmadım. Kan ilacı vitamin ilacı her gitmem de yazdılar içmem dedim içeceksin içmek zorundasın dediler. Şükür bir sıkıntı yaşamadım hiç. Sadece Doğum sonrası çok kan kaybettim onu da pekmez içerek hallettim. Günde iki öğün pekmez içtim :)
Bende hamileyken de kullanmadım doğum sonrasıda kullanmadım ne kadar bitkisel deselerde ilaç işte.çocuğuma da içiresim gelmiyor o yüzden

Öyle mi canım ya beni bir arkadaş korkuttu :KK43: yok erken verirsen bağırsak düğümlenmesi olur yok tıkanır kaka yapamaz. :KK43: nasıl korktum ağladıkça acaba bişi mi oldu dedim. Ama şükür kakasını yapıyor.
Evet canım ya bizim de ısırmalar arttı artık memelerim acıyor öyle bir ısırarak emişi var ki kuzumun. Rahatlatıyorsa ısırsınlar napalım :KK66:
Hahaaa ben de aynı sen gibi hamileliğinde sorun yaşamayanlara özenerek baktım hep :KK70: hep de kıskandım :KK70:
Yok canım daha neler:))) anne sütü yetersiz gelince her bebek 4.ayda başlıyor ek gıdaya. Bebeklerimizin vücudu henüz anne sütü ve mamadan başka bir şey tanımıyor, farklı bir besin geldiğinde doğal olarak tepki veriyor. Bağırsaklar yavaş yavaş alışacak bu duruma:KK66: biz bile farklı bir besin denediğimizde midemiz ve bağırsaklarımızda bir huzursuzluk yaşıyoruz:KK66:
Evet napalım yeterki kuzucuklarımız rahatlasın:KK66:

Ben de haber işlememeye çalışıyorum bir şey görüyorum günlerce onu düşünüyorum :KK43: ülkenin hali nolacak diyorum :KK43: savaş olsa ne ederiz minicik yavrularımızla nereye gideriz.. eskiden hep derdim bu kötü dünyaya evlat getirmek istemiyorum diye ama insan istiyor olsun diyor. İyi ki de olmuş diyorum tabi de çok fazla korkuyorum geleceği için.
Onların yüzüne her gülerek bakışımız bir şükür oluyor :KK66:
Evet canım haklısın Allah sonumuzu hayır etsin. Bebeklerimize güzel bir gelecek bırakabiliriz inşallah. Her türlü durumda seçenekler oluşturdum bile kafamda.:KK14:

Hadiii :KK66: yabancıyım de canım kandır :KK70: ben direk belli ediyorum Türk olduğumu :KK66:
Daha büyümeden o saflığı kaybeden çocuklar var.. onları görmek öyle içimi sızlatıyor ki... yanlış aile ortamında büyüyen eroin kullanan alkol alan haraç kesen... sayısız sorunlu öğrenciler var ve hepsi daha çocuk masumiyetini yitirmek zorunda kalmış belki de hiç çocuk olmamışlar. :KK43:
Haklısın canım yazık ailelerini seçemiyor yavrular. Ben ilkokulda olduğum için hala biraz daha masum oluyorlar. Özellikle büyük şehirlerde Liseler çok kötü durumda gençlik iyi yerlerde değil. Aileler çocuklarına gereken ilgiyi göstermiyor, okullarda kural, disiplin kalmadı.

:KK70:
Sanırım Yok canım hiç duymadım ortasında olan :KK66:
Belki de büyük laf etti eşin :KK70: Allah da başına verdi ki ne güzel vermiş :KK66:
Sağol canımm hepimiz çok mutlu olalım kuzularımızı güzel huzurlu bir yuvada büyütelim inşallah.
O zaten bambaşka bir konu canım. Herkesin bağımlılığı vardı bana sanki. Lisedeyken başladı akrabalar falan biz seni veremeyiz demeye sanki kendileri bekar kaldı :KK70: abim zaten çocukluğumdan beri paylaşamazdı beni aşırı sevgi zarar verdi işte ikimize de. Ortası iyi ortası :KK66:
Ben de duymadım ortasını :KK66: olsa iyi olurmuş:)))
Evet canım ben bu kızla aynı ortamda bulunmam çok gıcık demiş. :KK70:
Çok seviliyormuşsun ne güzel canım. Bilakis benim abim düğünden önce eşime iyi düşün bak henüz geç kalmış değilsin burtonaddict biraz cazgırdır bıktırır demiş:KK70:

X