• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Canım benim de gebelik şekerim vardı bu dediklerin benim bebeğimde de var Kasım Doğum doktoru 40.gün muayenesinde 75 mg lık şeker yüklemesi yapacağız dedi açıkcası şu an şekerimin normale döndüğünü düşünüyorum yaptırmayı düşünmüyorum çünkü yüklemeden sonra emziremeyeceğim ve ben mama vermedim şu ana kadar kızıma 24 aralık doğumlu bu arada...
Ben de yükleme yaptırmayı düşünmüyorum. Her Kakasi mukuslu çok canım sıkılıyor

Bende ne yersem yiyim çorba pilav bile olsa kimyonu ekiyorum :) bu kaç ay böyle devam edecek peki kaç yaşına kadar emerse mi
canım 4 aya kadar gaz olur bebeklerdr.annenin yediği de bu gaz olayinin yüzde 20 sini oluşturur yada daha az.yani cocuk zaten gazlanacak çünkü bağırsak hareketine alışkın değiller. 9 ay boyunca anne karnında sadece idrar yapıyorlar. kakasi plesanta araclgyla eşe geçiyor. bu ara çok dikkat ediyorum bol bol rezene iciyorum ama olmuyor yok gece 3 saat kesintsz aglamasi var bebeğin. sab simplex de veriyorum damla.yani 3 saat de cok fazla bel ağrılarım var gezemiyorum.keşke daha kisa surse bari diyorum.kolik oldu sanirim anne karnini da öZlemiş olabilir minik yavrum.ne yalan soykeym bnde onun tkmelerini öZledim.

2 gecedir uyku yüzü yok bana. Sanci oluyor kimyon suyu verdim ama hiç faydası yok sabah 6 ya kadar hiç uyumuyoruz.tabi sonra gün boyu kız uyuyor.ben gelen giden le uyuyami yorum da. Bugün yine nöbetçi yız biz. Çok zor gece uykusuz kalmak ya.
al bnden de o kadar. biZ 3 gecedir uyumuyorz sabbh 5e bilemedin 6ya kadar aglamalar.sonra gun boyu yatıyor. ama bn dnlenemiyorum.yemek temzlk 2 yaşında bir cocuk. .hayat gerçekten zor.brde uyumayinca süt olmuyor bnde o dolulugu hissedemedim 3 gndr

Doğum yapan her anneye veriliyor.Anne veya baba basvurabiliyor.Internette bakanlihin sitesinde dilekçe örneği var.Doldurup kurumdan onaylattik.sosyal hizmet merkezine verdik biz teslim edilebilecek başka yerler de var.Yaklaşık basvurudan 40 gün sonra ptt ye yatiyor.Parayı sadece anne çekebiliyor.
doğum yapan her anneye verilmiyor çalışan her anneye veriliyor.birde 32.haftada rapor almak lazm onu calistgin kuruma ordan da muhasebeye gotrp onaylatmn lazm.başta yapmayanlr bu saatten snra birsey alamaZ diye biliyorum ben.en azndan benim öyle oldu.dogum paramı aldim.sut parasını da ptt denaldim

Aranızda regl olan mı? Doğumun üstünden 42 gün geçti ve Ben oldum sanırım :KK57: normal mi bu kadar erken olmak? Bilgisi olan var mı?

doğum yapan her anneye verilmiyor çalışan her anneye veriliyor.birde 32.haftada rapor almak lazm onu calistgin kuruma ordan da muhasebeye gotrp onaylatmn lazm.başta yapmayanlr bu saatten snra birsey alamaZ diye biliyorum ben.en azndan benim öyle oldu.dogum paramı aldim.sut parasını da ptt denaldim

2 arkadaşımın eşi çalışmıyor ve parayi aldılar. Ben çalışıyorum ve 32.haftada rapor vs hiçbirşey almadim dogumun üzerinden de yaklaşık 20 gün geçmişken yaptım basvurumu.

canım 4 aya kadar gaz olur bebeklerdr.annenin yediği de bu gaz olayinin yüzde 20 sini oluşturur yada daha az.yani cocuk zaten gazlanacak çünkü bağırsak hareketine alışkın değiller. 9 ay boyunca anne karnında sadece idrar yapıyorlar. kakasi plesanta araclgyla eşe geçiyor. bu ara çok dikkat ediyorum bol bol rezene iciyorum ama olmuyor yok gece 3 saat kesintsz aglamasi var bebeğin. sab simplex de veriyorum damla.yani 3 saat de cok fazla bel ağrılarım var gezemiyorum.keşke daha kisa surse bari diyorum.kolik oldu sanirim anne karnini da öZlemiş olabilir minik yavrum.ne yalan soykeym bnde onun tkmelerini öZledim.

Canım bizim doktorumuz da sab simplex verdi ama açıkcası şu an anlayamıyorum faydası oluyor mu bir de gaz sancısı erkek bebeklerde olur diyorlardı hiç alakası yokmuş...bizim doktorumuz dün YouTube dan süpürge ya da kurutma makinası sesi aç dedi bugün onu denedim altı temizse ve toksa kolik bebeklerde işe yarayacaktır dedi gerçekten de uyudu...bende rezene içiyorum kimyon yiyorum ama yok :( kendimi suçluyorum sürekli üşütüyorum diye...

Kızlar Merhaba aranızda ankarada yaşayan var mı eşimin işi dolayısıyla birkaç ay sonra ankaraya taşınmamiz gerekecek 0-2 yaş kresler hakkında bilgisi olan var mı evi eryamandan tutmayı düşünüyoruz sizce nasıl biyer fikir verebilirseniz sevinirim

Canım benim de gebelik şekerim vardı bu dediklerin benim bebeğimde de var Kasım Doğum doktoru 40.gün muayenesinde 75 mg lık şeker yüklemesi yapacağız dedi açıkcası şu an şekerimin normale döndüğünü düşünüyorum yaptırmayı düşünmüyorum çünkü yüklemeden sonra emziremeyeceğim ve ben mama vermedim şu ana kadar kızıma 24 aralık doğumlu bu arada...

Acaba seker yuklemesi neden yapriracaksiniz? Birde neden yuklemeden sonra emziremeyeceksiniz acaba?

Cok sukur suana kadar hersey rahat geciyor bebisimle:) pek sancisi yok.. Insallahda fazla olmaz :) gece masallahi var gercekten rahat uyutuyor annesini.. 3 saatte bi uyaniyor aciktigi icin bebisim

Kızlar Merhaba aranızda ankarada yaşayan var mı eşimin işi dolayısıyla birkaç ay sonra ankaraya taşınmamiz gerekecek 0-2 yaş kresler hakkında bilgisi olan var mı evi eryamandan tutmayı düşünüyoruz sizce nasıl biyer fikir verebilirseniz sevinirim
Mrb cnm benm kres hakkında bilgim yok ama eryamanda oturuyorum. Burası gayet sakin huzurlu bi semt,yaşam biraz pahalı ama insana büyükşehirin o kalabalıgından uzak hissettiriyor ben seviyorum

Çünkü gebelik şekerim vardı Doğumdan sonra geçti mi diye kontrol edecek doktorum...yüklemeden sonra şeker direk bebeğe geçmesin diye emzirmek istemiyorum...bir de tiroid hastasıyım zaten...
Acaba seker yuklemesi neden yapriracaksiniz? Birde neden yuklemeden sonra emziremeyeceksiniz acaba?

Çünkü gebelik şekerim vardı Doğumdan sonra geçti mi diye kontrol edecek doktorum...yüklemeden sonra şeker direk bebeğe geçmesin diye emzirmek istemiyorum...bir de tiroid hastasıyım zaten...

Canim o yuklenen seker baklavayla esit diyorlardi. Bana emzirmenin zarari olmaz gibi geldi ama en iyisini doktorun bilir tabiki

Back