• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Kızlar kızım 4 günlul doktora gittik bugun sarılık 13 çıktı. Kilo da almış. Mama takviyesi yapioduk bugün hiç meme tutmadı doktor tutmazsa meme yatiririz dedi.çok moralim bozuldu ağladım çocuk hiç tutmayı verdi.catlicak gibi oldu sinirlendi çok ağladı. Doktor hiç ilgilenmedi. Ben de kadın doğum doktoruma çıktım aglarak napcagimi şaşırdım .sağolsun çok ilgilendi beni sakinledi tutturdu mememe. Şimdi zar zor tutuo memeyi.mama yi bırak verme artık dedi
Geçmiş olsun canım benim bebeğim de doğdu ilk iki gün emmedi Sonra baktım sarılık olmaya başlamış hemen. Sütümü kaşığa sağıp az az içirdim üçüncü gün aldı memeyi. O gün doktora götürdük sarılığı 16,6 çıktı. Doktorlar bizi korkuttu ağladım bişi olacak yavruma diye. Sürekli emzirdim mama falan vermedim hiç. Bir gün Sonra bile hemen farketti rengi yavrumun ve bir hafta Sonra geçmişti sarılığı çok şükür ki

İyi geceler kızlar. Sabah sezaryn oldum çok şükür iyiyiz detaylı yazcam müsait olunca. Şu an derdim sütüm gelmedi bebeğim aç çok üzülüyorum. Bi de gazım gelmedi. Sezaryn olanlar sizin ne zamnan gelmişti. Hastanede kalmak istmyorm :eek:

Süt icin gögüslerine sicak su torbasi koy canim. Bende cok ise yaradi. Sezeryan olunca süt hemen gelmiyo malesef. Bebege mama verirler ama kasikla ver mutlaka. Biberona alisirsa cok sorun oluyo. Gaz icin de kayisi ye bol bol. Kompostosunu ic. Ben gece ameliyat oldum sabah gazım cikti.

Benim kaynanada sıkıntı hep.annemle konusmuolardi hastanede annem hoşgeldiniz demiş cevap bile vermemiş. Dun çıkıp geldiler annem hizmet etti onlara resmen hala surat asiolar.

Annen de onlara surat asıp hicbisey yapmiycakti. Kotü olan degerli oluyo bu devirde. Yüzlerine güldükce kendilerini bisey saniyolar

Geçmiş olsun. İnşallah bizim de olmaz canım.

Bu hareketlerine rağmen kalıyorsa ya da geliyorsa gerçekten yüzsüzmüş :işsiz: umarım kurtulursun

Yüzsüzlükleri bir degil iki degil ki. Esim üzülmesin arada kalmasin diye susuyorum hep. Esim kendi bile bıkmıs durumda. Allah dusmanımın basina bile vermesin boylesini. Gercekten zor

Yüzsüzlükleri bir degil iki degil ki. Esim üzülmesin arada kalmasin diye susuyorum hep. Esim kendi bile bıkmıs durumda. Allah dusmanımın basina bile vermesin boylesini. Gercekten zor
Araya mesafe koymaya çalış dicem onun vakti geçmiş. Ya idare edeceksin bir şekilde ya da kendine küstüreceksin. Sizi üzdüğünü bile bile nasıl devam ediyor hayret valla

Cok tesekkur ederim. Evet onu orda birakip eve eli bos gelmek cok zor. Ama gececek insallah.
Aynı şeyi yaşadım ben de kızımda 14 saat sonra nefesi düzene girdi ve yanıma getirmişlerdi. Endişelenme çok büyük bir sorun değil sadece nefesinin normal seviyeye gelmesini bekliyorlar. Hiç emzirmedin değil mi bebeğini?

Bunu bilmiyordum çişi çok şükür iyi. Yoksa çok düşündüm ben su mu versem yazık süt suyun yerini tutar mı diye :)
Ben su vermeye başladım kızıma geçen gün bezinde pembe akıntı vardı. her ne kadar anne sütü emse de susuz kalabiliyorlarmış bu yüzden takviye yapıyorum günde 3-4 çay kaşığı civarı.

Arkadaşlar çıldırmak üzereyim sanırım sütüm gelmiyor kızım da boş boş emdiği için göğüs uçlarım yara oldu hüngür hüngür ağlıyorum saatlerdir...o da hiç uyumuyor...akıl verin lütfen tecrübeli arkadaşlar...bir de doğumdan sonra verilen kan ilacı bulantı yapar mı?

Sıktı
Arkadaşlar çıldırmak üzereyim sanırım sütüm gelmiyor kızım da boş boş emdiği için göğüs uçlarım yara oldu hüngür hüngür ağlıyorum saatlerdir...o da hiç uyumuyor...akıl verin lütfen tecrübeli arkadaşlar...bir de doğumdan sonra verilen kan ilacı bulantı yapar mı?
Sıktığında süt geliyorsa sütün var demektir canım bir de süt gelmezse Bebek ağlarmış. Meme ucu yarası çok normal herkeste oluyor canım. Emzirmeden memeyi sütünle ıslat öyle ver bebeğinin ağzına yavaş yavaş geçer. Bende de oldu yara canım çok acıdı ama geçti şükür. Şimdi 25 günlüğüz

Süt yapan şeyler ye canım fırsat buldukça uyu dinlen. Uyumak en güzel süt yapan şey. Bir de bol su iç, kuru soğan ye, kaynar iç çok da ayrım yapma ne buluyorsan ye süt olur zaten. Bir de ben şu hataya düşmüştüm bir emzirmede iki memeyi de veriyordum az az. bebeğim huzursuzdu doymuyor gibiydi. Sürekli meme istiyordu. Şimdi Bir memeyi iyice emzirip öyle diğerine geçiyorum. bir memeyi veriyorum zaten ondaki süt onu doyuruyor diğer emzirmede de diğer meme sütlenmii oluyor onu veriyorum. Süt birikince onlar da doyduğunu anlıyor.

ağzından burnundan kusuyo. Burnu da tıkalı hırıltılı nefes alıyo. Ne yaptıysam geçmedi bi türlü
Zeytinyağıyla yağla istersen bi canım. Karnını göğsünü sırtını yağla. Bez ısıt ya da pamuk ısıt bezin arasına koy onu da sırtına ve göğsüne koy. Giydir üzerini öyle yatır. Her gün yap bunu. Üşüttüyse çok iyi gelir.

Zeytinyağıyla yağla istersen bi canım. Karnını göğsünü sırtını yağla. Bez ısıt ya da pamuk ısıt bezin arasına koy onu da sırtına ve göğsüne koy. Giydir üzerini öyle yatır. Her gün yap bunu. Üşüttüyse çok iyi gelir.
Bütün odalar 23-24 derece. Çok da dikkat ediyorum ama o kustukça üzülüyorum. Çok sağ ol canım denicem dediklerini inşallah geçer

ağzından burnundan kusuyo. Burnu da tıkalı hırıltılı nefes alıyo. Ne yaptıysam geçmedi bi türlü
O hırıltı kuruluktan da oluyor. Serum fizyolojik damlatıyorum günde birkaç kere rahatlatıyor. Kalıcı çözüm ben de bulamadım. Burada bir arkadaş soğan kesip koyuyormuş o da açıyor dedi. Unutuyorum sürekli daha yapmadım.

Kusma gazdan da oluyor veya emdiğinin fazlasını çıkarıyordur. Benimkide de var.

Back