2016 Aralık Anneleri

Evetttt yazma sirasi bize geldii :) kizlar csrsamba gunu yatisim yapildi. Hicnir belirtim yoktu dogum icin 40 haftam doluyordu ve bende tansiyon seker sinirdaydi. Gittigim sabah ebe alttan muayemi yapti, acilma yok bebek yukarda kanala inmemis dedi, sonra kendi doktorumda aynisini soylediler ve suni sanci baslatildi, em son 100e cikardilar dozunu ama nstde 50yi gecmedi ve ben cok az agri hissediyordum 10 saat suni sanci sanici acilmam gene yoktu ve kanala inmemisti. O aksam suniyi kesip kendi samcilarimi ttakip ettiler. Sabaaha kadar sancilar 20e indi. Sabah gene suni takildi
2 saat sonucu acilma gene olmayinca be bebek kanala inmeyince sezeyana alindim . Persembe gunu yani 15.12.2016 saat 11de kizim dogdu. Spinal sezeryan oldum, kilomuz masallah 3680 gr boyumuz 52cm teyzelerimiz. Doktorumuz kilo konusunda 12den vurmus ultrasonda dogru bilmis. Bugunde cikisimiz verildi evimize geldik bin sukur. Biz ilk gun sadece kolostrum emdik ama sonra emme problemi yasadik benimde sutum gelmedi sonra mama takviyesi ile emzirme ile devam ediyoruz. Kizlar her gordugum.hamileye tek duam Allah kolaylik versin cidden surec uzun dogum beklemek zor ama evlat oldumu cok ama cok farkli bir duyguymus cidden.
Tebrikler saglikla sihhatke buyutmek nasip olsun Bzde heycanla beklemekteyiz darisi basimiza

Herkese gunaydinnnnnnnn
Kizlarrrr istanbul kucukcekmece dogan hastanesinde dogum yapicak olan ya da yapan var mi ??

Anca gelip yazabiliyorum. Zorunlu sezeryan oldu.benim malesef. Sanci yok aciklik yok ve bebek asagiya hic inmemisti. Ameliyatta bastırdılar karnima. Ama uyusukluktan caniniz acimiyo. Sadece bi baski oluyo. Spinal sezeryan oldum. Korktugum gibi bas agrisi bel agrisi olmadı bende. Ancak gaz problemi yasadim. Meger gaz nimetmis valla. Sezeryan olcaklar agrisada sizlasada yuruyun ameliyattan sonra. Emin olun yürüdükçe daha iyi oluyo. Beni kandirmak için ole dediler sandim ama dogruymus yürüdükçe iyi oldum. Ayrica bebegi duydugunuz ilk gordugunuz an herseye bedel.
Oyle sondayi fln dusunmeyin bana ayikken takildi. Hic acimadi kendimi kasmadim. Cikarirken uyusuktum zaten anlamadim. Bana gecelik giydirmediler. Pijamamin ustunu altima hasta bezi. Ayaga kalkarken sondayi cikardilar. Pijamamin altini giydirdiler. Ay cok karisik aklima.geleni yazdim mazur gorun. Bebekten bu kadar firsat buldum. :)

Doktorda benımkıne öyle dedi .Geçer inşallah. Doğumdan sonra birde bununla uğraşmayız.bebegin çok mu aşağıda.benim üst tarafta hiç göbek yok ne varsa aşağı tarafta dizlerimin üstüne yigiliyor diyebilirim.sebebini buna bağlıyorum ben
Aşağıda değil normal. Ama benim zaten bacaklarımda filan uzum zamandan beri varis var. Vücudum meyilli yani

M moonliqht hayırlı olsun. Allah sağlıkla, mutlulukla büyütmeyi nasip etsin. Gözün aydın...

GöZün aydın canım. Allah miniğine anne babasıyla birlikte uzun güzel ömürler versin.

M moonliqht CANIM TEBRİK EDERİM RABBİM SAĞLIKLI HAYRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN DARISI BAŞIMA BEN HALA BEKLİYORUM BENİM PAŞA NAZLI ÇIKTI.

cok sagolun kizlar aminn. Darisi tum bekleyenlere insallah

Şimdi bende son kontrolden çıktım.damlanur hanım spinali tavsiye ederim dedi ama anestezi uzmanı belirleyecek dedi.hakkımızda hayırlısı inşallah

Senin sezeryan bu carsambami canim? Hakkinda hayirlisi olsun insallah. Banada damlanur hanim spinal tavsiye etti, insallah sende sag salim al kucagina

Ben sezeryan oldum daha ayilmadan cocuk bezi koymus hemsireler. Beni giydirirken de depend giydirdiler ama icine yine cocuk bezi koydular cünkü egilip kalkmak mümkün olmuyo cok. Tek kullanimlik külotlarin icine de cocuk bezini koyabilirsin ayni sey oluyo. Simdi sezeryan olsam almam depend açikcasi. Ilk iki günden sonra da normal pede gectim zaten. Kanama durumu herkeste farkli olur tabi.

Çok teşekkürler. Bebek bezi den kendim için de alayım yanıma o zaman :)

Ayaklarını kaldırıp indirmek zor olduğundan ve sonda takılı oldupundan gecelik daha kolay geldi bana, benim iki geceliğim ve pijamam hep beyazdı. Daha dikkatli olsam tek gecelik yeterdi aslımda ama ikinci yürüyüşe çıktığımda sondanın etrafında biriken kan sızdırmış batırınca değiştirmek zorunda kaldım.

Hastaneden içinde pamuk olan büyük pedler verdiler ben dependin içine omlardan koydum iki günde 8 tane değend kullandım. Kullan at bez de almıştım ama depend tamamen sardığı ve külot gibi olduğu için bana çok rahat geldi, kullan at külotlara gerek duymadım. Zaten 3.günden itibaren normal pede geçtim.

Kayınvalide görümce falan görmüyor gözü insanın emzirirken hatta süt gelsin diye herkes memene bir şekilde dokunuyor ama erkek misafir de geliyor illa ki onların yanında emzirmek için önlük süper, bir de ilk günler ben hareket kısıtlılığından dolayı çok zorlandım bebeğe emme pozisyonu verirken, emzirme yastığı çok işe yaradı.

Allah sağ Salim kucağına almak nasip etsin inşallah :) annelik çok güzel gerçekten, hayırlı doğumlar şimdiden

Çok çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu gerçekten. Emzirme yastığını da hazırlayayım. Depend almama gerek var mı acaba? Elimdeki 3 tane tek kullanımlık yeterli olmaz anladığım kadarıyla.

Anca gelip yazabiliyorum. Zorunlu sezeryan oldu.benim malesef. Sanci yok aciklik yok ve bebek asagiya hic inmemisti. Ameliyatta bastırdılar karnima. Ama uyusukluktan caniniz acimiyo. Sadece bi baski oluyo. Spinal sezeryan oldum. Korktugum gibi bas agrisi bel agrisi olmadı bende. Ancak gaz problemi yasadim. Meger gaz nimetmis valla. Sezeryan olcaklar agrisada sizlasada yuruyun ameliyattan sonra. Emin olun yürüdükçe daha iyi oluyo. Beni kandirmak için ole dediler sandim ama dogruymus yürüdükçe iyi oldum. Ayrica bebegi duydugunuz ilk gordugunuz an herseye bedel.
Oyle sondayi fln dusunmeyin bana ayikken takildi. Hic acimadi kendimi kasmadim. Cikarirken uyusuktum zaten anlamadim. Bana gecelik giydirmediler. Pijamamin ustunu altima hasta bezi. Ayaga kalkarken sondayi cikardilar. Pijamamin altini giydirdiler. Ay cok karisik aklima.geleni yazdim mazur gorun. Bebekten bu kadar firsat buldum. :)

Masallah :) Ne guzel kavustunuz yavrunuza. Darisi basimiza :)

cok sagolun kizlar aminn. Darisi tum bekleyenlere insallah

Senin sezeryan bu carsambami canim? Hakkinda hayirlisi olsun insallah. Banada damlanur hanim spinal tavsiye etti, insallah sende sag salim al kucagina
Evet bu çarşamba bakalım spinal konusunda heyecanlıyım.amin inşallah evlatlarımıxla sağsalim bi hayat yaşarız

Gözünüz aydın ne güzel atlatmışsın. Sağlıkla huzurla mutlulukla büyümesi nasip olsun.

hepimami hepimami AzRASILAM AzRASILAM Bebişleriniz sarılık oldu mu arkadaşlar? Değerleri yüksek miydi? Kaç günde geçti? Mama başladılar mı? Bizim değerimiz 5. günde ilk 19.10'du, düşüyordu ama tekrar yükseldi. Bugün yine kan vereceğiz. Korkuyorum. Tecrübenizi paylaşır mısınız?
Canım çok geç gördüm mesajını, kusura bakma. İki tane çocuğa birden yetişmeye çalışırken burayı çok ihmal ettim.
Kızım sarılık oldu malesef. 3320 gram doğmuştu. İlk üç gün mama vermedim ve kontrolde 2900 grama düştüğünü gördük. Sarılık değeri de 20 çıktı ki doktor değerin çok yüksek olduğunu söyledi. 3 gün yoğun bakımda ışık tedavisi gördü kızım. Sonra hem mama verdim hem emzirdim ve 20 günlükken 3800 gram oldu. Rengi iyi olduğu ve kilo aldığı için kan testi istemedi doktorum. Şimdi daha az mama veriyorum doktorun tavsiyesi üzerine. 45 günlük olunca kontrole gideceğiz.

Canım çok geç gördüm mesajını, kusura bakma. İki tane çocuğa birden yetişmeye çalışırken burayı çok ihmal ettim.
Kızım sarılık oldu malesef. 3320 gram doğmuştu. İlk üç gün mama vermedim ve kontrolde 2900 grama düştüğünü gördük. Sarılık değeri de 20 çıktı ki doktor değerin çok yüksek olduğunu söyledi. 3 gün yoğun bakımda ışık tedavisi gördü kızım. Sonra hem mama verdim hem emzirdim ve 20 günlükken 3800 gram oldu. Rengi iyi olduğu ve kilo aldığı için kan testi istemedi doktorum. Şimdi daha az mama veriyorum doktorun tavsiyesi üzerine. 45 günlük olunca kontrole gideceğiz.
Geçmiş olsun cnm iki tane gerçekten çokkkkk zormuş kıskançlık falan da cabası annem sağolsun yanımdada biraz yukum hafifledi şimdi bir saat uyuttu annem beni kendime geldim:))))

Cok uzuldum cok gecmis olsun. En kisa zamanda toparlanirsiniz isallah. Yurtdisinda maalesef katilar sezeryan konusunda.

Cok tesekkurler. Isallah bizde saglikla kavusalim minnoslara.

Merak ettim nasil gecti naptiniz?

Ben aldim ondan. Peki nasil kullaniliyor? Ucuna lansinoh surupmu onu takicaz? Yoksa onu takinca hicbisi surmicez mi?

Bugun benimde dr kontrolum vardi. Nst ve ultrason bakildi. Su an icin beklemeye devam. 30.12 tarihine dek normal dogum icin beklemedeyiz. Ama gunasimina kalsin istemem dedi doktor. 40. Hafta sonrasina kalirsa bakalim ne olucak.
Lansinoh benim bir isime yaramamisti ne yazik ki.Kalkani tek basina kullandim.iki kapağı var,delikli olani kullandim.akan sütler de icine birikiyordu ,kizima içiriyordum ☺

Back