2016 Aralık Anneleri

Bugun dogumhanede nstye girdim. Normal dogum yapan birinin sesleri beni cok korkuttu. Korku filmi gibi bir ciglij ve dayanamiyorum artik diyordu.

Gectigimiz pazar ben de nst ye gittim. Ayni olaya sahit oldum. Dedim ki allahtan sezeryan olucam. Ruyalarima girdi resmen: (
Ya siz neden bizi korkuyuyosunuz :)
Normal doğum zor evet. Sezaryeninde sonradan ağrıları var. Allah herkese kolaylıkla doğum nasip etsin. Normal doğum avantajları çok fazla. İnşaallah isteyen herkese Rabbim sağlıkla normal nasip etsin.

Arkadaşlar siz nasıl olacağına inanırsanız vücudunuz doğuma nasıl inanıyorsa öyle olur doğum. Burada çok güzel doğum hikayeleri anlatanlarda oldu bunlardan biride bendim ilk kızımı 5 saat gibi kısa bir sürede üstelik hiç ağlayıp bağırmadan kucağıma aldım sadece siz doğumunuza bebeğinize ve vücudunuza güvenin Allah öyle bir mekanizma vermişki o vücut doğru yolu gösterir bebek o yolu ilk kez geçecek olmasına rağmen nasıl hareket etmesi gerektiğini bilir. Elbette her doğumunun zor yanı olabilir sezaryeninde normalinde ama normal doğumdan yarım saat sonra her işinizi ağrısız sızısız görebiliyorsunuz bu da ayrı bir güzel tarafı...

Ya siz neden bizi korkuyuyosunuz :)
Normal doğum zor evet. Sezaryeninde sonradan ağrıları var. Allah herkese kolaylıkla doğum nasip etsin. Normal doğum avantajları çok fazla. İnşaallah isteyen herkese Rabbim sağlıkla normal nasip etsin.

Amin canim ya :) Rabbim herpimize dogumun hayirisini nasip etsin. Korkutmak icin yazmadim. Hastaneye kiziyorum aslinda :) Nst odasini dogumhaneye dayamislar. Yanlis yapmislar :)))

Her ne kadar ikinci doğumum olsada size bir şey danışmak istiyorum benim ilk doğumda ne açıklığım ne sancım ne de nişan gelmesi olmuştu. Bugün biraz uyuduktan sonra uyandım bir ıslaklık hissettim wc ye gittiğimde avuç içi kadar olmayan sarımsı pembemsi bir akıntı gelmişti bu nişanmı? Biraz daha katı bir şey değil mi nişan denen şey bu baya çok afedersiniz sümüksü bir şey.

Her ne kadar ikinci doğumum olsada size bir şey danışmak istiyorum benim ilk doğumda ne açıklığım ne sancım ne de nişan gelmesi olmuştu. Bugün biraz uyuduktan sonra uyandım bir ıslaklık hissettim wc ye gittiğimde avuç içi kadar olmayan sarımsı pembemsi bir akıntı gelmişti bu nişanmı? Biraz daha katı bir şey değil mi nişan denen şey bu baya çok afedersiniz sümüksü bir şey.

Benim ilk dogumumda nisan gelmisti canim. Seffaf bir akinti icinda bir miktar kirmizlik vardi. Nasil anlatsam. Sanki akinti icinde 4 santim kirmizi bir ip gibi. Ondan sonra da sizinti seklinde suyum geldi.

Benim ilk dogumumda nisan gelmisti canim. Seffaf bir akinti icinda bir miktar kirmizlik vardi. Nasil anlatsam. Sanki akinti icinde 4 santim kirmizi bir ip gibi. Ondan sonra da sizinti seklinde suyum geldi.
O zaman bu şey büyük ihtimalle nişan yani. Ben kan sulandırıcı kullanıyorum iğnemi hep gece yaptım doktor sancın olunca bırak iğneyi dedi ve şuansa biraz belim ağrıyor bu doğum sancısı mı bilemedim böyle başlar diyorlar ben suni sancıyla doğurmuştum bunları hiç yaşamadık acaba iğneyi vurmasam mı bugün karasız kaldım

O zaman bu şey büyük ihtimalle nişan yani. Ben kan sulandırıcı kullanıyorum iğnemi hep gece yaptım doktor sancın olunca bırak iğneyi dedi ve şuansa biraz belim ağrıyor bu doğum sancısı mı bilemedim böyle başlar diyorlar ben suni sancıyla doğurmuştum bunları hiç yaşamadık acaba iğneyi vurmasam mı bugün karasız kaldım

Dogru canim. Ardindan hafif bir agri gelmeye basliyir. Tatli tatli bir agri. Duzenli. Ilk 15 dk da bir gelmeye basladi benim. Hastaneye vardigimda da 10 dk ya dusmustu. Bir bebek daha geliyor allahin izni ile :))

Dogru canim. Ardindan hafif bir agri gelmeye basliyir. Tatli tatli bir agri. Duzenli. Ilk 15 dk da bir gelmeye basladi benim. Hastaneye vardigimda da 10 dk ya dusmustu. Bir bebek daha geliyor allahin izni ile :))
Hadi ya annem yetişemeyecek demekki pazartesi gelecekti :) yarın doğar mı ki böyle giderse 12 saat de ilacın etkisi geçiyor şimdi iğneyi yinede yapsam mı bilemedim evet ara ara belime ağrı giriyor ama öyle büyük bir ağrı değil...

Hadi ya annem yetişemeyecek demekki pazartesi gelecekti :) yarın doğar mı ki böyle giderse 12 saat de ilacın etkisi geçiyor şimdi iğneyi yinede yapsam mı bilemedim evet ara ara belime ağrı giriyor ama öyle büyük bir ağrı değil...

Benimki dogamadi 12 saate kadar :) Ama sizin ikinciyse belli olmaz. Ikinciler daha hizli ve kolay dogarmis. Hayirlisi insallah :)

Kızlar iyi geceler..Bu sabah 8de yatis yaptim..10 da bebisimi kucagima aldim çok şükür..Genel aneztezi oldum..gayet kolaydi..tek sıkıntım gaz sancisi..karnım şiş hala gazdan dolayi..Darisi bekleyen annislerin başına..
Tebrikler cnm.nasıl geçti sonda nasıldı hemen ayildin mi ne kadar sürdü ameliyat sütun geldi mi hemen çok soru sordum

Back