Bu arada aklıma geldi paylaşmak istedim bana ekstradan Lazım olan şeyleri.
Hastane çantasına sadece kendiniz için süslü terlik koymayın, biri sizin biri refakatçiniz için plastik terlik de koyun. Manuel meme pompası almıştım ben iyi ki onu götürmüşüm dedim ilk gün süt hemen geldi. Bir iki tane su bardağı, havlu götürün mutlaka. Sezaryen olacaksa emzirme yastığı çok işe yarayabiliyor. Ben onsuz emziremedim mesela. Bir de göğüs ucu küçükse, içeri kaçıksa aventin meme ucu çıkarıcısı çok rahat ve pratik, çok işime yaradı ama onu hastanede yatarken almak zorunda kaldık emzirme hemşiremizin önerisiyle. 2 gecelik bir sabahlık bir pijama, bir yelek, çorap, patik ve depend hasta bezi yeterli geldi. Bir de ben daha yeni aldım ama keşke hastanede de olsaydı dedim, ziyarete gelenlerin yanında da emzirmeye devam edebilmek için emzirme önlüğü süper bir icat
Doğumu bekleyen arkadaşlara önerilerim bunlar
Doğum yapan ve meme ucu yarası olan varsa da Lansinoh bana hikaye gibi geldi, hem acısını alan hem de yarayı önleyen tahinin üstündeki yağ çok iyi geldi, tabii Allah muhtaç etmesin kimseyi ama olur da yaşarsanız çok işe yarıyor