• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Bugün bir arkadaşımla konuştum. O da benim gibi uzun süre normal Doğum bekleyip en son cuma gel sezaryen olacaksın demişler, Pazartesiye kadar gelmezse o zaman sezaryene alın diye pazarlık yapmış doktoruyla." Haftasonu sürekli yürüdüm, göğüs pompasıyla göğüs ucumu uyardım, acılı Adana yedim, pazar gecesi sancım geldi, pazartesi sabah olduğunda oğlum kucağımdaydı" dedi. Bende gidip Lansinoh un manuel göğüs pompasını aldım, bakalım işe yarayacak mı? Adana yiyesim de var ama reflüm artacak diye korkuyorum :KK43:

Adana kebabi ile ne alaka kii :))) cok guldum adanaya rabbim gonlunuze gore versin . Youtubeda 3th trinester videolari var onlarda aslinda tetikliyor. Iliski de tetikliyor dogumu.

Bugün bir arkadaşımla konuştum. O da benim gibi uzun süre normal Doğum bekleyip en son cuma gel sezaryen olacaksın demişler, Pazartesiye kadar gelmezse o zaman sezaryene alın diye pazarlık yapmış doktoruyla." Haftasonu sürekli yürüdüm, göğüs pompasıyla göğüs ucumu uyardım, acılı Adana yedim, pazar gecesi sancım geldi, pazartesi sabah olduğunda oğlum kucağımdaydı" dedi. Bende gidip Lansinoh un manuel göğüs pompasını aldım, bakalım işe yarayacak mı? Adana yiyesim de var ama reflüm artacak diye korkuyorum :KK43:

Bende bukadar beklemisken sezeryan olmak istemiyorum ama bir belirtimde yok. Rabbim hakkimizda hayirlisi ve sagliklisini neyse onu versin insallah

Adana kebabı diyince
Adanalı olarak duramadım yazayım dedim
Acaba nasıl bir etkisi varmış
Merak ettim :D

arkadaşlar bebişleriniz nasıl:KK46: biz hayal kurmaktan öteye geçemedik daha:silah: az önce unibaby yenidoğan ıslak mendil sipariş verdim netten ama sanki hiç kullanılmıcak bişeymiş gibi gelerek :KK42::KK42::KK42:

Adana kebabi ile ne alaka kii :))) cok guldum adanaya rabbim gonlunuze gore versin . Youtubeda 3th trinester videolari var onlarda aslinda tetikliyor. Iliski de tetikliyor dogumu.
Âmin inşallah, acı da ilişki, yürüyüş gibi doğumu tetikleyen şeylerden biriymiş. İlişki eşimi sık göremediğim için pek mümkün olmuyor maalesef :(
Adana kebabı diyince
Adanalı olarak duramadım yazayım dedim
Acaba nasıl bir etkisi varmış
Merak ettim :KK70:
Acı yemek de tetikliyormuş doğumu, mantığı buymuş. Ama ben normalde de çok acı yiyemem, bir de şimdi reflü var, acıyı yiyip reflüyü çekip yine doğuramazsam o sıkıntı :D

Âmin inşallah, acı da ilişki, yürüyüş gibi doğumu tetikleyen şeylerden biriymiş. İlişki eşimi sık göremediğim için pek mümkün olmuyor maalesef :KK43:

Acı yemek de tetikliyormuş doğumu, mantığı buymuş. Ama ben normalde de çok acı yiyemem, bir de şimdi reflü var, acıyı yiyip reflüyü çekip yine doğuramazsam o sıkıntı :KK70:

Oyle olsaydi ilk ben dogururdum Hamileligim boyunca ayiptir demesi cig kofte yedim (tabiki etsiz) bol aci ve isotlu. Hatta az once bile vardi menude ... ilk defa duydum acinin boyle bir etkisini oldugunu. Bakim doguracakmiyim

Kizlar sagolun rahatladim biraz doktorsan ciktigimdan beri onun tedirginligi var.
Olmadi doktorumla konusup giydirme cikarma ve o tarz isler icin bi hemsire yardimi isticem.
Ailem de esimin ailesi pek hos karsilamazlar dovmemi :)
Senelerdir habersiZler
Kasigimda oldugu icin saklayabildim bakalim bu sefer nasil saklicaz :)
Sagolun hanimlar

Kızlar tsh değerine baktırdınız mı bebeklerinizin? Biz pazartesi günü topuk kanı verdik tsh değerimiz 7.1 çıkmış üst sınır 5 demiş sağlık ocağındaki doktor. Yarın sabahtan işitme testi için devlet hastanesindeki doktora randevumuz var kontrolü olacak ama yine de içim içimi yiyor:( bu durumu yaşayan var Mı aranızda?

Oyle olsaydi ilk ben dogururdum Hamileligim boyunca ayiptir demesi cig kofte yedim (tabiki etsiz) bol aci ve isotlu. Hatta az once bile vardi menude ... ilk defa duydum acinin boyle bir etkisini oldugunu. Bakim doguracakmiyim
Bende o arkadaşımdan duydum ilk defa, reflüden korkmasam deneyeceğim. Belki de herkeste aynı etkiyi yapmıyordur

Ay bugün doğurcam diye bir hızla evi sildim süpürdüm hazırlandım ama benim kız da gelmek istemiyor. Sancılar olabilirmiş normalmis. Haftaya çarşamba gideceğiz. Bakalım o güne kalacak miyiz
Ay bu son zamanın geldi gelecek heyecanı yiyip bitiriyor insanı. Hayırlısıyla sağlıkla gelselerde bi an evvel de rahatlasaniz. Gelince de gazı uykusu emmesi Vs var ama sağlık olsun...

Kızlar tsh değerine baktırdınız mı bebeklerinizin? Biz pazartesi günü topuk kanı verdik tsh değerimiz 7.1 çıkmış üst sınır 5 demiş sağlık ocağındaki doktor. Yarın sabahtan işitme testi için devlet hastanesindeki doktora randevumuz var kontrolü olacak ama yine de içim içimi yiyor:KK43: bu durumu yaşayan var Mı aranızda?
Tsh normal çıktıda çok şükür. Serbest T4 çok az bi yüksek çıktı. Bir ay sonra bakalım tekrar, Tsh yüksekliği gibi bişey değil, dedi doktor. Internette de bu verilere uygun bilgi bulamadım. Dahiliyeye gidip sorayım diyorum uzmandan daha açıklayıcı bilgi alırım. Yada endokrin mi bakıyor ona mı gitmek lazım?
Tsh yüksekliğinde 10 a kadar takip ediyorlar kendiliğinden normale dönebiliyor, 20 üzeri hemen ilaca tedavisi başlaması gerekiyor diye okumuştum. Yeni doğanda 9 a kadar normal kabul ediliyormuş uluslararası standart olarak. Türkiyede 5i standart kabul ediyorlar. Türk halkının guatra genetik yakınlığından olabilir. Çok yüksek değil gibi sizinki. Şimdiden canını sıkma normalleşir inşallah. Doktora sordun mu ne dedi?

Tsh normal çıktıda çok şükür. Serbest T4 çok az bi yüksek çıktı. Bir ay sonra bakalım tekrar, Tsh yüksekliği gibi bişey değil, dedi doktor. Internette de bu verilere uygun bilgi bulamadım. Dahiliyeye gidip sorayım diyorum uzmandan daha açıklayıcı bilgi alırım. Yada endokrin mi bakıyor ona mı gitmek lazım?
Tsh yüksekliğinde 10 a kadar takip ediyorlar kendiliğinden normale dönebiliyor, 20 üzeri hemen ilaca tedavisi başlaması gerekiyor diye okumuştum. Yeni doğanda 9 a kadar normal kabul ediliyormuş uluslararası standart olarak. Türkiyede 5i standart kabul ediyorlar. Türk halkının guatra genetik yakınlığından olabilir. Çok yüksek değil gibi sizinki. Şimdiden canını sıkma normalleşir inşallah. Doktora sordun mu ne dedi?
Sağlık ocağındaki doktor yükseklik çok az sarılık yüzünden değerleri yükselmiş olabilir telaşlanmayın demiş. Ben de internetten baktım 9.1e kadar normal diyen doktorlar var. Yarın t3 t4 değerlerine de bakılacak. Benim içim içimi yiyor düzgün bir çocuk doktoru bulamadım zaten bu hale gelmemiz doğum anında gelen doktor yüzünden oldu hiçbir şey hakkında bilgi vermedi artistlik yapıp çıktı gitti dengesiz adam:sinirli:
Endokrin uzmanı bakıyormuş biraz araştırdım.
Yarına kadar içim içimi yiyecek:( hemen sabah olsa da gitsek:(

Sağlık ocağındaki doktor yükseklik çok az sarılık yüzünden değerleri yükselmiş olabilir telaşlanmayın demiş. Ben de internetten baktım 9.1e kadar normal diyen doktorlar var. Yarın t3 t4 değerlerine de bakılacak. Benim içim içimi yiyor düzgün bir çocuk doktoru bulamadım zaten bu hale gelmemiz doğum anında gelen doktor yüzünden oldu hiçbir şey hakkında bilgi vermedi artistlik yapıp çıktı gitti dengesiz adam:sinirli:
Yarına kadar içim içimi yiyecek:KK43: hemen sabah olsa da gitsek:KK43:

Canm telaslanma allahin izniyle hersey guzel cikicak.
Muhtemelen sarilik etkilemistir saglik ocagindakilerin demesi gibi.
Nerde yasiyorsun.
Kizimin doktorundan cok memnunum bundada ona devam edicem.
Belki tavsiyde bulunabilirim

Canm telaslanma allahin izniyle hersey guzel cikicak.
Muhtemelen sarilik etkilemistir saglik ocagindakilerin demesi gibi.
Nerde yasiyorsun.
Kizimin doktorundan cok memnunum bundada ona devam edicem.
Belki tavsiyde bulunabilirim
Canım şuan Denizlideyim ama Aydında oturuyorum. Etraf illerde ise çok rahat giderim.
Zaten anksiyetem var ve doğum yaptığım gün ciğerleri yüzünden sonra 2 gün de sarılıktan küvözde yattı bebeğim. 1 haftayı mutemadiyen ağlayarak geçirdim resmen. Yaşadıklarım yüzünden de Endişe seviyem fazlasıyla yüksek :(

Yarına kadar içim içimi yiyecek:KK43: hemen sabah olsa da gitsek:KK43:
Son ay t 4 benimde bozulmuştu az, tSh normaldi. Dahiliye doktoru çok iyiydi. Gebelikte olabilecek düzeye bebek için problem oluşturmaz demişti. BENIM değerlerim yansıdı diye düşünüyorum. ÇOCUK doktoru çok ciddi olmadığını takip edilmesini söyledi. ama yinede durum hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorum ben de.
SIKMA canını bişey çıkmayacak inşallah. SARILIk, yeni doğan daha vücudu rutin bulmamış olması filan etkilemiştir. ALlah sağlıklı tertemiz çıkarsın inşallah. Sonucu yaz olur mu, beklerim. Geçmiş olsn şimdiden

eşinin karışmadığı dövmeye annen kayınvaliden ne karışır canım..takma kafaya görürlerse de görsünler:) bende sadece dependin kilotları oluyor ya bez gibi ondan aldım..şimdi böyle hasta bezi felan da lazım olur mu acaba..ikisi aynı işi görür mü ki?
Ben de depend ve normal ped aldım canımm

Son ay t 4 benimde bozulmuştu az, tSh normaldi. Dahiliye doktoru çok iyiydi. Gebelikte olabilecek düzeye bebek için problem oluşturmaz demişti. BENIM değerlerim yansıdı diye düşünüyorum. ÇOCUK doktoru çok ciddi olmadığını takip edilmesini söyledi. ama yinede durum hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorum ben de.
SIKMA canını bişey çıkmayacak inşallah. SARILIk, yeni doğan daha vücudu rutin bulmamış olması filan etkilemiştir. ALlah sağlıklı tertemiz çıkarsın inşallah. Sonucu yaz olur mu, beklerim. Geçmiş olsn şimdiden
Çok teşekkürler. Sabahı bekliyorum yine de 10un altında çıkmış olması bir nebze içimi rahatlatıyor. Ne zormuş annelik hiç bu denli zor olacağını tahmin etmemiştim esas problemler doğurduktan sonra başlıyormuş :KK43:

Back