• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Bizim değerimiz 3.gün çok yükseldi açlığa bağlı imiş sütüm yetmemiş 2 gün küvözde yattı ve fototerapi aldı miniğim, 3 gün de birlikte hastanede yattık müşahede altında kaldık. Bebeğimizin beslendiğini, sarılık değerlerinin düştüğünü ve diğer değerlerin düzene girdiğini görünce taburcu ettiler. Uyumadan emzirdim, emmediği zaman zorla kaşıkla verdim dışarı püskürtse de aldığı damla kardır. Sütümün az olduğu zamanlarda da günde 1-2 kere mama verdim. Değerimiz sınıra düştü 11 idi pazar günü, dün de işitme testi için gittiğimiz doktor rengine ve vücuduna baktı sarılık yok dedi ama değerimiz kaç bilmiyorum. Aşırı özveri istiyor, yedirmeye çalış düzenli olarak ve hiç bozma moralini atlatacaksınız bir şekilde. Bebeklerin iyileşmesinde en önemli şey annenin moralinin yüksek olması.

Çok teşekkür ederim 11 iyi bir değer bizim 19'dan 16'ya düşmüştü tekrar 18'e çıktı. Sürekli emzirmeye çalışıyorum, aç değilse çıkarıyor hepsini püskürterek ama dediğiniz gibi ne gitse kârdır diye vermeye uğraşıyorum. Uyansa problem yok ama sarılık hep uyutuyor. Böyle olunca da zorlanıyorum.

Artık böyle bence biz kendimizi alıştırılam
Canım sen nick mi değiştirdin ?

Kundak yapmadık
Battaniyesi ile yarım sardık
Kundak çok zararlıymış

Sen hamileykende demiştim
Şimdide tüm hamilelere diyorum
Uyuyunnnnnnnnn :)

4 de odaya geldim 9 gibi sıvıya başladım
Çok şükür hiç baş ağrım olmadı
Ama şuna emin oldum
Bnm ilkide spinaldi
Kimisinden başağrısı ile çıkıyor
Benden omuz ağrısı ile çıkıyor
Onu da hem nescafe hemde sıcak su torbasıyla kurtuldum
Sıcak su yapıp omzuma koydum
Çok rahatlattı beni

Canım Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah
Doğum şeklin nasıl oldu
Kaç kg kaç cm doğdu
Yazarsan listeyede eklerim

Canım nasıl oldun iyimisiniz
Sütün ve ağrıların nasıl

Canım benim Rabbim analı babalı büyütsün inşallah hayırlı evlat olsun
Kaç kg kaç cm doğdu

Biz sarılıkda 13.3 gördük en fazla
Sonra 13 e düştü
13 e düştüğü gün zaten sınır 17ydi dr tekrardan kan almadı
Yalnız halen gören sarılık gibi diyor
Cumartesi kontrolümüz var 18 günlük oluyoruz

Amin cnm bnm

Canım mutlaka kan aldır ve baktır bir anda yükseliyor çünkü. Çok çok geçmiş olsun. Çaremiz sütümüz varsa ve emiyorsa emzirmek yoksa mama başlıyor doktorlar. Bir de sütün kaliteli olması önemliymiş, sütün olması değil. Sizin değerler bizimkine göre de düşükmüş. Geçse de kurtulsak, çok endişe ediyorum. Bize sınır 20 dediler bu arada fototerapi için. Bebeğin doğum gününe göre belli oranlarla bakılıyor değerlerine. Bebişim 51 cm. , 3410 gr. doğdu ama şimdi verdi tabi.

Merhaba 38 haftalik hamileyim sali gunu nişan geldi gittim 3 cm acilma var dedi yatis verdi bi gece yattim ama sancim yoktu bunaldim dogum hanede imza atip ciktim doktor sancin gelince bekleme gel dedi bugun persembe hala sanci yok kafayi yiycem ya niye boyle oldu
Nisan dedigin sey muayeneden sonra mi oldu.

Merhaba 38 haftalik hamileyim sali gunu nişan geldi gittim 3 cm acilma var dedi yatis verdi bi gece yattim ama sancim yoktu bunaldim dogum hanede imza atip ciktim doktor sancin gelince bekleme gel dedi bugun persembe hala sanci yok kafayi yiycem ya niye boyle oldu
Nisan dedigin sey muayeneden sonra mi oldu.

Canim kk de hic acilmasi olmadan suni alan olmusmu diye konu ac istersen tecrubesi olan varmi bak bakalim.senin drun ne zamana kadar beklemeyi dusunuyor yoksa gunundemi suni verilecek

Cnm baktim eski konulara. Pek kafama yatmadi acikcasi acilma olmadan suni verilmesi. Suni sancini cekip sezeryana alinan da cok var.
Son gununden sonra bi kac gun daha beklicez. Sonra kakasini.yapabilir kordon dolanabilir fazla beklemeyelim dedi. Zaten bende fazla beklemek.istemiyorum. normal diye diretmiyorum da artık. Belki de hayirlisi boyle.belki Normal dogumda sıkıntı yasicam bilemeyiz nolcagini..

bugun kontrolum vardi, bebek gayet rahat gozukuyor... gelmeye niyeti yok gibi. haftaya sali tekrar kontrolum var

Kizlar hayirli gunler.
Bugun son dr kontrolum vardi.
Sezeryan icin tahlillerim yapildi
Nts yapildi ve ultrasyon kontrolum yapildi.
Yanliz 2 haftada hic kilo almamis gozuktu bizim minis.
2 hafta onceki ultrasyon degerleriyle ayni degeri soyledi.
Niye bu sekilde dedigimdede artik ileri hafta net kilo olcumu yapamiyoruZ dedi.
Ama enteresan geldi 1 grm bile degismezmi 3200 50 cm bundan 2 hafta oncede bu sekilde demisti.
Herneyse son 1 haftam
Ayin 15 inde sabah 7 de acilden giris yapicaz
Sonda taktirmiyormus doktorum :)
Bu habere sevindim ama aklimdada seli sorular hastabezimi takcaklar yani hanimlar.
Eger oyleyse kasigimda esimin adi yaziyor.
Kaginvalidemde annemde bu dovmeden habersiz.
Hasta bezi takilcaksa ailemi degistiriyor bu bez olayini
Ay sormaya utandim dr uma

Ay bugün doğurcam diye bir hızla evi sildim süpürdüm hazırlandım ama benim kız da gelmek istemiyor. Sancılar olabilirmiş normalmis. Haftaya çarşamba gideceğiz. Bakalım o güne kalacak miyiz

Çok teşekkür ederim 11 iyi bir değer bizim 19'dan 16'ya düşmüştü tekrar 18'e çıktı. Sürekli emzirmeye çalışıyorum, aç değilse çıkarıyor hepsini püskürterek ama dediğiniz gibi ne gitse kârdır diye vermeye uğraşıyorum. Uyansa problem yok ama sarılık hep uyutuyor. Böyle olunca da zorlanıyorum.
Benim kızım da sürekli uyuyordu ama eşim tuttu ben de sütü zorla kaşıkla verdim ve biraz gıdısını okşadık, ağzını açıp kapattık. Yatar vaziyette değil hafif eğim oluşturun beslerken. Kaldığımız hastanenin hemşireleri de çok yardımcı oldu bize sağolsunlar. Alışma süreci çok zormuş ilk bebek olunca biz daha bir zorlandık sanırım. Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda düzelir değerleriniz.

Kizlar hayirli gunler.
Ama enteresan geldi 1 grm bile degismezmi 3200 50 cm bundan 2 hafta oncede bu sekilde demisti.
Herneyse son 1 haftam
Bu habere sevindim ama aklimdada seli sorular hastabezimi takcaklar yani hanimlar.

Benim hic fikrim yok ama esin degistirir nokcakki :) takma kafana olmadi hemsirelerden yardim istersin durumu izah edip.

Bendede bir adet sancisi gibi cook hafif bir agri girip cikiyor. Boyle cok sinir bozucu bir sizinti veriyor. Rahmimi hissediyorum resmen sicacikmis gibi geliyor ici . Ama gelip gecen bir agri dgeil surekli oluyor adetteki gibi. Sabahta bel sizintisi ile uyandim . Ay artik dogurmak istiyorum ya.. korku morku kalmadi .d olsun bitsin istiyorum.. boyle az az sanci cekecegime birden gelsin olsun bitsin

Kizlar hayirli gunler.
Herneyse son 1 haftam
eşinin karışmadığı dövmeye annen kayınvaliden ne karışır canım..takma kafaya görürlerse de görsünler:) bende sadece dependin kilotları oluyor ya bez gibi ondan aldım..şimdi böyle hasta bezi felan da lazım olur mu acaba..ikisi aynı işi görür mü ki?

Kizlar hayirli gunler.
Herneyse son 1 haftam
Canım bende hem sonda vardı hem de hasta bezi takmışlardı kanama yüzünden. Benimkini pansumana gelen hemşireler değiştirmişti zaten sondayı çıkarttıktan sonra iç çamaşırı giyip wcye gidip gelmeye başlamıştım. En kötü odayı boşalttırırsın o esnada kimse görmesin diye

Kizlar hayirli gunler.
Herneyse son 1 haftam
canım benim sonda takılıydı kanama için bebek bezi istedi hemşire
her hastanenin uygulaması farklı olabilir hasta bezi daha mantıklı

Kizlar hayirli gunler.
Herneyse son 1 haftam

Hayirlisi ile kucagina alirsin minnaki insallah. Hasta bezini ben sezeryandan cikarken takmislardi. 5 saat sonraydi sanirim ayaga kaldirdilar. Wc gidemedigim ve gazimi cikaramadigim icin lavman verdiler kendim yaptim. Hasta bezini cikardim normal ped taktim. Aile gormuyor zaten ve senin bakimini yaparlarken zaten odadakileri disari cikariyorlar. Hem kime ne canim senin dovmenden. Takma kafana.

eşinin karışmadığı dövmeye annen kayınvaliden ne karışır canım..takma kafaya görürlerse de görsünler:) bende sadece dependin kilotları oluyor ya bez gibi ondan aldım..şimdi böyle hasta bezi felan da lazım olur mu acaba..ikisi aynı işi görür mü ki?

Canim ilk kilodu giymek veya giydirmek sikintili olabilir. Bence her ihtimale karsi 2 adet hasta bezi koy yanina. Sonra zaten ic camasir ve ped kullaniyorsun.

Spinal sezaryen olan arkadaslar ameliyat sonrasi ne kadar sure ac susuz kaldiniz? bas agrisi tansiyon dusuklugu yasadinizmi ? haftaya bende sezaryen olacagim icin cook heyecanliyim merak ediyorum:KK17:tecrubelerinize ihtiuacim varr
Hemen su kahve ve bitter çikolataya izin verdiler.4 saat sonra da çorba ve şerbet verdiler.Gaz çıkarınca istediğini yemek serbest oldu.Hiç baş ağrım olmadı çok şükür.Rahat oldu benimki.Dikislerim sızlıyor ama o kadar da olur.Ben sürekli yatmiyorum zaten onun da etkisi vardir.

Bugün bir arkadaşımla konuştum. O da benim gibi uzun süre normal Doğum bekleyip en son cuma gel sezaryen olacaksın demişler, Pazartesiye kadar gelmezse o zaman sezaryene alın diye pazarlık yapmış doktoruyla." Haftasonu sürekli yürüdüm, göğüs pompasıyla göğüs ucumu uyardım, acılı Adana yedim, pazar gecesi sancım geldi, pazartesi sabah olduğunda oğlum kucağımdaydı" dedi. Bende gidip Lansinoh un manuel göğüs pompasını aldım, bakalım işe yarayacak mı? Adana yiyesim de var ama reflüm artacak diye korkuyorum :(

Back