2016 Aralık Anneleri

Ultrasyon zararlıdır demedim zararliymis dedim (umarım aradaki farkı anlayabilirsiniz ) buraya gelen herkes internet kullanmasını biliyor kendi araştırmasını kendi yapabilir sizinle bu konuda tartismayacagim ayrıca burada ultrasyon zararliiiii sakin ha boş yere ultrasyona girmeyin de dememisim ki öyle birsey de demem herkesin kendi tercihi

Ben de arkadaşa bu kadar aşırı tepki verip üstüne bir de hemen kocakarı safsatası damgasını vurmanızı yersiz buldum..burda ilk kez bu üslupta birini görüyorum herkes birbirine çok saygılı eleştiri olacaksa da her biri çok naif sizden de aynısını bekleriz...

Ultrasona gelince sık sık girmenin hele de bi ağrı yada kanama yoksa çok gereksiz olduğunu herkes biliyor.Zararına gelince bazı doktorlar sıklıkyan tana değil yani fazlasını zararlı bulan da var..bi doktor böyle düşünürse hassas bir anne adayı elbette düşünür..lütfen biraz daha ılıman yaklaşalım kimsenin kimseyi incetmeye hakkı yok kibarca açıklama yapalım.

Evet canim benimde iste ay sonu olmus olcak obur hafta cuma gitcem ben asama asama gordum kese kendi :) sirada kalp atisi. Daha buyuk halini gorcez artik ayaklari elleri olmus olck :) oraya her gittigimde heycanlaniorum :) onu gorcem die :)
Keske su bulantilarimda olmasa kusmasam sabahlari ard arda gun boyu yatmak zorunda kalmasam. Bole giderse hastaneye alirlar beni zaten .

Banda bi değişik geldi şaşırdım resmen arada oluyor Boyle demekki
O heyecan çok güzel yaa ben ilk evde yaptığım test pozitif çıkınca teste sarilasim geliyordu o derece
İnsalllah tez zamanda bulantilardan kurtulursun canimm senin tiroid le de alakalı olabilir mi acaba dr ne diyor

Zararlıymış dediğinizde yine de bunu doğru kabul ettiğiniz anlamı çıkmıyor mu ve buna uygun hareket ettiğiniz? Tartışma çıkarmak amaçlı yazmadım sadece bunun insanları yanlış yönlendirebileceğini düşündüğüm bir bilgiyi düzeltmek istedim. Burada yanlışlıklar varsa onu düzeltmek hepimizin görevi diye düşünüyorum, o yüzden yazdım. Yazı dilinde jest ve mimik kullanamadığımız için bazen olduğundan daha sert görünüyor söylediklerimiz, sizi incittiysem de özür dilerim, niyetim bu değildi. Hakkı'nızı helal edin

Açıkçası şu an sizin de bana haksızlık yaptığınızı görüyorum, ben saygısızca bir yorum yaptığımı düşünmüyorum. Kişisel bir hakaret yok söylediklerimde. Ben sadece gördüğüm bir yanlışı düzeltmek istedim. Bunu yaparken kırıcı olmak ya da incitmek niyetinde değildim öyle olduysa da özür diledim arkadaştan. Ayrıca şunu da tekrar belirtmekte fayda görüyorum ultrason kimin ne dediğine bağlı olarak zararı değişebilecek bir tanı aracı değildir. Yapılan bilimsel çalışmalarda bu konuda zararlı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunamamıştır.

Günaydin arkadaşlar
3 gündür sabahları inanılmaz bir dermansızlığım var halsizlik bitkinlik ne olcak benim durumum böyle nefes bile alırken biraz zorluk çekiyorum
Siz de böyle olan var mı?
Aynen o gün yazdım ya
çok erken yatıyorum gece sanki biri beni dövmüş haberim yok yad tır altında kalmışım haberim yok gibi uyanıyorum
Sor tatlım ben birebir yaşadım bunu
sorum bakım ama doktorların yaklaşımları farklıdır

Tamam arkadaşım sıkıntı değil herkesin kendi görüşü o zamanda siz zararlı değildir diyip ona göre yönlendirmiş oluyorsunuz ve ben kesinlik katmiyorum siz kesinlik katiyotsunuz bu ne yaman çelişki
Neyse herkes hakkını helal etsin ben ediyorum

Günaydın hamiş anneler benim düşük riskim devam ettiği için doktorum kalp atışlarını dinletmedi sadece gördük 4. aydan itibaren sesini açıcam düşük riskini artırır demişti. bide ilk öğrendiğimizde değerlerim çok yüksekti dış gebelikten falan şüphelendi çünkü hcg 8000 de bile keseyi göremedi. buna rağmen sık sık ultrasona girmene gerek yok demişti. sesini açında yaydığı radyasyon çok artıyormuş öyle dedi.

Bilmem ole bise demediler canim. Tek dedikleri sabahin korunde midem agzimda halimle bos mideye o ilacin gidecek olmasi baska bise yok. ;( gececegindende umudum yok. Bi haftadir yataga bagladi beni bu bole surer surmesinede cok uzamasi duam ona. Baska yolu yok.
Bende ilk ewde test yaptigim da 8 nisanda ikinci cizgiyi gormeye basladim. Hayir canim bozuk bu dedim :) isiga tuttum telefon isigiyla bktim. Gozum doldu kahkaha atasim geldi nasi olur dedim cunku benim bebis hazirda bekleyenlerdenmis tek seferde oldu :) allaha sukur. Onu gormek cok guzel

Lütfen yanlış anlamayın tartışmak amaçlı yazmıyorum. Zararlı olmadığını söylememin nedeni kendi ürettiğim bir görüş değil, yapılan çok kapsamlı çalışmalarda zararlı olmadığı kesin olarak kanıtlanmış, ben buna dayanarak bunu söyledim. O yüzden bilimsel veriler böyle söylediği için kesin konuştum. Ama fazladan yapılan ultrason gereksiz midir o konuda tabii ki herkes kendi tercihine göre karar verir. Hepimizin sağlıklı bebekleri olsun, ortak dileğimiz bu. Sağlıkla kalın siz de. Saygılarımla

Günaydın kızlar. Dün kontrolüm vardı, şükürler olsun kalp atışını duyduk. 7 hafta 6 günlük SAT a göre gebeliğim ancak bebeğimin boyutu 7 hafta 2 günlük görünüyor. Doktor da 1 hafta oynaması normal kabul edilebilir, sıkıntı yok dedi. Mide bulantılarım oluyor gün içinde. Bütün gün ofiste de çalıştıgım için çok zor geçiriyorum. Buaralar işlerim de çok yogun Sabah 8 akşam 9-10 a kadar çalışıyorum(( Perişan oldum arada da ateşli hastalık da geçirdim. İnşallah hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz da tek temennim bu hepimiz için..

gunaydın kızlar hayırlı cumalar dün gece hic uyuyamadım bulantıdan biseyde yiyemedim
Bende simdi onu dicektim tek ben degilmisim demekki bulantidan uyuyamayan. Bende gece boyu don oraya don buraya uyuyamadim. Gecmedide. Bos mide bulanio duruyo. Sabahi ettim ole etmesine de ard arda 3 kere cikardim afedersiniz artik mide bos oldugundan kendi oz suyu gelio sizede oluomu

Bence herşey hormonlardan su an zaten kimse kimsenin bebeğine zarar gelmesini istemez isteyemez çünkü hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz
Allaha emanet olun

Aynı bende çok silik çıktı adetten 6 gun önce falan yapmıştım dedim gözlerim bulanıyor herhalde bayağı telefonla falan bakıyorum enteresan bir duyguydu
Bu günlerde gececek inşallah canım kimi hamileler böyle zorlanıyor ama sonunda pitirciklarimiz olunca herşey unutulup gider

Canim.neler istio ama kim yicek laf olsun iste ama cok zor bisey bu canim bazen dayanilmio artik kendimi yataga bagli hasta gibi hissediyorum artik evden cikmak istemiorum hic. Devamli yat yat yat aynaya bakiorum gozlerim baygin otomatik . Bugun mutfagin yanindan gecemiorum sabah kusma sebebimden biri mutfakdan gelen kokulardi o kdr net aliorum ki tikayasim gelio. Esime diorum nolur parfum skip yanima gelme . Hic bir kokulu urun yapma diorum dun dusu zor aldim ya. Dus jeli sampuan kokusundan o derece. Gazetede yazan fasulye kelimesi midemi alt ust edio o seviyedeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…