2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

1. Braun termoscan 7 kulaktan ölçer bizimki. Ben memnunum doğru ölçüyor.
2. Pisik kremi asiti alınmış zeytinyağı ve sudocrem çok etkili. Göğüs pedi + kalkan ikisini de kullandim. Kalkan göğüs ucu yaralarinda cok fayda sağlıyor. Göğüs ucunun hep nemli kalmasını ve kolay iyilesmesini sağlıyor. Avent tavsiyemdir.
3. Biz tiny love ana kucagi kullandik. Benim kızım çok sıkılgan ondan da çok çabuk sıkılıyordu ama sakin bir bebekse koy içine sen mutfakta yemek yaparken izlesin seni dursun içinde. Biz en çok titreşim özelliğini kullandik kolay gaz cikartsin diye. Kanguru kullanmadim ama buradaki arkadaslar baya memnundu slingte kullandılar.
4. Şampuan uni baby yenidogan kopuk şampuan kullanıyoruz. Deterjan olarakta hacisakir granul. Sampuanimizdan memnunuz deterjanimiz cok iyi cikartmiyor lekeleri ama kizimin cildi hassas olduğu icin değiştirmeye korkuyorum.
5. Bebek arabamiz joie marka travel sistemdi. Ufak zamanlari kışa denk geldiği için travel sistem işimize yaradi simdi de normal olarak kullaniyoruz. Arabamiz cok hafif 5kg o yuzden tercih ettik hem de az yer kaplıyor.
6. Bez olarak prima premium care kullanıyoruz memnunuz. Nedesi ise en başta düşük kilolu doğan kızıma 1 numara bez küçük geldi 0 numara da sadece prima da bulabildik ondan baslayinca oyle devam ettik. Bir ara prima aktif bebek kullandik ama memnun kalmadik. Buradaki bazı arkadaslarda tam tersi aktif bebekten memnunlar. Bebisin totosuna göre değişiyor bu bez işi :)
7. Ilk aylarda baya işine yarayacak bilgiler için 'Mahallenin mutlu bebeği' isimli kitabı öneririm. Baya faydasını gördüm. Onun dışında ek gıdaya kadar çok blog takip etmedim. Şimdi yemek tarifleri vs bakıyorum instagramdan. Onun dışında facebookta sanırım emziren anneler grubu var sanırım başlarda emzirme sıkıntılarında oradan faydalanabilirsin.

Ben kendimce cevap vermeye çalıştım :) sağlıkla kucağına alırsın insallah bebisini :)

Kızlar o kadar bunaldim ki eşim gece çalışıyor. Kendimi aile gibi hissetmiyorum ya akşam olunca eşim olsun istiyorum bir de bugün pazar ya ah ah gurbette olmak polis eşi olmak ne zormuş hele bir de bebek büyütürken daha da zormuş

Zordur canım benim eşim de çok yoğun biliyorum yani. Allah kolaylık versin. Kızın arkadaş oluyordur artık sana :)

Kızlar merhaba,
İçime artık dert oldu iyice, kızım şimdi tam 9 aylık ve gece uykusuna yatarken ağlama krizlerine giriyor resmen.( Kucakta susmaz, yatağında durmaz.. Şaştım kaldım artık.. Altı da kuru, karnı tok.. Ayrı kalma korkusu mu acaba? Siz neler yaşıyorsunuz uykuya yatırırken?

Ezcanede önerilen bir ateş ölçer almıştım çok pahalı bir şey değil. Memnunum. Zaten ateşi olduğunda anlıyordum. Dudaklar bu konuda en hassas yer.
Sudokrem kullandım. Zeytinyağı bir de. Kızım da pişik problemini çok yaşadık. Son birkaç aydır iyiyiz elhamdülillah. Hassas ciltse kesin oluyor.
İlk aylar kanguru kurtarıcımdı. Her yere gidebildik kızımla. Tatile bile. Bebek arabasından çok daha güvenli ve anne koynu :)) artık ağır taşıyamıyorum. Ama yakındaki markete onla çıkıyoruz. Momfortbaby kullandım. Diğerlerine göre gayet iyi ama daha iyisi de var ve çok pahalı.
Göğüs kalkanı daha iyi.
Roxy ve hacışakir kullandım. Hacışakir daha iyi gibi. Unibaby yenidogan ve johnsons baby yenidogan kullandım ikincisini hala kullanıyorum. Memnunum. Yenidogan harici kullanamıyoruz tahriş yapıyor. (9 aylığız)
Bebek arabasıben almadım bana babamgil hediye aldı. Ortalama bir şey. İyi. Ablamda nuna var çok harika hafif rahat bir şey. (ismi böyleydi sanırım)
Baştan beri prima kullanıyorum. Kızımda diğer bezler pişik yapıyordu en iyisi bu bize göre. Aktif bebek iyi geldi.
Traccy hogg dan faydalandım. Adem Güneş..

Öncelikle umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Onlar hayattaki en güzel mucizeler her bir tekme nin tadını çıkarın.
1. Medisana temassız bizde ki memnunuz
2. Unibaby pişik kremi ve hakiki zeytinyağı kullandım. İlk başta kesinlikle kalkan alın doğum öncesi soğan sürme olayı var onu araştırın ya da e vitamini kapsül kullananlar da oldu göğüs ucuna kadın doğumcunuza sorun. Emzirme konusu çok önemli gardınızı alın. Çünkü canınız çok yanıyor ne yapacağınızı şaşıroyorsunuz bir yandan yavrunuzu beslemek isterken bir yandan dayanılmaz acılar çekebiliyorsunuz. Göğüs pedi de muhakkak evde bulunsun. İlk 3 ay fln kalkan kullandım sonra göğüs pedine geçtim.

3. İkisi de kesinlikle gerekli. Kanguru Solomom baby diye bir marka var o olabilir. Ergonomik olması iyi olur. Ana kucağı tiny love vardı bizde de. Çok memnun kaldım. İlk 3 ay fln beşik gibi yatar pozisyon da kullandım resmen beşik niyetine. Titreşim özelliği fln çok işime yaradı. Ana kucağı olmazsa olmaz. Bu arada alacağınız beşik sallanabilsim yani sallamazsanız o özelliği kullanmazsınız ama en azından ne olur ne olmaz sallanan bir model tercih etmeniz iyi olur. Bende ikea nın beşiği var keşke sallanan ve seviyesi kolay aşağı inen bi model seçseydim diye pişmanlık yaşadım.
4. Şampuan sebamed. Deterjan herhangi bir antialerjik marka olabilir. Ariel bebeklere özel jel deterjan kullanıyorum hala Unibaby fln da olur. Sabun tozu da olur.
5. Bebek arabası travel system daha iyi olur. Oto koltuğu da gerekecek neticede. Travel system şu açıdan iyi oluyor: bebek arabaya binince uyuyor oradan oraya taşıma derdi olmuyor taşırken uyanıyor zaten haydaa bi daha uyut, koltuğu tak pusete bitti gitti. Bizde chicco lite way plus var güzel ama tentesi küçük biraz bebek uyuyunca tentesi büyük bir şey daha iyi oluyor. Nuna markası var ebebekte onun da iyi olduğunu duydum.
6. Bebek bezi hepsini denedim. İlk başta prima premium care kullandım gayet iyiydi. Islaklık göstergesi var huggies ve prima da. İlk başta bebek altını ıslatmış mı anlayamıyordum tecrübesizlikten şimdilerde öyle göstergeye fln ihtiyacım yok. 3 numaraya kadar huggies prima çok iyi. Sonrasında molfiks canbebe hepsini denedim ama şu an prima pampers kullanıyorum. Siz ilk etapta prima premium care alın sonra denersiniz zaten bebeğiniz bol bol bez kirletecek bol bol fırsat olur .
7. Çocuk bakımı ile ilgili youtube acemianne kanalını takip ederdim. Pedagog olarak adem güneş youtube pedagoji okuluna bakabilirsiniz.
Mahallenin en mutlu bebeği kitabını da tavsiye edebilirim.

Canım nasıl uyuyor bebeğin?
Benimki emerek uyuyor öyle bir sıkıntı yok. Bağlanma atağındadır belki.

Canım nasıl uyuyor bebeğin?
Benimki emerek uyuyor öyle bir sıkıntı yok. Bağlanma atağındadır belki.

İlk üç ay emdi sonra emmedi maalesef( Kendi yatağında normalde kendi kendine uyur ama gece uykusu öyle böyle değil mümkünü yok uyumuyor.. Bağlanma atağı olabilir biraz okuyayım netten..

İlk üç ay emdi sonra emmedi maalesef( Kendi yatağında normalde kendi kendine uyur ama gece uykusu öyle böyle değil mümkünü yok uyumuyor.. Bağlanma atağı olabilir biraz okuyayım netten..

Ortam çok karanliksa karanliktan korkuyor olabilir. Benim kizimda odaya uyumaya goturdugumde korkuyor. Gece lambamizi açıyoruz o yüzden

Canım ateş ölçer eczaneden 5 liraya aldığım koltuk altı ölçer. Hep doğru ölçtü doktorumuzda koltuk altından ölçmemi söyledi. Braun kulaktan ölçer de var ama hiç kullanmadım.
Sebamed şampuan sabun losyon kullandım kızıma.
Pişiğine hametan,sudocrem ve de bepanthol kullandım.
Kanguru kullanmadım ana kucağı yetti.
Deterjan işini ise arap sabunu en doğal katkısız, bitkisel ürün kesinlikle tavsiye ederim. Hem ekonomikte. Kokusu içinde lavanta yağı damlatıyorum.
Bez prima aktif bebek kullanıyoruz. Bi ara mecburiyetten huggieste kullandım yenidoğanını o da güzeldi. Ama primada devam ettik.
Göğüs kalkanı kullanmadım,göğüs pedi kullandım ama evde genellikle sütyensiz gezdiğim için rahattım :) sırf göğüs ucum belli olmasın diye takardım göğüs pedini. Lansinoh en iyisi ama. 60 lısı yetti bana hala var. Lanolinli göğüs merhemlerininde çok faydasını gördüm. İlk zamanlar göğüs ucum acıdığında.
Genellikle internette araştırıpta önüme gelen yazıyı okuyorum,içime sinerse uyguluyorum yoksa tekrar bakıyorum. Takip ettiğim belli bi kimse yok. Herkesten bişey kapmaya çalışıyorum.

Kizlar bebislerin sacini kurutmak icin fon makinesini kullaniyor musunuz, ben bu 2 haftadir kullanmaya basladim da, ama icim rahat degil, yaydigi radyasyon beni rahatsiz ediyor
Normalde kizimi annemle.yikiyariz, son zamanlarda esimle yikiyoruz, esimle yikarken rahat degilim, o yuzden fon makinesini kullanmak zorunda kaliyorum, ama tedirginde oluyorum
Siz ne yapiyorsunuz bu durumda?

Saglikla kucagina alirsin insallah canim
Kizlar cok guzel cevaplamislar
Farkli olarak ben molfix kullaniyorum, nedeni ise, yerli mali, israil mallarini sevmiyorum, ve onlara hic guvenmiyorum

Hasta ettim çocuğu aferin bana.

Dün akşam üzeri hava güzeldi, dışarı çıktık üzerine bir şey almadım, komşuya rastladım kapıda, gel dedi 5 dakika gireyim dedim oldu 1 saat.
Hava soğumuş bu arada ama çok da fena değildi, bi dolanır geliriz dedim, esiyodu ama ya niye bu kadar dikkatsizliğim tuttu
Burun şırıl şırıl.

Emmek istiyor ama memeyi ısırıyor sadece öyle böyle değil, biraz ısırıp emmeye geçer diyorum ama dayanamıyorum, ısırıp duruyor sert sert.

Ne yapsam ki...

Geçmiş olsun canım. Inşallah tez zamanda düzelir. Bir kitapta okumuştum bebekler oyun için isirir diye. Bizde dis yok o yuzden tecrübe etmedim daha. Isirdiklari zaman emzirmeyin hemen emzirmeyi bırakın yazıyordu. Bebeginiz isirdigi zaman memeden ayrılacağını anlarsa bir süre sonra isirmayi birakirmis. Dene istersen.

Allah razı olsun canım.
Niye ısırdığını anlayamadım, oyun mu yapıyor, huzursuzluğundan mı, burnu açık ama rahat nefes alamıyor yine de ondan mı.
Ayırıyorum hemen mecbur yaygarayı koparıyor bu sefer.
Dişin cilvelerini görmeye başladık yani :)

Fön makinesi bebek için sakıncalı canım. Kafasını yalnızca kurulamak lazım. Nasıl alışırsa öyle gider. Fön makinesine alışmasın bir şeycik olmaz İnşaAllah.
Geçmiş olsun canım. Benim okuduğum kadarıyla oyun için ısırıyorlarmış. Tepkini belli edip uyarman lazım. İşe yarıyor. Benimki ara ara deniyor. Uyarıyorum. Oynamasına izin vermiyorum. Bizimki de can yahu.

Ateşölçer koltukaltından ölçüyorum ben.alından temassızlardan alamadım bugün yarın derken birtürlü.
Her bezlemeden sonra atiste hafif ısıtılıp asidi alınmış z.yağı kullanıyorum.başka hicbirsey care olmadı bize.mustela kullandim ııhhhh hemen beyaz başlı pütürcüklü pişik çıkıverdi.
Göğüs pedleri kaldı öyle hiç ihtiyac duymadım.kalkan da kullanmadım.
Kangru da arkasimiz vermisti ııhhhh durmadı benim oğlan onda.ana kucağı da kullanmadık.
Şampuan uni baby yenidoğan köpük kullanıyorum halâ.başlarda konak oluştu sonradan geçti.
Deterjan dalan roxy kullanıyorum.
Travel sistem kraft cruz aldık cok memnunuz.
Prima premium care ,prima pumpers şimdi de prima külot bez kullanıyorum.diger markaları denemedim.pamperslarda parfüm kokusu var sanki.külot bezden inanilmaz memnunum.ne ciş be kaka sızdırıyor ve malum hareketli artık bezlemek cok zor oluyordu.külot ohh misss.
Çocuk bakımı için özellikle takip ettigim sayfalar bloglar vs.yok.kızkardesimle bilgi.alışverisinde bulunuruz.buradaki arkadaslarla yazismak ta süper faydalı .

Biz doğdugundan beri beraber yatıyoruz canım :)seni istiyordur,dişleri ne alemde bebikin?:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…