• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Selam anneler ve tatli bebekler. Hic bakamiyorum buralara. Ise basliyorum haftaya ozmn hic bakamam bikac soru fln gordum biraz bildiklerimi aktarayim dedim bide bilmediklerimi sorayim. Demir ilacini aile hekimligi verdi ama mecbur veriorz bjce kullanma dedi. 6aydan snr dogal pekmez bulursun sekersiz onu verirsin yeter bnde ole yaptim dedi. Yada parabensiz muadillerini bulun. Grip olduk virus dedi. Ates yoktu ama 4ay atagiyla birlesti 2 hafta mahvolduk. Sanasol diye bi vitamin verdi basarili bi vitamin isteyen varsa danisip alabilir. 5ayligiz artik. 8kg 67cm. Sadece meme emio bagimli derecede emzik mama ek gida tadimlari ciks kasikla azicik okdr. Pirincunlu mama begenio kasikla oda okdr. 4ay atagi uzun surdu bitti sukur gece 20kez degil 1 2 kez uyaniodu ki dune kdr yine surekli uyandi. Bu sefer dis mi acaba diorum hafif siskin hatta degince sallanan et parcasi gibi dis anlasilir. Bilgisi olan var mi?

Bizim oglan alerji oluyor olsbilir,yogurt yedikten sonra yanaklari kirmizi kabuk oldu ve gecmiyor, doktorda yogurdu keselim bekleyelim dedi,ben korkuya ek gidayi biraktim tamamen. Zaten cokmhuysusuZ. Dis etleri kabarmis,nerdeysr bugn yarin dis cikaracak gibi davrwniyor,asabi herkrse saldiriyor,herkrsi yemrk istiyor,uykuya dalmamoz cok zor,3 gecedir calpol verip uyututotim. Ciglik cigligayiz. 4. Ay atagai tabi bitmedi daha eminim ondan

Merhaba. Ben demir ilacını kullanmıyorum pekmez onun içindekilerden çok daha iyidir diye düşünüyorum. Yeğenimde bu şekilde büyüdü. Kan değerleri gayet iyi. İç sesimi dinliyorum bu konuda.

Parfüm mü var? :oha: Parabeni duydum da parfümü duymamıştım. Canım bizim bi arkadaş başlamış kan damlasına sağlık ocağı vermiş hiç kilosuna falan bakmadan da atmış kafadan 9 damla ver diye. Bebeğin kakasından kan gelmiş. Çocuk doktoruna sorunca o kan değildir fazlasını atmıştır,şimdi başlamayın yalan olmasın ya 6 aylıkken ya da 1 yaşında bi kanına baktırın ihriyacı varsa o zaman kullanırsınız demiş. Bize sağlık ocağı vermeyi unuttu bende bilerek istemedim. Çünkü bende emen bebeğin çok ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Kanına baktırıp öyle kullanırım gerekirse. Şimdiden böbreklerini yormayalım.
Krem esansi yaziyo icindekilerde ya şastim kaldim:KK43:

Canım bizede verdiler sağlık ocağından kam damlası verdiler dört aylık bebeğm doktorum onu kullanma içinde çok kimyasal var dedi onun yerine şurup verdi iki günde bir veriyorum
adi ne acaba ben de aliyim:KK16:

Bize de bugün verdi ebemiz ama içinde sakkaroz ve paraben var kullanmayı pek düşünmüyorum açıkçası, bebeğime ürünler alırken içinde paraben, parfüm, sles, bpa vs. olmasın diye günlerce araştırdım o yüzden gönlüm el vermiyor benim ha bi de firmalar bunu el kadar bebeklere yapıyorlar düzgün yapsalar olmaz sanki...
Valla bende anlamiyorum nasil koyuyorlar icine hayret ya:(

Selam anneler ve tatli bebekler. Hic bakamiyorum buralara. Ise basliyorum haftaya ozmn hic bakamam bikac soru fln gordum biraz bildiklerimi aktarayim dedim bide bilmediklerimi sorayim. Demir ilacini aile hekimligi verdi ama mecbur veriorz bjce kullanma dedi. 6aydan snr dogal pekmez bulursun sekersiz onu verirsin yeter bnde ole yaptim dedi. Yada parabensiz muadillerini bulun. Grip olduk virus dedi. Ates yoktu ama 4ay atagiyla birlesti 2 hafta mahvolduk. Sanasol diye bi vitamin verdi basarili bi vitamin isteyen varsa danisip alabilir. 5ayligiz artik. 8kg 67cm. Sadece meme emio bagimli derecede emzik mama ek gida tadimlari ciks kasikla azicik okdr. Pirincunlu mama begenio kasikla oda okdr. 4ay atagi uzun surdu bitti sukur gece 20kez degil 1 2 kez uyaniodu ki dune kdr yine surekli uyandi. Bu sefer dis mi acaba diorum hafif siskin hatta degince sallanan et parcasi gibi dis anlasilir. Bilgisi olan var mi?
Cok gecmis olsun bebise kilosuna boyuna masallah:)

Tesekkurler arkadaslar sagolunn:)):KK15:
Kullanmayacagim ben de doktor kontrolunde bi muadili varsa versin diye sorarim bakalimm

Cnm meme reddi olabilir bazrn yapiyorlar. Altini acarak emzirmeyi yada gezerek emzirmeyide dene. Bide pes etme her aciktiginda once memeni daya. Biberon icin biraz beklet bakalm. Kolay gelsin...
Cnm vallahi bilmiyorum. Dün tam uykulu iken bir memeyi verdim ağzına 20 dk kadar emdi. Sonra tam diğerini verecektim ki bir fark etti çıldırdı resmen çığlık attı :( şimdide derin uykuda aldım birini 10 dk emdi artık ağzında emmedi çıkardım bende.
Aslında senin dediğin mantıklı altını açtığım da çok seviniyor , altını açıp öyle emzireyim belki iyi olur. Denemekte fayda var güzel öneri :) gezerek de denedim geçen gün tutmuyordu.

Selam arkadaslar, herkes ve bebisleri iyidir insallah..
Benim kafaya birsey takildi da paylasmak istedim
4. Ay asimizi olduk ve demir ilaci verildi ama icinde paraben var, parfum var vs, ben bilemedim kullansam mi. Pekmezi sordum hemsireye, onun icin bebegin vucudu hazir degil fala ddi. Sizler ne yaptiniz

Ben de demiri kullanmiyorum canm. Pekmez veriyorum onun yerine sulandirip. Dogaliher zamandaha iyidir bence de. Icindekilere akinca ben de kullanamamistim.

Hanımlar çorba falan tattırıyoruz ya kendimiz için yaptıklarımızdan mı tattıralım. Pişirirken tuzunu atmayayım azıcık bir iki çay kaşığı kızıma ayırayım tattırayım diyorum doğru mu düşünüyorum? Ya bu ek gıda benim için bir muamma. Neyi nasıl yapcaz,ne zaman bir kaşık daha fazlasını vercez. İnşallah yapabiliriz. Yavrularda zorlamaz bizi.

Yapariz yapariz yavas yavas ogreniriz canm. Ben ayirip veriyorum su an daha mantikli. 8-9 aydan sonra belki bizim yedigimiz corbalara gecis yapar yavastan.

Bizim oglan alerji oluyor olsbilir,yogurt yedikten sonra yanaklari kirmizi kabuk oldu ve gecmiyor, doktorda yogurdu keselim bekleyelim dedi,ben korkuya ek gidayi biraktim tamamen. Zaten cokmhuysusuZ. Dis etleri kabarmis,nerdeysr bugn yarin dis cikaracak gibi davrwniyor,asabi herkrse saldiriyor,herkrsi yemrk istiyor,uykuya dalmamoz cok zor,3 gecedir calpol verip uyututotim. Ciglik cigligayiz. 4. Ay atagai tabi bitmedi daha eminim ondan
canım % 100 keçi sütü yoğurdu peyniri yedir. anne sütüne en yakın gıda olduğu için korkmadan kullanabilirsin. ilk kızım da inek sütüne karşı hassastı. ben de et balık kurumundan %100 keçi sütü ürünleri yedirdim kızıma.

Screenshot_2016-12-29-09-46-58.jpg

Aslinda erken de degil canm 6 ya girmis oluyoruz. Ha neden 6 bitmeden dersen bizim doktor da katicilardan degil 4 bitince bile gerektiginde baslanir diyor, bebegin ek gidalara da ihtiyaci var diyor. Ama 4 bitince de bana erken geldi beni pek hevesli gormedi orta yok bulduk :) zaten baslama derken cok az baslicaz oyle hemen bi ogun haline getirmicez. Ufak ufak tattirma gibi olcak yine alismasi icin.
Anladım canım merak ettiğim için sordum da hani kilo alması eksik ya da artık süt mama yetmiyor gibi bi durum mu diye. Bi de gece sık uyanmaları plan bebeklere de başlıyorlarmış gerçi nymeria-burcu nymeria-burcu geçti ama bi işe yaramadı sanırım halen uyanıyor diyo

Ay supermis :KK70:

Anladım canım merak ettiğim için sordum da hani kilo alması eksik ya da artık süt mama yetmiyor gibi bi durum mu diye. Bi de gece sık uyanmaları plan bebeklere de başlıyorlarmış gerçi nymeria-burcu nymeria-burcu geçti ama bi işe yaramadı sanırım halen uyanıyor diyo

Ayda 500 gr dan az alsaydi gecen ay baslatcakti dedigin sebepten canm ama boyle sebepler yok. Gece uyanmalarimiz dengesiz yani bi az bi cok ama ondan da degil. Dedigim gibi doktorumuzun fikri :super:

kelebek.hill kelebek.hill canım benim mayamı ilk kvalidem köyden getirmişti şimdi de her mayaladığım yoğurttan kullanıyorum. Susus yerinden bir kaşık yetiyor.

Anladm canm sagol.
Oy pek tatli cikmis masallah kuzuya. :nazar: Saclarina bitiyorm senin kizin ya :nazar::KK200:

Ay supermis :KK70:

Ayda 500 gr dan az alsaydi gecen ay baslatcakti dedigin sebepten canm ama boyle sebepler yok. Gece uyanmalarimiz dengesiz yani bi az bi cok ama ondan da degil. Dedigim gibi doktorumuzun fikri :super:

Anladm canm sagol.
Oy pek tatli cikmis masallah kuzuya. :nazar: Saclarina bitiyorm senin kizin ya :nazar::KK200:
Selam begümcüğün annesi. Nasıl gidiyor bal kızınla?

Back