• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Benim ablamın kızı hiç tutmadı meme. Ne yaptıysa olmadı. Sağarak veriyordu o da. 2 3 saatte bir sağıyordu bebeğine veriyordu sonra yine devam. Sütü de boldu. Devamlı sağarsan çok aşırı azalma olmaz diye düşünüyorum. Ama memeye nasıl döner hiçbir fikrim yok malesef. Allah kolaylık versin.
Tşkr ederim cnm. Benim aslında 4 aydır tutuyordu memeyi ama bu son 4-5 gün 1 kez bile almadı. Çok üzülüyorum ama elimden gelen bişey yok. O biberona alıştı ondan bıraktı bence.

Bu arada günde 400 cc civarı sağıyorum ve 500 cc civarı mama da veriyorum. 4 gündür öyle. Ama sütüm azalır diye çok korkuyorum. Bu arada elektrikli makine ile sağıyorum. Gece 2 kez gündüz 3 kez. Toplam günde 5 kez sağıyorum.
Allah yardimcin olsun

Tşkr ederim cnm. Benim aslında 4 aydır tutuyordu memeyi ama bu son 4-5 gün 1 kez bile almadı. Çok üzülüyorum ama elimden gelen bişey yok. O biberona alıştı ondan bıraktı bence.
Bazı bebeklerin emme refleksi daha kuvvetli oluyor. Bazıları hem meme hem biberon kullanıyor bazısı sadece meme. Biberon tutmayanı da var. Hepsi binbir çeşit valla. Umarım düzelir

Neyse ki en kritik ayları atlatmışsın. Zaten birkaç ay sonra ek gıda.

Bazı bebeklerin emme refleksi daha kuvvetli oluyor. Bazıları hem meme hem biberon kullanıyor bazısı sadece meme. Biberon tutmayanı da var. Hepsi binbir çeşit valla. Umarım düzelir
Aynen cnm. Benimki çok bencil ve inatçı bir daha almaz memeyi gibime geliyor :(

Neyse ki en kritik ayları atlatmışsın. Zaten birkaç ay sonra ek gıda.
Keşke 6 ay bitseydi de öyle bıraksaydı cnm ya. Biraz erken bıraktı. Ah oğlum Ah. Diyorum mama yerine keçi sütü versem mi? Doktora bir ara sorayım aslında. Köy keçisi var ondan alıp vereyim diyorum.

Keşke 6 ay bitseydi de öyle bıraksaydı cnm ya. Biraz erken bıraktı. Ah oğlum Ah. Diyorum mama yerine keçi sütü versem mi? Doktora bir ara sorayım aslında. Köy keçisi var ondan alıp vereyim diyorum.
Sütü bilmiyorum ama yoğurt mayalayabilirsin o sütle. Ufaktan başlamış olursunuz ek gıdaya. Tabi 6 ayı bitirseydi daha iyiydi ama üzme canını senin yapacağın bir sey yok. Uykuluyken de mi emmiyor

Sütü bilmiyorum ama yoğurt mayalayabilirsin o sütle. Ufaktan başlamış olursunuz ek gıdaya. Tabi 6 ayı bitirseydi daha iyiydi ama üzme canını senin yapacağın bir sey yok. Uykuluyken de mi emmiyor
Yok cnm hiç emmiyor uykulu olduğunda bile fark ettiği an hemen bağırıyor. Zaten anında fark ediyo tam bir puşt bu çocuk ya. Aslında dediğin gibi yoğurt da olur deneyeyim bu aralar, inş onu yer bari.

Yok cnm hiç emmiyor uykulu olduğunda bile fark ettiği an hemen bağırıyor. Zaten anında fark ediyo tam bir puşt bu çocuk ya. Aslında dediğin gibi yoğurt da olur deneyeyim bu aralar, inş onu yer bari.
İnşaAllah canım. Lor ve peynir de yapabilirsin. Allah yardımcın olsun

Canım ben de deniyorum ama yapamadık henüz bu yöntemi. Siz başardınız mı? Başardınızsa bana da anlatır mısın basıl yaptığınızı?
Ben bazen basarili oluyorum diyim, Şu sir Alan Demir e basladik uyku kalmadi, ArkadaşIm Basarmis. Cocuklari hep kendo uyuyormus. Emzik cok use yariyo dedi. Sonar unutuyormus zaten. Bi emzik onerdi.bu gun onu alicam.yazarim.

Atak takvimini paylaşabilir misiniz rica etsem
index.jpeg

Cuma gunt 5 aylik oluyoruz insallah:nazar: doktor kontrolumuzle beraber de ek gidaya basliyoruzz...
ben bu aralar ufak ufak tattirma yaptim acikcasi, anne sutunu alabildigi kadar alsin tabi pamugum ama gerekli besinleri de tuketsininsallah secmeden. Corbalardan tattiriyorum bi de meyve yerken agzina suruyorum sadece. Bi de pekmezimiz var, iyi oldu cunku artik mesela kasik gelince agzini aciyo bidik ogrendi :kk77: bakalim ek goda maceralarimiz nasil olacakkk kilo boy merak ediyorumm
Oy hadi maşallah tatlı kuzuya. Ama merak ettim canım neden ek gıdaya erken başlıcaksınız?

Kizlar ya atak falan bilmiom ben bu zamana kadar oyle bariz zorluk cikarmadi kizim cok uslu bir bebekti koyduğum yerde de dururdu ama son zamanlarda ozellikle son 3 gundur yok böyle bi aglama sanki etini kopariolar o derece surekli kucagimi istio emzigini çıkarıp kemirio dis kasiyicisini veriyorum duzgun de tutamio surekli düşürüyor bu sefer daha da sinir oluyo daha cok aglio gece uykusu desen kesintisiz 6 7 saat uyuyan cocuk gece en fazla 1 saat aralikli uyanio aliskin olmadigimdan iyice zombiye bagladim. Dun gece saat 10 da basladi 12 bucuga kadar agladi uykusu var uyuyamadi kucagima yatirinca bagirdi cok direndim ama eni sonu verdim bir cay kasigi calpol 10 15 dk sonra sizdi kucagimda. Dis belirtileri di mi bunlar basladik mi yani :KK43:
Evet canım sanırım dişten oluyo benim oğlum da düzeni kaçıyo bazen zor topluyorum hatta bazı günler yok toplanmıyor şu kehribar kolyeden aldım ben de salyalar gitti eski huzursuzluğy kalmadı önceden uykusundan ağlayarak elleri ağzında dişlerini kaşıya kaşıya uyanırdı ama şimdi onlar kalmadı da uykuları kısaldı ve uyuyamadıkça sinirden daha çok ağlıyo bazen

Slm kızlar inşallah herkes bebeği ile çok ama çok sağlıklı ve mutludur. Çoktandır giremiyorum bi türlü fırsat bulamıyorum ara ara girip okuyorum sadece :)

Slm cnm @caspe_r maşallah bebise Allah nazardan korusun, benimki de hemen hemen aynı kilo ve boyda.
Cnm sende emzirip mama veriyordun en son sanırım mamayı bıraktı Bebişin. Ama benimki 4 gündür artık 1 kez bile ağzına almıyor memeyi. Tamamı ile bıraktı. Günde 5 kez sağıp veriyorum ama sütüm biter diye çok korkuyorum. Çünkü emmese olmuyor süt üretimi azalır sanırım. Memeyi görünce çığlık atıyor aç bıraktım her yolu denedim tutmuyor artık.
Bu durumu yaşayan varsa bana yardımcı olsalar bi zahmet. Nasıl gene bu bebek memeye döner imkanı var mı acaba.
Tecrübeli anneler yardım ltfn.

Benim kizim 2 ay dolmadan emmedi reddetmeye basladi.geniz akintisi olmuştu .emmek isterken tikaniyordu.sagarak verdim.sonra uykuda emmeye başladi .hala öyle emiyor.MamA falan vermiyorum. Gecen ay 500 gr aldi kilo.çok emmiyor beni.uyanikken çekmiyor bir iki çekip ittiriyor beni.çok üzücü bir durum.ben de çözümünü bulamadım.her yorumlara bakrim netten.sabah 6 bucukta emzirdim.9 bucukta uyandi .bi saat sonra uyku modundayken yine emzirdim emme araliklari uzuyor böyle olunca .

Bu arada günde 400 cc civarı sağıyorum ve 500 cc civarı mama da veriyorum. 4 gündür öyle. Ama sütüm azalır diye çok korkuyorum. Bu arada elektrikli makine ile sağıyorum. Gece 2 kez gündüz 3 kez. Toplam günde 5 kez sağıyorum.
Oyle yaomaya devam et.benim kiz ilk hafta tutmamisti memeyi hep sagmistim.o siralar cok okudum arastirdim Hiç memeyi tutmayipta sagarak 1yil getirenler var.devamli sagarsan azalma olmaz ama diyelimki firsatim olmadi bu ogun mama vereyim diye geliştirdiğnde azalmaya baslar.gogusler zaten artik terbiye oldu .bugun ne kadar kuanildiysa yarin o kadar üretiliyor.memeyi tutmasi zor .bizimde ayni meme+mama veriyodum .gunduzleri mama ve iki kez sut sagiyorum geceleri emziriyorum.Tekrar donecegini sanmiyorum

Oy hadi maşallah tatlı kuzuya. Ama merak ettim canım neden ek gıdaya erken başlıcaksınız?

Aslinda erken de degil canm 6 ya girmis oluyoruz. Ha neden 6 bitmeden dersen bizim doktor da katicilardan degil 4 bitince bile gerektiginde baslanir diyor, bebegin ek gidalara da ihtiyaci var diyor. Ama 4 bitince de bana erken geldi beni pek hevesli gormedi orta yok bulduk :) zaten baslama derken cok az baslicaz oyle hemen bi ogun haline getirmicez. Ufak ufak tattirma gibi olcak yine alismasi icin.

merhabalar,
bugün 4.ay kontrolümüz vardı. Oğluşum 62cm olmuş ama kilosu 5850. Bu ay sadece 130 gr almış çok canım sıkıldı. Biz de 1.ay sonunda mamaya başlamıştık 2.ay kullandık sütüm iyice artınca 3.ayda azaltarak mamayı bıraktım hep memeye dvam ettik. İşin kötüsü sütüm çok, emiyor da yavrum çok şükür,doyuyor bence çişli bezlerinden anlaşılıyor.Geceleri 5-6 saat kesintisiz uyuyor,doymasa uyur mu? Sütüm var ama beslemiyor:((
günde bir kere yatarken 120cc mama verelim dedi doktor çok da verme memeyi bırakmasın ,sen de iyi beslen dedi.tahin helvası ye dedi, ah zaten beslene beslene dünya oldum ama...ne yapalım sağlık olsun.
çok canım sıkıldı..sütümü artırıcam diye sağdım ettim neler yedim..ama kalitesini artırmak lazım galiba.. bi çörek otu yağı duymuştum sanki,var mı önerisi olan bu konuda?
inşallah kuzum memeyi bırakmaz sütüm azalmaz..çok üzüldüm çok..üzüle üzüle mama vericem maalesef :(

Back