2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Sütün çoksa son süte ulaşamıyor olabilir mi?

Sutun kalitesi diye bisi yok canim on sut son sut var. Yediklerinlede alakali degil. Ve cocugun boyu kac cm den 62 olmus ? Belki boya gitti bu ay. Bence mama verme. 3 saat icinde ayni memeyi ver cocuk her istediginde. Mamayi hemen onermeleri benim zoruma gidiyo yaa. Sutum var diyorsun cocuk 6 saat uyuyo cisli bezi iyi diyorsun. Cocuk doymuyor olamazki imkansiz devamli huysuzluk yapar aglar bagirir uyumaz. Alarji yada idrar yolari enfeksiyonu olabilir. Bi baktir derim.

Bugün bir tanıdığa gittim. Bebeği 8 aylık. Ama hala öğün olarak ek gıda vermiyormuş. Sütüm doyurmuyor diye anlatıyor bir de. Artık çocuğu sadece süt doyurmaz ki. Büyüdü çocuk yani. Üzeri kirlenince sinir oluyormuş. Kirlenmese nasıl alışacak? Halley yemesine göz yumuyordu ama. Offf yani. Bilinçlenmeden kimse çocuk mocuk yapmasın lütfen yaa.

Doyurabilir aslında.Ben 1 yaşına kadar bütün ek besinleri reddetmişm sadece emmişim hem de tombikmişim ama yetmiyorsa yazık günah bebeye yaa neden vermiyor

Halley mi ? Ohanneess

58cmden 62cm olmuş canım..500gram almalıydı en az dedi..doktorum da anne sütünü önemseyen bi doktor..sütün yetiyordur doyuyordur ama yeteri kadar beslenemiyordur,sadece gece yatarken bi tek öğün ver,memeyi bırakmasın anne sütü bizim için çok önemli biliyosun, dedi.Doyuyuor bence de doymasa uyur mu..ağlar huysuzlanır..blok emziriyorum zaaten 3 saat içinde hep aynı meme,biten memeyle başlayıp sonra diğerine geçiyorum.Bilemedim valla canım sıkıldı..Mama vermeyeceğim diye bunca direndim...ama gelişimi için bu aylarda aldığı kilo önemli sonuçta. Offf yani

Ben dusunduklerimizi cektigimize inaniyorum
Sutum azalacak mi, emmeyi bikacak mi diye dusunmemek lazim
Birde bu cocuk guzelce uyumayacak mi diye de dusunmemek lazim
Karar verdim, artik kizimin iyi uyudugunu, uykusunun giderek duzene girdigini, onun uyudugunu, bu durumda o uyudukca hem ona hemde bana iyi gelecegini dusunecem
Biz emek verdikce, dua ettikce, istedikce Rabbim verecek insallah

Canım sütün kalitesi diye bişi yok bu insanların birbirine empoze ettiği bi algı tıpkı sütüm yağlı sütüm fışkırıyor gibi, her annenin sütü bebeğine özeldir, boyu uzamıştır az kilo almıştır. Bugün benim kızım da tartıldı aşı yapılacakken 62 cm 6220 olmuş 400-450 gr almış, benim cadım maaşallah çok hareketli 2 dk rahat durmaz ben ona bağlıyorum az kilo almasını ama sağlığı yerinde olsun da azıcık zayıf olsun...

sütüm çok demiyim de yetiyor diyeyim..sağınca 100-120 cc falan çıkıyor..kimine göre az olabilir 200den fazla sağanları biliyorum. ne yapacağımı bilemedim..
Sütün gayet iyiymiş aslında canım hep önsüt alıyor olabilir mi acaba benimki tontik oldu benm de sütüm o kadar çıkıyor

Ya bu da bana psikopatlıl gibi geliyor bizim bakıcının kızı 11 ay sadece anne sütü vermiş ne dese anlatamamış kızına sütm yetiyor demiş sonuç çocuk aşıro yemek seçiyor ömür boyu uğraşır artık hayırlı olsun

Selam arkadaslar, herkes ve bebisleri iyidir insallah..
Benim kafaya birsey takildi da paylasmak istedim
4. Ay asimizi olduk ve demir ilaci verildi ama icinde paraben var, parfum var vs, ben bilemedim kullansam mi. Pekmezi sordum hemsireye, onun icin bebegin vucudu hazir degil fala ddi. Sizler ne yaptiniz

Merhaba. Ben demir ilacını kullanmıyorum pekmez onun içindekilerden çok daha iyidir diye düşünüyorum. Yeğenimde bu şekilde büyüdü. Kan değerleri gayet iyi. İç sesimi dinliyorum bu konuda.

Parfüm mü var? Parabeni duydum da parfümü duymamıştım. Canım bizim bi arkadaş başlamış kan damlasına sağlık ocağı vermiş hiç kilosuna falan bakmadan da atmış kafadan 9 damla ver diye. Bebeğin kakasından kan gelmiş. Çocuk doktoruna sorunca o kan değildir fazlasını atmıştır,şimdi başlamayın yalan olmasın ya 6 aylıkken ya da 1 yaşında bi kanına baktırın ihriyacı varsa o zaman kullanırsınız demiş. Bize sağlık ocağı vermeyi unuttu bende bilerek istemedim. Çünkü bende emen bebeğin çok ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Kanına baktırıp öyle kullanırım gerekirse. Şimdiden böbreklerini yormayalım.

Hanımlar çorba falan tattırıyoruz ya kendimiz için yaptıklarımızdan mı tattıralım. Pişirirken tuzunu atmayayım azıcık bir iki çay kaşığı kızıma ayırayım tattırayım diyorum doğru mu düşünüyorum? Ya bu ek gıda benim için bir muamma. Neyi nasıl yapcaz,ne zaman bir kaşık daha fazlasını vercez. İnşallah yapabiliriz. Yavrularda zorlamaz bizi.

Canım bizede verdiler sağlık ocağından kam damlası verdiler dört aylık bebeğm doktorum onu kullanma içinde çok kimyasal var dedi onun yerine şurup verdi iki günde bir veriyorum

Bize de bugün verdi ebemiz ama içinde sakkaroz ve paraben var kullanmayı pek düşünmüyorum açıkçası, bebeğime ürünler alırken içinde paraben, parfüm, sles, bpa vs. olmasın diye günlerce araştırdım o yüzden gönlüm el vermiyor benim ha bi de firmalar bunu el kadar bebeklere yapıyorlar düzgün yapsalar olmaz sanki...

Cnm meme reddi olabilir bazrn yapiyorlar. Altini acarak emzirmeyi yada gezerek emzirmeyide dene. Bide pes etme her aciktiginda once memeni daya. Biberon icin biraz beklet bakalm. Kolay gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…