• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Evet canım malesef :KK43: benim ki kucağımda bile durmuyor sürekli ıııhhh ıhhhh huzursuz omzumu kemirmeye calışıyo parmağımı öyle bir ısırıyor ki koparacak sanki..Papatya yağı dediler aldım olmadı kehribar dediler aldım olmadı karanfil zeytinyağı ikilisi de artık kar etmiyor çok fenayız.
Kac doğumlu cnm sizinki bana erken gibi geldi bi dis mevzulari bizimki 1 agustos dogumlu . karanfil ve zeytinyagini nasil kullaniodun ki disi icin bende bi deniyim olmazsa belki faydası olur :(

Kac doğumlu cnm sizinki bana erken gibi geldi bi dis mevzulari bizimki 1 agustos dogumlu . karanfil ve zeytinyagini nasil kullaniodun ki disi icin bende bi deniyim olmazsa belki faydası olur :KK43:
28 temmuz canım erken değil alt iki diş 3 4 ayda cıkan çok..Bir facebook grubuna üyeyim 24 ağustos doğumlu bir bebişin 4 dişi varmış :bicak:
1 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 damla karanfil yağı.Buzdolabında tutuyorum parmağımla alıp ağzının içine masaj yaparak sürüyorum canım.

:)

Eklentiler

• picture3.png
    picture3.png
    94,4 KB · Görüntüleme: 62
Ek gıdaya nasıl başlayacağız kızlar ben çok alıştım kızımın bana yemek konusunda bağımlı olmasına.. Boşluk hisseder insan ya.. Emzirmeyince..

Dün gece öyle huysuzdu ki kızım sabah hemen ağzını açıp baktım diş var mı diye :KK70: yoktu ama :KK70:
goooody goooody nasılsın canım başladın mı işe? Efe nasıl? Dün aklıma geldi bir fotoğraf koymuştun nasıl süt yok bakışı ahaha güldürdü beni :)
Canım iyiyim ya o foto çok komik cidden ben de hala baktıkça gülüyorum :D daha işe başlamadım şubatta başlıcam bakıcımoz haftaya işe başlıcak bir ay birlikteyiz. Sen nasılsın canım kızım nasıl :)

Canım iyiyim ya o foto çok komik cidden ben de hala baktıkça gülüyorum :KK70: daha işe başlamadım şubatta başlıcam bakıcımoz haftaya işe başlıcak bir ay birlikteyiz. Sen nasılsın canım kızım nasıl :)
Erken başlaması iyi olur cidden. Hangi sayfada olduğunu bilsem açıp bakıcam tekrar :D iyiyiz canım şükür bizde hayatımızı düzenlemeye çalışıyoruz ama başaramıyoruz uyku çok yoruyor açıkçası. Siz naptınız oturdu mu düzen?

Önemli bir şey değildir canım yan basması daha çok küçükle.r devamli gozlemle duruma göre tekrar söylersin Dr. A. kartlardan aldım bende siyah beyaz kırmızı olanlarindan al .hikaye ve ya şarkı eşliğinde her gün 1 tanesini 10 15 dk göster.
K
Önemli bir şey değildir canım yan basması daha çok küçükle.r devamli gozlemle duruma göre tekrar söylersin Dr. A. kartlardan aldım bende siyah beyaz kırmızı olanlarindan al .hikaye ve ya şarkı eşliğinde her gün 1 tanesini 10 15 dk göster.
Memnun musun kartlarindan, hangisini aldin, bende yegenlerimden kalma birkactane var ama yinede istetmeyi dusunuyorum

selamlar güzel anneler :KK68:ara ara takip ettim ama çoookkkk uzun zamandır yazmıyordum, bi girip bakayım ne yapıyolar bizim anneler dedim.. gördüğüm kadarıyla herkesler aynı durumda, büyüdükçe kolaylaşacak diye düşünürken hergün yeni yeni huyları çıkıyor bu sıpaların:ruh:bizde de durumlar aynı, tam diyorumki tamam oldu artık düzene girdik hoopp yeni birşey hadi sil baştan.. 4.ay atağı fena salladı bizide ama sanırım sonlarına geliyoruz artık, inşallah:dua:

dikkatimi çeken birşey oldu, ek gıda konuşulmaya başlanmış, 5.ayda başlayacak olanlar varmış.. naçizane bu konudaki düşüncelerimi belirtmek isterim..
gerek takip ettiğim fb grupları, gerekse yaptığım araştırmalar sonucu bebeklere kesinlikle 6 ay dolmadan ek gıda başlanması önerilmiyor. hatta bu 6 ay doğması gereken tarihe göre hesaplanıyor, 40 hafta üzerinden yani.. sebebide sindirim sistemlerinin henüz ek gıda için hazır olmaması.. kısa vadede bir sorun yokmuş gibi görünebilir ancak ileride mide-barsak sorunları yaşamamaları için bu süre çok önemliymiş..barsak florasının sağlıklı bir şekilde oluşabilmesi için ilk 6 ay sadece anne sütü/formül mama alması gerekiyormuş bebişlerin.. hem zaten ömürleri billah yemek yiyecekler alabildikleri kadar süt alsınlar dimi ama :dondurma:
ek gıda diyince öyle kase kase püreler, karmakarışık çorbalar gelmesin aklınıza..ek gıda adı üstünde "ek". ilk bir yıl bebeğinizin asıl yemeği anne sütü/mama, geri kalan herşey tadımlık.. zaten yumrukları kadar mideleri var bebişlerin ona göre hesaplayın artık ne kadar yemesi gerektiğini.. (sütünüzün devamı için önemli bir ayrıntı bu)
ek gıdaya geçişte öncelikle sebze tadımları, (ancak hepsini karıştırarak değil, tek tek sunarak, hepsinin tadını ayrı ayrı öğrenmesi açısından), sonra meyveler, sonra süt ürünleri (inek sütü değil-inek sütü 1 yaş sonrası verilebilir-şahsi fikrim hiç gerek olmadığı yönünde), sonra yumurta sarısını tattırmak gerekiyormuş (yumurta beyazı ilk 1 yıl yasak- alerji riskinden dolayı)
ilk 1 yıl tuz, ilk 2 yıl şeker zinhar yasak!! hatta mümkünse şeker hiiiççç yemesin (öyle bi dünya yok tabi orası ayrı :olamaz:), pirinç unu gibi kof kilo yapan şeyleri mümkün olduğunca uzak tutun mutfağınızdan..

son olarak blw denilen bir yöntem var ek gıdaya geçiş için. açılımı baby lead weaning-bebek liderliğinde beslenme.. çok çok kabaca bebeğin kendi kendine yemek yemesi olarak özetlenebilir ancak oldukça ayrıntılı bir yöntem.. merak edenler olursa "blw türkiye" adında internet sitesi ve facebook grubu var

bildiklerimi kabaca özetledim, ayrıntı merak eden olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
herkese bebişleriyle musmutlu, bol kahkahalı, çok çok sağlıklı günler olsunn:anne:

Merhaba benim oğlum da agustos doğumlu.bende"bebek bakımında mucize çözümleri " okuyorum,yatır kaldırma uyuşabildik gündüzleri ama gece uykusuna geçerken emziriyorum,uyuyor,gece de 11 de emziriyorum ama bi tedirginlik var sabaha kadar emzirmemek konusunda bu da başarısız olmama sebep olacak biliyorum,ilk oğlumu istediği an emzirdim aşırı bağımlı bi çocuk oldu, bazı şeylerden çok zor vazgeçtik, yardımcı şart uyku konusunda,bide inanan, bebeğin aç kaldığını düşünmemek Laz'ım ama yapamıyorum her ne Kadar noun icin bagimsizligin ne kadar onemli oldugumu bilsemde, bu yontemi uygulayanlar basardiniz mi? Kendinizi nasil telkin Etta is gece emzirmemek icin...

Canım ben de deniyorum ama yapamadık henüz bu yöntemi. Siz başardınız mı? Başardınızsa bana da anlatır mısın basıl yaptığınızı?

K

Memnun musun kartlarindan, hangisini aldin, bende yegenlerimden kalma birkactane var ama yinede istetmeyi dusunuyorum
Canim tesadüfen farkettim bende birkaç tane vardı bizde puseti ne takmistim . acaip dikkatini çekti . siparis verdikmuhtemelen yarın elimde olur..25 tl ilklerden al sayı adedi az.dene 6 aydan sonra adeti fazla olan renklilerde n alırsın

selamlar güzel anneler :KK68:ara ara takip ettim ama çoookkkk uzun zamandır yazmıyordum, bi girip bakayım ne yapıyolar bizim anneler dedim.. gördüğüm kadarıyla herkesler aynı durumda, büyüdükçe kolaylaşacak diye düşünürken hergün yeni yeni huyları çıkıyor bu sıpaların:ruh:bizde de durumlar aynı, tam diyorumki tamam oldu artık düzene girdik hoopp yeni birşey hadi sil baştan.. 4.ay atağı fena salladı bizide ama sanırım sonlarına geliyoruz artık, inşallah:dua:

dikkatimi çeken birşey oldu, ek gıda konuşulmaya başlanmış, 5.ayda başlayacak olanlar varmış.. naçizane bu konudaki düşüncelerimi belirtmek isterim..
gerek takip ettiğim fb grupları, gerekse yaptığım araştırmalar sonucu bebeklere kesinlikle 6 ay dolmadan ek gıda başlanması önerilmiyor. hatta bu 6 ay doğması gereken tarihe göre hesaplanıyor, 40 hafta üzerinden yani.. sebebide sindirim sistemlerinin henüz ek gıda için hazır olmaması.. kısa vadede bir sorun yokmuş gibi görünebilir ancak ileride mide-barsak sorunları yaşamamaları için bu süre çok önemliymiş..barsak florasının sağlıklı bir şekilde oluşabilmesi için ilk 6 ay sadece anne sütü/formül mama alması gerekiyormuş bebişlerin.. hem zaten ömürleri billah yemek yiyecekler alabildikleri kadar süt alsınlar dimi ama :dondurma:
ek gıda diyince öyle kase kase püreler, karmakarışık çorbalar gelmesin aklınıza..ek gıda adı üstünde "ek". ilk bir yıl bebeğinizin asıl yemeği anne sütü/mama, geri kalan herşey tadımlık.. zaten yumrukları kadar mideleri var bebişlerin ona göre hesaplayın artık ne kadar yemesi gerektiğini.. (sütünüzün devamı için önemli bir ayrıntı bu)
ek gıdaya geçişte öncelikle sebze tadımları, (ancak hepsini karıştırarak değil, tek tek sunarak, hepsinin tadını ayrı ayrı öğrenmesi açısından), sonra meyveler, sonra süt ürünleri (inek sütü değil-inek sütü 1 yaş sonrası verilebilir-şahsi fikrim hiç gerek olmadığı yönünde), sonra yumurta sarısını tattırmak gerekiyormuş (yumurta beyazı ilk 1 yıl yasak- alerji riskinden dolayı)
ilk 1 yıl tuz, ilk 2 yıl şeker zinhar yasak!! hatta mümkünse şeker hiiiççç yemesin (öyle bi dünya yok tabi orası ayrı :olamaz:), pirinç unu gibi kof kilo yapan şeyleri mümkün olduğunca uzak tutun mutfağınızdan..

son olarak blw denilen bir yöntem var ek gıdaya geçiş için. açılımı baby lead weaning-bebek liderliğinde beslenme.. çok çok kabaca bebeğin kendi kendine yemek yemesi olarak özetlenebilir ancak oldukça ayrıntılı bir yöntem.. merak edenler olursa "blw türkiye" adında internet sitesi ve facebook grubu var

bildiklerimi kabaca özetledim, ayrıntı merak eden olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
herkese bebişleriyle musmutlu, bol kahkahalı, çok çok sağlıklı günler olsunn:anne:

Çok çok tesekkur ederiz bilgilendirdigin için.eline Saglik.bizimki çok az emiyor .6 ay dolsa bi.:dua:

Erken başlaması iyi olur cidden. Hangi sayfada olduğunu bilsem açıp bakıcam tekrar :KK70: iyiyiz canım şükür bizde hayatımızı düzenlemeye çalışıyoruz ama başaramıyoruz uyku çok yoruyor açıkçası. Siz naptınız oturdu mu düzen?
Bizim de uyku sıkıntılı ya erken yatıp erken kalkıyor o kısmı güzel ama bir süredir çok sık uyanmaları var onları çözmeye çalışıyorum her uyandığında emzirmiyorum fln işe yarıyo gibi. Ama uzun süredir düzgün bi uykuya hasretim inşallah çözeriz bu sorunu da. Onun dışında gündüz uykularını uzattık kısa uyuduğunda geri uyutarak. Totomuzu kaldırıp dönmeye uğraşıyoruz başardı başaracak :D

Çok çok tesekkur ederiz bilgilendirdigin için.eline Saglik.bizimki çok az emiyor .6 ay dolsa bi.:dua:
rica ederim ne demek :KK19: facebook kullanıyorsan emziren anneler diye bir grup var, yöneticileri çok destek oluyor, birçok anne var, mama+memeden tamamen memeye geçen, istersen bir danış, mutlaka yardımcı olurlar

Slm kızlar inşallah herkes bebeği ile çok ama çok sağlıklı ve mutludur. Çoktandır giremiyorum bi türlü fırsat bulamıyorum ara ara girip okuyorum sadece :)

Bizde asimizi olduk sukur. Insallah sorunsuz gecer. 66 cm olmus boyumuz 7600 de kilomuz. Ilk kartlarim ve dokun hisset kartlarindan almamizi onerdi doktorumuz. Birde kontrlde yan bastığni soyledi doktor. Onun için asla yurutuce koymuyoruz ilerler dedi. Bu yan basma duzeliyor mu bilgisi olan var mi
Slm cnm C caspe_r maşallah bebise Allah nazardan korusun, benimki de hemen hemen aynı kilo ve boyda.
Cnm sende emzirip mama veriyordun en son sanırım mamayı bıraktı Bebişin. Ama benimki 4 gündür artık 1 kez bile ağzına almıyor memeyi. Tamamı ile bıraktı. Günde 5 kez sağıp veriyorum ama sütüm biter diye çok korkuyorum. Çünkü emmese olmuyor süt üretimi azalır sanırım. Memeyi görünce çığlık atıyor aç bıraktım her yolu denedim tutmuyor artık.
Bu durumu yaşayan varsa bana yardımcı olsalar bi zahmet. Nasıl gene bu bebek memeye döner imkanı var mı acaba.
Tecrübeli anneler yardım ltfn.

Bu arada günde 400 cc civarı sağıyorum ve 500 cc civarı mama da veriyorum. 4 gündür öyle. Ama sütüm azalır diye çok korkuyorum. Bu arada elektrikli makine ile sağıyorum. Gece 2 kez gündüz 3 kez. Toplam günde 5 kez sağıyorum.

Bu arada günde 400 cc civarı sağıyorum ve 500 cc civarı mama da veriyorum. 4 gündür öyle. Ama sütüm azalır diye çok korkuyorum. Bu arada elektrikli makine ile sağıyorum. Gece 2 kez gündüz 3 kez. Toplam günde 5 kez sağıyorum.
Benim ablamın kızı hiç tutmadı meme. Ne yaptıysa olmadı. Sağarak veriyordu o da. 2 3 saatte bir sağıyordu bebeğine veriyordu sonra yine devam. Sütü de boldu. Devamlı sağarsan çok aşırı azalma olmaz diye düşünüyorum. Ama memeye nasıl döner hiçbir fikrim yok malesef. Allah kolaylık versin.

Back