• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kızlar slm ben kızımla ikimiziz evde hep .akrabamız falan da yok cok görüştüğümüz cocuk ben ve babası dışında kimseyi görmüyor... bu aksam annemle kardeşim geldi kızım başladı bağıra bağıra ağlamaya odasına götürüp zor sakinleştirdim ama böylede olmaz ki yabancı seçiyor resmen.Alışır herhalde ama cok ağladı cok üzüldük ilk defa bu kadar ağladı aksam 9 da uyuyan cocuk 10.30 da anca sızdı ağlaya ağlaya

Yapiyorlarcanm oyle yaa.. biz mesela bu ara cok gorustuk arkadasti kayinvalidemlerdi falan alisti baya. Yoksa bizim de bi kere kv ve annesi geldi bir basladi aglamaya saatler surdu. Ne yapsam susturamamistim. Alisiyorlar bize sadece garipsiyorlar yavrular normal canim ben de cok uzulmustum ama oluyor demekki. Biraz daha fazla gorusmeye calisin olmazsa.

Alpin atagi bitirdi beni yaaa,cok Zor geciyor gunler,ama bu artik garip olmaya baadi,gece uykulubuyjuli ciglik atarak yerinde duramiyor,sanirim agrisi var neyden kaynaklandiginida bilmiyorum calpol verdimsimdi
Diştir belki, bizde de zor geçiyor. Zombi yaptı beni. Baksana uyutmuyor şu saat olmuş :(

Benim oyleydi cnm.bebegim nezle olmus .ben goturdum İlk basta burun akintisi sonra oksuruge cevrdi.oksurugunden uyaniyodu.doktor bolbol serum fizyolojik verdi.bide surup peditus diye oksurugu kesildi 10-15gun arasi surdu bzm nezle toplamda.sen yinede gotur Bir an once .salgin da var.oda etken.
Peki sen cocuk doktorunsmi yokda aile hekiminemi goturdun.srhir disinda oldugumuz icin kendi doktoruma goturemicem.bulundugum.yerde sadece aile kekini var.aile hekimibe gitursem olurmu.

Yapiyorlarcanm oyle yaa.. biz mesela bu ara cok gorustuk arkadasti kayinvalidemlerdi falan alisti baya. Yoksa bizim de bi kere kv ve annesi geldi bir basladi aglamaya saatler surdu. Ne yapsam susturamamistim. Alisiyorlar bize sadece garipsiyorlar yavrular normal canim ben de cok uzulmustum ama oluyor demekki. Biraz daha fazla gorusmeye calisin olmazsa.
Ay Can'ım cok üzüldüm gerçekten insallah aşılır dediğin gibi.sabah bizimkileri görünce battanıyeyi yüzüne cekiyor :)

Peki sen cocuk doktorunsmi yokda aile hekiminemi goturdun.srhir disinda oldugumuz icin kendi doktoruma goturemicem.bulundugum.yerde sadece aile kekini var.aile hekimibe gitursem olurmu.
Ben cocuk doktoruma goturdum canim.aile hekimine de sor istersen ama onlar o kadar uzman degller.surup disinda bisey gerek mez dedi doktorum onuda oksuruk kesince biraktim

Allah kolaylik versin.ben biriyle zor basediyorum.bence su kasik mamalarina baslanabilir.benimkide uyanikken emmiyor hatta hep isiriyor :KK43:ben ciglik atiyorum sonrada o cigligimdan korkup agliyo saf yavrum

Ay canim keşke emseler.benim büyük olan da boyle emdi ikinci emer diyodum ama bu da ayni uyku sersemi emziriyorum .öyle boyle bu aya kadar geldik .ek gidalarla artik takviye yapicaz.arada sagiyirum sutum azalmasib diye.

Merhaba herkese
12 Ağustosta ben de kızımı almıştım kucağıma Arya'mı.. Ara ara takip ediyorum sizleri ama hiç yazamamıştım..

"Bebek Bakım sorunlarına Mucize çözümler" kitabı bende de var.. Benim bu kitaptan tek anladığım bebişlere mutlaka bir rutin vermemiz gerektiği.. Uyku yöntemleri mesela bizde hiiiiççç işe yaramadı.. Eşimin de evde sağolsun evde bana bir hayrı olmadığından uyku düzenini el yordamıyla ve kuzuyu bol bol gözlemleyerek oluşturdum.. Ama hiç kolay olmadı..

Şimdilerde uykusunun geldiğini anlayınca ilkönce ayaklarını ovuyorum masaj yapıyorum azıcık kucağımda pışpışlayıp öpüp yatağına koyuyorum.. İlkönceleri yatağına hani şu ellerini uzatıp dönence gibi olan oynayacaklardan koyuyordum.. Artık onu da kaldırdım..

Gece de 11-12 gibi uyku öğünü veriyorum.. Bu arada beni emmiyor bu prenses.. Sabaha kadar da o öğün onu tutuyor.. Sabah da 7-7:30 gibi uyanıyor..

Ek gıdaya daha geçemedim.. Yavaştan meyve tattırmakla başlayacağım.. Başlamış olan arkadaşlar bana tavsiyeleriniz var mı? Siz nelerle nasıl başladınız?
Herkesin bebişlerinin gıdılarından kocaman öpüyorum

Ay canim keşke emseler.benim büyük olan da boyle emdi ikinci emer diyodum ama bu da ayni uyku sersemi emziriyorum .öyle boyle bu aya kadar geldik .ek gidalarla artik takviye yapicaz.arada sagiyirum sutum azalmasib diye.
En sagliklisi o ama napcaksin .ne yapsam olmuyo bende gunduz bi kac defa sagip veriyorum ama azaltdiginida goruyorum cc ler gittikce dusuyo.Allah saglik versin bebeklerimize oyle boyle büyüyorlar İşte

Merhaba herkese
12 Ağustosta ben de kızımı almıştım kucağıma Arya'mı.. Ara ara takip ediyorum sizleri ama hiç yazamamıştım..

"Bebek Bakım sorunlarına Mucize çözümler" kitabı bende de var.. Benim bu kitaptan tek anladığım bebişlere mutlaka bir rutin vermemiz gerektiği.. Uyku yöntemleri mesela bizde hiiiiççç işe yaramadı.. Eşimin de evde sağolsun evde bana bir hayrı olmadığından uyku düzenini el yordamıyla ve kuzuyu bol bol gözlemleyerek oluşturdum.. Ama hiç kolay olmadı..

Şimdilerde uykusunun geldiğini anlayınca ilkönce ayaklarını ovuyorum masaj yapıyorum azıcık kucağımda pışpışlayıp öpüp yatağına koyuyorum.. İlkönceleri yatağına hani şu ellerini uzatıp dönence gibi olan oynayacaklardan koyuyordum.. Artık onu da kaldırdım..

Gece de 11-12 gibi uyku öğünü veriyorum.. Bu arada beni emmiyor bu prenses.. Sabaha kadar da o öğün onu tutuyor.. Sabah da 7-7:30 gibi uyanıyor..

Ek gıdaya daha geçemedim.. Yavaştan meyve tattırmakla başlayacağım.. Başlamış olan arkadaşlar bana tavsiyeleriniz var mı? Siz nelerle nasıl başladınız?
Herkesin bebişlerinin gıdılarından kocaman öpüyorum
Uyku ogununde ne veriyosun cnm mamaysa kac CC?bizimkine o saat verdiğimde dört gibi uyaniyo.senin bebek baya duruyomus

4 aylık bebekler için 180 cc olması gerek demişti doktorumuz.. Bizimki de 4 gibi uyanıyordu ben 180'e çıkardıktan sonra bıraktı çok şükür.. Bebişin emiyor mu gündüz , emmek de gece uyanmalarına sebep oluyor..

Bizde asimizi olduk sukur. Insallah sorunsuz gecer. 66 cm olmus boyumuz 7600 de kilomuz. Ilk kartlarim ve dokun hisset kartlarindan almamizi onerdi doktorumuz. Birde kontrlde yan bastığni soyledi doktor. Onun için asla yurutuce koymuyoruz ilerler dedi. Bu yan basma duzeliyor mu bilgisi olan var mi

Bizde asimizi olduk sukur. Insallah sorunsuz gecer. 66 cm olmus boyumuz 7600 de kilomuz. Ilk kartlarim ve dokun hisset kartlarindan almamizi onerdi doktorumuz. Birde kontrlde yan bastığni soyledi doktor. Onun için asla yurutuce koymuyoruz ilerler dedi. Bu yan basma duzeliyor mu bilgisi olan var mi
Önemli bir şey değildir canım yan basması daha çok küçükle.r devamli gozlemle duruma göre tekrar söylersin Dr. A. kartlardan aldım bende siyah beyaz kırmızı olanlarindan al .hikaye ve ya şarkı eşliğinde her gün 1 tanesini 10 15 dk göster.

Alpin atagi bitirdi beni yaaa,cok Zor geciyor gunler,ama bu artik garip olmaya baadi,gece uykulubuyjuli ciglik atarak yerinde duramiyor,sanirim agrisi var neyden kaynaklandiginida bilmiyorum calpol verdimsimdi

Diştir belki, bizde de zor geçiyor. Zombi yaptı beni. Baksana uyutmuyor şu saat olmuş :KK43:

Bu diş ne menem bişey yaa çocuğuumun huyu suyu değişti :(

Bu diş ne menem bişey yaa çocuğuumun huyu suyu değişti :KK43:
Kizlar ya atak falan bilmiom ben bu zamana kadar oyle bariz zorluk cikarmadi kizim cok uslu bir bebekti koyduğum yerde de dururdu ama son zamanlarda ozellikle son 3 gundur yok böyle bi aglama sanki etini kopariolar o derece surekli kucagimi istio emzigini çıkarıp kemirio dis kasiyicisini veriyorum duzgun de tutamio surekli düşürüyor bu sefer daha da sinir oluyo daha cok aglio gece uykusu desen kesintisiz 6 7 saat uyuyan cocuk gece en fazla 1 saat aralikli uyanio aliskin olmadigimdan iyice zombiye bagladim. Dun gece saat 10 da basladi 12 bucuga kadar agladi uykusu var uyuyamadi kucagima yatirinca bagirdi cok direndim ama eni sonu verdim bir cay kasigi calpol 10 15 dk sonra sizdi kucagimda. Dis belirtileri di mi bunlar basladik mi yani :(

Kizlar ya atak falan bilmiom ben bu zamana kadar oyle bariz zorluk cikarmadi kizim cok uslu bir bebekti koyduğum yerde de dururdu ama son zamanlarda ozellikle son 3 gundur yok böyle bi aglama sanki etini kopariolar o derece surekli kucagimi istio emzigini çıkarıp kemirio dis kasiyicisini veriyorum duzgun de tutamio surekli düşürüyor bu sefer daha da sinir oluyo daha cok aglio gece uykusu desen kesintisiz 6 7 saat uyuyan cocuk gece en fazla 1 saat aralikli uyanio aliskin olmadigimdan iyice zombiye bagladim. Dun gece saat 10 da basladi 12 bucuga kadar agladi uykusu var uyuyamadi kucagima yatirinca bagirdi cok direndim ama eni sonu verdim bir cay kasigi calpol 10 15 dk sonra sizdi kucagimda. Dis belirtileri di mi bunlar basladik mi yani :KK43:

Evet maalesef diş belirtileri.. Elinizle diş etlerini kontrol ettiniz mi, varsa şişlik isterseniz biraz pırasanın o sert beyaz tarafıyla ovun orayı.. Daha küçükler kendileri yapamazlar..

Kizlar ya atak falan bilmiom ben bu zamana kadar oyle bariz zorluk cikarmadi kizim cok uslu bir bebekti koyduğum yerde de dururdu ama son zamanlarda ozellikle son 3 gundur yok böyle bi aglama sanki etini kopariolar o derece surekli kucagimi istio emzigini çıkarıp kemirio dis kasiyicisini veriyorum duzgun de tutamio surekli düşürüyor bu sefer daha da sinir oluyo daha cok aglio gece uykusu desen kesintisiz 6 7 saat uyuyan cocuk gece en fazla 1 saat aralikli uyanio aliskin olmadigimdan iyice zombiye bagladim. Dun gece saat 10 da basladi 12 bucuga kadar agladi uykusu var uyuyamadi kucagima yatirinca bagirdi cok direndim ama eni sonu verdim bir cay kasigi calpol 10 15 dk sonra sizdi kucagimda. Dis belirtileri di mi bunlar basladik mi yani :KK43:
Evet canım malesef :KK43: benim ki kucağımda bile durmuyor sürekli ıııhhh ıhhhh huzursuz omzumu kemirmeye calışıyo parmağımı öyle bir ısırıyor ki koparacak sanki..Papatya yağı dediler aldım olmadı kehribar dediler aldım olmadı karanfil zeytinyağı ikilisi de artık kar etmiyor çok fenayız.

Son düzenleme:
4 aylık bebekler için 180 cc olması gerek demişti doktorumuz.. Bizimki de 4 gibi uyanıyordu ben 180'e çıkardıktan sonra bıraktı çok şükür.. Bebişin emiyor mu gündüz , emmek de gece uyanmalarına sebep oluyor..[/QUOTE yok canım uyanikken enmiyo.ben 120veriyodum yatmadan demekki o az geliyor.180deneyeym bakalim .

Back