2015'in Son Anneleri :)

Allah bebeğine sağlık versin canım ve tabi sana da, kilo ne ki bunların yanında. Uyguladığın beslenme programını merak ettim biraz bahsedebilir misin?
Teşekkür ederim. Allah hepimize sağlıklı bebekler, kolay doğumlar nasip etsin inşallah.
Beslenme programıma gelince, günde 2 saat arayla 7 öğün yiyorum. 3 ana, 4 ara öğün.
Sabah; 1 yumurta, 2 dilim beyaz peynir, 5 zeytin, 2 dilim takıllı ekmek, salatalık, domates (sabahları 2 dilim ekmek yerine yarım simit yiyebiliyorum)
Öğle; Zeytinyağlı sebze yemeği (7-8 kaşık), bir kase yoğurt ya da 1 bardak ayran, salata, 2 dilim ekmek
Akşam; Baklagil yemeği (5-6 kaşık), 1 kase yoğurt, salata, 2 dilim ekmek

2 dilim ekmek yerine 4 kaşık bulgur pilavı, makarna ya da küçük boy haşlanmış patates yiyebiliyorsunuz.
Baklagil yerine haftada 3 gün kırmızı et yiyorum. (3-4 köfte büyüklüğünde)
Tavuk ve balık sevmediğimden listemde yok ama Omega 3 takviyesi alıyorum.

1 ara öğün sabah-öğle arası, iki ara öğün öğle-akşam yemeği arası, bir ara öğün de akşam yemeği sonrası var. Bu ara öğünlerde şu seçeneklerden birini tercih edebiliyorum; (aynı gün içinde aynı ara öğünü 2 kez seçemezsiniz)
  • 1 porsiyon meyve+2ceviz
  • 1 porsiyon meyve+bir bardak süt
  • 2 dilim ekmekle hazırlanan bir sandviç
  • 4 kaşık müsli+bir bardak süt
  • 3 top dondurma (haftada en fazla iki kere)
Benim boyuma, kiloma ve yaşıma göre verilmiş bir liste bu. Şeker, tansiyon gibi herhangi bir sıkıntım da yok.

bende 175 ilk kg 51 son halim 57 oldum bakalım akıbetimiz ne :) adımız efe kerem olcak inşallah kocaeli yüzyıl hastanesi doğal olacak 750 tl son ana kadar değişmesse tabi durum bu :) 26 yaş

Çok teşekkürler, ben de düzenli beslenebilmek için gitmek istiyorum diyetisyene fikir olsun diye istemiştim seninkini, baya ayrıntılı paylaşmışsın :)

Çok teşekkürler, ben de düzenli beslenebilmek için gitmek istiyorum diyetisyene fikir olsun diye istemiştim seninkini, baya ayrıntılı paylaşmışsın :)
Ne demek. Ben de fikir versin diye paylaştım ama ayarım yok. Daha da yazacaktım ama neyse ki arada sıcaktan fenalık geçirip, bilgisayarı bir kenara fırlatıyorum.

Ne demek. Ben de fikir versin diye paylaştım ama ayarım yok. Daha da yazacaktım ama neyse ki arada sıcaktan fenalık geçirip, bilgisayarı bir kenara fırlatıyorum.
Ben de gitmek istiyorum en kısa zamanda çünkü pek düzenli beslendiğim söylenemez, geç kalkıyorum öyle olunca günde iki öğün yiyorum, aralarda da canım ne isterse ondan yiyorum :) abur cubur da yemiyorum yediğim şeyler genelde sağlıklı ama bi düzene girse en azından biraz kabızlık problemim var demir hapından dolayı, ona faydası olur belki

Biran önce gidin öyleyse. Ben de hep sağlıklı şeylerle beslendim, asla abur cubur yemedim kilo aldığım dönemde de. Ama miktarlar biraz fazlaydı. =) Aslında iradeli bir insanım ama o dönem iştahıma engel olamadım. Diyetisyene gittikten sonra, ilk bir hafta çok zorlandım ama harfi harfine uydum listeme, hala da uyuyorum. Artık bu düzene alıştığım için iştahım da normale döndü. Bir de insan neyi ne kadar yemesi gerektiğini bilince, diyetin işe yaradığını görünce daha bir azimli daha bir sabırlı oluyor. =) Kafama göre yediklerimi azaltsaydım, bu sefer de bebeğim beslenebiliyor mu endişesi taşıyacaktım. Her yönden iyi geldi yani diyetisyen.

Zaten sizinle görüştükten sonra hemen randevu almak için telefon açtım :) evet insan az yeyince içinde hep bir kaygı oluyor, balıkta benim sorunum pişiremiyorum, eşim pişiriyor ben yiyorum :) ben de gidince paylaşayım diyetisyen maceramı :)

ben cinsiyetini olduğunu öğrendiğim günden kızıma Zeynep diye seslenesim geliyor, babasının da öyle, her bebeğin bir isim nasibi vardır derler ya sanırım öyle başka bişey diyesimiz gelmiyor :)

daha yeni hamile kaldığımda kara vermiştik kız olursa erkek olursa diye anladığım kadarıyla sen başka bir isim istiyorsun babası başka bir isim

evet uynkhnds gerçekten öyle başka bir isim hayal bile edemiyorum birazda sabit fikirliyimdir. zeynep te güzel isim

Bende 2015'in aralık annelerinden olacağım inşallah.

Doğal-erkek- yaş 29 -KİLO 51-BOY 167-İstanbul/ özel muayehane(hastaneyi sonra seçeceğiz)

Adımız da babamız Atakan'a uygun olsun diye Ata Kaan olacak insallah :)

Hoş geldin canım hayırlı olsun Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.

ben cinsiyetini olduğunu öğrendiğim günden kızıma Zeynep diye seslenesim geliyor, babasının da öyle, her bebeğin bir isim nasibi vardır derler ya sanırım öyle başka bişey diyesimiz gelmiyor :)

Zeynep ismi güzel gerçekten de bence en başında karar vermek en iyisi

daha yeni hamile kaldığımda kara vermiştik kız olursa erkek olursa diye anladığım kadarıyla sen başka bir isim istiyorsun babası başka bir isim

Babamız iki isim olsun diyor bende kız da iki isim sevmiyorum
Şuan elimiz de isim olarak ; Hafsa - Eflin - Eslem mevcut.
Daha yenisi eklenmesse bunlardan birinde karar vericez. umarım inşallah

iki ismi bende oldum olası sevmem böyle bir moda akımıdır aldı yürüdü bu birde moralini bozmak gibi olmasın üçünüde söylemek ve duymak zor isimlerin sekreter olarak çalışıyorum bu tarz isimleri en az iki kez tekrar ettiriyorum anlamak için eslem daha kolay gibi ama

ben de Hafsa ismini beğeniyorum ve iki isme çok yakışıyor Hafsa, eğer iki isim koymak istersen tabi, ben de tek isim koymak istiyorum Zeynep, tek daha çok hoşuma gidiyor

Benim de doğumum 1 aralık görünüyor. Doğal yolla gebe kaldım. 30 yaşındayım. Koru Hastanesi doğum paketi aldım 5750. Boyum 1.62, 65 kilo ile gebe kaldım.

Merhaba anneler doktor daydım bugün 18+9 haftalık 18 cm 250 gram kızım olacakmış Allah izin verirse çok mutlu oldum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…