selam cnm, grip oldum dün başladı, bugün yatak döşek modundayımherkese selam giremedim epeydir forma umarım herkes iyidir.... hazırlıklara başladınızmı ben daha bişey yapmadım doğum çantası vs. hazırlamam lazım ... evi temizletmem ....halıları yıkatmam lazım... çok işim var ama yarın 1 ay daha çalışabilir raporu alcam doktor herşey yolunda istersen veririm dedi geçen hafta bende doğumdan sonra kullanıyım diye alıcam ama bu kadar işi nasıl yetiştircem paniklemiş durumdayım(
Cnm şöyle oluyor, dr. "gebeliğinin 37. haftasına kadar çalışabilir" yazılı bir rapor veriyor, bunun tam olarak hangi güne denk geleceğini sekretere sorup beraber bakın tarihe. Bu rapor ve tarihi netleştirdikten sonra o süre sonuna kadar çalışmak zorunda değilsin, pes ettiğin yerde başlatabiliyorsun 16 haftalık doğum iznini.folikcim çok geçmiş olsun canım :) merak ettiğim bir konuya cevap vermişsin valla bende yarın doktora soracaktım normalde 5 haftaya kadar rapor alabiliyoruz ya bende 4 hafta istiyordum verirmi vermezmi kimseden çalıştığım işyeri dahil kimseden net cevap alamadım yarın öğrenirim artık diyodum :) aralık kalmakm istemiyorum 28 kasıma kadar çalışmak istiyorum ...umarım sorun olmaz olur :))
sağol cnm aynen bitkisel karışımlar, ballı süt falan idare ediyorum, Allahtan bu hafta tatildi bize 9 gün, pazartesiye kadar daha iyi olurum umarım.gribin için zencefil -bal -limon ılık suya karıştır iç ben çok faydasını gördüm ... geçtiğimiz hafta ufak çaplı bir soğuk algınlığı yaşadım bununla atlattım tabi şeker olduğundan dolayı ben bal ekleyemedim bol bol limon zencefil ılık suya karıştırıp içtim 2-3 günde toparladı ...dene canım... şifa olsun :)
benimki de seninkiyle aynı hemen hemen, ben daha çantaya koymadım ama aldım hazırladım; ek olarak kilot şeklinde hasta bezi var inşallah normal doğum istediğim için, normal pet, yastık kılıfı, saç fırçası, hurma ve zemzem suyu, terlik :)
Evet doğru, 37. Haftayı kapsıyor bu süre. Yani 38-39-40. haftalarımızda istesek de çalışamıyoruz. 37'nin sonuna kadar da istersek çalışıyoruz, istemezsek başlatıyoruz iznimizi. Sonuna kadar çalışacaksan raporun hazırlandığı tarih önemli rol oynuyor burada. 32. haftanın bittiği gün ya da 33. haftanın başladığı gün almalısın ki fazladan çalışmayasın. Sekreterler bu hesabı yapıyorlar, ben söylediğimde randevumu o güne göre kendileri ayarladı. Benim son gün rapora göre 30 kasım, önden de kalan yıllık iznimi ekliyorum, öylelikle 20 kasımda ayrılıyorum, çalışabilir raporumu sonuna kadar kullanmış oluyorum yani, onda sorunum olmuyor inş. Umarım anlatabildim. :)yani her şekilde bana 37 haftaya kadar çalışabilir raporu hazırlayacak doktorum doğru anladım değilmi....benim 5 aralık oluyor 37. hafta ... 1 hafta önce 28 kasımda izne çıkmam için gidip raporumu başlatmam gerek ozaman...
sanada 37. haftaya kadar hazırlandı 3 hafta sonra gidip başlatacaksın değilmi?
Ben de koymadım çantaya, yukayıp ütülemem lazım. Külot şeklindekilerin kullanışlı olmadığını söyledi yeni doğum yapan bir arkadaşım, eğilip onu giyip çıkarmaya hali olmuyor dedi, ben de kararsızdım hangisini alsam diye ama onun bu sözü üstüne hasta pedi aldım. Terlik almayı düşünmüyorum. Ama yastık kılıfı olabilirbenimki de seninkiyle aynı hemen hemen, ben daha çantaya koymadım ama aldım hazırladım; ek olarak kilot şeklinde hasta bezi var inşallah normal doğum istediğim için, normal pet, yastık kılıfı, saç fırçası, hurma ve zemzem suyu, terlik :)
Depend diye bi marka var hasta kilodu, ondan ücretsiz numune istedim bir tane çantada bulunsun diye, benim de arkadaşım önerdi çok kanamam oldu rahat ettim bununla diye, terlik süslü terliklerden değil normal rahat terlik, hastanede illa ki lazım olacak, evet fotoğraf makinesini ben de ekleyeyim listeye :)Ben de koymadım çantaya, yukayıp ütülemem lazım. Külot şeklindekilerin kullanışlı olmadığını söyledi yeni doğum yapan bir arkadaşım, eğilip onu giyip çıkarmaya hali olmuyor dedi, ben de kararsızdım hangisini alsam diye ama onun bu sözü üstüne hasta pedi aldım. Terlik almayı düşünmüyorum. Ama yastık kılıfı olabilirbir de fot. mak.
Oncelikle içini ferah tut canım bende 15 gündür seninle aynı endişeyi yaşıyorum hamileligim in başından beri kilomu haftamız hep 1 hafta falan gerideydi geç dollenme demişti dr. Ama geçen hafta endisrlendirdi beni kilosu az dedi ki 30 hafta civarındaydım ve minigimin kilosu en fazla 1300 du bugünkü kontrolde korkulacak birşey olmadığını söyledi sadece tombul bir bebek olmayacak dedi bir değer var o %10un altına düşünce tehlikeliymis bizim iki hafta önce %13tu bugün %17 çıktı beslenmene dikkat et ve hiç kötü düşünme
Var mı bir gelişme canım, gittin mi profa? Rabbim bu bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah tatlım..
daha gitmedim canım 10 kasımda randevum. amin Allah tüm anneleri bebeklerine kavuştursun inşallah :)
kızlar bişi sorcam bebişinizin eşyalarını hazırladınız mı? kıyafet oda fln? ben hiç bişi almadım. geçen sene bebeğimi kaybetmiştim 36 haftada ölü doğum yapmıştım korktuğum için bu sene oda dahil hiç bişi istemedim. kucağıma alayım sonra toplu bi alışverişe çıkarım dedim. kendıme bi loğusa pijaması aldım 2 adet hastane çıkışı gecen sene bebek için almıştım 4 tane evde kışlık bebek battaniyesi var onu da geçen sene almıştım. annem de puset aldı.ağız mendılı vs ates ölçer onları hep geçen sene almıştım. bu sene hiç bişi almadım. siz neler yapıyorsunuz? neler aldınız?
Bugün akşama randevum bakalım minik kurbağam büyümüş mücanım gittin mi doktor a yeniden bişi dedi mi?
noldu cnm nasıl geçti kontrolün?Bugün akşama randevum bakalım minik kurbağam büyümüş mügünler yaklaştıkça heyecan artıyor sağ salim kucağıma alıp evimize gelelim başka isteğim yok
Cok sukur sorunsuz geçirdik kontrolümuzü 2050 gr olmuşuz geçen kontrolde de dediği gibi minik bir kurbağa olacakmış bende 1 kilo vermisim böylece başladığım kiloya geri dönmüş oldumnoldu cnm nasıl geçti kontrolün?
oo maşallah cnm, olsun hepsi bizim için minik kurbağaCok sukur sorunsuz geçirdik kontrolümuzü 2050 gr olmuşuz geçen kontrolde de dediği gibi minik bir kurbağa olacakmış bende 1 kilo vermisim böylece başladığım kiloya geri dönmüş oldumbol bol sıvı tüketmemi söyledi 2 hafta sonra tekrar görüşecekmişiz bende haberler böyle sizde durumlar nasıl? İnşallah bir sıkıntı yoktur
Kilo konusunda hiçbir katkım yok desem yok hamileligimin başında hedef 30 kilo demiştim ama toplam 3 kilo alsam göbek atacak insanlar var etrafımda en başta annemoo maşallah cnm, olsun hepsi bizim için minik kurbağadoğumdan sonra kilo alımına dikkat ederiz, seni de tebrik ederim kilon için bizim kontrol 16'sında. şimdilik bir sıkıntı yok şükür, umarım böyle devam eder