2015'in Son Anneleri :)

Kızlar günaydın.bende 29 haftalık gebeyim kızım olacak inşallah.bu konu konuşuldu mu bilmiyorum ama 15 gün için bebişim 1 yaş büyük olacak.bu konuyla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?bu aralar kafama çok takılıyo...
şahsen hangi tarihte katılırsa aramıza onu yazdırmayı düşünüyoruz, kaderiyle kısmetiyle oynamak istemem çocuğun.

Merhaba arkadaşlar bugün doktor kontrolüm vardı açıkçası çok moralim bozuldu. Bebeğim 1 hafta geriden geliyor 27+4 haftalık kilosu 1.130 gr. Boyuna göre kafası küçükmüş. Bide suyu fazlaymış. Şekeri ve hamur işini tamamen kesme gerekiyor. Acaba bi sorun mu var yoksa gebelik ilerledikçe düzelir mi ? Benim durumumda olanlar var mı? Benim için dua edin olur mu ilk çocugumu kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum

Merhaba arkadaşlar bugün doktor kontrolüm vardı açıkçası çok moralim bozuldu. Bebeğim 1 hafta geriden geliyor 27+4 haftalık kilosu 1.130 gr. Boyuna göre kafası küçükmüş. Bide suyu fazlaymış. Şekeri ve hamur işini tamamen kesme gerekiyor. Acaba bi sorun mu var yoksa gebelik ilerledikçe düzelir mi ? Benim durumumda olanlar var mı? Benim için dua edin olur mu ilk çocugumu kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum
moralini bozma inşallah hiçbişey olmayacak sağ salim alacaksın bebeğini kucağına... senin duygun düşüncen moralin bebişini çok etkiliyor düşüncelerin hep olumlu olsun canım benim :) doktorun ne söyledi tam olarak bilmiyorum ama şeker hamurişi kes dediyse kes ne diyosa yap... olumsuz düşünme ... bende belki okumuşsundur gebelik diyabeti yaşıyorum 1 aydır diyetteyim canım herşeyi istiyor ama bebeğim için diyorum... moralim bozuluyor moralimi yükseltmeye çalışıyorum.. etkilenmesin diye ....iş yerim bugünlerde çok stresli bu sabah stresten biraz ağladım sonra topla kızım kendini ...prensesini düşün dedim kendime ... inşallah herşey yolunda gidecek ... sağlıkla alacağız bebeklerimiz kucağımıza :)

Kızlar günaydın.bende 29 haftalık gebeyim kızım olacak inşallah.bu konu konuşuldu mu bilmiyorum ama 15 gün için bebişim 1 yaş büyük olacak.bu konuyla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?bu aralar kafama çok takılıyo...
bende hastaneden alınan doğum raporuna göre yapılıyor değiştirilemiyor diye biliyorum ama değiştirlesede istemiyorum hangi gün doğarsa o yazılsın kızımın kimliğine istiyorum :KK68:

selam bende 29. haftaya girdim toplam 5 kilo ama diyetten dolayı geçen aydan buyana 2 kilo vermişim doktorum hiç onaylamadı bu durumu diyetisyenle tekrar görüştüm günlük almam kalorimi artırdı... ama şekeri yoluna soktum ondan çok doktorum diyetle düzene girdi inşallah böyle devam eder:)

bu arada benim muayenelerimi sıklaştırdı 3 hafta sonra gidicem yani 31. haftada ... doğum şeklim sezeryan netleşti ilki sezeryan olduğu için 18 aralık da alırız büyük ihtimalle dedi... doğum ücretim netleşti sezeryan doğum herşey dahil 1.250 tl (epidural yada genel anestezi fiyatı etkilemiyor)...
32. haftada doğum iznine çıkabileceğimi söyledi bir ay daha çalışmak istiyorum dedim birdahaki gelişinde muhayane sonucuna göre 1 ay daha çalıştırabilirim dedi yani daha netleşmedi...32. hafta 31.ekimde doluyor bende bu kadar erken izne çıkmak istemiyorum ...umarım herşey yolunda olur ....

Oh sen baya netleştirmişsin, hakkında hayırlısı olsun inşallah canım..

Ben de hangi tarihte doğduysa o tarihin yazılması taraftarıyım. Zaten artık okullarda da yaş değil ay hesabına göre işlem yapılıyor. Bildiğim kadarıyla da tarih değiştirilemiyor.

Canım sen doktorum dediklerini uygula, elinden geleni yap, moralini bozma.. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle.. Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah meleklerimizi..

Kızlar sizlerle de paylaşmak istedim.. Kuzenim mevlit için kızçeme bu takımı hazırladı.. Sizce nasıl olmuş??
IMG-20151001-WA0006.jpg

Oh sen baya netleştirmişsin, hakkında hayırlısı olsun inşallah canım..

Ben de hangi tarihte doğduysa o tarihin yazılması taraftarıyım. Zaten artık okullarda da yaş değil ay hesabına göre işlem yapılıyor. Bildiğim kadarıyla da tarih değiştirilemiyor.

Canım sen doktorum dediklerini uygula, elinden geleni yap, moralini bozma.. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle.. Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah meleklerimizi..

Amin canım inşallah. Teşekkür ederim

canım gönlünü ferah tutmaya çalış, imkanın varsa da ihmal etmeden bir başka doktora görünmeni öneririm.

Duzelir bence beslenmene dikkat et cok onemli.Icini ferah tut bol bol dua edelim ins sorun olmaz

bana kilosu normal gibi geldi benim 28+5 te 1280 gram kilosu normal dedi bencede sen başka bir doktora daha görün

ne yaptın kokulukalem gittin mi başka bir doktora? ya da başka bir gelişme oldu mu?

Yok canım gitmedim Allah a bıraktım rabbim hayırlısı nı versin beslenme më çok dikkat edıyorum umarım düzelir. Bu arada basur oldum kabızlık ta var. Önceden de kabızlık oluyordu ama artık çok kötü olmaya başladı. Yemeğe fln da çok dikkat edıyorum halbuki bol sebze et yiyorum ekmek günlük 4 dilimi geçmiyor tam buğday ekmeği yiyorum sabahları kuru kayısı yiyorum yı nede bi faydası yok. Sizde de oluyo mu? Bence demir ilacı yapıyo

Yok canım gitmedim Allah a bıraktım rabbim hayırlısı nı versin beslenme më çok dikkat edıyorum umarım düzelir. Bu arada basur oldum kabızlık ta var. Önceden de kabızlık oluyordu ama artık çok kötü olmaya başladı. Yemeğe fln da çok dikkat edıyorum halbuki bol sebze et yiyorum ekmek günlük 4 dilimi geçmiyor tam buğday ekmeği yiyorum sabahları kuru kayısı yiyorum yı nede bi faydası yok. Sizde de oluyo mu? Bence demir ilacı yapıyo
demir ilacı benim kabızlığıma iyi geldi açıkçası, düzenli oldu tuvaletlerim kullanmaya başladığımdan beri. ama hemoroid bende de var o kabızlık günlerimden kalma. artık kabız olmamama ve hiçbir ağrı acı hissetmememe rağmen hemoroid ufaktan artarak devam ediyor. dr'a söyledim, baticon yazdı, pamukla uygulamamı ve ayrıca büyük tuvaletten sonra bir leğen ılık suya bi kapak koyup oturmamı söyledi. aldım ama henüz yapmadım, deniycem, umarım işe yarar. artmasından korkuyorum. sen de danışabilirsin doktoruna. farklı önerisi olur belki.

demir ilacı benim kabızlığıma iyi geldi açıkçası, düzenli oldu tuvaletlerim kullanmaya başladığımdan beri. ama hemoroid bende de var o kabızlık günlerimden kalma. artık kabız olmamama ve hiçbir ağrı acı hissetmememe rağmen hemoroid ufaktan artarak devam ediyor. dr'a söyledim, baticon yazdı, pamukla uygulamamı ve ayrıca büyük tuvaletten sonra bir leğen ılık suya bi kapak koyup oturmamı söyledi. aldım ama henüz yapmadım, deniycem, umarım işe yarar. artmasından korkuyorum. sen de danışabilirsin doktoruna. farklı önerisi olur belki.
Tamam canım çok saol bi daha ki kontrol de danışayım. Benim bekarlığımdan beri kabızlık problemim hep vardı şimdi de hemoroid oldum çokkötü oldum o değilde bebeğim sıkıntıya gitcek diye korkuyorum

Cnm öncelikle diabet için canını sıkıp kafanı takma derim. Çünkü stresin tetiklemediği rahatsızlık duymadım. Dietine uyarsan çözüleceğini düşünüyorum bunun. İnsülin falan düşünmek için çoook erken. Kaçlık yükleme yapıldı sana?
Ben İstanbulda yaşıyorum ama oralıyım, ailem orada, bu yüzden doğum için orada olma ihtimalim var. düşünüyorum :KK51:
merhaba,
umarım herkes iyidir, benim biraz morali bozuk zor günler geçiriyorum kızımla :KK43: şeker yüklemesi yapldı gebelik diyabeti çıktı :KK43: diyetisyene gitmeye başladım, hafta içi endokrine sevk edildim, hergün kan şekerimi ölçmem gerekliymiş diyete harfi harfine uymam gerekliymiş bebeğim için... kesinlikle yaparım onun için herşeyi ama yinede canım çok sıkıldı diyetle önleyemezsem insilüne başlarsam diye inşallah gerek kalmaz :KK43:

Lara-Lidya merhaba,
benim de gestasyonel diabetim çıktı..bol bol yürüyüş yapmalısın ! sağlığın için başka bir sakıncası yoksa.. elmanın üstüne tarçın, sütünün içine tarçın serpiştirip içersende dengelenmesine yardımcı olursun kan şekerinin...

Karnımda ve bacaklarımda çatlak oluşmaması için SebaMed'in çatlak karşıtı kremini kullanıyorum. Nemlendirmesi açısından da memnunum. Fakat şuan bir sorunum var karnım müthiş kaşınıyor :KK57: Çok fazla kaşıyıp cildime zarar vermekte istemiyorum amma dayanamıyorum :KK43: Bazen de kızarıyor (bu sanırım cildimin hassaslığından diğer bölgelerimde de öyleyim biraz kaşıdığımda kızarırım bir süre). Merak ediyorum sizlerinde böyle bir sorunu var mı ?

ben Palmer's ürünlerini kullanıyorum çok memnunum..henüz bişi yok şükür:)

Kızlar günaydınnn...:KK15:
Bugün son 60 güne girmiş bulunuyoruz biz meleğimle.. tabii daha erken gelmezse :KK48:
Gece yatınca tekmelemeler, gece uyanıp sürekli tuvalate gitme ihtiyacı, bazen yürüyünce bazen de durup dururken başlayan kasık ağrıları, gittikçe alınan kilolar, vs.. biz de günler böyle geçiyor kızlar..
Daha bebişin eşyalarını yıkamadım, beşiğini kurdurmadım, halıları yıkatmadım, evi temizlettirmedim.. Daha çok çalışmam lazım çooookkk :21:
Sizlerde durum ne??

X