2015'in Son Anneleri :)

demir için ilaç kullanmadınmı canım, benimde temmuz ayındaki tahlilde düşük çıktığı için iki doza çıkardılar demir hapımı bu ay biraz artış olmuş aynı şekilde devam ediyorum... aman şeker yüklemesini ihmal etme yaptır allah korusun çıkmasın ama varda farketmezsen ki ben hiç farketmedim..sorun... ilk gebeliğimde yoktu.. genetik yatkınlık yok...ailemde kimsede yok diyabet... ama bu gebeliğimde çıktı ve şuan sıkı bir diyetteyim... allahım bebeklerimizi korusun asla yaşamasın kimse istemem ama öğrenip önlem almakta fayda var :KK68:
İğrenç ötesi bir şeker yüklemesini tamamladım sonunda 1 saat sonunda 148 2 saat sonunda 125 çıktı sanırım normal bu değerler ama berbattı hele ilk 1 saat bayilmamak için zor tuttum kendimi :KK12: ama çok şükür geçti gitti sana da geçmiş olsun dikkat et beslenmene sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza :emir_bebek: demir tahlilini yaptırdım sanırım iğneden kaçış yok ferritin dusuk serum demiri sınıra yakın uibc denilen zırva yüksek :110::110: ilaç kullanıyorum ama yükselemez gitti son kontrolde de dr çarpıntı farkedince tekrar istedi işte gerekirse 10 tane iğne verecek dedi bu hafta içinde kısmetse gidelim bakalım ne diyecek :anneadayı:

Merhabalar uzun zamandır yazamıyordum öğrendik sonunda 2. Paşam geliyor.. isim konusunda da kararımızı verdik Ali Efe olacak adımız kısmetse Ali kesindi de babamız ve abimiz 2. İsim konusunda anlasamiyorlardi oğlunun fendi babayı yendi sonunda :emir_bebek::emir_bebek:Efeler efesi ali efe sağlıkla gelsin inşallah :anneadayı: şeker yüklemesi konusundaki direnmelerim sonucunda drum galip geldi ve ben yarın paşa paşa şeker yüklemesi yaptırıyorum. Bu arada demirim de yerlerde surundugunden demir depolarına bakılacak yarın düşmeye devam ediyorsa demir iğnesi olacakmisim :KK42:ayy baya yazasım var ama şimdilik bu kadar yazayım :eek:
hayırlı olsun cnm oğluşunun adı, Ali Efe bizim de seçeneklerimiz arasında. Sağlıkla kucaklamak nasip etsin Allah. Kan değerlerim bnm de düşük çıktı ama doktorum sadece aynı şekilde devam etmemi istedi demir hapına o_O sonucunu okudum, sanırım iğne olacakmışsın. bu geçici bir süreç cnm, ne kadar kaldı ki Allah'ın izniyle. Allah yardımcımız olsun.

iyi geçti canım çok saol :) bilgilendirdi endokrin doktoru ne yapmalıyım şekeri nezaman ölçmeliyim vs. şeker ölçümü için cihaz yazdı onu aldım yemeklerden 1 saat ve 2 saat sonra ölçümlerim var 15-20 gün çizelgeme not alıcam sonra kontrola gidicem bu arada diyetisyenin verdiği diyet programına uymamın öneminden bahsetti... çünkü bu gebelikte çıkan diyabetin anneye hiçbir zararı yok fakat bebek için kontrol altına alınmazsa zararlı oluyormuş o yüzden dikkat etmemi istedi...
sen de kontrol altında olacaksın demek bi süre. Allah şifa versin, geçmiş olsun cnm şimdiden. Ben de çok kötü öksürüyorum birkaç gündür. raporluyum iki gün. sadece nane-limon iç dedi sağlık ocağındaki dr. :KK1:

hayırlı olsun cnm oğluşunun adı, Ali Efe bizim de seçeneklerimiz arasında. Sağlıkla kucaklamak nasip etsin Allah. Kan değerlerim bnm de düşük çıktı ama doktorum sadece aynı şekilde devam etmemi istedi demir hapına o_O sonucunu okudum, sanırım iğne olacakmışsın. bu geçici bir süreç cnm, ne kadar kaldı ki Allah'ın izniyle. Allah yardımcımız olsun.

sen de kontrol altında olacaksın demek bi süre. Allah şifa versin, geçmiş olsun cnm şimdiden. Ben de çok kötü öksürüyorum birkaç gündür. raporluyum iki gün. sadece nane-limon iç dedi sağlık ocağındaki dr. :KK1:
Sana da geçmiş olsun canım dikkat et kendine.. benim normalde demir ilacını artırmıştı ama carpintilarim olmaya başladı o yüzden iğne verebilirim dedi bende olmamak için elimden geldiğince kaçıyorum drdan ama cumartesine aldım randevuyu bakalım ne olacak belki o kadar düşük değildir :KK53: ilk oğlumda ismi ben seçtiğim için ikinci eşimin diye anlaşmıştık ama abimiz bizden önce davrandı tabi ali efenin hayat hikayesinden dolayı da bende diretmesi konusunda oğluma destek verdim inşallah sağ salim doğsun da isim önemli değil açıkçası

iyi geçti canım çok saol :) bilgilendirdi endokrin doktoru ne yapmalıyım şekeri nezaman ölçmeliyim vs. şeker ölçümü için cihaz yazdı onu aldım yemeklerden 1 saat ve 2 saat sonra ölçümlerim var 15-20 gün çizelgeme not alıcam sonra kontrola gidicem bu arada diyetisyenin verdiği diyet programına uymamın öneminden bahsetti... çünkü bu gebelikte çıkan diyabetin anneye hiçbir zararı yok fakat bebek için kontrol altına alınmazsa zararlı oluyormuş o yüzden dikkat etmemi istedi...

Tekrar geçmiş olsun canım, dikkat etmek lazım. Allah kolaylık versin..
Benim de haftaya kontrolüm var. Doktoruma danışıp şeker yüklemesi yaptıracağım. Bakalım hayırlısı artık..

Geçmiş olsun tatlım, dikkat et kendine.. Hamileyken hasta olmak çok fena yaa, bir an önce geçer inşallah..

Merhabalar kızlar kimseden ses çıkmıyor umarım herşey yolundadır.. biz bugün dr amcamızı ziyaret ettik tahlilleri gösterdik.. Şeker de sıkıntı yok ama demir düşüklüğü için 10 adet iğne verdi bayramdan sonra başlayacağım inşallah yükselir.. Paşam da 900 gr olmuş maşallah artık hızla kilo almaya başlıyoruz galiba 2.5 hafta önce 550grdik.. boyumuzda 33 cm civarindaymis.. benim kilom 6 aydır olduğu gibi aynı artık bende yavaş yavaş kilo almaya başlarım heralde :anneadayı:

Merhabalar kızlar kimseden ses çıkmıyor umarım herşey yolundadır.. biz bugün dr amcamızı ziyaret ettik tahlilleri gösterdik.. Şeker de sıkıntı yok ama demir düşüklüğü için 10 adet iğne verdi bayramdan sonra başlayacağım inşallah yükselir.. Paşam da 900 gr olmuş maşallah artık hızla kilo almaya başlıyoruz galiba 2.5 hafta önce 550grdik.. boyumuzda 33 cm civarindaymis.. benim kilom 6 aydır olduğu gibi aynı artık bende yavaş yavaş kilo almaya başlarım heralde :anneadayı:
ne güzel bende kilo almasam keşke :)

Kızlar günaydın.. Bugün kontrolümüz var, dua edin bana, inşallah her şey yolundadır.
Bebeğimi görmek için sabırsızlanıyorum :emir_bebek:

Sen kalbini ferah tut bebişin iyidir inş. Güzel haberler alırsın :KK68:

Canım çok sağol.. Her şey yolundaymış çok şükür 28. haftamızı tamamlamışız, kilomuz 1175 gr. boyumuz da 38 cm.. Biraz fazla kilo almışım onun için dikkat etmem gerektiğini söyledi, onun dışında her şey normal.. Ama bize bayram sürprizi yaptı bizim haylaz :KK66:
Bu zamana kadar erkek olarak biliyorduk, kızçemiz geliyormuş meğerse :emir_bebek::KK15:
folik folik cim listeyi değiştirir misin ??

nasıl yani ya benimki 21. haftada değişmişti kız denmişti erkek çıkmıştı ayrıntılı ultrasonda seninki daha ilginç olmuş inşallah alışveriş yapmamışsındır.

Benim de ayrıntılı ultrasonda kız dedi, 24. haftadaydık ama kesin konuşmadı. Sen kendi doktoruna da göster demişti.
Bugün kendi doktorum kesin kız dedi, bakalım daha ne kadar değişecek :oops:
Çok bir şey almamıştım zaten, bir de hep ara renkler almıştım. Ondan sıkıntı yok yani :KK39:

Canım çok sağol.. Her şey yolundaymış çok şükür 28. haftamızı tamamlamışız, kilomuz 1175 gr. boyumuz da 38 cm.. Biraz fazla kilo almışım onun için dikkat etmem gerektiğini söyledi, onun dışında her şey normal.. Ama bize bayram sürprizi yaptı bizim haylaz :KK66:
Bu zamana kadar erkek olarak biliyorduk, kızçemiz geliyormuş meğerse :emir_bebek::KK15:
nee inanmıyorum :KK57: önce erkek denip sonra kıza değişen örnekler oldukça az, çok şaşırdım cnm, Rabbim hayırlısını versin:21: hemen değiştiriyorum listeyi. nasıl oldu bu sürpriz anlatsana :rolleyes:

Geçmiş olsun tatlım, dikkat et kendine.. Hamileyken hasta olmak çok fena yaa, bir an önce geçer inşallah..
gerçekten öyleymiş, ama naneyle limonla balla pekmezle atlattım çok şükür. bayram tatili de üstüne ilaç gibi geldi, bu sabah döndük :KK59: sen neler yaptın anlatsana nasıl gidiyor? erkek olduğu %100 net miydi yani, sen de görmüş müydün, pipi fotosu var mıydı elinizde? bizim de değişir mi acaba diye detaylı soruyorum :KK53:

bayram tatilinden bugün döndük cnm, boşladım burayı birazcık o yüzden :KK23: kilon için maşallah diyorum :nazar:
Sağlıklı, mutlu ve bol tekmeli bir bayram geçirmenizi dilerim :emir_bebek:

Hayırlı mutlu bayramlar
teşekkürler kızlar freya freya kokulukalem kokulukalem sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun :KK74:

nee inanmıyorum :KK57: önce erkek denip sonra kıza değişen örnekler oldukça az, çok şaşırdım cnm, Rabbim hayırlısını versin:21: hemen değiştiriyorum listeyi. nasıl oldu bu sürpriz anlatsana :rolleyes:

gerçekten öyleymiş, ama naneyle limonla balla pekmezle atlattım çok şükür. bayram tatili de üstüne ilaç gibi geldi, bu sabah döndük :KK59: sen neler yaptın anlatsana nasıl gidiyor? erkek olduğu %100 net miydi yani, sen de görmüş müydün, pipi fotosu var mıydı elinizde? bizim de değişir mi acaba diye detaylı soruyorum :KK53:

Amin tatlım her şeyin hayırlısı.. Ben de erkekten kıza döneni çok duymamıştım..
13. haftada erkeğe benziyor demişti doktorum, bir sonraki ay netleşir dedi. Sonraki 2 kontrolümde de erkek dedi, hatta bak burada pipisi falan diye gösterdi, foto yok maalesef elimde..
24. haftada ayrıntılı usg de başka bir doktora gittim, o da ben kıza benzettim, ama sen yine doktoruna danış dedi.
Bayram öncesi 28. haftamda gittiğimde de kendi doktorum kesin kız bu dedi. Ee dedim, erkek demiştiniz nasıl oldu bu? Önceki dönemlerde yanılma payı oluyor dedi. Bize de bayram sürprizi oldu bu, 1 ay sonra ne diyecek merakla bekliyorum :KK48:

Amin tatlım her şeyin hayırlısı.. Ben de erkekten kıza döneni çok duymamıştım..
13. haftada erkeğe benziyor demişti doktorum, bir sonraki ay netleşir dedi. Sonraki 2 kontrolümde de erkek dedi, hatta bak burada pipisi falan diye gösterdi, foto yok maalesef elimde..
24. haftada ayrıntılı usg de başka bir doktora gittim, o da ben kıza benzettim, ama sen yine doktoruna danış dedi.
Bayram öncesi 28. haftamda gittiğimde de kendi doktorum kesin kız bu dedi. Ee dedim, erkek demiştiniz nasıl oldu bu? Önceki dönemlerde yanılma payı oluyor dedi. Bize de bayram sürprizi oldu bu, 1 ay sonra ne diyecek merakla bekliyorum :KK48:
ay hakikaten arkası yarın gibi :KK48: hayırlısı olsun bakalım, sağlıkla gelsin minik :KK68:

herkese selam umarım herkes iyidir, geçmiş bayramınızı kutlarım :)
ben bu aralar çok halsizim sizlerde durum nasıl? diyabetten dolayı diyetteyim biliyosunuz iki buçuk kilo kadar verdim ondanmı halsizim yoksa hamilelik ilerledi ondanmı çözemedim, bu hafta kontrolüm var danışıcam bakalım umarım herşey yolundadır.. bu hafta doğum şeklimi ve doğum zamanımı netleştirmeyi düşünüyorum... bakalım hayırlısı :)

İğrenç ötesi bir şeker yüklemesini tamamladım sonunda 1 saat sonunda 148 2 saat sonunda 125 çıktı sanırım normal bu değerler ama berbattı hele ilk 1 saat bayilmamak için zor tuttum kendimi :KK12: ama çok şükür geçti gitti sana da geçmiş olsun dikkat et beslenmene sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza :emir_bebek: demir tahlilini yaptırdım sanırım iğneden kaçış yok ferritin dusuk serum demiri sınıra yakın uibc denilen zırva yüksek :110::110: ilaç kullanıyorum ama yükselemez gitti son kontrolde de dr çarpıntı farkedince tekrar istedi işte gerekirse 10 tane iğne verecek dedi bu hafta içinde kısmetse gidelim bakalım ne diyecek :anneadayı:
çok saol canım:) aman sende kan ilaçlarını ihmal etme onlarda çok önemli canım:) umarım herşey güzel geçer sağlıkla alalım bebişleri kucağımıza :)
çok şükür herşey yolundaymış çok sevindim :) prenses güzel sürpriz yapmış :) hayırlı evlat olsun inşallah canım :)
ayy bizde yaşamayız değilmi bir sürpriz:KK57: ben alışverişe başladım yavaştan hepte pembiş pembiş :21:

X