• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

5ten beri ayaktayız ve ağlıyoruz:KK43:

Allahim uyumuyo bu cocuk .kucagimda uyuyo besige koyunca uyaniyo 6 saattr boyle napcm bilmiyorumm.nasil.uyutayim.bn bu cocugu

Bu temmuz bebeklerinin nesi var anlamıyorum. 10 gün önce her şey harikaydı. Şimdi 54 günlük gaz sancıları başladı. Tatile geldik hatay a, burnumuzdan geldi. Kv kp ne yapacaklarını şaşırdılar. Ne denediysek olmuyor. Metsil işe yaramıyo.
Günde iki kez sütüm yetmediği için mama veriyrum, evolvia önermişti dr. Mamayı verene kadar sıkıntı yok, mamadan sora böyle oluyor dün farkettik. Bebelac nurtikonfor aldık bakalım bugün dwneyeceğim. Gönül ister hiç vermeyeyim ama süt azalınca hiç tahammülü olmuyor yavrumun. Mememi sündürüyor bağırıyor tekrar yapışıyor iki yudum alıyor itiyor bağırıyor. Sıcakta bayılacak gibi oluyorum ben de. Yapış yapışız zaten nemden. Maaile ne yapacağımızı şaşırdık.
Uyku desem o da sallamadan ve meme ya da emzik olmadan mümkün değil.

Merhaba Temmuz Anneleri,
Uzun bir vakittir sizi takip ediyorum. 2 Temmuzda ben de oğlumu kucağıma aldım. Şuana kadar ki tecrübelerinizden çok yararlandım. İLk çocuğum. İlk çocuğu olan annelerin acemiliklerini ben de yaşıyorum. Bakıyorum ki sizlere yalnız değilim. Bir nevi güç alıyorum sizden. Teşekkür ederim hepimize.
Zor bir süreci geride bıraktım. Ama annelik daha zormuş anladım. Gebelik günlerimiz gerçekten iyi günlerimizmiş :)
Bundan sonra elimden geldiğince aranızda olmaya çalışacağım.

Yaa arkadaşlar bnm bebisle başım dertte. Hep koynumuzda uyumak istiyo. Yatağına yatırınca ağlıyo :KK43: Napcaz böyle biz yaa
Boşver canım öyle uyusun seni kendiyle bi bütün görüyo düzelip gidicek öyle uyumak istemesi en fazla 3-4 aylık olana kadar sürerkii her bebek Büyüdükçe farklı huylar farklı alışkanlıklar çıkarır
Varsın koynunuzda uyusun bidaha bebek olamıycak kuzu ;)
Kendini güvende hissediyordur sen onu yatırınca arkasına önüne yastık koy sıkışık bişekilde yan yatır kucaktaymış hissi olur.

Allahim uyumuyo bu cocuk .kucagimda uyuyo besige koyunca uyaniyo 6 saattr boyle napcm bilmiyorumm.nasil.uyutayim.bn bu cocugu
Eve ilk geldiğimiz günler ben de aynı sıkıntıyı yaşadım. Şimdi şimdi uykumuz biraz düzene girdi. Ben şöyle çözdüm. Her bebek birer parmak izi. Hepsinin huyu suyu farklı ama genelgeçer bazı yöntemler işe yarayabilir.
Bebeğimi yatağa yatırıp emziriyorum. Böylece kaldır indir uykusu bölünmüyor. uyuduğu yerde uykusuna devam ediyor. Bir de yüz üstü yatıyoruz biz böylece eli kolu oynamıyor ve kendini uyandıramıyor. Ama burda dikkat etmeniz gereken kafasını taşıyabilmeli ve gözetim altinda uyumalı. Allah korusun kafasını yatağa gömebilir. Böyle biraz rahatladım ben. Bilginize...

Ah şeker anneler hepiniz şaşkınsınız mesajlarınızı okuyunca gülümsüyorum ilk kızımdaki Halim geliyor Gözümün önüne
Sadece sabır sakinlik lazım size bebişler ruh halinizden etkileniyo. Kucağınızda huzur buluyorlar bıraktığınızda ondan çığlığı basıyorlar. Benimkide öyle. Saatlerce kucağımda yaylanarak sallıyorum bazen kucak kucağa uzanıp uyuyoruz ama bu süreçte ay bi uyusa bıraksam işime baksam diye stres yapıp düşününce hiç uyumuyo inanın test ettim. Ve çok Gazlı bi bebek hep yüzüstü yatırıyorum uzun uyuyor köşe koltuğum var sert minderi battaniyesini gerdirip seriyorum altına yüzünü Gözünü kapatıp nefes almasına engel olmuyo. Bol bol konuşuyorum sakin sesle ağlamasını kesip yüzümü hayranlıkla seyrediyor herşeye değer o bakış için bile :))
Kucağımda bırakmadan kızlara yemek hazırladığımı bilirim. Bazende katılarak ağlamıyorsa bırakıyorum işime Gücüme bakıyorum bi süre sonra mızmızı kesiliyo.
Sizde onun her ıhlamasında takmayın ama ondan önce kendiniz bi sakinleşin bi rahatlayın kocaların dırdırına kulakları tıkayın. Güldü Çığlık attı elinde tuttu agu dedi emekledi onu yedi bunu yedi ayakta durdu yürüdü daha bunları konuşcaz bugünler geçici ;) diş çıkarmaları var uykusuz geceler hemen bitmiyor ama herşey daha kolaylaşıyor Büyüdükçe

aynen memede uyuyo yere koymaya teşebbüs ettiğimde bile uyanıyo:KK43: bi de ağız sürekli meme arıyo. aç değil emînim 60cc mama berdikten sonra emip yine meme arıyo:KK43: bi de aşırı gazımız var bizim:KK43: Allahım 3 ayda geçse bari. herkes bu zamanlarını çok iyi geçiriyo biz de zaman geçsin diye gün sayıyoruz. erkes bu vakitleri özleyeceksiniz tadını çıkarın diyo ama tat çıkaracak gibi değil ki:KK43: sürekli ağlama uykusuzluk kolik.... Allahım yar ve yardımcımız ol
Yatagina koyuncada bi acayip sesker cikariyo agzindan geriniyo sonra hop uyaniyoruz.bizde de gaz var sanirim.surekli karnina ayklrini cekiyo.Ins.dizene girer uykulari :(

Yataga yatir yanina uzan memeni oyle ver hic ona degme ama emicek dalinca kendi memeyi birakicak ozamana kadar bekle yanindan usulca kalk ..bide boyke dene bakalim

Canim dun kirkimiz cikti ama 5 den beri bizde uyumuyoruz ruh gibiyim suan :/ ve ben son 1 haftadir ayakta salamaya basladim el mahkum yoksa olmuyor
Bnde ruh gibiyim artik kndimi gectim.hala dikislerimle skntim var dojtra bile gidemuyorum .Allah yardimcmz olsun.tek saglikli olsunlr gecicek.ins,bu gunler

Benimde sıkıntım şu eldiven takmıyorum tırnakları kesik hep dikkat ediyorum ama o elleriyle kendini mıncırıyo çığlığı basıyo çok yüzünü Gözünü ovuşturuyor gazı olduğu için..alışması lazım eldivensiz. Siz napıyorsunuz

Benimde sıkıntım şu eldiven takmıyorum tırnakları kesik hep dikkat ediyorum ama o elleriyle kendini mıncırıyo çığlığı basıyo çok yüzünü Gözünü ovuşturuyor gazı olduğu için..alışması lazım eldivensiz. Siz napıyorsunuz
Bnm koz eldivn olmdan enerkn kndi yanklrini skiyo mincikliyo kndini mecbur takiyoruz.corap durmuyo ayaginda nasil cikariyo anlmdim :)

Merhaba kizlar..50 günlük anneyim.4 gün önce kanamam bitti zannedip esimle ilişkiye girdim.ama sonra tekrar basladi kanama..şimdiyse kahverengi geliyor..neden böyle olmuş olabilir sizce?

Bu arada benim oğlum da kolik semptomları gösteriyor. Sebepsi ve çığlık çığlığa ağlama nöbetleri geçiriyor. Gerçekten ilk zamanlar çok zorlanıyordum. Annem 10 yanımda kalabildi. O günden beri oğluma ben bakıyorum. Gelenim gidenim de pek olmadığı için hep yalnızdım. O krizler geldiğinde ben de krize giriyordum. Ağlıyordum. Eşime kaç kere yapamayacağımı söyledim. Kaç kere annelikten istifa ettim sayısını hatırlamıyorum. Şimdi eskisi kadar sık olmasa da hala krizlerimiz devam ediyor. Oyle zamanlar ben kucağa alsam da almasam da susmayacak biliyorum. Balona çıkıyorum çok darlandığımda. Elimi yüzümü yıkıyorum. Sakinliyorum yanında tekrar gidiyorum. sonra cuppala kanguruya koyuyorum gündüz ise dışarı atıyorum kendimizi. Dışarıda sakinliyor.(Kanguru edin derim sizi de özgürleştiriyor buarada) Konuşa konuşa sokakları arşınlıyoruz. Eve geldiğimde bir duş aldıyorum açık hava yorgunluk derken sızıyor yavrucak :) Bu yöntemle biraz rahatladım. Tabi işe yaramadığı zamanlarda oluyor o zaman uyuyana kadar ya sabır :)

Bu arada benim oğlum da kolik semptomları gösteriyor. Sebepsi ve çığlık çığlığa ağlama nöbetleri geçiriyor. Gerçekten ilk zamanlar çok zorlanıyordum. Annem 10 yanımda kalabildi. O günden beri oğluma ben bakıyorum. Gelenim gidenim de pek olmadığı için hep yalnızdım. O krizler geldiğinde ben de krize giriyordum. Ağlıyordum. Eşime kaç kere yapamayacağımı söyledim. Kaç kere annelikten istifa ettim sayısını hatırlamıyorum. Şimdi eskisi kadar sık olmasa da hala krizlerimiz devam ediyor. Oyle zamanlar ben kucağa alsam da almasam da susmayacak biliyorum. Balona çıkıyorum çok darlandığımda. Elimi yüzümü yıkıyorum. Sakinliyorum yanında tekrar gidiyorum. sonra cuppala kanguruya koyuyorum gündüz ise dışarı atıyorum kendimizi. Dışarıda sakinliyor.(Kanguru edin derim sizi de özgürleştiriyor buarada) Konuşa konuşa sokakları arşınlıyoruz. Eve geldiğimde bir duş aldıyorum açık hava yorgunluk derken sızıyor yavrucak :) Bu yöntemle biraz rahatladım. Tabi işe yaramadığı zamanlarda oluyor o zaman uyuyana kadar ya sabır :)
kolik çok zor ya benim oğlumda kolik:( hiç bişey gayda etmiyo kriz zamanlarında arabayla gezmek, koşik cd si, saç kurutma elektrik süpürgesi kucak sallamak hiç biri. o anlarsa kendimi çok kötü ve çaresiz hissediyorum onunla birlikte ben de ağlıyorum sonra eşimle tartışıyoruz bi de

Boşver canım öyle uyusun seni kendiyle bi bütün görüyo düzelip gidicek öyle uyumak istemesi en fazla 3-4 aylık olana kadar sürerkii her bebek Büyüdükçe farklı huylar farklı alışkanlıklar çıkarır
Varsın koynunuzda uyusun bidaha bebek olamıycak kuzu :KK66:
Kendini güvende hissediyordur sen onu yatırınca arkasına önüne yastık koy sıkışık bişekilde yan yatır kucaktaymış hissi olur.

bi gece öyle yatırdım 4,5 saat uyumuş :KK6::KK6: dediğin gibi kendini güvende hissediyor olabilir hiç kımıldamamıştı çünkü.. gelin görün ki bu gece uykusuz geçirdik:KK1:

geçecek bu günler geçecek inşallahh..koklayın kızlar bebişlerinizi ;)

Ah şeker anneler hepiniz şaşkınsınız mesajlarınızı okuyunca gülümsüyorum ilk kızımdaki Halim geliyor Gözümün önüne
Sadece sabır sakinlik lazım size bebişler ruh halinizden etkileniyo. Kucağınızda huzur buluyorlar bıraktığınızda ondan çığlığı basıyorlar. Benimkide öyle. Saatlerce kucağımda yaylanarak sallıyorum bazen kucak kucağa uzanıp uyuyoruz ama bu süreçte ay bi uyusa bıraksam işime baksam diye stres yapıp düşününce hiç uyumuyo inanın test ettim. Ve çok Gazlı bi bebek hep yüzüstü yatırıyorum uzun uyuyor köşe koltuğum var sert minderi battaniyesini gerdirip seriyorum altına yüzünü Gözünü kapatıp nefes almasına engel olmuyo. Bol bol konuşuyorum sakin sesle ağlamasını kesip yüzümü hayranlıkla seyrediyor herşeye değer o bakış için bile :))
Kucağımda bırakmadan kızlara yemek hazırladığımı bilirim. Bazende katılarak ağlamıyorsa bırakıyorum işime Gücüme bakıyorum bi süre sonra mızmızı kesiliyo.
Sizde onun her ıhlamasında takmayın ama ondan önce kendiniz bi sakinleşin bi rahatlayın kocaların dırdırına kulakları tıkayın. Güldü Çığlık attı elinde tuttu agu dedi emekledi onu yedi bunu yedi ayakta durdu yürüdü daha bunları konuşcaz bugünler geçici :KK66: diş çıkarmaları var uykusuz geceler hemen bitmiyor ama herşey daha kolaylaşıyor Büyüdükçe
însan. tecrübesiz olunca eli ayağına dolaşıyo. herşey güzel katlanışır ama şu kolik krizleri:( :( bazen hem gündüz hem gece tutuyo. insanlar zevkle geçirirken bu günlerini ben 100 günden geriye sayıyorum biran önce geçsin gitsin diyorum. biliyorum be günler geri gelmeyecek özleyeceğim ama... insan ister istemez yıpranıyo

bizimki de öyle ben de takmıyorum eldiven alışsın...

Back