aynen katılıyorum, kesinleşmeden birşey söylememeleri lazım... Bu hamileliğimde başıma gelen birşeyi paylaşayım moral olsun... Kan testleri olumlu çıktıktan sonra, daha önce düşüğüm olduğundan, 2 farklı & iyi doktora gidip en azından 2 uzman yorumuyla ilk 3 ayı çıkarayım istedim. Ve çalıştığım için iki doktordan aynı gün randevu aldım. 5+3 veya 5+4 gibiydim.
Önce uzun zamandır gittiğim ve hakkında çalışma arkadaşlarımdanda olumlu tecrübeler duyduğum doktora gittim. Keseyi gördü hatta kalp atışınında başladığına ancak çok yeni olduğunu dinletemeyeceğini söyledi. Birde kesenin yakınlarında başka birşey gördü, o da keseye benziyordu. Ya ikiz döllendiler biri gelişmedi veya bu bir sıvı birikmesi dedi. Bir daha geldiğinde netleşir dedi. Düşük tecrübemden ve ailede erken yaşta kalp hastalığı olduğundan coraspin, folbiol ve progesteron verdi.
Sonra diğer doktora gittim o da yine İstanbul'un çok ünlü hastanelerinden birinde, çok ünlü ve yine arkadaş tavsiyesiyle daha önce de 2-3 kez gittiğim ve beni çok rahatlatan, güven veren bir doktordu. Herşey aynı başladı ama muayenede kesenin şeklinin çok bozuk olduğunu, haftasıyla uyumsuz olduğunu ya geç döllenme ya da sağlıksız bir gebelik olduğunu söyledi. O an ekrana baktığımda 2-3 saat önce gördüğüm şekli bozuk ikinci keseyi göremeyince, sağlıklı keseyi farketmeden o ikinci şekle yoğunlaştığını ve onun üzerinden yorum yaptığını farkettim. Basireti bağlanır ya insanın benimde öyle oldu, bir kese görünmüştü daha dikkatli bakar mısınız falan diyemedim. Zaten 1 dakikayı bulmayan kısa bir muayene oldu... 10 gün sonra tekrar gitmemi istedi, 1-2 kan testi verdi. Bebek ile ilgili hiçbir ilaç önermedi.
Özetle ben o sabah ilk doktora gitmemiş olsaydım hamileliğimin ilk 2 haftasında min 1 hafta 10 gün sürebilecek depresif bir moda girmiş olacaktım. Belki mutsuzluğum yüzünden bebeğimin gelişimini negatif etkileyecektim. Doktorlarda insan sonunda, ne kadar başarılı olsalarda bir anlık hataları bize farklı zararlar verebiliyor, bunu aklımızdan çıkarmayalım... Sonuçta bu dönem en çok ihtiyacımız olan şey moral :)
Uf, baya uzun yazdım =) Umarım birilerinin işine yarar, boşa kasmamış olurum