• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

canım seninle aynı durumdayız sanırım boyun kaç bende 72 ile hamile kaldım bi rada 73 ü geçmiştim şimdide 72.600-73 gidip geliyorum sürekli çok kilo almaktan korkuyorum .dediğin gibi bende diyet yapmaya çalışıyordum sürekli 69 a düşmüştüm hamile kaldığım ay haberim yoktu tabi bi anda 72 oldum tekrar hamile olduğumu öğrenincede bişey yapmadım daha çok almamak için ne yapabiliriz onuda bilmiyorum :)
Canim ya ben 1000 kalori diyeti yapiyordum haftasonlarida abartmadan serbest takiliyordum oyle oyle tabi 3 ayda 6 7 kilo verdim neyse aynen devam etmeyi dusunuyorum ama gogusler karin şiş malum bakalim inşallah almayiz tek bildigim protein ve sebze agirlikli beslenmemiz lazim diyetisyene mi gitsekki yoksa ya

Canim ya ben 1000 kalori diyeti yapiyordum haftasonlarida abartmadan serbest takiliyordum oyle oyle tabi 3 ayda 6 7 kilo verdim neyse aynen devam etmeyi dusunuyorum ama gogusler karin şiş malum bakalim inşallah almayiz tek bildigim protein ve sebze agirlikli beslenmemiz lazim diyetisyene mi gitsekki yoksa ya
ayy canım bilmiyorumki ben diyetisyene gidiyordum 3 ay gittim sadece pek bi faydası olmadı ilk ay güzel kilo verdim sonrası boş kendi kendime düzenlemeye çalışıyordum sürekli evlendikten sonra bir yıl içinde 8 kilo aldım psikolojim bozuldu bi ver bi al derken en sonunda istediğim kiloya inemeden hamile kaldım işte normal doğum olursa ne kadar kilo alsanda doğumdan 3 ay sonra kendi kilona düşersin diyorlar onun için normal doğum olsun diye dua ediyorum sürekli bakalım artık :)

Çok geçmiş olsun canım.Hem hamilelikten hem de üşütmeden kaynaklı sanırım.Bol bol dinlen birde c vitamini tüket.İnşaAllah bir an önce toparlanırsın canım.
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun .Valla mide bulantısı olmayanlar hiç dertlenmesin en büyük derdiniz kilolarınız olsun.Sürekli istifra etmek çok kötü bişey gerçekten.Hem psikolojik,hem fizyolojik insanı güçsüz bırakıyo.İştahın yerindeyse ne güzel gerçi benim de anca başladı bak 8. haftam dolmak üzere

İyi akşamlar kızlar maşallah topik almış başını gitmiş yarın kontrolüm var Allahın izniyle inş hem bebeğimi görürüm hem kalp atışını duyarım
bende 75le hamile kaldım 75-76 arası gidip geliyorum pilav makarna ekmeği kestim 90la doğurucam sanırım bu gidişle

Canim cok gecmis olsun umarim kizin iyilesi r yakinda. Bizimde durumlar fena sabah saat 4'ten beri syaktayim oksurukten uyuyamiyor kizim saat 6 olmus:KK43: uykusuxluk bitirdi artik beni iki haftadir uyku yok bize. Esimde aksam gitti 2 hafta yok. Bakalim nolacak? Dusurucem bebegimi diye korkuyorum. Karnim agriyor surekli yorgunluk ve agir kaldirmaktan. Tanidik , aile, yardimcida yok, depresyona girdim resmen:KK43: hamileligimi hic anlayamadim:KK43: ilk gebeligi olanlara tavsiyem bol bol tadini cikarin:)

canim senden sonra tekrar arastirdim biraz buradaki kaynaklardan, Amerikan endikronoloji dernegi sayfalarca aciklamis hamilelikte tsh olayi cok onemli, 4-5 filan cok yuksek rakamlar, dusuk, erken dogum Allah korusun bebek olumlerine kadar yolu varmis bu olayin. Seninki o kadar yuksek degil ama erken onlemini almak lazim. Birde benim kullandigim ilac mesela hamilelerde kullaniliyormus burada ve vucudumuzun urettiginin birebir ayni hormon o yuzden hic yan etkisi yok diyor . Kullanmak zararli degil kullanmamak kotu sonuclar dogurur filan demis. Doktoruna ben evham yapiyorum ilac verin desen? Doktorunda bir bildigi vardir elbet ama gozumuzden sakiniyoruz bebegimizi degil mi:) ay belki de ben cok evham yaptim:) basindan beri seninleyiz ya senin icinde evham yapiyorum :)
aynen cnm katılıyorum benim drum da çok önemli dedi hap kullanıyorum 15 gün sonra tekrar bakacak

O zaman canını hiç sıkma :) Devlet hastanelerinin ultrason cihazları tost makinesi gibi :KK48: Benim rahmime bakıp ters demişlerdi düşün :KK48: Düşük yaptığım halde normal hamilesin diyip gönderdiler.Biliyorum canım seninde özele gittiğini ama doktorum yurtdışında demiştin ya,başka doktora gideceğim demiştin istersen doktorumu öneriyim dedim ama İstanbul'da değilmişsin.
evet canım çok saol desteğin için bana gerçekten moral oluyor eğer olumsuz bişey de varsa bu kesinleşmeden böyle söylememleri lazım bence ve elim kolum bağlı bekliyorum yarını.. senin ikizlerin olackatı değil mi kalp atışalrını sende duymadın hatırladığım kadarıyla ne güzel ne mutlu ikiz bebekler rabbim sağlıkla kavuştursun inşaallah...

Ben çok daha kiloluydum canım 86kg geçen sene bir sıkı rejim hayatımda ilk kez başarılı oldum 63 e indim hamile kaldıgimda 65 tim şimdi 67 yine gidiyor yaa salı günü doktora gideceğim o zaman soracağım yemem aynı neden kilo alıyorum diye :((

79 la hamile kalıp 70 le doğuma gitmekmi :D :)
Diyetisyenimle boyle hayaller kuruyorduk bir zamanlar :KK48:
:) imkansiz gibi geldi bana:)
Yok canim imkansiz degil aslinda kilo vererek dogum yapan cokta.Ben bu istahla veremem :KK48:
Canım bende diyet yapiyordum 73 le hamile olduk iste 1 haftada 1,5 kilo siskinliktir dimi ya simdilik yemegi abarttigimi dusunmuyorum tabiki ama bende zayiflayim ilk 3 ay diyodum bari 70 olsam inşallah moral bozmak yok devam edelim dengeli bi sekilde
Bende abartili yemiyorum ama gaz ve siskinlik cok var.https://groups.google.com/forum/m/#!topic/komikvideo/7lH8ae7D0BY

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun .Valla mide bulantısı olmayanlar hiç dertlenmesin en büyük derdiniz kilolarınız olsun.Sürekli istifra etmek çok kötü bişey gerçekten.Hem psikolojik,hem fizyolojik insanı güçsüz bırakıyo.İştahın yerindeyse ne güzel gerçi benim de anca başladı bak 8. haftam dolmak üzere
Cok sukur bulantim yok canim,kiloyu dert etmiyorum saglikli olsunlarda.İnsaAllah seninde bulantilarin biran once gecer.

İyi akşamlar kızlar maşallah topik almış başını gitmiş yarın kontrolüm var Allahın izniyle inş hem bebeğimi görürüm hem kalp atışını duyarım
bende 75le hamile kaldım 75-76 arası gidip geliyorum pilav makarna ekmeği kestim 90la doğurucam sanırım bu gidişle
Hayirli haberler gel insaAllah canim.Kiloyuda takma canim bebislerimiz saglikli olsunlarda :)
evet canım çok saol desteğin için bana gerçekten moral oluyor eğer olumsuz bişey de varsa bu kesinleşmeden böyle söylememleri lazım bence ve elim kolum bağlı bekliyorum yarını.. senin ikizlerin olackatı değil mi kalp atışalrını sende duymadın hatırladığım kadarıyla ne güzel ne mutlu ikiz bebekler rabbim sağlıkla kavuştursun inşaallah...
Evet canim iki kese gozuktu.Henuz duymadik canim cuma gunu gidicem insaAllah.Gec dollenme olmus benim birazbiraz :) Yarin guzel haberlerle gel canim insaAllah.

Son düzenleme:
Ya evet bende onu anlamiyorum hemen 1 haftada kilo almamisimdir bence de adet olmadik.sonucta onun bi agirligi da var

aynen katılıyorum, kesinleşmeden birşey söylememeleri lazım... Bu hamileliğimde başıma gelen birşeyi paylaşayım moral olsun... Kan testleri olumlu çıktıktan sonra, daha önce düşüğüm olduğundan, 2 farklı & iyi doktora gidip en azından 2 uzman yorumuyla ilk 3 ayı çıkarayım istedim. Ve çalıştığım için iki doktordan aynı gün randevu aldım. 5+3 veya 5+4 gibiydim.
Önce uzun zamandır gittiğim ve hakkında çalışma arkadaşlarımdanda olumlu tecrübeler duyduğum doktora gittim. Keseyi gördü hatta kalp atışınında başladığına ancak çok yeni olduğunu dinletemeyeceğini söyledi. Birde kesenin yakınlarında başka birşey gördü, o da keseye benziyordu. Ya ikiz döllendiler biri gelişmedi veya bu bir sıvı birikmesi dedi. Bir daha geldiğinde netleşir dedi. Düşük tecrübemden ve ailede erken yaşta kalp hastalığı olduğundan coraspin, folbiol ve progesteron verdi.
Sonra diğer doktora gittim o da yine İstanbul'un çok ünlü hastanelerinden birinde, çok ünlü ve yine arkadaş tavsiyesiyle daha önce de 2-3 kez gittiğim ve beni çok rahatlatan, güven veren bir doktordu. Herşey aynı başladı ama muayenede kesenin şeklinin çok bozuk olduğunu, haftasıyla uyumsuz olduğunu ya geç döllenme ya da sağlıksız bir gebelik olduğunu söyledi. O an ekrana baktığımda 2-3 saat önce gördüğüm şekli bozuk ikinci keseyi göremeyince, sağlıklı keseyi farketmeden o ikinci şekle yoğunlaştığını ve onun üzerinden yorum yaptığını farkettim. Basireti bağlanır ya insanın benimde öyle oldu, bir kese görünmüştü daha dikkatli bakar mısınız falan diyemedim. Zaten 1 dakikayı bulmayan kısa bir muayene oldu... 10 gün sonra tekrar gitmemi istedi, 1-2 kan testi verdi. Bebek ile ilgili hiçbir ilaç önermedi.
Özetle ben o sabah ilk doktora gitmemiş olsaydım hamileliğimin ilk 2 haftasında min 1 hafta 10 gün sürebilecek depresif bir moda girmiş olacaktım. Belki mutsuzluğum yüzünden bebeğimin gelişimini negatif etkileyecektim. Doktorlarda insan sonunda, ne kadar başarılı olsalarda bir anlık hataları bize farklı zararlar verebiliyor, bunu aklımızdan çıkarmayalım... Sonuçta bu dönem en çok ihtiyacımız olan şey moral :)
Uf, baya uzun yazdım =) Umarım birilerinin işine yarar, boşa kasmamış olurum :P

aynen katılıyorum, kesinleşmeden birşey söylememeleri lazım... Bu hamileliğimde başıma gelen birşeyi paylaşayım moral olsun... Kan testleri olumlu çıktıktan sonra, daha önce düşüğüm olduğundan, 2 farklı & iyi doktora gidip en azından 2 uzman yorumuyla ilk 3 ayı çıkarayım istedim. Ve çalıştığım için iki doktordan aynı gün randevu aldım. 5+3 veya 5+4 gibiydim.
Önce uzun zamandır gittiğim ve hakkında çalışma arkadaşlarımdanda olumlu tecrübeler duyduğum doktora gittim. Keseyi gördü hatta kalp atışınında başladığına ancak çok yeni olduğunu dinletemeyeceğini söyledi. Birde kesenin yakınlarında başka birşey gördü, o da keseye benziyordu. Ya ikiz döllendiler biri gelişmedi veya bu bir sıvı birikmesi dedi. Bir daha geldiğinde netleşir dedi. Düşük tecrübemden ve ailede erken yaşta kalp hastalığı olduğundan coraspin, folbiol ve progesteron verdi.
Sonra diğer doktora gittim o da yine İstanbul'un çok ünlü hastanelerinden birinde, çok ünlü ve yine arkadaş tavsiyesiyle daha önce de 2-3 kez gittiğim ve beni çok rahatlatan, güven veren bir doktordu. Herşey aynı başladı ama muayenede kesenin şeklinin çok bozuk olduğunu, haftasıyla uyumsuz olduğunu ya geç döllenme ya da sağlıksız bir gebelik olduğunu söyledi. O an ekrana baktığımda 2-3 saat önce gördüğüm şekli bozuk ikinci keseyi göremeyince, sağlıklı keseyi farketmeden o ikinci şekle yoğunlaştığını ve onun üzerinden yorum yaptığını farkettim. Basireti bağlanır ya insanın benimde öyle oldu, bir kese görünmüştü daha dikkatli bakar mısınız falan diyemedim. Zaten 1 dakikayı bulmayan kısa bir muayene oldu... 10 gün sonra tekrar gitmemi istedi, 1-2 kan testi verdi. Bebek ile ilgili hiçbir ilaç önermedi.
Özetle ben o sabah ilk doktora gitmemiş olsaydım hamileliğimin ilk 2 haftasında min 1 hafta 10 gün sürebilecek depresif bir moda girmiş olacaktım. Belki mutsuzluğum yüzünden bebeğimin gelişimini negatif etkileyecektim. Doktorlarda insan sonunda, ne kadar başarılı olsalarda bir anlık hataları bize farklı zararlar verebiliyor, bunu aklımızdan çıkarmayalım... Sonuçta bu dönem en çok ihtiyacımız olan şey moral :)
Uf, baya uzun yazdım =) Umarım birilerinin işine yarar, boşa kasmamış olurum :p
yaramaz mı canım inan benim durumumda çok kişi vardır ve okuyup moral olur merak etmesen çok teşekkürler üşenmeyip yazdığın için şaka bi yana bende aklımdan geçiriyorum iki doktorda muayeneme devam etmeyi nasipolursa ve ben hesapladım ben daha yeni 6 haftayı bitirmiş görünüyorum yani bence telaşlancak bişey yok bakalım yarın neler olacak

selam
ne çok şey konuşulmuş böyle...
pek okuyamadım...umarım herkes ve bebişler iidir..
ben bugun çok yoruldum kızım okulu vardı sabah 8:30 akşam:17:30 onu bekledim ....
hafta içi bende kalp atışı için gitmeyi düşünüyorum..

7 haftalikken bakildi

Aslinda her hastanede farkli diye düşünüyorum ben. Benim tahlil.kagidimda en yüksek değer 5,60
Yok canim hastaneye gore degismiyor, standard heryerde ayni degerler.hamilelikteki olmasi gereken deger araligi ile normal zamandaki olmasi gereken seger araliklari farkli

KIZLARRR... ACIBADEMİN ACİLİNDEN GELMİŞ BULUNUYORUM ŞUAN.. BEBİŞİN KALP ATIŞLARINI DUYDUKK :):) ÇOK DUYGULANDIM...RABBİMM TÜM BEKLEYENLERE NASİP ETSİN TEZ ZAMANDAAA.. ZOR Bİ BEKLEYİŞ .. DARISI TÜM BEKLEYENLERİN BAŞINA

Ben normalde 63 tum.son anlarda 65 e cikmistim.Ama tartildim 67 cikiyorum simdi nasil ne ara oldu bu boyle anlamadim.Midem bulandigi icin ekmek tuzlu hamur isi falan aliyor icim.Ondan mi oldu ki :( Boyum uzun simdilik pek belli degil ama boyle giderse halim harap
Ben çok daha kiloluydum canım 86kg geçen sene bir sıkı rejim hayatımda ilk kez başarılı oldum 63 e indim hamile kaldıgimda 65 tim şimdi 67 yine gidiyor yaa salı günü doktora gideceğim o zaman soracağım yemem aynı neden kilo alıyorum diye :((

KIZLARRR... ACIBADEMİN ACİLİNDEN GELMİŞ BULUNUYORUM ŞUAN.. BEBİŞİN KALP ATIŞLARINI DUYDUKK :):) ÇOK DUYGULANDIM...RABBİMM TÜM BEKLEYENLERE NASİP ETSİN TEZ ZAMANDAAA.. ZOR Bİ BEKLEYİŞ .. DARISI TÜM BEKLEYENLERİN BAŞINA
Hayirli olsun canim :) Dayanamadin gittin degil mi :KK48: Darisi benim ve henuz duymamislara olsun insaAllah.

Kızlar birşey sormak istiyorum. Cevaplarsanız çok memnun olurum..
bebekleriniz doktorun soylemiyle gun be gun gelişio mu.. Yani 5 haftalıkken gittiniz bi,hafta sonra gidince direk 6 haftalık dio mu doktor. Ben 5 gün arayla gittim dktra ama bebeğim 3 gunluk gelişmişti. Bu normsl bi durum mu. Lutfeeenn içimi rahatlatın

Back