• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hayırlı cumalar annişler ve bebişler:) bugün Allah'ın izniyle 9+1 olduk 10. Haftamıza girdik 2,5 ayı geride bıraktık zaman ne çabuk geçiyor 2 hafta sonra ilk 3 ayımız bitecek ve en rahat dönem olan 2. 3 aya geçeceğiz ilk gebeliği olanlar şikayetleriniz yarı yarıya azalacak merak etmeyin istisnalar hariç tabi:) son 3 ay ilk 3 ay gibi zorlayacak ama bebişimize kavuşmaya da pek birşey kalmamış olacak bol bol dinlenin sakin huzurlu ve mutlu olun çünkü nasıl bir hamilelik geçirirseniz bebeğinizde öyle oluyor ben kızımda çok mutlu stressiz bir hamilelik geçirdim hiçbir şeyi gereksiz yere kafama takmadım attım geriye ve kızım maşallah pamuk gibi güleryüzlü uyumlu ne nuyku ne yeme içme be de gaz hiç sorun yaşamadık ama etrafımda annesi gergin olan bebişlerde gördüm hep bir problem ya gaz ya teme bozukluğu ya hırçınlık lütfen bunu dikkate alın mutlu ve sakin olun çok büyük artılarını görürsünüz:)
Canim resmen benim için konusmussunnn:)

günaydın canım bende bir haftadır ateş içinde yatıyorum dikkat et en sonunda her tarafımda uçuk çıktı bol bol mandalina ye bide ben ayaklarıma sıcak su torbası koyuyorum dikkat et kendine yatmadan zaten geçmiyor bu hastalık geçmiş olsun
sagol canm gun boyunca bi usume tuttu beni evde dinleniyorum ins gecer

Benim dün 6+3 olmuştu alttan görülmedi doktor büyük ihtimal boş gebelik haftaya cumaya kadar kesin görünmesi lazım dedi
Moralini bozma nasip dicez bendede ayni durum var kader bi yerde okudum bos gebelik sonrasi korunmayada gerek yokmus avutuyorum kndimi iste nolsn

Doktor çok umutsuz konuştu canım çok Üzgünüm
canım dokttorlar tabiki çok önemli...ama başından iki gebelik geçmiş ciddi anlamda panik atak yaşayan biri olarak çok fazla doktor gezdim;ve gördüğüm şey şu oldu bazen doktorlarlar bile yanılabiliyorlar ki profun dahi yanıldığını ben bizzat yaşadım ve gördüm.gebelik öyle çetrefilli bir süreç ki-özellikle illk 3 ayı-kimse aslında neyin ne olduğunu net tahmin edemiyor çünkü çok karmaşık ve ihtimaller çok çok fazla...sana diyeceğim;tabiki doktorlar çokçok önemli ama bazen onları bile aşan durumlar olabiliyor-sabırlı olmak hiç kolay değil ama bu süreçte ne kadar sakin ve sabırlı olursak bizim için o kadar hayırlı olur gibi geliyor bana..

yardimci olmak isterdim ama henuz daha dun basima geldi, bugun randevum var:)
dun arkadaslarin tafsiyesi ile, uzandim, hic bir yere uzanmadim, ani hareketlerden kacindim..
simdilik bir kanama yok ama belide olmaz degilmi :) eyer daha cok bilgi edinirsem paylasirim!
allah saglikla cocugunu kucagina almayi nasip eder insallah
ben herhalde bu kanama noktasında en tecrübelilerinizden biriyim... ve geçmiş tecrübelerime dayanarak şu an kendime aldığım tedbirleri anlatayım... ilacımı asla aksatmıyorum... her fırsatta yatıyorum... toplu taşıma araçlarına binmiyorum... hızlı ve uzun yol yürümüyorum...elektirik süpürgesi kullanmıyorum... bulaşık makinasını oturduduğum yerde topluyorum raflara eşim yerleştiriyor... temizlik yapmıyorum... misafirlerim gelirse her işlerini kendileri yapıyor... ufak tefek etrafı topluyorum... dengeli ve iyi besleniyorum... moralimi bozulmaya müsait bu yüzden dikkat ediyorum... ki ben tedbirimi alayım Netice Cenab-ı Hakka ait... kimilerine abartı gelebilir ki geçen düşüğümde bende öyle sanıyodum... kanamam biter bitmez kendimi sokaklara attım... Rabbim öyle diledi ama bende üstüme düşeni yapmamıştım... birde enfeksiyon kapmamaya dikkat edin...

aynen bana da kanamalı alan var dedi progestan verdi , uzun yola gitme dedi doktor günde iki kez vajinal yoldan progestan kullanıyorum, bayramdan sonra da kontrolum var işallah düzelir de kullanmam bir daha progestanı

Inşallah canım bana ilaç olarak verdi günde 3 adet ve haftada 1 iğne verdi banada seyahat yasak ayakta uzun sure kalma dedi ama günlük nasıl yapıyorsunuz işleri yemek falan yani ilkinde kalp atışı duymadığımiz için kürtaj oldu bundan hem çok korkuyorum hem stres yapmayalim diyorum arada kaldım Allahtan sizler varsınız bir çok arkadaşımdan bir sürü şey öğrendim hem çok dikkatli olanlardan önemseyen öğrendim hem rahat arkadaşlarımdan çok fazla düşünmemeyi. . Hepinizi çok iyi anlıyorum ve hiç biriniz yadirgamiyorum ben çünkü emek veriyoruz kayıplar var gerginlikler de olabilir... Allahım hepimize bebeği ne kavuşmayı nasip etsin burdan inşallah bebislerimizi cinsiyetini kadar konuşuruz ilerde... :KK19::KK68:

bu arada arkadaşlar kişisine ve bebişine göre değişir benim 6+3 te hem bebek hem kalp atışı görülmüştü ama bi arkadaşım 7 haftalık bebeği bile göremedi baya üzüldü ama 8. hafta da gördü hemen moralleri bozmamak gerekiyo

günaydın kızlarr 5+1 deyim ve bugün keseyi gördük çok şükürrrrr inş 10 gün sonrada kalp atışalrını duyucaz :D
çok sevindim canım gözün aydın:) muhtemel doğum tarihimiz aynı gözüküyor ben yarın gidicem doktora kesemizide daha hiç görmedik biz...vajinal muayene mi oldun karından mı?

Inşallah canım bana ilaç olarak verdi günde 3 adet ve haftada 1 iğne verdi banada seyahat yasak ayakta uzun sure kalma dedi ama günlük nasıl yapıyorsunuz işleri yemek falan yani ilkinde kalp atışı duymadığımiz için kürtaj oldu bundan hem çok korkuyorum hem stres yapmayalim diyorum arada kaldım Allahtan sizler varsınız bir çok arkadaşımdan bir sürü şey öğrendim hem çok dikkatli olanlardan önemseyen öğrendim hem rahat arkadaşlarımdan çok fazla düşünmemeyi. . Hepinizi çok iyi anlıyorum ve hiç biriniz yadirgamiyorum ben çünkü emek veriyoruz kayıplar var gerginlikler de olabilir... Allahım hepimize bebeği ne kavuşmayı nasip etsin burdan inşallah bebislerimizi cinsiyetini kadar konuşuruz ilerde... :KK19::KK68:

evin halini görsen içler acısı eşim yapıyor ama erkek sonuçta benim yaptığım gibi olmuyor :) yemek desen onu da eşim yapıyor bu sıra , sanırım ilacın da etkisiyle bayılmış gibi uyuyorum , istirahat demedi doktor bana rapor da vermedi işe gidip geliyorum, haftasonuna güveniyorum azıcık kendime gelebilirsem yavaaş yavaş evin ufak işlerini hallederim diyorum, inşallah tatlım doğum hikayeleri paylaştığımız zamanlar gelir :)

günaydın kızlar.bende böyle giderse doktorumla görüşücem sanırım sabah yediğim krakerleri suyu bile çıkarıyorum sağlıklı beslenemiyorum hiç..:(
günaydın canım,evet bu bulantılar geçicek ama ne zaman :) yoğurt süt vs tüketmeye çalış en azından.Benimde yaklaşık 2 haftadır bulantım var ve 3 gün çok şiddetliydi kiloda vermişim,dün okumuştum bi kaç kilo kaybının ve azalan iştahın zararı olmazmış ama aşırı olursa o zaman serum takviyesi falan yapıyolar

amin hatta bebişlerin gazını okulunu konuşuruz hatta düğünlerini torunlarımızı konuşuruz inşallah:KK5:

Maşallah beklenen bir gebelik miydi acaba Allah bağışlasın

benimki bazen kıskanıyor bazen kıskanmıyor en son misafir gelmişti 1 yaşında kız bebek oyuncaklarını filan uzatıyor benimki abi olmuşda :)

Bende Folbiol kullanıyorum ama düzenli olmuyor unutuyorum ya başka hangi ilaçları kullanıyorsunuz
Folbiolunda miligramı düşük geldi bana :) daha önce kullandığım baya büyüktü anlamadım bende kafam karıştı,tahlil yaptırdınmı eğer kansızlık varsa ona görede ilaç veriyor,şimdilik sadece folik asit kullanıyorum tahlil sonuçlarına göre vericekmiş

bu arada arkadaşlar kişisine ve bebişine göre değişir benim 6+3 te hem bebek hem kalp atışı görülmüştü ama bi arkadaşım 7 haftalık bebeği bile göremedi baya üzüldü ama 8. hafta da gördü hemen moralleri bozmamak gerekiyo

6+3te karından mı göründü bebek ve kalp atışı? benimde randevum o zaman da:) merak ettim. gecen seferkinde 6+6da karından gormustuk de

selamun aleykum mayıs anneleri
kac gündür giremiyorum ne güze cogunuz 9.haftadasınız artık
biz kuzumla dha nerelerdeyiz bilmiyoruz 10 ekimde kontrolumuz var inşallah coğu şey o zaman netlesecek nasipse. ben bu yaz memlekette cocukları sünnet ettirmiştim şimdi evimize dönünce komsular arkadaslar görmeye geliyor kaç gündür misafirlerle hasır nesirim ama kendimi dinlemeye fırsatım kalmadıgından gayet iyi hissediyorum . bu akşamda kız kardeşim ve eşi gelecekler bize hafta sonu ziyareti için inşallah .
hepinize hayırlı günler güzeller

Folbiolunda miligramı düşük geldi bana :) daha önce kullandığım baya büyüktü anlamadım bende kafam karıştı,tahlil yaptırdınmı eğer kansızlık varsa ona görede ilaç veriyor,şimdilik sadece folik asit kullanıyorum tahlil sonuçlarına göre vericekmiş

canım folbiolun folik asit miktarı düşük değil. bildiğim kadarı ile 5 miligram yani 5000 mikrogram. aksine diger folik asitlere göre daha yüksek oluyo..

merrhaba kizlar . tatilden dondum. lekelenmem gecti. bazen uzun yuruyuslerde sanci giriyor ve kahve lekelenmem yerini sariya birakti. doktorum hamileligin biyunca olacak hatta ped kirletme duzeyine geleceksin dedi.

dun kontrole gittim bebegimin kalbi atiyor kese sinirlari etrafi vs temiz bebegim 1 cm olmus bile . 2 gunde 6mm den 1 e yukselmis ne de cabuk buyuyo. hafif bi kanama alani var dedi ama onemsiz dedi. progestana devam et bol su ic dedi. coraspinin yaninda gunde 1 defa clexane 0.4 verdi. dun saat 4 te vuruldum bugun 10 a cekmek istiyorum cunku evde yapmak istiyorum ben yapamazsam esime yaptircam. bundan sonra aksam 10 da yapayim diyorum hem coraspinle arasi 12 saat olur. daha iyi degilmi. bu arada genetik test sonuclarimi aldim benimki faktor 5 leiden heterozigot 5g/5g diyor. bi kac bisey daha yaziyor mtfr numaralari filan.

beklentiye giriyorsun bu sefer göreceğiz kalp atışlarını duyacağız diye birde zaman geçmiyor :S cumayı zor ettim vallaaa
sabahları bulantım var diye seviniyorum :(doktora pazartesi sabah gideceğiz ...

Back