günaydın kızlar.bende böyle giderse doktorumla görüşücem sanırım sabah yediğim krakerleri suyu bile çıkarıyorum sağlıklı beslenemiyorum hiç..
ben 1 ay folidoce diye bişey kullandım. şimdi folic-1 kullanıyorum.Bende Folbiol kullanıyorum ama düzenli olmuyor unutuyorum ya başka hangi ilaçları kullanıyorsunuz
Benim hayatımda pek kimsem olmadığı icin (gözlerim Dola Dola yaziyorum) sizinle aynı durumda olduğum için yazdım bunu ben, burdaki birçok arkadaşıma yardimci oldum, her gün okuduğum kuranda hepinize dualar ettim, böyle şey soylenmez ama Allah biliyor benim içimi, böyle sert bir tepki beklemezdim ama canın sağolsun.kusura bakma yanlış yazmış olabilirim ama portakalın çekirdeğinden raftaki çatala kadar dert ediniyosun.. ben de diyorum ki diğer insanların haline bak ve biraz rahat et.. tekrar kusura bakma benim bugün doktor randevum var.. ve ara ara kırmızı kanamalarım.. çok gerginim.. çok korkuyorum.. kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim..
inşALLAH canım ya..bende çantamda poşet taşıyorum.hiç ummadığım anda midem bulanıyo.bebekler iyi olsunlarda varsın ben kusayım tek endişem sağlıklı beslenememesi...Günaydın canım,
Sanırım bu dönemde ki tüm anne adayları gibi aynı şeyleri yaşıyoruz. yaklaşık bir buçuk haftadır sabahları aç karnına kusuyorum. dün eve giderken de kustum. yanımda bir sürü poşet taşıyorum. :) Herşeyden tiksiniyorum. inşallah geçer. kimilerinin doğuma kadar sürüyormuş bu hadiseler.
Sizleri gördükçe kendimi ilgisiz hissediyorum. Henüz doktora gitmedim. Ikinci bebek olduğu için biraz daha soğuk kanlıyım galiba :)
Canım sakin ol biraz anlıyorum endişeleniyorsun ama herşeyi kafana takıp problem yapma hem kendini hem bebği strese sokabilirsin demek istediğim dikkatli ol gerisini Allaha bırak o ol derse olur aksi taktirde hiç birşey elimizden gelmez. belliki kayıpların olmuş onun korkusu var üzerinde Allahın izniyle hiiç birşey olmaz rahat ol birazKızlar bugün başıma çok kötü bir şey geldi, sabah kalktım salona bi gittim koltukta bir kedi! Beni görünce camdan kaçtı, koltuğun üstüne çıktım ay nasıl korktum inmek bilmedi eşim sağolsun yatıştırıcı, bu korkunun Bebeğime etkisi olurmu, korkudan midem bulanıyo ya
Sizleri gördükçe kendimi ilgisiz hissediyorum. Henüz doktora gitmedim. Ikinci bebek olduğu için biraz daha soğuk kanlıyım galiba :)
Ya rahat olmaya çalışıyorum canim nette bakinirken şey görüyorum mesela, çamaşır aşarken cirpmayin bebege zarar, Hayda diyorum sonrada, dert ediyorum bunu, birsey olsa kanama olur ağrı olur diyorum, kimisi diyo kanamasiz da olur, tobeler olsun içinden çıkamıyorum, hakkınız kalıyor bende ama suan beni başka anlayabilecek kimse yokbende gitmedim daha ama merak ediyorum nasıl diye. erken gidince de doktorlar yok kese var bebek yok kalp atışı yok filan deyip moral bozuyorlar
Canım sakin ol biraz anlıyorum endişeleniyorsun ama herşeyi kafana takıp problem yapma hem kendini hem bebği strese sokabilirsin demek istediğim dikkatli ol gerisini Allaha bırak o ol derse olur aksi taktirde hiç birşey elimizden gelmez. belliki kayıpların olmuş onun korkusu var üzerinde Allahın izniyle hiiç birşey olmaz rahat ol biraz
ben 1 ay folidoce diye bişey kullandım. şimdi folic-1 kullanıyorum.
arkadaslar benim de mesela ilk bebegim. 5+3de ögrendim ama doktora ilk kez dün gittim (8+1) sürekli git gel yapıp oldu olmadı kalbı bugun atmadı yarın gel dememek için, moral bozup cok sey dinlememek ve okumamak gerekiyo bazen. tabi ki 7. veya 8.haftada kalp atısı ve kese kontrolu olucak. tabiki 12.haftada falan 2li tarama 16.haftada 3lü tarama 24.haftada şekeryükleme yapılacak. bunlar önemli ve atlanmaması gereken seyler. ama sürekli doktor kapısını asındırmak ve her seye evham yapmak da iyi değil bence. . bazen burayı okuyup okuyup ya dıs gebelikse ya düşükse diye ne dert edindim evde 3 hafta bekleyene kadar. burası bile zaralı :)) hahahahhaha :)
allah sağlık sıhhat versin herkese. rabbim bebeklerinizi size bagıslasın.
ben 1 ay folidoce diye bişey kullandım. şimdi folic-1 kullanıyorum.
sana tavsiyem neti çok karıştırma ve her yazılana inanma birşeyi çok araştırmak da iyi değil Allah korusun hastalık haline gelebilir geceleri uyku uyuyamazsınYa rahat olmaya çalışıyorum canim nette bakinirken şey görüyorum mesela, çamaşır aşarken cirpmayin bebege zarar, Hayda diyorum sonrada, dert ediyorum bunu, birsey olsa kanama olur ağrı olur diyorum, kimisi diyo kanamasiz da olur, tobeler olsun içinden çıkamıyorum, hakkınız kalıyor bende ama suan beni başka anlayabilecek kimse yok
Canım benim bulantim yok sizi anlayamam ama bebek için uzme kendini ilk 3 ay bizim depolari eritiyorlar sonrasinda da gecer ins bulantin yediklerinle beslersin yavrunu. Ama yaşamını cok zorluyorsa doktorlar bulanti hapi veriyorinşALLAH canım ya..bende çantamda poşet taşıyorum.hiç ummadığım anda midem bulanıyo.bebekler iyi olsunlarda varsın ben kusayım tek endişem sağlıklı beslenememesi...
Aslında haklısın canım, ama ters bir durum olsa bir şekilde hissederdim dimisana tavsiyem neti çok karıştırma ve her yazılana inanma birşeyi çok araştırmak da iyi değil Allah korusun hastalık haline gelebilir geceleri uyku uyuyamazsın
gencler ben de hamile kalmadan 3 ay önce önce kullanmaya baslamıstım. folbiol. hem ucuz hem kaliteli bir üründür. doktor da oldukca yeterli dedi. 12 haftalık olana kadar kullanıcam. sonra bırakıp, vitamine geciş yapıcaz sanırım (elevit ya da megadyn pronatal diye birşey) vitamine simdilikihtiyacın yok zaten cok iyi besleniyosun, bebek de cok küçük dedi. ileri dönemde lazım olurmus vitamin.
sanırım alsam iyi olacak canım çünkü bişey yiyemediğim için bünyem zayıf düşüyor.başım dönüyor halsiz kalıyorumCanım benim bulantim yok sizi anlayamam ama bebek için uzme kendini ilk 3 ay bizim depolari eritiyorlar sonrasinda da gecer ins bulantin yediklerinle beslersin yavrunu. Ama yaşamını cok zorluyorsa doktorlar bulanti hapi veriyor
tabiyki canım daha mnce 2 kayıp mı yaşamıştın sen. benim küçük oğlum var ben kucağıma alıyorum onu hep mesela 12-13kilo çocuk olunca mecbur kalıyor insan bol dua edip Allaha güven yeterAslında haklısın canım, ama ters bir durum olsa bir şekilde hissederdim dimi
ikis arasında ne fark varmış ki acaba merak ettim
FOLİDOCE ' nin içinde 400 mikrogram folik asit ve 2 mikrogram b12 vitamini varmıs.
FOLİC-1 ' in içinde ise sadece 400 mikrogram folik asit var.
eger bulantılardan düzgün beslenilmiyosa, anne vitaminsiz kalıyosa, kansızlık varsa, b12 unutkanlıgı falan engelliyo ya. belki ondan veriyorlardır FOLİDOCE'yi. yoksa dediğim gibi vitamine simdilik ihtiyac yokmus. sadece folik asit olması yeterli imiş.
canım benim kızımda oldu kanama alanı şükür ikinci kontrolümde kanama alanı filen kalmamıstı. bide kızımda devamlı kanamam oluyordu ama sağlıcakla kucağıma aldım Allahıma bin şükür. senin ilk gebeliğinde sorunluymuş demi ne yapalım biraz nazlı geliyolar bize. Allahım bunuda kucağına almayı nasip etsin inşallah.Hayırlı haberlerle gel canım ayse hanima mi gideceksin. ben arife gününe alev hanima aldım ins. Kanamali alanim gecer o güne
Yok ilk bebeğim canım, dua da çareyi arıyorum zaten canim pazartesi ilaç yazdırmak için gideceğim, bakalimtabiyki canım daha mnce 2 kayıp mı yaşamıştın sen. benim küçük oğlum var ben kucağıma alıyorum onu hep mesela 12-13kilo çocuk olunca mecbur kalıyor insan bol dua edip Allaha güven yeter
Yazdıklarına tamamen katılıyorum canım. Bende aynı nedenlerden dolayı gitmedim. İlk kontrolüm 8+6 da olacak Allah izin verirse. Kanaman olmadığı sürece daha erken gelmene gerek yok dedi doktorum.arkadaslar benim de mesela ilk bebegim. 5+3de ögrendim ama doktora ilk kez dün gittim (8+1) sürekli git gel yapıp oldu olmadı kalbı bugun atmadı yarın gel dememek için, moral bozup cok sey dinlememek ve okumamak gerekiyo bazen. tabi ki 7. veya 8.haftada kalp atısı ve kese kontrolu olucak. tabiki 12.haftada falan 2li tarama 16.haftada 3lü tarama 24.haftada şekeryükleme yapılacak. bunlar önemli ve atlanmaması gereken seyler. ama sürekli doktor kapısını asındırmak ve her seye evham yapmak da iyi değil bence. . bazen burayı okuyup okuyup ya dıs gebelikse ya düşükse diye ne dert edindim evde 3 hafta bekleyene kadar. burası bile zaralı :)) hahahahhaha :)
allah sağlık sıhhat versin herkese. rabbim bebeklerinizi size bagıslasın.
Evet canım kaza değil istedik ama ole düzenli bişi yapma mistik o bakımdan sasirdik :)Maşallah beklenen bir gebelik miydi acaba Allah bağışlasın
benimki bazen kıskanıyor bazen kıskanmıyor en son misafir gelmişti 1 yaşında kız bebek oyuncaklarını filan uzatıyor benimki abi olmuşda :)
Bende Folbiol kullanıyorum ama düzenli olmuyor unutuyorum ya başka hangi ilaçları kullanıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?