2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

10/11 arası uyuyor sabah 9,5/10 arası uyanıyor tabi yanında ben varsam ve devamlı emerek
Ya maşallah. Bizimki 9 gibi uyuyor bu saatte kalkasi var napsam. Emziriyotum uykusu olsada kalkmk istiyor. Hava karanlık daha yaaa. Maşallah demek konuşuyor bizimki kelimeleri soylemete çalışıyor derdini anlatıyor az bucuk

Konusma bendede soru isareti ya sizinkiler neleri soyluyor?
anne baba gibilerden farklı olarak
Dut
Nar
Turşuya tuşu
Amca
Kalk
Gel
Koy
Ayşe ye ase
Elif e eli
Kulak a kugu gibi birşey
Attı
Bitti
Geldi
İsmimi soyluyor kendince
Park
Araba
Lamba
Yıldız
Ayı
Altı
İki
Bes
On
Ayak ve ayakkabı demeye çalışıyor
Supurgeye vuu diyor. Tastamam söyleyemiyor ama ifade ediyor. Benim aklıma gelenler bunlar
Çoğu organı gosteriyor

facebookta grup açtım diye :) herkesi beklerim. buralarda kimse kalmadı madem oradan devaaaam

Son düzenleyen: Moderatör:
benim kizim 1.5 yasinda tamamen konusmaya basladi. artik her seyi soyluyor. 3 kelimeli cumleler.hatta karni agriyosa onu bile soyluyor.
yemek sıkıntı bizde. sevdigi birkac bisey var onlar disinda hicbisey yemiyor. dilinin ucuyla tadina bakip itiyor.

benim kizim 1.5 yasinda tamamen konusmaya basladi. artik her seyi soyluyor. 3 kelimeli cumleler.hatta karni agriyosa onu bile soyluyor.
yemek sıkıntı bizde. sevdigi birkac bisey var onlar disinda hicbisey yemiyor. dilinin ucuyla tadina bakip itiyor.

23 aylık olucak haftaya artık acıktım karnım bağrıyo ver getir vs gibi cümleler kurabiliyo yemek konusunda aynıyız 1 öğün yeyip 24 saat aç kalıyo yediremiyoruz

Maşallah sizinkilere kızlar.benimki ancak Şunları söylüyor:anne ,baba,dede ,abi ,anneanne ,hala Leyla ,Ayşe ,kepçe, mino(kedi), hav hav(köpek),mama ,su ,üç ,Allah, Amin ,bebek ,gol Hoppaa, ann(araba) bu kadar Konuşuyor .korkuyorum ama beden diliyle herşeyi anlatıyor ve anlıyor

KIZLar aranızda yakın zamanda emzirmeyi bırakan var mı? Ben 23 aylık oğlumu kestim artık. Biraz zorlanıyoruz

KIZLar aranızda yakın zamanda emzirmeyi bırakan var mı? Ben 23 aylık oğlumu kestim artık. Biraz zorlanıyoruz

Ben 18 aylıkken bıraktırmak zorunda kaldım. Doğumdan beri emzirmeyle ilgili hiçbir sorun yaşamayan ben birden çok acılar çekmeye başladım. Meğer hamileymişim, ondan hassaslaşmış ve acı vermeye başlamış. Dayanamıyordum artık kesikten beter acıyordu ve oğluşum memekolik olduğundan 40 içindeki gibi uykuya daldıktan sonra bile memeden kalmak istiyordu. Bide düzene girmemişti adetlerim, zaten 1 yıl falan olmadı, sonrasında da az ve düzensiz olunca anlayamadım hamile olduğumu. 2-3 kere test yaptım pozitif, sonra doktora gittim acı çektiğimi duyunca bırakman iyi olabilir dedi. Ama ne mümkün, oğlum beni görür görmez yapışıyor, hep istiyor. Bi yerde okudum ve çocuk doktorumuzun da onayıyla uç kısımlarının yanlarına acı oje sürdüm, renksiz kokusuz ve dilinin ucunu değirsen bile tadına katlanamazsın. Birini aldı hemen çekildi ajıı dedi yavrum :KK43: sonra diğerini istedi ona da aynı şekil. Gece uykusunda sık isterdi ama o gece hiç uyanmadı, sanırım aklından çıkmadı. Gece uykuları çok şükür düzene girdi bıraktıktan sonra, sabaha kadar uyumaya başladı şaşırdım kaldım. Gündüzleri de bikaç gün istedi ama kafa sallayarak meme ajı meme ajı dedi yavrum kıyamam :KK43: beni görmediği zamanlar sorun yoktu, ben evdeyken çok zor olur diye düşünüyordum ama çok şükür uzun sürmedi kabullenmesi. Doğumdan sonra isterse bi 6 ay daha emzirebilirim, çünkü 2 hatta 3 yaşına kadar emzirmek isterdim:) paylaşmak istedim, belki lazım olur birilerine :)

Merhaba ben birbucuk ay once kestim cok sukur ufak tefek seyler haricinde kolay atlattım. Sizde ne gibi sorunlar oldu

Ben 18 aylıkken bıraktırmak zorunda kaldım. Doğumdan beri emzirmeyle ilgili hiçbir sorun yaşamayan ben birden çok acılar çekmeye başladım. Meğer hamileymişim, ondan hassaslaşmış ve acı vermeye başlamış. Dayanamıyordum artık kesikten beter acıyordu ve oğluşum memekolik olduğundan 40 içindeki gibi uykuya daldıktan sonra bile memeden kalmak istiyordu. Bide düzene girmemişti adetlerim, zaten 1 yıl falan olmadı, sonrasında da az ve düzensiz olunca anlayamadım hamile olduğumu. 2-3 kere test yaptım pozitif, sonra doktora gittim acı çektiğimi duyunca bırakman iyi olabilir dedi. Ama ne mümkün, oğlum beni görür görmez yapışıyor, hep istiyor. Bi yerde okudum ve çocuk doktorumuzun da onayıyla uç kısımlarının yanlarına acı oje sürdüm, renksiz kokusuz ve dilinin ucunu değirsen bile tadına katlanamazsın. Birini aldı hemen çekildi ajıı dedi yavrum :KK43: sonra diğerini istedi ona da aynı şekil. Gece uykusunda sık isterdi ama o gece hiç uyanmadı, sanırım aklından çıkmadı. Gece uykuları çok şükür düzene girdi bıraktıktan sonra, sabaha kadar uyumaya başladı şaşırdım kaldım. Gündüzleri de bikaç gün istedi ama kafa sallayarak meme ajı meme ajı dedi yavrum kıyamam :KK43: beni görmediği zamanlar sorun yoktu, ben evdeyken çok zor olur diye düşünüyordum ama çok şükür uzun sürmedi kabullenmesi. Doğumdan sonra isterse bi 6 ay daha emzirebilirim, çünkü 2 hatta 3 yaşına kadar emzirmek isterdim:) paylaşmak istedim, belki lazım olur birilerine :)
Kızlar ben de salça sürdüm. birkaç defa istedi, ağladı. Ama bıraktırırken ben daha çok zorlandım. Anneliğimi sorguladım falan, bi dönemdi, geçti gitti. Uykusunda uyanıyor ve beni yanında istiyor ona çare bulamadım bakalım artık. zengineer 2. bebekte hayırlı olsun. Sağlıkla doğurmayı nasip etsin Allah. 18 ay az bir süre değil, bence tekrar verme, bırakması daha zor olabilir.

X