2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Aynen süt sagarken zamanı kontrol etmek için teli alıyorum buraya bakıyorum gerisi hep telaş
ben liste yapmayı çok denedim ama ona bile fırsatım yok

Cocukların en dayanamadıgı sey aclıktır, yanı benımkı bır sanıye ac durmaz ve o anda hıc bı şekılde susdmaz, gazı sancısı olsa gene hop mop durur, ama ac bı cocuk kesınlıkle durmazdı canım.
Cocuguda alıp tartıya cıkıyorum ıkı gune bır ben 100

80 100 gr gr artıyor, kıyafetı de dusuyorum 200 gr, cok guvenlı degıl ama arttıgı bellı oluyor, bıde bezi kakalı ve çişli ise cocuk doyuyordur doymasa nerden bulup yapacak degılmı

80 100 gr gr artıyor, kıyafetı de dusuyorum 200 gr, cok guvenlı degıl ama arttıgı bellı oluyor, bıde bezi kakalı ve çişli ise cocuk doyuyordur doymasa nerden bulup yapacak degılmı
Biraz içim rahatladı canım sağol

Benimki 18 gunluk oldu zor uyandirip yediriyorduk benimde yanimda annem var o gidince ne yapacam bilmiyorum gunduz uyumasam bile gece emzirip anneme veriyorum o gazini filan cikarip ugrasiyo. Uc gundur gece uyumamaya basladi gunduz uyuyo gece hep uyanikti annemle degismeli uyduk perisan haldeyim. Insallah bir duzen tuttururuz

Aptamil kullanıyorum daha sonra doktorumuzun önerisiyle aptamil comformil aldık benimde sütüm az herkesin sorunu sütü farklı herhalde bir arkadaşımında ilk çocuğunda sütü çoktu şimdi azmış bende çok üzülüyorum ama yapacak bişeyyok mama veriyorum emmeyi daha da öğrendi artık emiyor ama yetmiyor

Merhaba annişler :)
biz de bugün 48 günlük olduk.sanırım gazlı bir kızım var.ne yapıcaz biz bu gazla bilmem.az önce acı elma yağı ile biraz masaj yaptım ayak tabanlarına ve karnına sanırım fayda etti sakinledi uyudu.
bizim de kaka sıkıntımız var.her gün veya gün aşırı yapmıyoruz malesef

Benim oğlum hiç kesintisiz meme emmiyo en fazla 10 dk emiyo ondan sonra da 20 25 dk tamamlaayıncaya kadar canım çıkıyo. 40 dk falan bebği emen var mı normal mi benimki
biz de en fazla 10 dk emiyoruz
ben 40 dk emiyor denince şaşırıyorum.emiyorsa da kesintili bekleye bekleye emer bence.

teşekkür ederim. kaloriferi ben kapatmıyorum ama gece kömür eklenmediğinden sabaha karşı ev soğuyor. ya bir de 2-3 gündür günde 1 kere kaka yapıyo diyebilirim. onun öncesinde 6-7 kere kaka yapıyodu. acaba sütümmü yetmiyor. anlaşılır mı bilmiyorum ama göğsümü sıkınca süt geliyor. ama göğüslerim yumuşak hani sütle dolu sert değil.

Kızlar selam,
Allah hepimizin bebişlerine ve biz annelere sağlık sıhhat versin, en iyi şekilde huzurla mutlulukla büyütelim inşallah yavrularımızı.
Benim de çok sorum var yenidoğan bakımıyla ilgili. Internet ve Dr lar çok çeşit söyleyebiliyor her konu için. Ama annelerin tecrübe ve bilgi paylaşımının yeri ayrı.
Bugün 25 günlük olduk çok şükür. Yavrumu sadece anne sütüyle besliyorum şimdilik. Yüzünde sivilce gibi minik kabartılar var fosur fosur arttı ilk çıktığı güne göre. Dr yenidoğan sivilcesi normal dedi. Siz de böyle bişi olan, duyan var mı?
Bir de bebeğim az uyuyor, derin uyku süresi/sayısı ve aralıksız uyuma süresi çok az. Uyanık olduğunda da genelde homurdanıyo, sürekli memede kalmak istiyo. Emerken uyuyakalıyo kucağımda, bırakınca da uyanıyo genelde. Bebekler uyuya uyuya büyümez mi? Normal mi bu durum sizce?
Emme süremiz de genelde uzun sürüyor, sıklığına da 1-2 saat diyebilirim. Doymuyor ya da sütüm yaramıyor diye düşünmüştüm ama ilk günler hemen her bezinde kaka vardı, sonraları azaldı kaka ama çişi çok yapıyo. Sanırım doyuyor ki bezi baya ıslanıyo. Yarın Dr a gideceğiz, inşallah bebeğimin sağlığı yerindedir. Kilo alımı da normaldir umarım. Doyduğunu başka nası anlarım peki?
Bu arada ilk 10 gün sarılık için çok önemli demişti Dr lar ve bu yüzden saatte bi emzirmeye çalıştım, çok şükür düştü sarılık değeri ve gerek kalmadı herhangi bi tedaviye.
Şuan kompleks vitamin, biogaia ve sab simplex(gerektiğinde) damla kullanıyoruz.
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar

Canım damlaları doktormu tavsıye ettı bız sadece d vıt kullanıyoruz

Sezeryan olan arkadaşlar Dikiş yerlerinizde uyuşukluk var mı, ben ameliyat olalı 9 gün olacak ama ameliyat yerimde uyuşukluk var, bu normal mi acaba?
Benim 16 gun oldu hala uyusuk bu durum cok uzun suruyormus.

Merhaba arkadaslar dogumdan sonra saclarinizi boyadiniz mi
Emzirirken boyanir mi
Birde bebegim hala inat ediyor emmiyor zaten sut hemen dolmuyor sık acikiyor cozum bulamiyorum cok uzuluyorum

Merhabalar annişler :) göğüs pedi benim göğüslerimi iyice yara yaptı sanırım hava aldırmadığı için göğsü yara olanlar ped kullanmamayı denesinler belki işe yarar. göğüs kalkanı konusuna gelince avent kullanma kılavuzunda süt kanallarına baskı yaptığı için 40 dakikadan fazla kullanmayın yazıyor o da tedirgin etti beni? siz nasıl kullanıyorsunuz sürekli mi kullanmayınca yaralar çamaşırıma yapışıyor o zaman yara daha da kötü oluyor siz nasıl çare buldunuz?

Ben kalkani 1 saat civari kullandim. ArAliklarla

Benim bebegimin de 8. Gun dustu gobek hala hafif hafif kaniyor 13 gunluk oldu. Doktora telefon edip sordum gaz ve kaka yaparken ikiniyorsa ondan da kanar dedi

Kızlar göbek bağımız düştü bugün siz düşer düşmez bezi göbeğin üstüne gelcek sekilde bağladınız mı beklediniz mi birax daha

Canim ben göğüs pedine zeytinyağı döküyorum biraz öyle olunca hem yaralar rahatlıyor hem kurumudur 1 kaç gündür zeytinyağlı göğüs pedini kullanmadım yine yara oldu.ben bugün yine yaptım rahatladı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…