2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Merhabalar annişler :) göğüs pedi benim göğüslerimi iyice yara yaptı sanırım hava aldırmadığı için göğsü yara olanlar ped kullanmamayı denesinler belki işe yarar. göğüs kalkanı konusuna gelince avent kullanma kılavuzunda süt kanallarına baskı yaptığı için 40 dakikadan fazla kullanmayın yazıyor o da tedirgin etti beni? siz nasıl kullanıyorsunuz sürekli mi kullanmayınca yaralar çamaşırıma yapışıyor o zaman yara daha da kötü oluyor siz nasıl çare buldunuz?
o gogus yarasi beni mahvetti kanadi resmen ben lanolin kullandim yumusasin diye ucuna poset koydum 1 haftadan fazla gercekten cok faydasi oldu yumusak kaldi once bi gogsumunkini cikardim yapisti camasirima sonra su agiz bezleri var ya ucuna ondan koydum daha az yapisiyo bugunde sol gogsume poset koymamaya basladim yine krem surup agiz bezinden koydum oncekine gore cok cok azaldi agrim agliyodum resmen simdi ayni seyleri yasamiyorum cok sukur

Kızlar göbek bağımız düştü bugün siz düşer düşmez bezi göbeğin üstüne gelcek sekilde bağladınız mı beklediniz mi birax daha
biz ustune bagladik zaten 13. gun dustu bizimki. dr a gitmistik kibrit gibi bisey soktu gobegine siyah bisey cikti icinden

Merhaba annişler :)
biz de bugün 48 günlük olduk.sanırım gazlı bir kızım var.ne yapıcaz biz bu gazla bilmz önce acı elma yağı ile biraz masaj yaptım ayak tabanlarına ve karnına sanırım fayda etti sakinledi uyudu.
bizim de kaka sıkıntımız var.her gün veya gün aşırı yapmıyoruz malesef :KK43:
Bizde 46: olduk canim gaz problemi ve kaka problemi aynisi bizdede var iki gunde veya uc gunde bir yapiyor kakasini ve syrekli gaz cikarmaya calisiyor aci elma yagini deneyeyim bende

Merhaba Mart anneleri,
Allah hepinizin bebeklerini bağışlasın,:nazar: hayırlı evlatlar olurlar İnşallah,darısı sağlıklısı vede hayırlısı ile benim başıma :):anneadayı:
Kızlar hafta sonu artık bebek için bir yatak almamız gerekiyor, bende sizlerin tavsiyelerini almayı düşündüm.
Yardımcı olursanız sevinirim, eşimde bende nedir doğrusu bilmiyoruz :/

Merhabalar benim oğluşum 18 günlük oldu.gözlerinin akında sarılık vardı 6.günde tahlil yaptırdık.10,8 di değer daha sonra 9.günde götürdüm doktor belirgin sararma yok gereksiz çocuğun kanını almayalım dedi.Bende daha sonra takip ettim hep halen gözlerinde sarılık var ne zaman dağılır bu.Aradım doktora söyledim sorun olmaz.Bu saatten sonra tehlikeli derecede yükselmez dedi.

Böyle birşey yaşayan var mı?Ne zaman dağılır?

Merhabalar annişler :) göğüs pedi benim göğüslerimi iyice yara yaptı sanırım hava aldırmadığı için göğsü yara olanlar ped kullanmamayı denesinler belki işe yarar. göğüs kalkanı konusuna gelince avent kullanma kılavuzunda süt kanallarına baskı yaptığı için 40 dakikadan fazla kullanmayın yazıyor o da tedirgin etti beni? siz nasıl kullanıyorsunuz sürekli mi kullanmayınca yaralar çamaşırıma yapışıyor o zaman yara daha da kötü oluyor siz nasıl çare buldunuz?
yumuşak bir pecetenin ya da selpak mendillarin üzerine çatlak kreminden duruyordum ve camasirimin içine koyuyorsun.yapismayi ve nemli olmasını sağlıyordu.belki sendede ise yarar.benimkilerde yapusiyordu

kızlar karınımda ve diz kağağımın arkasında deli gibi kaşıntı oluyo aranızda kaşinan varmı. lahusalıkta olurmuş diyolar resmen delircem o kadar kaşındıki ne yapsam boş

Kızlar acil bir sorum var sizlere. Ben baştan bu yana mama + meme besliyorum kızımı önce sarilik oldu doktor her memenin peşine mama ver dedi 30 ile başladık sonra 60 oldu 10 gün öncesine kadar her meme peşine 60 veriyordum ve 27 gün doktora gittiğimizde doktor kilosunu çok beğendi ayda 1 kilo alır böyle giderse dedi. Ama güm önce fark ettim ki bebisim biberon alışmış ve memeyi alıp alıp bırakmalar başlamış bende mama yı kesmeye karar verdim ama doktor birden kesme aglayinca mama ver yok çocuk çok zorlanır dedi.şimdi öyle yapıyorum bugün sadece 2 ke verdim ama bir yandan da vicdan azabı çekiyorum acaba doyuyor mu? Bu arada eskiden emiyor du ama peşine yine ağlıyordu şimdi yarım saat 1 saat arası ses etmeden durduğu hatta bazen uyuduğu oluyor, bugun sabah 10 ile 14 arasi emzirdim sonra 14 60 mama verdim 15 gibi uyudu ve 18 uyamdi 18 ile 20.30 arasi yine emzirdim 21. De 60 mama verdim ve 23 gibi uyudu 23 e kadar aglamadi ama uykuyada gecemedi ve 20 dakika önce uyandı emdi ve ağlamadı tekrar uyudu sizce doyuyor mu doymasà idi ağladı dimi? Birde sütün yetip yetmediği nasil anlaşılıyor?
bende mam takviyesi yapıyorum banada azalt mamayı dediler ama benim kız ortalığı yıkıyo doymayınca. aç kalmasın diye veriyorum bende napim yaa üff zatem emmiyo sağıyorum

Nasılsıniz guzel anneler topikte en son ben dogurdum anck geldim buraya kizim 4gunluk bir gozunun renkli kismi digerinden buyuk belirgin şekilde siyahi ayni cevresi buyuk doktora gitmedik daha boyle olan var mi duzelir mi cok üzülüyorum ins caresi vardir

Merhabalar benim oğluşum 18 günlük oldu.gözlerinin akında sarılık vardı 6.günde tahlil yaptırdık.10,8 di değer daha sonra 9.günde götürdüm doktor belirgin sararma yok gereksiz çocuğun kanını almayalım dedi.Bende daha sonra takip ettim hep halen gözlerinde sarılık var ne zaman dağılır bu.Aradım doktora söyledim sorun olmaz.Bu saatten sonra tehlikeli derecede yükselmez dedi.

Böyle birşey yaşayan var mı?Ne zaman dağılır?
Canım bizim 4. Gün sarılığımız başladı 6. Gün fototerapi aldı bir gün 19 dan 9 a düştü ama 2 gün sonra tekrar 16 ya çıktı sapsarıydı çocuğum :KK43: daha sonra doktor luminaletten diye bir ilaca başlattı 1 hafta kullanacak 1 hafta da bekleyin dedi ve kontrole gelmemizi söyledi. 5 gündür kullanıyoruz ilacı doymuyordur belki diye mama takviyesi de yapıyorum. Artık vücüdünda sarılık geçti çok az yanağında ve göz akında kaldı. Ama araştırdığım kadarıyla göz akından kaybolması biraz zaman alıyormuş. İnşallah atlatırlar şu sarılık mevzusunu insanın çok canını sıkıyor çünkü :KK43:

Canım damlaları doktormu tavsıye ettı bız sadece d vıt kullanıyoruz
Biz de devit, kompleks vit, biogaia ve zinco kullanıyoruz. Zinco gaz olduğunda kullanıyoruz. Sadece biogaia ı doktorumuz yazmamıştı. Diğerlerini dr yazdı. Biogaia ıda eşim eczacı o kullandırtıyor. Onu da niye kullandığımızı yazayım sizlere. Bebeklerin ilk 3 ay bağırsaklarında normal insanlarda sindirimi sağlayan bakteriler yok o yüzden çok gaz problemi yaşarlar. Bu damlada bu bakterilerden var düzenli olarak bir müddet kullandığınız zaman bu damlayı bakterileri daha erken bir zamanda yerleştiriyorsunuz ve çocuğun sindirim sistemi daha erken gelişmiş oluyor. Bunu yapmak ömürlük çocuğa rahatlık sağlıyor ilerde sindirimle bağırsaklarla ilgili sıkıntı yaşamasını minimuma indiriyor. Biraz pahalı bir damla ama çocuğa sağladığı yararı düşününce bence hiç bir önemi yok.

Biz de devit, kompleks vit, biogaia ve zinco kullanıyoruz. Zinco gaz olduğunda kullanıyoruz. Sadece biogaia ı doktorumuz yazmamıştı. Diğerlerini dr yazdı. Biogaia ıda eşim eczacı o kullandırtıyor. Onu da niye kullandığımızı yazayım sizlere. Bebeklerin ilk 3 ay bağırsaklarında normal insanlarda sindirimi sağlayan bakteriler yok o yüzden çok gaz problemi yaşarlar. Bu damlada bu bakterilerden var düzenli olarak bir müddet kullandığınız zaman bu damlayı bakterileri daha erken bir zamanda yerleştiriyorsunuz ve çocuğun sindirim sistemi daha erken gelişmiş oluyor. Bunu yapmak ömürlük çocuğa rahatlık sağlıyor ilerde sindirimle bağırsaklarla ilgili sıkıntı yaşamasını minimuma indiriyor. Biraz pahalı bir damla ama çocuğa sağladığı yararı düşününce bence hiç bir önemi yok.
fıyat neymıs ogrenebılırmıyız...ne kadar verıyorsun?

merhaba arkadaşım bebeğin sağlıklı sıhhatli olsun inşallah hayırlısıyla büyüsün benimde 20 günlük ve hala sarılığı geçmedi moralim bozuldu hastanede yatınca bebek uyuyormu sürekli nasıl duruyor ilaçmı veriiyorlar?
Hayır canım ilaç vermiyorlar gözleri ışıktan etkilenmesin diye bir bant takıyorlar ve küvez gibi mor ışık saçan bir kabine koyuyorlar çıplak bir şekilde. Ama arada uyandığında hareketleniyor kuzucuklar orda zorlanıyorsun işte çünkü her kıpırdadığında bant kayıyor bantı kontrol etmek gerekiyor ışık gözüne gelmemeli. Ağlamasında da dr mümkün olduğunca çıkarmamaya çalışın sabredin dedi. Çünkü ışığın altında ne kadar gazla kalırsa o kadar iyi. Biz sadece altını değiştireceğimiz zaman çıkardık. Beslenmesini de emzirmek yerine bir gün boyunca sağdım biberonla verdim. Yani tüm gece boyunca uyutma söz konusu değil hastanede yattığında

fıyat neymıs ogrenebılırmıyız...ne kadar verıyorsun?
Valla eşim 40tl demişti bir şişesi ve şişe de 5ml di sanırım baya küçük. Sanırım diyorum çünkü bize mümessil arkadaşımız tanıtım numunesinden vermiş. Gerçek şişede aynı şekilde mi bilmiyorum ama muhtemelen öyledir

Benim 16 gun oldu hala uyusuk bu durum cok uzun suruyormus.

Merhaba arkadaslar dogumdan sonra saclarinizi boyadiniz mi
Emzirirken boyanir mi
Birde bebegim hala inat ediyor emmiyor zaten sut hemen dolmuyor sık acikiyor cozum bulamiyorum cok uzuluyorum

Ben dayanamayıp boyattım saçlarımı :) 1 senedir neredeyse dokunmamıştım.
Maalesef benim lide çok inatçı, emmiyor. Sağıyorum, bu şekilde anne sütünü veriyorum. Ama böyle de çok zor tabi. Çok isterdim emmesini :KK43:

X