- 5 Ağustos 2014
- 2.312
- 1.402
- 178
Aaa Esra ÖĞRETMEN gelmiş ... Maşallah ya nasıl Aldı o kiloyu mama veriyor musun sadece anne sütü mü?Benimki 2 kilo aldı canım
Ama seninki de çok iyi almış
Sen millete bakma
Çok alınca da çok almış derler
Normali ortalama 1 kilodur
Benim ki hep yan yatıyor çünkü düz yatamıyor :))alıştı yan yatmaya ben düz yatırsam da yana çeviriyor kafasını ...Kızlar bebişi nasıl yatırıyorsunuz sırt üstü mu yoksa yanmı benimki sırtüstü yattıyo kusarsa dıye korkuyorum yan yatmıyor bende uyurumda farketmwn kusar bişe olur diye korkuyorum. Birde göbek ve çatlaklar ne alemde bişe yapıyomusunuz. Çatlaklarm kaşınıyo göbeğimde loplop sinir oluyorum
Valla canm bilmiyorum şimdi hadi sallanıyor da yarın işe başlayınca napıcam. Kvalide alıştırdı sallamaya bisuru laf söyledm anlamadı. Şimdi bende kucağa alıştırıyorum işe gidince o bakıcak görsün bakalım nası olıyomş
Canım seninki iyi bile almış benimki 2 aylık yeni oldu 2 ayda 1500 gr aldı düşün ilk doğduğunda çıplaktı şimdi kıyafetli hali ile 1500gr aldı 3300 doğdu şimdi 4800. Dr iyi dedi çok takma bebeğin çok sağlıklı dedi. 10dk sütümü sağmamı istedi muayeneye gittiğinizde uzun zamandır emzirmediğin memeni sağ dedi 8-9 saattir emzirmemiş olduğum memeden 10dk da 75cc çıktıKizlar bebegi ayda 2500 gram alan var mi
Benim ogluma az kg aliyo zayif olacak bu diyolar ve surekli baska bebeklerlw yaristiriyorlar ayy bi sure sonra sinirim bozuluyo ayda 1200 gram aliyo tamam tombis degil ama en azindan kg aliyo diyorum nasil austuracam bu kadinlari ben ya simdi cift ust cift pijamadan da cikti acabq cok mu kucuk ki demeye basladim
Kusmalar azaldi sayilir bebelac ar mamadan sonra ama hala benim sutu kusuyor reflu olacak diye korkuyorum dr sordum reflu olan cocuk ayda 1 kg almaz dedi
Dogum hediyesi konusu acilmis benim esim 2 kizimda da hediye aldi oglumuz da almadi bende ustelemedim acikcasi digerlerinde aldi diye
Canim bebegijin sagligi iyiyse bide doktorda sorun yok demisse takma sende. Ama biwey merak ettim 8_9 saat emzirmedigim meme demissin yaa o kadar sure nasil emmeden durdu benimki nerdeyse saat basi emiyo bi gece 2 ya da 3 saat emmeden duruyo. O kadar saatte bizimki en az 5 kere emer yani.Canım seninki iyi bile almış benimki 2 aylık yeni oldu 2 ayda 1500 gr aldı düşün ilk doğduğunda çıplaktı şimdi kıyafetli hali ile 1500gr aldı 3300 doğdu şimdi 4800. Dr iyi dedi çok takma bebeğin çok sağlıklı dedi. 10dk sütümü sağmamı istedi muayeneye gittiğinizde uzun zamandır emzirmediğin memeni sağ dedi 8-9 saattir emzirmemiş olduğum memeden 10dk da 75cc çıktıdr günde 5 kere 75cc mama vermemi söyledi. Şimdi göğüslerim doluysa emziriyorum değilse mama veriyorum. Tabi 75cc den fazla veriyorum 90 ya da bazen çok nadir 110cc falan içiyor ama öğün sayısı 5ten az oluyor 3 defa falan veriyorum mamayı. Benim kızım biraz iştahsız bir bebek nasıl arttıracam bilmiyorum. Önceden biberonunu sevmiyordu şimdi değiştirdim allahtan mamayı artık alıyor bir ara mamayı da veremiyordum biberona öğürüyordu. Nuby diye bir markanın biberonu çok güzel eğer benim gibi sıkıntı yaşayan varsa denemesini tavsiye ederim ben önceden bu matkayı bilmiyordum dr browns kullanıyordum ama kızım ucu uzun olunca sevmedi.
Bende 63,le başladım 71, le doğum yaptım şuan 65imZaten kılo vardı yani boyumda kısa emzşrdikçe alıyorum sanki doğumdan 62 ile çıkmıştım. Diyete başladm bakaln. Ne olcakBenim ki hep yan yatıyor çünkü düz yatamıyor :))alıştı yan yatmaya ben düz yatırsam da yana çeviriyor kafasını ...
Göbek var Şükür çatlağım olmadı Benim .. 11-12 kg almıştım doğum sonrası hemen 6-7 kg gitti şuanda 1-2 kg kaldı hamile kaldığım kiloya dönüş için ama kilolu hamile kalmıştım ben 63/64 kg ile bakalım emzirmek kilo verdirecek mi daha ...
Merhaba kızlar bir sey sorucam sizin eşleriniz dogum hediyesi sldı mı size? Ya benim eşimin beni sevdigine eminim ama bu tarz seylerde tık yok zoraki yapıyor dogum yapalı 2.5 sy olacak hala hediye alacak bana bir kac defa söyledim tamam alıcam diyor haftaya diyor ondan beri kac hafta gecti bende cok kırılıyorum bu duruma. Devamlı söylüyor olmak ta zaten cok rahatsız edici.((
Kızlar bebişi nasıl yatırıyorsunuz sırt üstü mu yoksa yanmı benimki sırtüstü yattıyo kusarsa dıye korkuyorum yan yatmıyor bende uyurumda farketmwn kusar bişe olur diye korkuyorum. Birde göbek ve çatlaklar ne alemde bişe yapıyomusunuz. Çatlaklarm kaşınıyo göbeğimde loplop sinir oluyorum
Ben hic yapmıyorumsadece banyo sonrasi sütunu sürüyorum o kadar
Kızlar bebişi nasıl yatırıyorsunuz sırt üstü mu yoksa yanmı benimki sırtüstü yattıyo kusarsa dıye korkuyorum yan yatmıyor bende uyurumda farketmwn kusar bişe olur diye korkuyorum. Birde göbek ve çatlaklar ne alemde bişe yapıyomusunuz. Çatlaklarm kaşınıyo göbeğimde loplop sinir oluyorum
Canım bu gunlerde bebekler renklı seylere bayılır, mesela bızımkı su ara avizeyle konuşuyor,ucuncuvrmızı bı ınek var ona bakar u u u der durur, oglanların kapısında resımler var turuncu yeşil onları ınceler, evın ıçınde gezdırırken hıc yokdan bışeye ılgı duyup cok oyalandıgı olmuştur, mesela tavana renklı stıkrlar yapıştırabılırsınız cok sevıyorlar, bu konularda uzmanlastım dıyebılırım ucuncu cocukKizlar bisey sorcam bebekelrinize oyuncak aldimiz mi simdi nelere ilgi duyuyo sizinkiler bizimki cingiraktan sıkıldi. Su el ve ayak bileklikleri varya cingirakli alayim diyorum ne dersiniz. Siz neler aldiniz nasil oynuyorsunuz bebislerinizle
Ayda 1200 cok benceKizlar bebegi ayda 2500 gram alan var mi
Benim ogluma az kg aliyo zayif olacak bu diyolar ve surekli baska bebeklerlw yaristiriyorlar ayy bi sure sonra sinirim bozuluyo ayda 1200 gram aliyo tamam tombis degil ama en azindan kg aliyo diyorum nasil austuracam bu kadinlari ben ya simdi cift ust cift pijamadan da cikti acabq cok mu kucuk ki demeye basladim
Kusmalar azaldi sayilir bebelac ar mamadan sonra ama hala benim sutu kusuyor reflu olacak diye korkuyorum dr sordum reflu olan cocuk ayda 1 kg almaz dedi
Dogum hediyesi konusu acilmis benim esim 2 kizimda da hediye aldi oglumuz da almadi bende ustelemedim acikcasi digerlerinde aldi diye
3 ay için 600 gr ıyı bence2ayfan sonra kilo alımı yavaşlarmş 5.ayda doğduğu kılonun 2katu olmalıymş
Canım erkek cocuklar sıcagı hıc sevmez bence olabıldıgınce ınce gıydır 22 derecede pijamalı ustu acık uyuyabılıyormuş, benım oglanlarımda oyle şimdı baktım bızım evde 25 derece actım ustlerını,Kızlar havalar iyice ısındı. Şuan eskişehir deyiz ailemin yanında kalıcam doğum iznim bitene dek, bitek kontrol ve aşılarımız için İstanbul a gidip gelicez. Annemlerin evi de kendi evimiz de Güneş gördüğünden çok sıcak oluyor, kışın kombi bile az yalıyoruz o yüzden. Oğluş da sıcağı çok sevmiyor, ben yarım kollu çıtçıtlı body sini üzerine yelek 2 çift çorap giydiriyorum evin icinde. Hatta dışarda da aynı şekildeyiz akşam üstüne kadar. Aksam olunca da body sinin üstüne pijamalarını geçiriyorum. Uyurken de ince bir pazen battaniye kullanıyorum.
Bebişlerinizi siz nası giydiriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?