• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Kızlar bebişi nasıl yatırıyorsunuz sırt üstü mu yoksa yanmı benimki sırtüstü yattıyo kusarsa dıye korkuyorum yan yatmıyor bende uyurumda farketmwn kusar bişe olur diye korkuyorum. Birde göbek ve çatlaklar ne alemde bişe yapıyomusunuz. Çatlaklarm kaşınıyo göbeğimde loplop sinir oluyorum

Kızlar bebişi nasıl yatırıyorsunuz sırt üstü mu yoksa yanmı benimki sırtüstü yattıyo kusarsa dıye korkuyorum yan yatmıyor bende uyurumda farketmwn kusar bişe olur diye korkuyorum. Birde göbek ve çatlaklar ne alemde bişe yapıyomusunuz. Çatlaklarm kaşınıyo göbeğimde loplop sinir oluyorum
Benim ki hep yan yatıyor çünkü düz yatamıyor :))alıştı yan yatmaya ben düz yatırsam da yana çeviriyor kafasını ...
Göbek var Şükür çatlağım olmadı Benim .. 11-12 kg almıştım doğum sonrası hemen 6-7 kg gitti şuanda 1-2 kg kaldı hamile kaldığım kiloya dönüş için ama kilolu hamile kalmıştım ben 63/64 kg ile bakalım emzirmek kilo verdirecek mi daha ...

Valla canm bilmiyorum şimdi hadi sallanıyor da yarın işe başlayınca napıcam. Kvalide alıştırdı sallamaya bisuru laf söyledm anlamadı. Şimdi bende kucağa alıştırıyorum işe gidince o bakıcak görsün bakalım nası olıyomş

Ben de kucaktan insin diye sallıyorum beşiğini kucağa da halası ile babası alıştırdı artık ben çok zorlanıyorum kucakta beşikte de uyusa da sallama durunca Uyanıyor ... Hala 30. Gün gitti diyorum şaka ile Karışık Başıma çorabı ördün gittin diye ama Benlm kızımda huylu ilk günden beri kucakta olunca ağlamıyor ve uyuyakalıyordu.. Tabi gaz olunca kaçınılmaz oldu kucağa almamak ...

Kizlar bebegi ayda 2500 gram alan var mi
Benim ogluma az kg aliyo zayif olacak bu diyolar ve surekli baska bebeklerlw yaristiriyorlar ayy bi sure sonra sinirim bozuluyo ayda 1200 gram aliyo tamam tombis degil ama en azindan kg aliyo diyorum nasil austuracam bu kadinlari ben ya simdi cift ust cift pijamadan da cikti acabq cok mu kucuk ki demeye basladim
Kusmalar azaldi sayilir bebelac ar mamadan sonra ama hala benim sutu kusuyor reflu olacak diye korkuyorum dr sordum reflu olan cocuk ayda 1 kg almaz dedi
Dogum hediyesi konusu acilmis benim esim 2 kizimda da hediye aldi oglumuz da almadi bende ustelemedim acikcasi digerlerinde aldi diye
Canım seninki iyi bile almış benimki 2 aylık yeni oldu 2 ayda 1500 gr aldı düşün ilk doğduğunda çıplaktı şimdi kıyafetli hali ile 1500gr aldı 3300 doğdu şimdi 4800. Dr iyi dedi çok takma bebeğin çok sağlıklı dedi. 10dk sütümü sağmamı istedi muayeneye gittiğinizde uzun zamandır emzirmediğin memeni sağ dedi 8-9 saattir emzirmemiş olduğum memeden 10dk da 75cc çıktı :( dr günde 5 kere 75cc mama vermemi söyledi. Şimdi göğüslerim doluysa emziriyorum değilse mama veriyorum. Tabi 75cc den fazla veriyorum 90 ya da bazen çok nadir 110cc falan içiyor ama öğün sayısı 5ten az oluyor 3 defa falan veriyorum mamayı. Benim kızım biraz iştahsız bir bebek nasıl arttıracam bilmiyorum. Önceden biberonunu sevmiyordu şimdi değiştirdim allahtan mamayı artık alıyor bir ara mamayı da veremiyordum biberona öğürüyordu. Nuby diye bir markanın biberonu çok güzel eğer benim gibi sıkıntı yaşayan varsa denemesini tavsiye ederim ben önceden bu matkayı bilmiyordum dr browns kullanıyordum ama kızım ucu uzun olunca sevmedi.

Bizimki de önce kucağımda yanak yanağa veriyoruz (çok komik bir görüntümüz var) dikey bir şekilde rezil bir halde uykuya dalıyor :) tabi aynı zamanda yaylana yaylana ayakta gezerek. Sonrasında beşiğine koyup eğer gözü açılmışsa sallıyorum bir müddet başında bekliyorum tam uykuya daldı mı diye dalmamışsa ara ara kıpırdandıkça sallıyorum tekrar duruyorum bu şekilde kaç saat sürerse artık. Maalesef kendi kendine ıyumuyor kızım anlayacağınız. Bir de o yanak yanağa uyuma şeklini annem yapıyor durmuyor ağlıyor sadece beni istiyor bana gelir gelmez susuyor kızım. Bir yandan ikimize özel bir davranışımız oluştu diye çok kwyifleniyorum bir yandan da sadece bana bağlı kalarak uyuması ilerde sorun yaratacağı için tedirginim. 4 aylık olunca uyuma şeklinizi değiştirmeye çalışacam. Şu tracy hogg un pış pış pat pat yöntemiyle uyutmaya çalışacam. Forumdan okuduğum kadarıyla bir arkadaşımız şimdiden bu yöntemle uyutmayı başarabilmiş ayrıca tebrik ederim onu :) darısı bizlere artık.

Canım seninki iyi bile almış benimki 2 aylık yeni oldu 2 ayda 1500 gr aldı düşün ilk doğduğunda çıplaktı şimdi kıyafetli hali ile 1500gr aldı 3300 doğdu şimdi 4800. Dr iyi dedi çok takma bebeğin çok sağlıklı dedi. 10dk sütümü sağmamı istedi muayeneye gittiğinizde uzun zamandır emzirmediğin memeni sağ dedi 8-9 saattir emzirmemiş olduğum memeden 10dk da 75cc çıktı :KK43: dr günde 5 kere 75cc mama vermemi söyledi. Şimdi göğüslerim doluysa emziriyorum değilse mama veriyorum. Tabi 75cc den fazla veriyorum 90 ya da bazen çok nadir 110cc falan içiyor ama öğün sayısı 5ten az oluyor 3 defa falan veriyorum mamayı. Benim kızım biraz iştahsız bir bebek nasıl arttıracam bilmiyorum. Önceden biberonunu sevmiyordu şimdi değiştirdim allahtan mamayı artık alıyor bir ara mamayı da veremiyordum biberona öğürüyordu. Nuby diye bir markanın biberonu çok güzel eğer benim gibi sıkıntı yaşayan varsa denemesini tavsiye ederim ben önceden bu matkayı bilmiyordum dr browns kullanıyordum ama kızım ucu uzun olunca sevmedi.
Canim bebegijin sagligi iyiyse bide doktorda sorun yok demisse takma sende. Ama biwey merak ettim 8_9 saat emzirmedigim meme demissin yaa o kadar sure nasil emmeden durdu benimki nerdeyse saat basi emiyo bi gece 2 ya da 3 saat emmeden duruyo. O kadar saatte bizimki en az 5 kere emer yani.

Benim ki hep yan yatıyor çünkü düz yatamıyor :))alıştı yan yatmaya ben düz yatırsam da yana çeviriyor kafasını ...
Göbek var Şükür çatlağım olmadı Benim .. 11-12 kg almıştım doğum sonrası hemen 6-7 kg gitti şuanda 1-2 kg kaldı hamile kaldığım kiloya dönüş için ama kilolu hamile kalmıştım ben 63/64 kg ile bakalım emzirmek kilo verdirecek mi daha ...
Bende 63,le başladım 71, le doğum yaptım şuan 65imZaten kılo vardı yani boyumda kısa emzşrdikçe alıyorum sanki doğumdan 62 ile çıkmıştım. Diyete başladm bakaln. Ne olcak

Merhaba kızlar bir sey sorucam sizin eşleriniz dogum hediyesi sldı mı size? Ya benim eşimin beni sevdigine eminim ama bu tarz seylerde tık yok zoraki yapıyor dogum yapalı 2.5 sy olacak hala hediye alacak bana bir kac defa söyledim tamam alıcam diyor haftaya diyor ondan beri kac hafta gecti bende cok kırılıyorum bu duruma. Devamlı söylüyor olmak ta zaten cok rahatsız edici. :KK43:((

Ben gece dogum yaptigim icin aceleyle hastaneye gittik sabah olunca esim cicek almaya gidiyordu durdurdum ne gerek var solup gidecek onun yerine baska birsey alirsin dedim.. ustunden iki ay gecti simdi ailemin yanindayim eve donunce suprizi varmis bakalim merak ediyorum ne yapacak. Bizimde ilk cocugumuz bende pahali birsey almasini istemiyorum cunku o para evin butcesinden cikacak. Kizimin bakiminda saolsun yardim ediyo o bile yetiyo bana

Yan yatirip arkasina destek koyuyorum, battaniyeyi kivirip arkasini ona dayiyorum, on tarafa dusmesin diyede battaniyenin diger ucunuda yastigin altina koyup on kismi hafif yukseltiyorum. Ama situstu de yatirsam hemen kafasini yana ceviriyo

Ben bi sağına bi soluna yatırıyorum. Tam yan değil tabi arkasına ufak bi yastık koyup kolu altında kalmicak şekilde hafiften yan yatırıyorum...
O göbeğe gelince benim çatlaklarım çok acıyo bazen bide arada bi çok şişiyo neden ki!..

Kizlar bisey sorcam bebekelrinize oyuncak aldimiz mi simdi nelere ilgi duyuyo sizinkiler bizimki cingiraktan sıkıldi. Su el ve ayak bileklikleri varya cingirakli alayim diyorum ne dersiniz. Siz neler aldiniz nasil oynuyorsunuz bebislerinizle
Canım bu gunlerde bebekler renklı seylere bayılır, mesela bızımkı su ara avizeyle konuşuyor,ucuncuvrmızı bı ınek var ona bakar u u u der durur, oglanların kapısında resımler var turuncu yeşil onları ınceler, evın ıçınde gezdırırken hıc yokdan bışeye ılgı duyup cok oyalandıgı olmuştur, mesela tavana renklı stıkrlar yapıştırabılırsınız cok sevıyorlar, bu konularda uzmanlastım dıyebılırım ucuncu cocuk

Kizlar bebegi ayda 2500 gram alan var mi
Benim ogluma az kg aliyo zayif olacak bu diyolar ve surekli baska bebeklerlw yaristiriyorlar ayy bi sure sonra sinirim bozuluyo ayda 1200 gram aliyo tamam tombis degil ama en azindan kg aliyo diyorum nasil austuracam bu kadinlari ben ya simdi cift ust cift pijamadan da cikti acabq cok mu kucuk ki demeye basladim
Kusmalar azaldi sayilir bebelac ar mamadan sonra ama hala benim sutu kusuyor reflu olacak diye korkuyorum dr sordum reflu olan cocuk ayda 1 kg almaz dedi
Dogum hediyesi konusu acilmis benim esim 2 kizimda da hediye aldi oglumuz da almadi bende ustelemedim acikcasi digerlerinde aldi diye
Ayda 1200 cok bence

Kızlar havalar iyice ısındı. Şuan eskişehir deyiz ailemin yanında kalıcam doğum iznim bitene dek, bitek kontrol ve aşılarımız için İstanbul a gidip gelicez. Annemlerin evi de kendi evimiz de Güneş gördüğünden çok sıcak oluyor, kışın kombi bile az yalıyoruz o yüzden. Oğluş da sıcağı çok sevmiyor, ben yarım kollu çıtçıtlı body sini üzerine yelek 2 çift çorap giydiriyorum evin icinde. Hatta dışarda da aynı şekildeyiz akşam üstüne kadar. Aksam olunca da body sinin üstüne pijamalarını geçiriyorum. Uyurken de ince bir pazen battaniye kullanıyorum.
Bebişlerinizi siz nası giydiriyorsunuz?

Kızlar bebişlerinizin gündüz uykusu nası? Bizimki uyumuyor resmen inat ediyor gibi son zamanlarda. Eskiden 1-1,5-2 saat aralıksız uyurdu gündüz. Tabi kendiliğinden uyuduğu azdı, yani yatağa bıraktığımda uyumuşluğu sayılıdır. Ya kollarımda emzirirken, ya ayakta ya da beşikte sallarken uyurdu. Çok şükür maşallah sübhanallah gece uyuması daha iyi eskiye göre. Ama tabi acıkması çabuk oluyo sanırım sadece anne sütüyle beslendiğinden. Sindirimi daha çabuk oluyormus çünkü. Özellikle gazı olduğunda 45dk-1-1,5 saatte bi emziriyorum. 2-3-4 saati bulması nadir, Büyüdükçe bu süre uzayacak diye tahmin ediyorum.

Kızlar havalar iyice ısındı. Şuan eskişehir deyiz ailemin yanında kalıcam doğum iznim bitene dek, bitek kontrol ve aşılarımız için İstanbul a gidip gelicez. Annemlerin evi de kendi evimiz de Güneş gördüğünden çok sıcak oluyor, kışın kombi bile az yalıyoruz o yüzden. Oğluş da sıcağı çok sevmiyor, ben yarım kollu çıtçıtlı body sini üzerine yelek 2 çift çorap giydiriyorum evin icinde. Hatta dışarda da aynı şekildeyiz akşam üstüne kadar. Aksam olunca da body sinin üstüne pijamalarını geçiriyorum. Uyurken de ince bir pazen battaniye kullanıyorum.
Bebişlerinizi siz nası giydiriyorsunuz?
Canım erkek cocuklar sıcagı hıc sevmez bence olabıldıgınce ınce gıydır 22 derecede pijamalı ustu acık uyuyabılıyormuş, benım oglanlarımda oyle şimdı baktım bızım evde 25 derece actım ustlerını,

Aynen benım kızda gunduzlerı 1 saatte bır emer, herkez dıyor 2 saate bır emzır dıye ama cocuk gece bı kere kalkıyor sonucta gunluk alması gereken sut var, gunduz cok besleyınce gece acıkmıyor bunu tecrube edındım

Kızlar emzirirken saç boyatmak, diş yaptırmak hakkında bilginiz var mı?

Bir de 11 Mart'ta normal doğum yaptım epiduralsiz ve 2 dıştan dikişli, 12 günlükken gitmiştim ilk kontrolüme. Ama 40ımdan sonraki kontrole gidemedim hala. Bu çok gerekli bir kontrol mü?
Çok şükür bi sıkıntım olmadı. Loşi kanamam çok uzun sürmedi, 40 gün dolmadan kesildi, sonrasında ara ara sarı akıntı oluyordu o da kalmadı. Ama bu zamana dek 2 ya da 3 kez kırmızı kan geldi çok azar miktarda, adet gibi gelmedi yani öyle. Sadece emziriyorum bebeğimi bu arada. Doğum sonrası hamileyken aldığım 12 kilonun 8i gitti hemen. Ama sonrasında biraz aldım tekrar :)

Bıde benım kız ın emme suresı tam uc bucuk dakka suruyor, sızlerınkı nasıl, uc bucuk dak emıyor sonra ya uyuyor yada tavana bakmaya başlıyor

Back