• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Bıde benım kız ın emme suresı tam uc bucuk dakka suruyor, sızlerınkı nasıl, uc bucuk dak emıyor sonra ya uyuyor yada tavana bakmaya başlıyor

Bizimkinin emme süresi değişken, ilk zamanlar çok uzundu tabi yorulduğundan. Sonra çekiş gücü de arttı azaldı giderek süre. Az önce emzirdim 9 dk ya yakındı. Gündüz daha kısa sürüyo uyanıkken. Ya etrafa bakılmaya başlıyo emerken ya da sesleri dinlemeye. Heralde dikkati dağılıyo ve yeterli geliyo o kadarı diye düşünüyorum. Geceleri uykudayken daha güzel fazla duraksamadan kısa sürede emiyo.

Kızlar havalar iyice ısındı. Şuan eskişehir deyiz ailemin yanında kalıcam doğum iznim bitene dek, bitek kontrol ve aşılarımız için İstanbul a gidip gelicez. Annemlerin evi de kendi evimiz de Güneş gördüğünden çok sıcak oluyor, kışın kombi bile az yalıyoruz o yüzden. Oğluş da sıcağı çok sevmiyor, ben yarım kollu çıtçıtlı body sini üzerine yelek 2 çift çorap giydiriyorum evin icinde. Hatta dışarda da aynı şekildeyiz akşam üstüne kadar. Aksam olunca da body sinin üstüne pijamalarını geçiriyorum. Uyurken de ince bir pazen battaniye kullanıyorum.
Bebişlerinizi siz nası giydiriyorsunuz?
Istanbuldayim. Evim cok sicak. Ama hala badi uzerine tulum giydiriyorum. Kalin mi ne

Kızlar bebişi nasıl yatırıyorsunuz sırt üstü mu yoksa yanmı benimki sırtüstü yattıyo kusarsa dıye korkuyorum yan yatmıyor bende uyurumda farketmwn kusar bişe olur diye korkuyorum. Birde göbek ve çatlaklar ne alemde bişe yapıyomusunuz. Çatlaklarm kaşınıyo göbeğimde loplop sinir oluyorum
Tam yan yatiriyorum. Kizim kusuyor cunku. Reflu yastigi nin uzerine yan yatis yastigi koyuyorum. Her yatista yön değiştiriyorum. Gun icinde kusmussa ve uyumussa ancak o zaman sirt ustu yatiriyorum

Canim bebegijin sagligi iyiyse bide doktorda sorun yok demisse takma sende. Ama biwey merak ettim 8_9 saat emzirmedigim meme demissin yaa o kadar sure nasil emmeden durdu benimki nerdeyse saat basi emiyo bi gece 2 ya da 3 saat emmeden duruyo. O kadar saatte bizimki en az 5 kere emer yani.
Gece 1:30 de emdi bir göğsümden 4 te bir göğsümden emdi 7:30 da mama yedi 9:30 dr a gittik saat 10 da dr göğsümü sağdırdı gece 1:30 da emzirdiğim göğsümü sağdım. Yaklaşık 8-9 saatte dolan göğsüm bu şekilde :) hastanede 10:30 gibi diğer 4 te emzirdiğim göğsmle emzirdim. Eve geldik 12 de mama verdim ve böyle devam ediyor... Göğüslerim çok geç doluyor mecbur böyle yapmak zorunda kalıyorum. Diğer hem emziren hem mama verenler nasıl yapıyolar merak ediyorum ama

Istanbuldayim. Evim cok sicak. Ama hala badi uzerine tulum giydiriyorum. Kalin mi ne
Valla ben şu an iskenderundayım heralde içinizdeki en sıcak bölgede olan benim ona rağmen yarım kollu badi üstüne tulum ve çorap giydiriyorum. Dün burası 36 dereceydi :) eskişehir burdan sıcak olamaz diye düşünüyorum bir arkadaş yarım kolluyla duruyor diyince ben de abartıyor muyum diye düşünmeden edemedim :)

Vapi şu an iskenderundayım heralde içinizdeki en sıcak bölgede olan benim ona rağmen yarım kollu badi üstüne tulum ve çorap giydiriyorum. Dün burası 36 dereceydi :) eskişehir burdan sıcak olamaz diye düşünüyorum bir arkadaş yarım kolluyla duruyor diyince ben de abartıyor muyum diye düşünmeden edemedim :)
Ben ankaradayım sıfır kol cıtcıtın ustune kısa kol pijama ınce olandan

Valla ben şu an iskenderundayım heralde içinizdeki en sıcak bölgede olan benim ona rağmen yarım kollu badi üstüne tulum ve çorap giydiriyorum. Dün burası 36 dereceydi :) eskişehir burdan sıcak olamaz diye düşünüyorum bir arkadaş yarım kolluyla duruyor diyince ben de abartıyor muyum diye düşünmeden edemedim :)
O zaman ben normal giydiriyorum :)) yazın sizin oralarda klimasiz durulmuyor diye biliyorum. Dr bana klima zararli dedi. Eve taktirmayi dusunuyoruz. Ama tedirginim. Oralarda nasil oluyor bebekle klima?

Kızlar bebişlerinizin gündüz uykusu nası? Bizimki uyumuyor resmen inat ediyor gibi son zamanlarda. Eskiden 1-1,5-2 saat aralıksız uyurdu gündüz. Tabi kendiliğinden uyuduğu azdı, yani yatağa bıraktığımda uyumuşluğu sayılıdır. Ya kollarımda emzirirken, ya ayakta ya da beşikte sallarken uyurdu. Çok şükür maşallah sübhanallah gece uyuması daha iyi eskiye göre. Ama tabi acıkması çabuk oluyo sanırım sadece anne sütüyle beslendiğinden. Sindirimi daha çabuk oluyormus çünkü. Özellikle gazı olduğunda 45dk-1-1,5 saatte bi emziriyorum. 2-3-4 saati bulması nadir, Büyüdükçe bu süre uzayacak diye tahmin ediyorum.
Canim bu kadar sık emzirirsen gazi zor biter bence. Aranmaya basladiginda emzik vermeye denedin mi? Ben 3 saatte bir emziriyorum, hem meme tam doluyor kana kana iciyor hem gazi olmuyor. Omzuma koyunca yetiskinler gibi sesli gaz cikariyor. Tek memeyi veriyorum bi de. Doktor oyle olmasi gerekir dedi ben duzenimizi anlatinca, acaba az mi besliyorum korkum vardi dogru mu yapiyorum sordum. Gerci benim kiz doyunca memeyi birakip kollari kaldirip mayisik gulumsuyor masallah cok tatli. Agzini acmiyor bile diger memeyi vermeye calisinca. Aksam ustu 2 saatte bir istedigi oluyor emzik kabul etmiyor memeyi gorunce sabirsiz sesler cikariyor o yuzden ilk uykusu uzun oluyor cok sukur Allahima.

Size birsey itiraf edeyim :) ben cok uslu bir bebekmisim. Dogduktan sonra kizima dogru tü tü tü yapip dilek diledim kizim bana ceksin diye :) esim de dedi cabuk kiza tukur halasi gelmeden ona cekerse yanariz diye:))))
Dilerim ki hepimizin bebislerin bu huyu bana benzesin :)))

Gece 1:30 de emdi bir göğsümden 4 te bir göğsümden emdi 7:30 da mama yedi 9:30 dr a gittik saat 10 da dr göğsümü sağdırdı gece 1:30 da emzirdiğim göğsümü sağdım. Yaklaşık 8-9 saatte dolan göğsüm bu şekilde :) hastanede 10:30 gibi diğer 4 te emzirdiğim göğsmle emzirdim. Eve geldik 12 de mama verdim ve böyle devam ediyor... Göğüslerim çok geç doluyor mecbur böyle yapmak zorunda kalıyorum. Diğer hem emziren hem mama verenler nasıl yapıyolar merak ediyorum ama
Benim de sorunum aynı aslında sütum Cok az değil ama geç doluyor aynı şekilde günde 3 defa mama veriyorum ama bu ay 600 gram almış bakalım belki mamayı biraz arttiririm

O zaman ben normal giydiriyorum :)) yazın sizin oralarda klimasiz durulmuyor diye biliyorum. Dr bana klima zararli dedi. Eve taktirmayi dusunuyoruz. Ama tedirginim. Oralarda nasil oluyor bebekle klima?
Henüz klimaya ihtiyaç duymuyoruz 1 ay sonra mersin anamura yazlığa gidecez orda belki ihtiyaç duyarız bilmiyorum. Geçen sene bebiş yokken biz kendimiz ihtiyaç hissetmedik. Çalıştırırsak da klimayı çalıştırdığımız odanın kapısını kapatmayız klima da direkt vurmadan düşük derecede çalıştırırız

Kizlar resmen depeesyondayum hic bi kiyafetim olmuyorn esefmandan cikanadum halim kotu dimbili Oldym yaa

Canım bu gunlerde bebekler renklı seylere bayılır, mesela bızımkı su ara avizeyle konuşuyor,ucuncuvrmızı bı ınek var ona bakar u u u der durur, oglanların kapısında resımler var turuncu yeşil onları ınceler, evın ıçınde gezdırırken hıc yokdan bışeye ılgı duyup cok oyalandıgı olmuştur, mesela tavana renklı stıkrlar yapıştırabılırsınız cok sevıyorlar, bu konularda uzmanlastım dıyebılırım ucuncu cocuk
Benimki de avizeye çok BAKIYOR bi de salonda çiçek var şu beyaz nergis gibi açan çiçekleri Yaprakları bol olan .. Yeşil i de seviyorlar ANLAŞILAN ...
Işıklı kaplumbağa veya uğur böcekleri var açınca ışığı tavan renkleniyor işe yaramı ki diyorum http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/muzikli-isikli-kaplumbaga-gece-lambasi-supriz-166653111 bu

Bıde benım kız ın emme suresı tam uc bucuk dakka suruyor, sızlerınkı nasıl, uc bucuk dak emıyor sonra ya uyuyor yada tavana bakmaya başlıyor
Bizimde o kadar kısadır ama ben uyursa uuyandiriyorum devam ettiriyorum gogsumdeki süt bitene kadar sarımsı yağlı süt az gelene kadar emziriyorum. Tabi buher zzaman olmuyo... :)

benim kizim memeyi neredeyse hic yemiyor suan sadece kilo! kusmasindan biktim ve gunde 3 kez kaka yapiyor biktimmmm! agzindaki pamukcuklarda bitmek bilmedi kizlar :KK1: bu arada asilarla ilgili ne biliyorsunuz ben azerbaycandayim asilarina burada basladim hafta sonu geliyorum turkiyeye sizce sorun olabilir mi?a

Back