• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ben okudum uyguluyorum başlarda saate çok takıyordum olmayınca üzülüyordum ama şimdi sadece gece uzun süre uyuması kısmını uygulamaya çalışıyorum gece altını bile değiştirmiyorum. Annem biz de öyle yapardık kadın doğru yazmış diyor :)
Benim annem de alt degismezdik uyurdunuz diyor

Merhaba kizlar, hayirli kandiller. Ben de araniza yeni katildim. Yarin bebisim tam iki aylik olacak. Su an dizlerimin uzerinde uyuma savasi veriyoruz. Uykusuz geceler bir an once bitsin diye dua ediyorum :) size bir sorum olacak. Bebegim cok gazli degil ama arada bir krizi tutuyor susturamiyorum. Kayinvalidem herseferinde agrisi var bunun minoset ver diyor. Ben ilac vermekten yana degilim. Doktoru da gerek olmadikca verme dedi. Bu kriz anlarinda napmam gerek bilmiyorum. Hemen müdahil oluyor. Birsey soyleyince de bozuluyor. Kafayi yiycek gibi oliyorum bazen. Bebisimin agrisi mi var yoksa aglama krizimi nasil anlicam. Yardim edin :KK43:(
Bebege gereksiz ilac niye veresin ki. Biz duzenli sab kullaniyoruz gaz icin ise yariyor bizde

merhaba,

bende yeni katıldım buraya agrı için calpol gaz içinde nurse harveys kullanıyoruz.. bizde bugun 2 aylık olduk:)
Benim bildigim ilk 6 ay gerekmedikce calpol kullanılmıyor. Ben dr yazdirdim ama kullanma dedi zaten.agrisi varsa gazdir. Gaz ilaci kullan. Biz sab simplex kullanıyoruz

Kızlar bebişleriniz için eldiven kullanıyor musunuz? Havalar ısındı, ama tırnakları ince olduğundan hala keskin, kısa olsa bile çiziyor. Ben arada havalansın ve ellerine alışsın diye çıkarıyordum. Benim bile canım acıyor emzirirken göğsümü boynumu bazen de yüzümü çiziyor. Kendi canı da bilmeden yanar diye tamamen bırakamadım henüz eldiveni.

Canim bende diyeti dun koy verdim gitti malesef :KK43:
Olsun üzülme bende dün yaptım sayılmaz pek ama cok sıkmadan dikkat ediyorum napım diyet havasına girdim mi yapacaksam da olmuyor az yemege hamur işinden uzak durmaya calışıcam canım sende öyle yap bir de diyet yapmasan da mekik asla bırakma karnı cok güzel topluyor

Burun aspiratörü dediginiz bumu ? Eger bu ise cok pratik bugün kullandım kızıma ilk önce damla damlatıyorım arkadan bununla bir defa cektigimde hemen geliyor zaten .

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    138,1 KB · Görüntüleme: 77
Kızlar bebişleriniz için eldiven kullanıyor musunuz? Havalar ısındı, ama tırnakları ince olduğundan hala keskin, kısa olsa bile çiziyor. Ben arada havalansın ve ellerine alışsın diye çıkarıyordum. Benim bile canım acıyor emzirirken göğsümü boynumu bazen de yüzümü çiziyor. Kendi canı da bilmeden yanar diye tamamen bırakamadım henüz eldiveni.
Ben hiç takmadım ciZmiyor kendine de cok şükür

Benim annem de alt degismezdik uyurdunuz diyor
Anneme doğum yaptığında ankarada prof bir kadın çocuk doktoru vardı diyor o söylemişti dedi. Çocuğun gece uykusunun bölünmemesi onun gelişimi için çok önemli karnını 11 de doyur ve yatır altını değiştirme demiş annem öyle yapardım diyor sabah 7ye kadar uyurdun diyor. Aynı tracy hog un dediği gibi. Tabi beni mama ile beslermiş ondan dolayı 8 saat uyurmuşum. Ama tracy hog emzirenlwr için de geçerli diyor bilmiyorum bunu başarabilen huzura erer

Evet bizdeki burun aspieatorude almıyo...
Otribebe nin burun aspiratörünü tavsiye ederim süper çekiyor. Ağzınla pipet gibi çekiyorsun burnundaki pislikleri. Korkmayın ucunda filtresi var ağzınıza pislik gelmiyor :) ben önce okyanus suyu sıkıyorum ardından onla çekiyorum çok güzel çıkıyor

Kizlar tracy hogg' in kitabini okuyan var mi ben cok faydali buldum. Annem hep derdi cocuga duzen program lazim diye, tracy' nin kitabi tam da bebege lazim olan rutinleri anlatiyor. Mesela bizim bebeklere 3 saatlik rutin uygulamak gerekiyormus. Yedir, altini temizle-oyna-oyala, uyut, 3 saat sonra aynen tekrarla.
Ben okuyorum şuanda elimde:) Kitabın ana fikri de Sabırlı ve kararlı olmak .. Ve tabi ki yanında birileri varsa destek vermesi ...

Merhaba kizlar, hayirli kandiller. Ben de araniza yeni katildim. Yarin bebisim tam iki aylik olacak. Su an dizlerimin uzerinde uyuma savasi veriyoruz. Uykusuz geceler bir an once bitsin diye dua ediyorum :) size bir sorum olacak. Bebegim cok gazli degil ama arada bir krizi tutuyor susturamiyorum. Kayinvalidem herseferinde agrisi var bunun minoset ver diyor. Ben ilac vermekten yana degilim. Doktoru da gerek olmadikca verme dedi. Bu kriz anlarinda napmam gerek bilmiyorum. Hemen müdahil oluyor. Birsey soyleyince de bozuluyor. Kafayi yiycek gibi oliyorum bazen. Bebisimin agrisi mi var yoksa aglama krizimi nasil anlicam. Yardim edin :KK43:(
Hg canım biz de bugün 2 aylık olduk (61 gün ) Dr dan geldik şimdi .. Uyurken uyanıkken ıkınıyor gazı var gibi sızlanıyor sordum bi ilaç vs almak gerekir mi diye Dr: çok çok gerekli olmadıkça ilac vs vermeyin dedi Benim kızımda çok Gazlı değil sanırım Dr bu ıkınmalar filan normal dedi hep .. Büyüdüğü için de olabilir o krizleri ... Banyo.. Masaj .. Ritmik hareketler..
Benlm kv de de aynı bebek Bakım konusunda bana yardımı yok ama ağlayınca noldu buna bir yeri mi ağrıyor , acıyor vs vs söylenip duruyor.. Varsa bildiğin söyle yapım diyorum yok çözüm .. Sen kendi bildiğini oku.. Eğer mantıklı çözüm getirmiyorsa ...

Biz de hala kullanıyoruz .. Çıkarayım diyorum beni çiziyor acıtıyor da ondan kendini daha çok Çizer diye takıyorum hala .. Bakalım ne zaman bırakacaz .. Öyle derin bir uyku uyuyamıyor ki keseyim tam anlamıyla ...

Dr dan geldik 2. Aylık olduk (61gün ). 4,740 kg boyu 54 cm geldi Dr gayet güzel dedi .. Sadece emziriyorum..
Rotavirüs aşısını önerdi .. 21 Mayısda sağlık ocağında 2. Ay aşılarını yaptıracazc..

Back