• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Kızlar bebişleriniz için eldiven kullanıyor musunuz? Havalar ısındı, ama tırnakları ince olduğundan hala keskin, kısa olsa bile çiziyor. Ben arada havalansın ve ellerine alışsın diye çıkarıyordum. Benim bile canım acıyor emzirirken göğsümü boynumu bazen de yüzümü çiziyor. Kendi canı da bilmeden yanar diye tamamen bırakamadım henüz eldiveni.
Dogdugundan berı hıc eldıven takmadım el temasının cok önemlı oldugunu duşunuyorum tırnaklarını sık sık kes uyurken bırazda torpule nazxıkce tabı hıc bışey olmaz

Ben de o kitabı merak ediyordum. Tekniklerini uygulamak zor diyorlar. Özellikle uyku konusunda sen nasıl yaptın zor mu uygulamak?
Bizim ilk bastan bir programimiz var gibiydi annemin destegi ile ayni seyleri ayni saatlerde yapmaya calistik. Kitabi okuyunca daha bilincli bir sekilde yaptik. Yazar diyor ki iki gun gozlemlemekle basla sonra iki gun programi uygula, muhtemelen cok zor gececektir, rutine oturtmak icin 5 gun civari gerekliymis, ama eeeen fazla iki hafta olabilirmis. En onemlisi kararli olmakmis pes etmemekmis.

Otribebe nin burun aspiratörünü tavsiye ederim süper çekiyor. Ağzınla pipet gibi çekiyorsun burnundaki pislikleri. Korkmayın ucunda filtresi var ağzınıza pislik gelmiyor :) ben önce okyanus suyu sıkıyorum ardından onla çekiyorum çok güzel çıkıyor

Teşekkür ederim canım yapıyorum artık ttekrar denedim oldu

Kız becerdim onuda bizim kız birden huysuzlanmaya başladı şimdi napcam bilmiyorum :mad:
Hadi gecmiş olsun sen birley olur diye cekmeye korktun herhalde bastan ama cok kolaymış degil mi :))) benim ki normalde bu saatler oldu mı huysızlanmaya baslıyor gündüz cok iyiyiz normalde . Ah konusabilseler

Kızlar bebeginizi mıklamaya basladıgı da alıyor musunuz hemen yoksa aglatıyor musunuz biraz eşim alma aglasın az yorulur diyor kıyamıyorum ben cok alışacak böyle de . Bir arkadasım var ikiz bebekleri olsu 4 aylıklar ay hic umursamoyor aglıyor cocuklar yırtına yırtına al diyorum bir sıkıntıları yok diyor cok rahat tam alman usülü yapıyor ben öyle başedemem diyor mantıklı da geliyor ne yapsam bilemedim

Dogdugundan berı hıc eldıven takmadım el temasının cok önemlı oldugunu duşunuyorum tırnaklarını sık sık kes uyurken bırazda torpule nazxıkce tabı hıc bışey olmaz
Emzirirken temas için çıkarıyordum, sonra hemen giydiriyordum. Şimdi çoğu zaman havalansın ve de alışsın diye açık bırakıyorum. 2 aylık oldu oğluşum ve uzadıkça kesiyorum tırnaklarını ben de, hafifçe de törpülüyorum. Yazın zaten sıcak olacak pişer yoksa, bide eldivenler küçük geliyor artık.

Merhaba kizlar, hayirli kandiller. Ben de araniza yeni katildim. Yarin bebisim tam iki aylik olacak. Su an dizlerimin uzerinde uyuma savasi veriyoruz. Uykusuz geceler bir an once bitsin diye dua ediyorum :) size bir sorum olacak. Bebegim cok gazli degil ama arada bir krizi tutuyor susturamiyorum. Kayinvalidem herseferinde agrisi var bunun minoset ver diyor. Ben ilac vermekten yana degilim. Doktoru da gerek olmadikca verme dedi. Bu kriz anlarinda napmam gerek bilmiyorum. Hemen müdahil oluyor. Birsey soyleyince de bozuluyor. Kafayi yiycek gibi oliyorum bazen. Bebisimin agrisi mi var yoksa aglama krizimi nasil anlicam. Yardim edin :KK43:(
Hosgeldin aramiza. O aglama kolik aglamasi oluyor muhtemelen canim, yakinda gecer merak etme en gec uc aylik olana kadarmis. Agri kesici vermen gerekmiyor bence ama sab simplex diye bir damla verebilirsin. Bize doktorumuz gunde 3-4 defa 8 damla verebilirsin dedi. Yalniz aglamaya baslayinca vermek pek fayda etmiyor galiba, duzenli aksatmadan vermelisin. Bu kayinvalideler var ya...benimkinin gozune bakip konusamiyorum cogu seyi duymazliktan geliyorum....

Ben okudum uyguluyorum başlarda saate çok takıyordum olmayınca üzülüyordum ama şimdi sadece gece uzun süre uyuması kısmını uygulamaya çalışıyorum gece altını bile değiştirmiyorum. Annem biz de öyle yapardık kadın doğru yazmış diyor :)
Evt kadin orda yazili saatlerde esneklik olabilir diyor tekrar tekrar. Yukarda yazdigini okudum canim aynisini ben de yapiyorum. Cok sukur gece kaka yapmiyor artik o yuzden altini hic acmiyorum.

Kızlar bebeginizi mıklamaya basladıgı da alıyor musunuz hemen yoksa aglatıyor musunuz biraz eşim alma aglasın az yorulur diyor kıyamıyorum ben cok alışacak böyle de . Bir arkadasım var ikiz bebekleri olsu 4 aylıklar ay hic umursamoyor aglıyor cocuklar yırtına yırtına al diyorum bir sıkıntıları yok diyor cok rahat tam alman usülü yapıyor ben öyle başedemem diyor mantıklı da geliyor ne yapsam bilemedim
Hemen alıyorum kucağıma. Sakinlestirmeye çalışıyorum. Sonucta ağlamak onun icin tek iletişim yontemi. Alti temuz gazi cikmis olabilir. Belki de kendini yalniz hissediyordur. Istedigi sey sicak anne ve baba koynudur tenidir nefesidir. Hic aglatmam. Gerekirse tum gun kucagimda olsun. Onlarin bize ihtiyaci var. Bebegi aglatmak ayrica onun o minigin guven duygusunu zedeliyormus.

Hosgeldin aramiza. O aglama kolik aglamasi oluyor muhtemelen canim, yakinda gecer merak etme en gec uc aylik olana kadarmis. Agri kesici vermen gerekmiyor bence ama sab simplex diye bir damla verebilirsin. Bize doktorumuz gunde 3-4 defa 8 damla verebilirsin dedi. Yalniz aglamaya baslayinca vermek pek fayda etmiyor galiba, duzenli aksatmadan vermelisin. Bu kayinvalideler var ya...benimkinin gozune bakip konusamiyorum cogu seyi duymazliktan geliyorum....
Hosbulduk canim. Bugun ipler koptu zaten. Artik gina geldi kayinvalideden. Komsuyla konusurken benicekistiriyordu. Esime soyledim kavga gurultu kiyamet. Bir sure daha burada kalmak zorundayiz. Nasil yapicam ne edicem bilmiyorum. Allahim bana sabir versin. :(

Hemen alıyorum kucağıma. Sakinlestirmeye çalışıyorum. Sonucta ağlamak onun icin tek iletişim yontemi. Alti temuz gazi cikmis olabilir. Belki de kendini yalniz hissediyordur. Istedigi sey sicak anne ve baba koynudur tenidir nefesidir. Hic aglatmam. Gerekirse tum gun kucagimda olsun. Onlarin bize ihtiyaci var. Bebegi aglatmak ayrica onun o minigin guven duygusunu zedeliyormus.
Haklısın bende hiç kıyamam aglatmaya

Kızlar sutunuz kaç cc çıkıyor. Benim sabah kalkınca.110 falan çıkardı artık60cc cıkıyo. İki göğüsten. Sizin nasıl gün içindede 60cc 30cc falan sağıyorum. Bebiş sutten cık mama içiyor

Kızlar sutunuz kaç cc çıkıyor. Benim sabah kalkınca.110 falan çıkardı artık60cc cıkıyo. İki göğüsten. Sizin nasıl gün içindede 60cc 30cc falan sağıyorum. Bebiş sutten cık mama içiyor
Cc bilmiyorum. Bebegin kilo alimi ve buyumesi iyi ise sütün yetiyordur demisti dr. Ayrica şunu fark ettim. Stresim azaldiginda guldugumde rahatladigimda sut miktarim direkt artıyor

Hemen alyucağıma. Sakinlestirmeye çalışıyorum. Sonucta ağlamak onun icin tek iletişim yontemi. Alti temuz gazi cikmis olabilir. Belki de kendini yalniz hissediyordur. Istedigi sey sicak anne ve baba koynudur tenidir nefesidir. Hic aglatmam. Gerekirse tum gun kucagimda olsun. Onlarin bize ihtiyaci var. Bebegi aglatmak ayrica onun o minigin guven duygusunu zedeliyormus.

Kesınlıkle bende aglatmam daha cok kuçükler, neden agladıgı bellı degıl ki,
Benım uç yaşında ogullarım var eşek gıbı aglatıyorum ama

Hadi gecmiş olsun sen birley olur diye cekmeye korktun herhalde bastan ama cok kolaymış degil mi :))) benim ki normalde bu saatler oldu mı huysızlanmaya baslıyor gündüz cok iyiyiz normalde . Ah konusabilseler

Evet canım çok kolaymis :)) bu arada bizim kız gece 11e kadar uyumadi banyo yaptırdım 12 gibi uyudu. Duzenimiz bozuldu yaa..:110:

Kizlar Günaydın herkese birkac gundur bakamadim sayfaya hic ama masallah baya ilerlemissiniz. Hepsini okuyamadim ama soyle bir goz attim kim neler yapiyo diye. Diyet yapanlar insallah gelisme vardir ha gayret. Kayinbalide derdi olanlar takmayin napalim boyle bunlar. He deyip gecin kendi bildiginizi yapin bence. Bizimde kac gunsur duzen bozuldu. . Aksam 6_7 gibi uyuyo gece 2 ye kadar sadece emmek icin kalkiyo geri yatiyo 2 den sonrada saat basi yarim saatte bir uyaniyo. Nasil böyle oldu anlamadim. Gunduz zaten hic uyumuyo. Iyice dengesiz olduk.

[QUOTE="havalikiz_84, post: 40997035, member: 320 kızda zor uyudu gece ama ilk defa tüm gece uyudu bugün cok şalşrdim sabaha kadar uyanmadan uyumak ne kadar güzelmiş :))[/QUOTE]
Burun aspiratoru korkuyodum almadim o yuzden. Ama hırıltısi baya artyi. Burnunu peceteyle temizliyorum ucunu bukup oyle kullanıyorum. Burun aspiratoru daha geridekileride mi temizliyo. Bebegimin nefes alirken baya dolu genzi falan.

Back