ben de bebeğimi gün aşırı banyo yaptırıyorum ve kısa kol çıtçıtlı badi çorap ve bir takım kıyafet giydiriyodum fakat sümüklü kaka falan yapınca çevremdekiler üşütüyosun çocuğu ince giydiriyosun falan dediler ben 2 kat giydirmeye başına şapka takmaya başladım. evden çıkmaya korkar oldum. siz nasıl giydiriyosunuz. 2 aylık olmasına 10 gün var benimkinin
ben de tam bu soruyu soracaktım. benimki ya memede, ya emzikle ya da anneannesinin kucağında ninni ile uyuyor
Kaçta uyudu Kızın ? Benimki 1.30 U bulmadan uyumuyor .. 11 gibi uykusu gelmiş gibi uyutkmaya çalışıyorum ama nafile bazen de 12 buçukta uyuveriyırdu..Arkadaşlar bebeklerinizin uyku ve mama düzeni oturdu mu bizde hersey karmakarışık. Birde büyüdügü için gerhalde eskisi kadar uyumuyor ayın 9 ında 2 aylık oluyor kızım, mesela bu saate uyurdu noröalde şimdi cin gibi uyumadılça ac zannedip mama yapıyorum yarım şişeler hep boşa gidiyor o yüzden. Neden uyumazki başka aglaması da yok gazı var desem
Yok canım emziğe alışmadı beni emercek uyumaya alıştı ..Emzigemi alıştı ? Bizimki de bazen kendi kendine uyuyo uykusu çok gelince ama tabi gündüz. Dün gece yine ağladı. Bu gece iyiyiz bakalım uyumadi ama olsun. ..
He emzigi gündüz vermemeye çalışıyorum. Bide bu ara cok uykucu bazen zor uyandırıyorum ilk zamanlardaki gibi....ağladığı zaman çok üzülüyorum ama.
Kucağında mı emziriyorsan yatarak mı ?Memede uyuyor ama gaz çıkarınca uyanıyor göğsümde uyuyor ninni söylüyorum pışpışlıyorum ... Öyle bırakıyımdamuyusun gibi bir durum yok
Mutlaka sağ ve öyle ver yoksa çok ağrır
Davlumbazı ilk Günlerden beri dinletiyırum seviyor ama nette açınca dinlemiyor benim ki ya .. Illa canlı olacak ses ..bunu dinleyince önce bi sessizleşiyo şaşırıyor gibi tuhaf tuhaf bakıyo sonra uyumaya başlıyo. davlumbaz sesi de aynı etkiyi gösteriyor sanırım ama bu daha etkili gibi. ben yemek yaparken yanıma almıştım davlumbazın sesinde sessiz sakin bakıyodu. ben de seveyim dedim konuşmaya başladım irkildi etrafına bakmaya başladı. sanki anne karnındaki bebek gibi davranıyordu.
Canim benbgun asiri yaptiriyorum gobegi dustugunden beri hemde.Kizlar bebisinizin banyosunu hangi aralıklarla yapiyorsunuz
Rabbim bu bebeğine sana bağışlasın inşallahMerhaba arkadaşlar ben de mart annesiydim. İkiz gebelikti ve Aralık ayının başında erken doğum tehlikesiyle Zeynep Kamil hastanesinde yattım tam 1 ay yogun bakım bölümünde nstlerle kan almalarla zamanım gectı. Bebeklerim gayet iyiydi ancak benım kolestaz, gebelik şekeri ve afedersiniz açılma olmuştu. Bir de orada öğrendiğim safra kesesinde taş çıktı. Ömrümün sonuna kadar orada kalacağım zannettim. Hergün doktorların gözünün içine bakıyordum bugün taburcu derler diyeHastaneye yattıgımda 26 haftalıktık ilaclarla ve sureklı yatısla dogumumu durdurdular 32 haftalık olunca taburcu ettıler sonunda bu ıskenceyı bırakalım sekerını düşürdük kolestaz da iyi seviyede açılma hala var ama ilerleme yok diye 1 hafta evde kaldım ve 34 haftalıkken dogum başladı. Ocak 18'de normal dogumla 5 dk arayla bebeklerım dunyaya geldı butun kontrollerı yapıldı sadece bıraz kucukler dıye küveze alındılar. bırısı 1960 dıgerı 1890 dogmustu. Buyuk olan ara yogun bakımda küçük olan yogun bakımda kaldı. İlk gun hersey yolundaydı ancak 2. gun küçük bebegımın kalbınden vucuda gıden ana damarda tıkaıklık oldugu soylendı amelıyat edılecektı enfeksıyon cıktı edemedıler daha sonra ne olursa olsun yapmamız gerekıyor denıldı bu seferde tansıyonunu yukseltemedıler ve bebegımı 3 gun sonra tam da nüfus cuzdanlarını cıkarttıgımız gün kaybettik Rabbım kımsenın basına vermesın suan bu yazıyı cok zor yazıyorum ama paylasmak ıstedım sızınle. Diğer bebegım 24 gun küvezde kaldı şimdi evdeyız 60 gunluk olması gerekırken 109 gunluk. Rabbime hamdolsun kusmasından baska derdımız kalmadı. Sizin bebekleriniz nasıllar. Kaç kilo ve boyları kac benımkı daha yenıdogan konuma geldı 4250 ve 51 cm olabıldık. (diğer konuya yazmıştım gören olmamış, gelişimlerini merak ediyorum mart bebeklerinin)
kucağımda emziriyorum sabaha karşı bazen gücüm olmaz ise yatarak emziriyorum.Kucağında mı emziriyorsan yatarak mı ?
Kızlar naıl emzik kullanıyorsunuz ?? Anne memesine en yakın hangisi ?
kızlar sanırım kızımın ıkınmasına çözüm buldum. her gün 1 saat ıkınıyor. bu sefer biraz bekledim. masaj yaptım. dayanamadım. dedim bir emzireyim. inanın emerken ve sonrasında ıkınma kesildi. sanırım meme stresini azalttı kuzumun. rahatladı.
Canim kakasi sumuksu oluyodu demissin kalin giydirince gectimi. Cunku benimkide simdi sumuksu yapiyo ve bende ayni senin giydirdigin gibi giydiriyorum acaba usuttugu icin mi. Eger kalin giydirince duzeldiyse bende giydireyimben de bebeğimi gün aşırı banyo yaptırıyorum ve kısa kol çıtçıtlı badi çorap ve bir takım kıyafet giydiriyodum fakat sümüklü kaka falan yapınca çevremdekiler üşütüyosun çocuğu ince giydiriyosun falan dediler ben 2 kat giydirmeye başına şapka takmaya başladım. evden çıkmaya korkar oldum. siz nasıl giydiriyosunuz. 2 aylık olmasına 10 gün var benimkinin
hiç alakası olduğunu sanmıyorum.. Doktora bir sorsanız ya varmı aslı?Canim kakasi sumuksu oluyodu demissin kalin giydirince gectimi. Cunku benimkide simdi sumuksu yapiyo ve bende ayni senin giydirdigin gibi giydiriyorum acaba usuttugu icin mi. Eger kalin giydirince duzeldiyse bende giydireyim
Yok canım emziğe alışmadı beni emercek uyumaya alıştı ..
canim bebegin kac gunluk ve kac kilo biz 3 numaradan 4 paket kullandik bile. Benimki 65 gunluk ve 5.700 kilosu3 numara beze başlayan varmı? Son 50 adetimiz kaldı 3 mü alsam 2 mi karar veremiyorum...
Yaa bende bilemedim bu kaka olayini cok taktim kafaya sumuksu yapiyo 1 haftadir. Gaita tahlili yaoildi bisey cikmadi damla ve surup verdi doktor biseyde demedi. Neden oluyo boyle diye dusunuyorum.hiç alakası olduğunu sanmıyorum.. Doktora bir sorsanız ya varmı aslı?
Bende uzun çıtçıtlı çorap üstüne penye takım giydiriyorum
Kaçta uyudu Kızın ? Benimki 1.30 U bulmadan uyumuyor .. 11 gibi uykusu gelmiş gibi uyutkmaya çalışıyorum ama nafile bazen de 12 buçukta uyuveriyırdu..
Haaa bide kizlar ben ogluma internetten anne karnindaki sesleri buldum 10 dklik bisey uykuya dalarken sorun yasiyodu bunla daha rahat etti veya huzursuz olunca dinletiyorum sakinlesiyo biraz. Tavsiye ederim