- 22 Mayıs 2012
- 950
- 446
benim de p3ten 85i garantilem lazım canım bir de yaş ilerleyince insan çok daha fazla stresli oluyor...sözel konularıı hep unuttum iyice planlı çalışmam lazım..
eşimin ailesinin de benim aileminde durumu çok yoktu çok eşya almadık fakat düğün falan derken o bile borç oldu bize kredi falan çektik onu ödemekle meşgulüz çoğu yeni evliler gibi eşime yardımcı olmak istiyorum borç zor oluyor canım onun yükü var biraz annem ve kardeşime yardımcı olmak istiyorum hayatta bana güveniyorlar tek..
kafamda büyütüyorum sorumluluklarımı bir de sürekli memuriyet konusunda kaynanam memur gelin listesini sayıyor ara sıra şunu istedik bunu istedik büyük görümcem nasibinde yok kazanamazsın bırak şu işleri hep aynı şeyleri konuşuyorsun diyor eltim ben kazanamadıkça resmen gülüyor bana on onbeş gün önce çaya geldiler kaynı eltim aa çalışmaya başladın mı sen diyor ve resmen gülüyor yere bakarak iyi diyor...
eltimin mesela kardeşi öğretmen dershanede de çalışıyor hani mesela ben olsam durumumu bildiğim eltim için kardeşime derim dershaneden kitap ayarla kazansın yetim hem de eltim sonuçta falan ama resmen kazanmamam için dua etmese de olmaması işine geliyor..
en büyük destek eşim kardeşim ve annem
kafanı çok ağrıttım kusura bakma gerçi ses yok ama okumak zor olabiliyor bazen ağlamak diye bahsedince içlendim biraz ben de çok ağlıyorum
eski kaynaklarımı bitireceğim ben de işte sonra yeni kaynaklar var 4-5 tane bir yakın arkadaşım yolladı Rabbim gönlüne göre versin ona da eşimden bazen kitap istemeye utanıyorum elimdeki kaynaklar bittiğinde artık isteyeceğim ..
Dua et bize umarım ben de senin gibi kazandım derim hayırlarla inş amin
eltim çalışmaya başladığım için dalga geçiyor neredeyse canım kaynanam eve ikinci maaş gelecek diye düşünüyor çevresine hava atacak biz de daha rahat geçineceğiz kötü niyetli olmasa da çok kalbim kırıldı o nedenle de eskisi kadar sık sık aramıyorum onu da...Yok ya estağfirullah çok iyi anlayabiliyorum sizi.Benim de hemen hemen bu tür sıkıntılarım var.Evli değilim ama benim de öyle bi niyetim var.Görüştüğüm birisi var.1 yıldır çalışıyor kendisi ama pek birikim yapamadı kendi ihtiyaçlarını ancak karşıladı ilk yıl.Tek başına ev tuttu eşya vs. aldı bazılarını 2. el bazılarını sıfır. tv aldı evlenince de kullanacağız.2 koltuk aldı ama ben pek beğenmedim gerekirse onları da kullanırız bir süre sonra yenisini alırız.Nevresim takımları var.Halısı var bi tane yeni.Elektrik süpürgesi Mutfak eşyaları vs. evlenirken hepsine bakıp kullanabileceğimiz eşyaları alıp kullancam evleniyorum diye abartmayı düşünmüyorum.
Ben de atanınca inşallah para birktirip evlenmeyi düşünüyoruz.Biz de kendimiz yapacağız herşeyi. Kredi borçlarımız da var öğrencilikten. Allah'tan benim kaynana kayınbaba adayı sorunlu değiller.En azından şimdilik öyle görünüyorlar.
Eltini görümceni önemseme asla.Onlar gibi olanları da önemseme. Hatta görüşme bile mümkün olduğu kadar.Onlar gelince kitaplarını falan kaldır çalıştığını herkese söyleme.Öylesine deneyeceğim falan de ısrarla soran olursa.Annene söyle bol bol dua etsin sana annelerin duaları gerçekten kabul oluyor.
Sen herkese kulaklarını kapatıp çalışmaya odaklan. Dua ederim tabiki. Allah herkesin yardımcısı olsun.Canım kaynaklarım pek temiz sayılmaz ama bir arkadaşa söz verdim zaten ona vereceğim malesef. Büyük şehirlerdeysen direk yayınevleri satıyor uyguna geliyor o yüzden. 200 liraya aldım ben yeni kaynakları ve denemeler de dahil.eltim çalışmaya başladığım için dalga geçiyor neredeyse canım kaynanam eve ikinci maaş gelecek diye düşünüyor çevresine hava atacak biz de daha rahat geçineceğiz kötü niyetli olmasa da çok kalbim kırıldı o nedenle de eskisi kadar sık sık aramıyorum onu da...
eltimi de zaten sık sık çağırmayacağım hele kışın dedim ben derslere daha sıkı çalışırım sürekli görüşmeye gerek yok dedim onlarda tabii dediler aşırı tutumlular cimriliği bile geçer bir yemeği zarar görüyorlar en son onlara gidildi ya daha sonra onlara gitme yok evlerimiz yakın sayılır çat kapı çay içmeye gidemezsin ben de yalnızım biraz kafa dengi komşumda yok herkes gökten para yapıyor sanıyor ama benim de öğrenim duruyor kardeşim üniversitede 2 ye geçti annem rahatsız bacakları şiş bir bacağında yarası var ödem akıyor
görümceler hep bir tuhaf bizde çok eşya almadık canım annem elektrikli süpürgemi yorgan battaniye yorgan çeyiz tabak tencere halı gbi şeyleri borç harç yaptı ben de eşimi sıkıştırmadım durumu bana anlatmıştı ben de atanırım diye düşünüyordum ama olmadı ..
ilk başta borçlarınızı kapamaya bakın canım sonra en güzeli olur elbet bana da dua et...
uyurken hep hayal kuruyorum bazen ağlıyorum sınav yaklaştıkça çokkkkkkkkkkkk ağlarım ama inş sonu mutluluk olur RABBİM hayırlı kapılar açsın bizlere sizde alımlar ne zamana atanınca haber et ...
atanınca bazı kitaplarına talip olabilirim çok kaynağım yok elimdekileri de 3 aya kadar bitiririm diyorum tarih coğrafya anayasa gibi kaynakların temiz mi?
şu elimdekileri bitireyim ben de bakacağım eksik kaynakları tamamlarım canım evet herkese kulak tıkamak lazım off bazen çekemiyorum ama üzülünce de ne olsa kendime yapıyorum..inş arkadaşında başarılı olur canımSen herkese kulaklarını kapatıp çalışmaya odaklan. Dua ederim tabiki. Allah herkesin yardımcısı olsun.Canım kaynaklarım pek temiz sayılmaz ama bir arkadaşa söz verdim zaten ona vereceğim malesef. Büyük şehirlerdeysen direk yayınevleri satıyor uyguna geliyor o yüzden. 200 liraya aldım ben yeni kaynakları ve denemeler de dahil.
Bak arkadaşım da 30 yaşında 2. üniversiteyi okudu bizim bölümü.Evli o da bebeği oldu eşi rahatsızlandı falan.O yüzden çalışamadı doğru düzgün.Bu yıl düzenli hazırlanmak istiyor.şu elimdekileri bitireyim ben de bakacağım eksik kaynakları tamamlarım canım evet herkese kulak tıkamak lazım off bazen çekemiyorum ama üzülünce de ne olsa kendime yapıyorum..inş arkadaşında başarılı olur canım
hayırlısı inş canım ben de 14-15 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor nasip olmadı kan tahlili yaptırdım dün yine negatifti üzgünüm bugün birazBak arkadaşım da 30 yaşında 2. üniversiteyi okudu bizim bölümü.Evli o da bebeği oldu eşi rahatsızlandı falan.O yüzden çalışamadı doğru düzgün.Bu yıl düzenli hazırlanmak istiyor.
aileniz konusunda sabırlar diliyorum, annenize de çok geçmiş olsun. benim elimde temiz birkaç kaynak var atanırsam seve seve yollarım. şimdiden başarılar...eltim çalışmaya başladığım için dalga geçiyor neredeyse canım kaynanam eve ikinci maaş gelecek diye düşünüyor çevresine hava atacak biz de daha rahat geçineceğiz kötü niyetli olmasa da çok kalbim kırıldı o nedenle de eskisi kadar sık sık aramıyorum onu da...
eltimi de zaten sık sık çağırmayacağım hele kışın dedim ben derslere daha sıkı çalışırım sürekli görüşmeye gerek yok dedim onlarda tabii dediler aşırı tutumlular cimriliği bile geçer bir yemeği zarar görüyorlar en son onlara gidildi ya daha sonra onlara gitme yok evlerimiz yakın sayılır çat kapı çay içmeye gidemezsin ben de yalnızım biraz kafa dengi komşumda yok herkes gökten para yapıyor sanıyor ama benim de öğrenim duruyor kardeşim üniversitede 2 ye geçti annem rahatsız bacakları şiş bir bacağında yarası var ödem akıyor
görümceler hep bir tuhaf bizde çok eşya almadık canım annem elektrikli süpürgemi yorgan battaniye yorgan çeyiz tabak tencere halı gbi şeyleri borç harç yaptı ben de eşimi sıkıştırmadım durumu bana anlatmıştı ben de atanırım diye düşünüyordum ama olmadı ..
ilk başta borçlarınızı kapamaya bakın canım sonra en güzeli olur elbet bana da dua et...
uyurken hep hayal kuruyorum bazen ağlıyorum sınav yaklaştıkça çokkkkkkkkkkkk ağlarım ama inş sonu mutluluk olur RABBİM hayırlı kapılar açsın bizlere sizde alımlar ne zamana atanınca haber et ...
atanınca bazı kitaplarına talip olabilirim çok kaynağım yok elimdekileri de 3 aya kadar bitiririm diyorum tarih coğrafya anayasa gibi kaynakların temiz mi?
teşekkür ederim hayırlısıyla atanırsan gerçektende ben temiz kaynaklarını isterim kaynak eksiğim varaileniz konusunda sabırlar diliyorum, annenize de çok geçmiş olsun. benim elimde temiz birkaç kaynak var atanırsam seve seve yollarım. şimdiden başarılar...
neden ayıp olsun, sana ya da bi başkasına göndermesem atmayı düşünüyordum. atanmak nasip olursa üzerinde ösym, kpss yazan şeyleri görmek dahi istemiyorum. bana da 2011de atanan bi arkadaş göndermişti bu şekilde, koca bi koli... kargosunu dahi ödemişti. benim de sana bi faydam dokunursa ne mutlu bana...teşekkür ederim hayırlısıyla atanırsan gerçektende ben temiz kaynaklarını isterim kaynak eksiğim varayıp olmazsa kargoyu ben öderim o zaman hayırlarla atanırsın inş ben dua ederim sana canım ya eşimi de sıkıştırmak istemiyorum bazen bana kitap al diye sıkıştığı için ayıp olmazsa isterim kitapları
teşekkür ederim bir arkadaşım bana yeni 4-5 kaynak yolladı her namazımda Kuran okuduğumda ona dua ediyorum sana da ederim canım ya eşim bana çok destek oluyor kredi borcumuz var ailesine de ara ara yardım ediyor harçlık bile istemediğim aylar oluyor ben atanınca çok rahat edeceğiz ama işte ne diyim bazen böyle zor zamanlar oluyor çok sağol şimdiden sizin atamalar ne zamana?neden ayıp olsun, sana ya da bi başkasına göndermesem atmayı düşünüyordum. atanmak nasip olursa üzerinde ösym, kpss yazan şeyleri görmek dahi istemiyorum. bana da 2011de atanan bi arkadaş göndermişti bu şekilde, koca bi koli... kargosunu dahi ödemişti. benim de sana bi faydam dokunursa ne mutlu bana...
Allah razı olsun canım, sizin de yardımcınız olsun. inşallah atanırsın da rahat edersiniz. borçla evliliğin tadı çıkmıyordur. 31 inde alım açıklanacak dendi ama bakalım...teşekkür ederim bir arkadaşım bana yeni 4-5 kaynak yolladı her namazımda Kuran okuduğumda ona dua ediyorum sana da ederim canım ya eşim bana çok destek oluyor kredi borcumuz var ailesine de ara ara yardım ediyor harçlık bile istemediğim aylar oluyor ben atanınca çok rahat edeceğiz ama işte ne diyim bazen böyle zor zamanlar oluyor çok sağol şimdiden sizin atamalar ne zamana?
evet borç olunca biraz sıkışık oluyor canım atanamadın diye laflar bitmiyor bana karşı ailem bir annem bir kardeşim babam vefat edince herkes yedi kat el gibi oldular düğünümde bile sabah 5 te kalktım 12 ye kadar yemeklere yardım ettim sonra kuaföre gittim ev düğünü oldu bizimki memlekette eee memur olsaydım daha farklı olurdu borca girsen de var maaşlıyım olurdu eşimin ailesi de kendi yağında kavrulan insanlar bir bilezik bile alamadılar mesela yok ki canları sağolsun da eşimin de öyle Rabbim herkesin beyini hanımını başlarında koysun birbirlerinden ayırmasın ama kendimize daha güvenli olmak için meslek önemli kendimi ev hanımı bile hissedemiyorum hep çalışma hayaliyle olunca...Allah razı olsun canım, sizin de yardımcınız olsun. inşallah atanırsın da rahat edersiniz. borçla evliliğin tadı çıkmıyordur. 31 inde alım açıklanacak dendi ama bakalım...
evet borç olunca biraz sıkışık oluyor canım atanamadın diye laflar bitmiyor bana karşı ailem bir annem bir kardeşim babam vefat edince herkes yedi kat el gibi oldular düğünümde bile sabah 5 te kalktım 12 ye kadar yemeklere yardım ettim sonra kuaföre gittim ev düğünü oldu bizimki memlekette eee memur olsaydım daha farklı olurdu borca girsen de var maaşlıyım olurdu eşimin ailesi de kendi yağında kavrulan insanlar bir bilezik bile alamadılar mesela yok ki canları sağolsun da eşimin de öyle Rabbim herkesin beyini hanımını başlarında koysun birbirlerinden ayırmasın ama kendimize daha güvenli olmak için meslek önemli kendimi ev hanımı bile hissedemiyorum hep çalışma hayaliyle olunca...
2014 kpss de kötü geçmişti 2012den umutlu olunca evliliğin ilk yılı çalışamadım şimdi başladım işte birkaç gündür kendimde değilim insanlar birbirine yardımcı olmalı güzel bir şey herkesin her şey elinde olmuyor kimin var olan kiminde olmuyor bazı konularda da olmayınca gurur da yapılmıor ha eşime desem tabii alır almasına da kredi öderken ev kirası vs.. aldığı maaş da belli elimdeki kaynakları bu çalışmayla zaten en geç aralıkta bitiririm diye düşünüyorum inş sen de hayırlarla atanırsın dua da et bize Rabbim bizim ekmeğimizi de ayırmıştır inş amin
inan canım benimki de gurur da onur meselesi de oldu küçüklükten beri yoksulluk vardı ailemde ee olmamak ayıp değil ama ev sahiplerine kapıcılık yapardık neredeyse ezildim ezildik babam hastaydı burnu kanayarak ev sahibinin odunlarını kesti biz annemle üçüncü kata taşıdık ev sahibinin eşi rahatsızdı gözlernden ben onu yıkardım tırnaklarını keser saçlarını tarar örerdim bunu yaparkende 10-11 yaşlarındaydım büyüdüm tam ünv gideceğim derken babam vefat etti sarsıldım okul uzadı annem ameliyat oldu kardeşim onlarla ilgilendim sonra okul bitti 2012 ye hazırlandım 79 puan aldım en kötü üniversite memuriyeti olur diyordum eşimle tanıştık evlendik kendi hallerinde bir ailesi vardı ama görümcelerim bazı akrabaları onlarda beni küçümsemekten kendilerini alıkoymadı dünyadaki en çirkini ben oldum yok şöyle yok böyle inan memur olsaydm benden güzeli benden asili olmazdı heralde hani kraliyet ailesi olsa bana :) tek ünv mezunu benim eşim abisi memur işte lise mezunu görümceler evli yan neyin havası memuriyet de olmadı sonra büyük görümce yok nasibinde yok işte boşa konuşuyorsun dedi bana kabul et dedi şimdi memuriyet bitti bebek konusunu açmaya çalışıyorlar işte ara ara ağladım çok ağladım gözlerim kapandı yumuk yumuk olduğu anlar çok oldu...seni çok iyi anlıyorum. bence de kendi ayaklarımız üzerinde durmamız gerek. ben eşim bile olsa kimseye muhtaç olmucam bi hayat istiyorum Allahın izniyle. her şeyi atanmaya bağladım, gurur meselesi haline getirdim biraz da. başka bi iş yapıp daha mutlu olacak daha çok kazanacaksın deseler yine de atanmak istermişim gibi geliyor. hakkımızda hayırlısı olsun. Rabbim halimizi görüyordur, yardımını da esirgemez. Onun ol demesi yeterli, umarım bize de der...
inan canım benimki de gurur da onur meselesi de oldu küçüklükten beri yoksulluk vardı ailemde ee olmamak ayıp değil ama ev sahiplerine kapıcılık yapardık neredeyse ezildim ezildik babam hastaydı burnu kanayarak ev sahibinin odunlarını kesti biz annemle üçüncü kata taşıdık ev sahibinin eşi rahatsızdı gözlernden ben onu yıkardım tırnaklarını keser saçlarını tarar örerdim bunu yaparkende 10-11 yaşlarındaydım büyüdüm tam ünv gideceğim derken babam vefat etti sarsıldım okul uzadı annem ameliyat oldu kardeşim onlarla ilgilendim sonra okul bitti 2012 ye hazırlandım 79 puan aldım en kötü üniversite memuriyeti olur diyordum eşimle tanıştık evlendik kendi hallerinde bir ailesi vardı ama görümcelerim bazı akrabaları onlarda beni küçümsemekten kendilerini alıkoymadı dünyadaki en çirkini ben oldum yok şöyle yok böyle inan memur olsaydm benden güzeli benden asili olmazdı heralde hani kraliyet ailesi olsa bana :) tek ünv mezunu benim eşim abisi memur işte lise mezunu görümceler evli yan neyin havası memuriyet de olmadı sonra büyük görümce yok nasibinde yok işte boşa konuşuyorsun dedi bana kabul et dedi şimdi memuriyet bitti bebek konusunu açmaya çalışıyorlar işte ara ara ağladım çok ağladım gözlerim kapandı yumuk yumuk olduğu anlar çok oldu...
kadın güçlü olacak şimdi kurbana gideceğiz inan ayaklar gitmek istemiyor insanı insan kötü yapıyor yapılan kötülükleri içine atınca alevleniyor kül olsa da kül bakıyorsun kin oluyor merhametli olunca saf oluyorsun kibirli olunca mesafeli diyorlar ama yaptıkların daha kıymetli oluyor dolmuşum yazdıkça yazıyorsun
bugün ders çalışmadım canım elimdeki kitapları toparladım önceden çözdüklerim kitapları atacağım eski tarihli kitaplar zaten yeni 3-4 kaynağım var onlara başlayacağım tarihe başlamayı dğşünüyorum iştecidden baya dolmuşsun, üç yılda bıktırmışlar seni. insan evlenip sıkıntıları, üzüntüleri ikiye bölmek, yarı yarıya taşımak istiyor ama bazen de böyle tam aksi ikiye katlanıyor sorunlar. zor bi aileye gelin olmuşsun, Allah yardım etsin. sen onlara ne yaparsan yap yaranamazsın o yüzden herkesi bi kenara bırakıp sınava odaklanman lazım. kurtuluş olarak bu yolu seçtiysen kimseye aldırmadan hedefine ulaşmaya çalış. zor olacak ama zaten şu anki hayatın da kolay değil. kavuşacağın güzel günleri düşünmek seni motive eder ama yaşanmış, yaşanan kötü şeyleri düşünmek sadece senin moralini bozar, canını sıkar. en iyisi biz sınav hakkında konuşalım mesela bugün ne çalışıyorsun?
hımm iyi yapmışsın, çalışılacak şeyleri toplu görmek gözünü biraz korkutuyor insanın ama planlı bi şekilde çalışırsan hepsini eritirsin. ben kendime yıllık aylık haftalık günlük planlar yapıyordum bi de her gün çözdüğüm soru sayılarını yazıyordum. iyi geliyor, tavsiye ederim... mat yapabiliyor musun?bugün ders çalışmadım canım elimdeki kitapları toparladım önceden çözdüklerim kitapları atacağım eski tarihli kitaplar zaten yeni 3-4 kaynağım var onlara başlayacağım tarihe başlamayı dğşünüyorum işte
mat yapıyorum canım Türkçemde iyi sözel derslerim kötü konuları unuttum ezber şarthımm iyi yapmışsın, çalışılacak şeyleri toplu görmek gözünü biraz korkutuyor insanın ama planlı bi şekilde çalışırsan hepsini eritirsin. ben kendime yıllık aylık haftalık günlük planlar yapıyordum bi de her gün çözdüğüm soru sayılarını yazıyordum. iyi geliyor, tavsiye ederim... mat yapabiliyor musun?
Canım bizim dershane hocasıda tarih slaytları vericek özet bilgiler hafta sonu alıcam dershanede işlediğimiz bu 4haftalık konularla alakalı bende onları yollarım sana incelersin bilgisayarda bilgisayar yoksada fotokopicide çıkarttırıraın ders notu gibi kullanırsıninan canım benimki de gurur da onur meselesi de oldu küçüklükten beri yoksulluk vardı ailemde ee olmamak ayıp değil ama ev sahiplerine kapıcılık yapardık neredeyse ezildim ezildik babam hastaydı burnu kanayarak ev sahibinin odunlarını kesti biz annemle üçüncü kata taşıdık ev sahibinin eşi rahatsızdı gözlernden ben onu yıkardım tırnaklarını keser saçlarını tarar örerdim bunu yaparkende 10-11 yaşlarındaydım büyüdüm tam ünv gideceğim derken babam vefat etti sarsıldım okul uzadı annem ameliyat oldu kardeşim onlarla ilgilendim sonra okul bitti 2012 ye hazırlandım 79 puan aldım en kötü üniversite memuriyeti olur diyordum eşimle tanıştık evlendik kendi hallerinde bir ailesi vardı ama görümcelerim bazı akrabaları onlarda beni küçümsemekten kendilerini alıkoymadı dünyadaki en çirkini ben oldum yok şöyle yok böyle inan memur olsaydm benden güzeli benden asili olmazdı heralde hani kraliyet ailesi olsa bana :) tek ünv mezunu benim eşim abisi memur işte lise mezunu görümceler evli yan neyin havası memuriyet de olmadı sonra büyük görümce yok nasibinde yok işte boşa konuşuyorsun dedi bana kabul et dedi şimdi memuriyet bitti bebek konusunu açmaya çalışıyorlar işte ara ara ağladım çok ağladım gözlerim kapandı yumuk yumuk olduğu anlar çok oldu...
kadın güçlü olacak şimdi kurbana gideceğiz inan ayaklar gitmek istemiyor insanı insan kötü yapıyor yapılan kötülükleri içine atınca alevleniyor kül olsa da kül bakıyorsun kin oluyor merhametli olunca saf oluyorsun kibirli olunca mesafeli diyorlar ama yaptıkların daha kıymetli oluyor dolmuşum yazdıkça yazıyorsun