2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
slm kızlar, bu ara Mira da acayip hırçın inanılmaz ağlıyor, bağırıyor ne desem tersini yapıyor. yeme içme her şeye itiraz. tatildeydik kalbini kırmayım dedim ama valla çıldırtıyor kızlar. dün akşam geldik eve. sütü hazır pijamasını giydircem. öptü babasını elinde oyuncak fincanı var aldım kenara koydum aman onu diyen sen misin içinde çay vardı niye aldın. kızım üstünü giy öyle iç. tamam anne diyor ama başlıyor ağlamaya amaçsızca durmaksızın. artık dayanamadım bi bağırdım sus diye. özür dilerim anne diye sustu. geri babasına gidip beni şikayet ederken ağladı :) valla beynim sulandı ya ben mi sabırsızım beceremiyor muyum nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum.
Ay okurken güldüm canım kusura bakma
Çocuuumun fincanında çay varmış annesi niye aliyonnn yaa :)))
Şaka bir yana biz de ayniyiz yok yere ağlıyor ben de dayanamayıp bağırıyorum bazen..
Düzelecek inşaallah zamanla.
Sagolasin canim bugun dr goturduk antibiyotik gibi birsey verdi.
Bakteriel enfeksiyon dedi.
Gunde 2 muz bile yese fayda etmiyordu insallah iyi gelir

Siz nasilsiniz
Sağolasın artık iyiyiz biz de.
İnşaallah işe yarar ilaçlar bir şeyi kalmaz canim sizin de.

:kusmuk:
M Mavisu27 cook sukur atlatmissiniz ..temizlikte kolay gelsin ,sukur memetcik uyuyoda is yapabiliyon :)
Sağolasın canım :KK200:
Sana da geçmiş olsun çabucak iyileş inşaallah.
Evet öğle uykulari benim için fırsat oluyor :)
Lisa öğlen uyumasa da gece erkenden siziyordur.
Biz gece yarısı olmadan uyumuyoruz :deli:

Son düzenleme:
Sağol canım iyi olmaya çalışıyorum
Duru grip oldu, göktugdan geçti ikimize de
bayadır hastalıkla uğraştık
Kardeşine alışamadı hala fırsat buldukça parçalama derdinde
Arada bir yapıştırıyor,duru da yavrum canının yandığını biliyor, ağlıyor ,üzülüyorum ama bazende bu halleri güldürüyor
Diyorlar hep ikisi bir arada büyür gider
Ama hiç öyle olmuyor
İkisininde büyümesinden çok şey kaçırıyorsun
Oğlum daha çok küçük izlenecek çok hareketi oluyor ama diğeriyle uğraşmaktan çoğu şeyi kaçırıyorsun
Bazen sorularını,sorunlarını geçiştiriyorsun
Açıkçası bu kadar az yaş farkını kimseyr tavsiye etmiyorum duygusal açıdan
Diğer türlü avantaj mesela bütün araç gereç ortadayken kaldırmamışken toptan kalkacak ortadan yada uykusuzluğa yorgunluğa alışmışken devam edip gidiyorsun o düzene
Ama ben duygusal tarafındayım
Bugün 22 günlük oldu
İkinci çocuk daha kolay oluyor orası doğru yani öyle lohusa deliliği yok
Bebek ağladığında ağlamak yok( göktugda iki ay kesintisiz ağlamış biri olarak:KK66: )
Tutarken emzirirken deneyim var kolay oluyor, göktugda çok zorlanmıştım
Göktug hala zorluyor beni gece iki üç kez uyanıyor sallanmadan uyumuyor
Artık 2.5 yaşına girdiler neden hala bu kadar uyanma anlamıyorum
Kayınvalideler var evde kayınvalide uyutuyor onu ama kırkım çıkınca gidecekler o zaman ne olacak bilmiyorum
Duru da geceleri uyumuyor her gün bir iki saat uykuyla idare ediyorum
Yemek temizlik kayınvalide de o gidince onlarda bana kalacak
Böyle işte canım
Sizlerde iyisiniz inşallah çok girip yazamıyorum arada okuyorum
Hepinizi öpüyorum
Geçmiş olsun canım.
Masaallah yarı kırkı atlatmissiniz.
Kayinvalideler gidince kirkiniz çıkmış olur biraz daha rahatlamış olursunuz öyle zorlanmazsin inşallah. Hem Göktuğ da kardeşine biraz alışmış olur.
Seneye kreş-okul düşünüyor musun Goktug için?

Arada bir yapıştırıyor,duru da yavrum canının yandığını biliyor, ağlıyor ,üzülüyorum ama bazende bu halleri güldürüyor
Ama hiç öyle olmuyor
Oğlum daha çok küçük izlenecek çok hareketi oluyor ama diğeriyle uğraşmaktan çoğu şeyi kaçırıyorsun
Diğer türlü avantaj mesela bütün araç gereç ortadayken kaldırmamışken toptan kalkacak ortadan yada uykusuzluğa yorgunluğa alışmışken devam edip gidiyorsun o düzene
Bugün 22 günlük oldu
Bebek ağladığında ağlamak yok( göktugda iki ay kesintisiz ağlamış biri olarak:KK66: )
Kayınvalideler var evde kayınvalide uyutuyor onu ama kırkım çıkınca gidecekler o zaman ne olacak bilmiyorum
Böyle işte canım
Hepinizi öpüyorum

Rabbim yardimcin olsun canim. Cok geis olsun.
Buyudukce insallah daha kolay olacak , sen lohusalik etkilemedi diyorsun ama duygusal olarak baya etkilemis bence seni.
Kv deler gidince duzenini kendin oturtursun ve daha rahat edersin bence simdiden dusunup kendini uzme.

M Mavisu27 amin insallah canim
Aman iyi olun hep insallah :KK68:
temizlik ne durumda :KK53:

Sagol canim biraz daha iyi gibi cok sukur. Keske daha erken cikarsaydim dr.
Antibiyotikmi iyi geldi bol kizilcik kopmostosumu bilemedim insallah iyilesir artik.

Hayirli olsun kursun bu arada.
Hergunmu olacak, bencede Kerem calitigin icinde boyle tepkilidir simdi kursta varsa biraz daha hircinlik bekle bence .
Canlari sag olsun gercekten
Aman iyi olsun da yavrum benim. ..

Kurs her gün ama yarim gün olacak sabahçı olacağım.öğleden sonrası Kereme de kalsın diye . hırçınlık dönemsel de etkili ama ilgi de istiyor .o da bir gerçek telefon görüşmelerim çok bu ara yanyana isek deli gibi ağlıyor .bırak at onu diye . konuşamıyorum . işle ilgili vs böyle sıkıntılar var.

wakewake wakewake canım yazamadim. Yarı kırkınız hayırlı olsun. Hastalığınız da gelmiş geçmiş olsun.
Evet duygusal olarak onun o hallerine yetişemiyor olmak vicdan yaptiriyordur ama iyi kismini görmeye çalış . biraz daha geçince güzel olur. Yanına bir müddet daha gel-git ev işi için yardım edebilecek birileri yok mu.
En azından yemek ve ortalık toparlama adina.biraz rahatlar seni. Göktuğ'ün bu ara uyumasını bekleme zaten birkaç ay daha benimseme süresi. Gece ondan da kalkıyordur kardeşi ile alakalı da ..

Ay okurken güldüm canım kusura bakma
Çocuuumun fincanında çay varmış annesi niye aliyonnn yaa :)))
Şaka bir yana biz de ayniyiz yok yere ağlıyor ben de dayanamayıp bağırıyorum bazen..
Düzelecek inşaallah zamanla.

Sağolasın artık iyiyiz biz de.
İnşaallah işe yarar ilaçlar bir şeyi kalmaz canim sizin de.

valla dökerim o çayını dedim :) ay ben zaten çok sabırlı fln değilim canım ama valla bu ara iyice yaktık devreleri

Ama hiç öyle olmuyor
Bugün 22 günlük oldu
Böyle işte canım
Hepinizi öpüyorum
Canim Allah kolaylik versin sana insallah. Hep islerin yolunda gitsin ki sabrin bol olsun. Arada yas farki olunca da zor olmayinca da zor. Heriki durumda da hayirli evlat olmayi nasip etsin rabbim. Biliyorsun geciyor bugunler izi kalsa da geciyor. Kv gidince arada yegenin kuzenin kardesin vb biri gelse 2 gunde bir bile gelse olur biraz yardim etse ne iyi olur. Ama yoksa da kendi duzenini kurar ona da alisirsin. Nelere alismadik ki dimi. Allah saglik ve huzur versin gerisi oluyor illaki.

slm kızlar, bu ara Mira da acayip hırçın inanılmaz ağlıyor, bağırıyor ne desem tersini yapıyor. yeme içme her şeye itiraz. tatildeydik kalbini kırmayım dedim ama valla çıldırtıyor kızlar. dün akşam geldik eve. sütü hazır pijamasını giydircem. öptü babasını elinde oyuncak fincanı var aldım kenara koydum aman onu diyen sen misin içinde çay vardı niye aldın. kızım üstünü giy öyle iç. tamam anne diyor ama başlıyor ağlamaya amaçsızca durmaksızın. artık dayanamadım bi bağırdım sus diye. özür dilerim anne diye sustu. geri babasına gidip beni şikayet ederken ağladı :) valla beynim sulandı ya ben mi sabırsızım beceremiyor muyum nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum.
hi beybiiis ,arada çıldırtıyorlar ama dönemleri aynı bizimki de ota b..ka ağlayıp kafa göz atmayı öğrendi bir de konuşsa anlaşacağız konuşuyorda biz anlamıyoruz artık ana avrat küfür mü ediyor dert mi anlatıyor belli değil ,anneeeaaaa diye başlayıp dilini çıkarıp kafasını itina ile yiyorum:KK70:
Bizim zibidi de reflü var onu napcam bilmiyorum.

hi beybiiis ,arada çıldırtıyorlar ama dönemleri aynı bizimki de ota b..ka ağlayıp kafa göz atmayı öğrendi bir de konuşsa anlaşacağız konuşuyorda biz anlamıyoruz artık ana avrat küfür mü ediyor dert mi anlatıyor belli değil ,anneeeaaaa diye başlayıp dilini çıkarıp kafasını itina ile yiyorum:KK70:
Bizim zibidi de reflü var onu napcam bilmiyorum.

serseriye bak sen, o konuşuyor annesi sen anlamadığın için sinirlenip kafa göz dalıyor :) okul hayatı nasıl küçük beyin. ay bebekken olur sonra geçerdi reflü sizin o mu devam ediyor hala ya :KK43:

Rabbim yardimcin olsun canim. Cok geis olsun.
Buyudukce insallah daha kolay olacak , sen lohusalik etkilemedi diyorsun ama duygusal olarak baya etkilemis bence seni.
Kv deler gidince duzenini kendin oturtursun ve daha rahat edersin bence simdiden dusunup kendini uzme.

M Mavisu27 amin insallah canim
Aman iyi olun hep insallah :KK68:
temizlik ne durumda :KK53:
Kül kedisi ve kakılmış durumlarındayim :KK53:
Bugün de koskocaman balkonun camlarını sildim yorganları havalandirip nevresim çarşaf yıkıyorum :kusmuk:

8

Yok kizlar ya duzelme olmadi henuz. 2 hafta oldu iste bugun. Okuyordum hergun ama regli olunca kaldi. Temizleneyim yine okumaya devam edicem insallah. Biraz daha bekliycem gecmezse bi pedagoga gotururum. Ama gecer insallah diye umitliyim acikcasi.
Geçer inşallah canım bizim de dualarımızda :KK200:

Kızlar siz bilirsiniz bu yorganları nasıl muhafaza etmek iyi olur?
Hurclara koyuyorum da nevresimli mi koymak daha iyi olur yoksa çıplak mi?
Bu arada yün yorgan.
Kullanmadığımız şeylerin de yükünü çekmek ne saçma su dunyada ama neeyyse

Kızlar siz bilirsiniz bu yorganları nasıl muhafaza etmek iyi olur?
Hurclara koyuyorum da nevresimli mi koymak daha iyi olur yoksa çıplak mi?
Bu arada yün yorgan.
Kullanmadığımız şeylerin de yükünü çekmek ne saçma su dunyada ama neeyyse
Canım benim yüklüğüm var.hurça koymadım.aniden misafir gelince hurcu indirmek zor oluyo.sıra sıra düzledim.senede 1 yüzlerini söker yıkarım yorganları havalandırır tekrar yüzlerim.yüklegin içine sabun koyarım küçük olanlardan.bide günlük evi havalandırırken yüklük dolabın kapağıda açarım havalansın diye.

M Mavisu27 ben ceyizimde coktu.annem de geri almadı . evler kaloriferli artık.kuru kalabalık yani. Sadece 2 tane bıraktım. Diğerlerini ihtiyaç sahiplerine verdim.onları da vakumlu poşete normal şekilde koyuyorum .
Nevresim geçirmeden .senede 1 havalanır yeterli..

Canım benim yüklüğüm var.hurça koymadım.aniden misafir gelince hurcu indirmek zor oluyo.sıra sıra düzledim.senede 1 yüzlerini söker yıkarım yorganları havalandırır tekrar yüzlerim.yüklegin içine sabun koyarım küçük olanlardan.bide günlük evi havalandırırken yüklük dolabın kapağıda açarım havalansın diye.
Tubacim tam hayal ettiğim gibi kadınsın varya :))
Nası düzenli Allah ım :nazar:
Bizim de yüklük var ama sıra sıra değil üst üste koyuyoruz o yüzden hurca koyuyorum
Sağol canım engin bilgilerin için :KK200:

M Mavisu27 ben ceyizimde coktu.annem de geri almadı . evler kaloriferli artık.kuru kalabalık yani. Sadece 2 tane bıraktım. Diğerlerini ihtiyaç sahiplerine verdim.onları da vakumlu poşete normal şekilde koyuyorum .
Nevresim geçirmeden .senede 1 havalanır yeterli..
Aynen kuru kalabalık..
Bizimkiler de yapmış ne gerek varsa döşek bile var :)
İki uc sene önce Suriyelilere bı kismini vermiştim okulun yanında bı aile vardı.
Kalanlara da kıyamıyorum annemin emeği diye :/

X