• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlar zaten Yeni evliyiz 7 aylim ama 4 yildir tanisiyorz diye bebk yaptk ama ne oldu oyle o insana benm aklim mantigim almiyo hepinizin fikirlerini dinlendim inanin bir kisi sen haksizsin dese ben yine alttan alir esimlede iyi olurdm ama 100kisi dinlese 100ude once duzelsin der :( hepinizden allah razi olsun allah evlerinize huzur mutluluk saglik bereket versn insallah ben her zaman arkadaslarma baska insanlara dua ederim inanin kendinize ettiginzden daha cok sizede etki ediyo :KK43:

Hepinize destekleriniz icin allah razi olsun kizlar bizim toplumumuzda kadin boyle iste.. her fedakarligi yapar ama yeri gelir sirf senden kurtulmak icin bebegini bile öldurmek ister dolar tasar sana gucunun yettigini dusunur donsem ne sart koysalar uymak zorundaym ben bunu yapamam bebegimide kendimideomur boyu ezdirmicem allahsukur melek gibide bi ailem var babam ne istesem bulup getiriyo uyumuyorm uyumuyolr ben uzgunm diye yatiyorm yediirp i iciriyolr allah razi olsn ama benm yavrum icin ayaklrmin ustunde durmam lazm dava acicakmis bidebana dediki yeni hayatimda onun yeri olup olmicgina sen karar veremezsin hakim verir dedi bende annesine muhtac bebegi sanami vericeklerini saniyosn dedim öldurmek istedigin cocugun c sini agzina alma su saatten sonra dedim :KK43:
En iyisi canim seni kolay bi hayat beklemeyecek belki ama emin ol bundan daha kotu olmayacak her zaman destegiz sana sen moralini yuksek tutmaya calis bebeginin sana ihtiyaci var annesi...

En iyisi canim seni kolay bi hayat beklemeyecek belki ama emin ol bundan daha kotu olmayacak her zaman destegiz sana sen moralini yuksek tutmaya calis bebeginin sana ihtiyaci var annesi...
ona kurban olurumm bennn annemle bugun neler baktik onaaa herseyin en guzeli kurban olsun canm benimm hepinize moraller icin tesekkr ederim ayakata durucam tabiki :KK46::KK14:

Kızlar yine uykusuz bi gece beni bekliyo.geceleri belim çok ağrıyo hiç rahat edemiyorum.karnımda çok şişiyor akşamları.şikayetçi değilim tabi de çözüm için yazdım.nasıl yatsak acaba.sol en iyisiymiş ama en fazla yarim saat yatabiliyorum öyle.

Kızlar yine uykusuz bi gece beni bekliyo.geceleri belim çok ağrıyo hiç rahat edemiyorum.karnımda çok şişiyor akşamları.şikayetçi değilim tabi de çözüm için yazdım.nasıl yatsak acaba.sol en iyisiymiş ama en fazla yarim saat yatabiliyorum öyle.
Canim benim de belim cok agriyo hele ki sabah kalktigimda inanilmaz bel agrim oluyodu artik yatarken bel bosluguma destek olacak ince biseyler koyuyorum cok sukur iyiyim :)) ama bende sabaha kadar donup duruyorum maceralarla dolu ruyalarimla:))

Canim benim de belim cok agriyo hele ki sabah kalktigimda inanilmaz bel agrim oluyodu artik yatarken bel bosluguma destek olacak ince biseyler koyuyorum cok sukur iyiyim :)) ama bende sabaha kadar donup duruyorum maceralarla dolu ruyalarimla:))
Benim belim degilde kalcamda kuyruk sokumumda agrim var bide yanlarim bobreklerim agriyoo :)

günaydın kızlar, uzun zamandır giremiyordum siteye.. umarım herkes iyidir o kadar sayfa birikmiş ki okumam imkansız.. bebeğinin cinsiyetini öğrenen var mı merak ediyorum. benim çarşamba günü randevum var doktorum bu tarihlerde söylüyormuş ama pek umutlu değilim.hayırlısı deyip bekliyorum..

Kizlar bu arada babam bana sevgililer gunu hediyesi almis sirf uzulmuym diye allah onlari basimizdan eksik etmesin :)

adamcağız nasıl üzülmüş kimbilir,ben sokakta oyun oynarken oğluma haksızlık etseler dayanamıyorum, evladının üzüntüsüne çare olamamak ne kadar kötüdür..

Gunaydın kızlar, bır sorum olacak aynı durumda olanlar varsa cevap verırlerse cok memnun olucam
İkili test için Zeynep Kamil Hastanesini düşününen ve bunun için daha önce hiç gitmemiş biri olarak internetten randevu alanınız varmı randevuyu ikili test diye bır bölüm var oradanmı aldınız? Yoksa öncesınde gebe polikliğinemi gitmek gerekir ?

Bunu sanırım ikili test için söylediniz. Açıkcası ben de karşıydım bu tarama testine. İlk hamileliğimde yaptırmamıştım da. Çünkü down sendromu vs için bakılıyor diye biliyordum.. Ama bebeği besleyen kordona ve plasentaya bakıldığını öğrendiğimde iş değişti benim için. Tabii ki kişinin kendi tercihidir yaptırmak ama ilk hamileliğinde bebeğini 5.ayın bitiminde kaybetmiş bir anne adayı olarak bence detaylı kontrolü de kapsayan bir tarama testini atlamamanızı tavsiye ederim. Benim doktorum kan tahlili sonrası verilen risk raporunu dikkate almayacağımızı, bizim için ultrason kontrolünün önemli olduğunu söyledi. Ha nolacak allah korusun bi aksilik çıkarsa mesela kordonda bir damar eksik diyelim veya kan akışı sınırda diyelim kan sulandırıcı, vitamin gibi takviyelerde bulunulabilirmiş. Veya allah korusun sürekli yatmayı gerektiren durumlar görülebilirmiş. Doktorunuzun dediğini doğru bulmadım kusura bakmayın bu yüzden yazdım bu kadar uzun.. Ne demek bir şey yapılamayacak da alınacak.. Kaldı ki kan tahlili sonucunda verilen risk raporu da bir ihtimaller listesi. Doğruluğu %100 olan bir şey değil bildiğim kadarıyla. Etrafımda bu çocuk kesin olarak bedensel ve zihinsel özürlü, doğursanız da yaşamayacak aldırın denilen ama maşallah sapasağlam doğan ve büyüyen 3 ayrı çocuk var :) yaptırmak istememek en doğal hakkınız, ama doktorunuzun açıklamasını doğru bulmadığımdan yazdım yanlış anlamayın. Benim kaybettiğim bebeğimin kalbinin durmasının sebebi belli değil, yeteri kadar beslenememiş olması ihtimaller dahilinde olduğundan bu tarama konusunda hassaslaştım açıkcası. Ama ben tabi normal bir hamilelik takibi geçirmediğim, riskli gebelik takibi altında takip edildiğimden bendeki durumda farklı olabilir tabi :KK22:

benim oğlumun kordonda besleyen damarlarından biri eksikti, bu da 25.haftada anlaşıldı 2li testte bakıldı mı bilmiyorum. ekstradan bişey vermediler, korkmayın endişe edecek bişey yok ancak düşük kilolu bi bebek olur dediler, kilosu hep çok az artarak gitti, 2,5 kg vs doğmasını bekliyorduk ancak oğkum 41.hafta sonuna kadar doğmadı, kordon da böyle olduğu için risk yüksek bulundu ve sezeryan oldum, belki kordon farkedilmese daha uzun beklerdik başka bir engel yoktu çünkü..

acaba bu durumlar 25.haftadaki detaylı ultrasonda mı anlaşılıyor? veya 2li testte bakılıyorsa o hafta neden detaylı ultrason yapılıyor? bu konuda bişey dedi mi doktor? ben de 2liyi yaptırmasam mı diyordum ama sen bunları deyince aklım karıştı, doktora soracaktım gerçi tabi..

Selam kizlar sizlere bisi danismak istiyorumm.. hamileligimin ilk haftasindan bu haftasina kadar hep eksili hafif acili seyler canim cekti oylede tukettim.. Tatlidan tiksinti geliyodu,taki şimdiye kadar canim nutella cekiyo cok ozur diliyorum sizden gida ismi vermek pekte dogru bisi degil hepimiz hamileyiz lutfen beni affedin.. Sizce nutella yesem zarari olurmu kilodan baska??

canım çok endişe ediyosan ev yapımı tarifler var nette onları deneyebilirsin.. mutlaka daha sağlıklı olacaktır..

Evet canm haklisin sacmaliyo her zamn boyleydi sinirlendmi istedigini der sonrs huyum boyle biliyosn der ama ben ne zamana kadr boyle idare edebilirim heleki simdi bebegimide dusunmek zorundaym gerci onun umrunda degilde gecen yazmis yazms sonrada allaha emanet ol demis sendende karnindakindende sogudum demis sanki elin cocugundan bahsedermis gibiydi canmi en cok yakan bu oldu ben seni sadce allaha havale edebilriim dedim :'(

hakkaten tartışmada saygıyı koruyabilmek olgunluk gerektiriyor. şöyle medeni medeni tartışamıyor bizim toplum. karnındakinin ne günahı varmış, sanki ısınmış da soğumuşmuş. zaten sahiplense bebeği üzülecek diye seni üzmezdi, valla iyice sinir oldum her lafına sözüne, o evlada sahip olabilmek için nasıl didinenler üzülenler var, yuvalar dağılıyor evlat sahibi olamayınca..
sen metin olmaya çalış canım, arkadaşlar da yazmış bence telefona bile bakma, sana ulaşmak istiyorsa ev telefonu var, o da yoksa eviniz yurdunuz belli, çıksın gelsin sıkıyorsa babana anlatsın bunları..

o şişlik bende de oluyor, dün resmen 5 aylık gibi oldu karnım akşam, sabaha inmiş oluyor doktora danışacağım normal mi diye, bel ağrısı aynen, heryerim rahatsız oluyor geceleri..

günaydın kızlar, uzun zamandır giremiyordum siteye.. umarım herkes iyidir o kadar sayfa birikmiş ki okumam imkansız.. bebeğinin cinsiyetini öğrenen var mı merak ediyorum. benim çarşamba günü randevum var doktorum bu tarihlerde söylüyormuş ama pek umutlu değilim.hayırlısı deyip bekliyorum..

Günaydın.. aramızdan yanlış hatırlamıyorsam sadece sidelya öğrendi ona da erkek demiş doktoru. ben de yarın gidicem doktora merakla bekliyorum bir şey söyleyecek mi bakalım

ben öğrendim canım. inş erkek olacak

Back