Bunu sanırım ikili test için söylediniz. Açıkcası ben de karşıydım bu tarama testine. İlk hamileliğimde yaptırmamıştım da. Çünkü down sendromu vs için bakılıyor diye biliyordum.. Ama bebeği besleyen kordona ve plasentaya bakıldığını öğrendiğimde iş değişti benim için. Tabii ki kişinin kendi tercihidir yaptırmak ama ilk hamileliğinde bebeğini 5.ayın bitiminde kaybetmiş bir anne adayı olarak bence detaylı kontrolü de kapsayan bir tarama testini atlamamanızı tavsiye ederim. Benim doktorum kan tahlili sonrası verilen risk raporunu dikkate almayacağımızı, bizim için ultrason kontrolünün önemli olduğunu söyledi. Ha nolacak allah korusun bi aksilik çıkarsa mesela kordonda bir damar eksik diyelim veya kan akışı sınırda diyelim kan sulandırıcı, vitamin gibi takviyelerde bulunulabilirmiş. Veya allah korusun sürekli yatmayı gerektiren durumlar görülebilirmiş. Doktorunuzun dediğini doğru bulmadım kusura bakmayın bu yüzden yazdım bu kadar uzun.. Ne demek bir şey yapılamayacak da alınacak.. Kaldı ki kan tahlili sonucunda verilen risk raporu da bir ihtimaller listesi. Doğruluğu %100 olan bir şey değil bildiğim kadarıyla. Etrafımda bu çocuk kesin olarak bedensel ve zihinsel özürlü, doğursanız da yaşamayacak aldırın denilen ama maşallah sapasağlam doğan ve büyüyen 3 ayrı çocuk var :) yaptırmak istememek en doğal hakkınız, ama doktorunuzun açıklamasını doğru bulmadığımdan yazdım yanlış anlamayın. Benim kaybettiğim bebeğimin kalbinin durmasının sebebi belli değil, yeteri kadar beslenememiş olması ihtimaller dahilinde olduğundan bu tarama konusunda hassaslaştım açıkcası. Ama ben tabi normal bir hamilelik takibi geçirmediğim, riskli gebelik takibi altında takip edildiğimden bendeki durumda farklı olabilir tabi