• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlar kötuyum esim birakin uzalasmak icin aramayi kafa tutmak icin aramis cocugu aldircaksin karninda benim cocugumu tasimicaksn dddi bende bunu sen karar veremezsin bosanabilrsn ama ben cocugumu dgurup pasalar gibi buyutucem dedim daha bi suru sey dedi altinlriml Arab aldimya altina simdi mahkemede olsa bebektn kurtlmya calisiyo insan bunu nasl der bumu adam bumu baba , cocugumu tasimicaksni anlarmda aldir demek oldür demek ben cocugumn katili olmicm kizlar :cry:
Cnm msjini okuyunca tuylerim diken diken oldu.insallah bu senin icin bir imtihandir ve alninin akiyla cikacaksin bu imtihandan.sabret cnm cocuk sadece ona ait degil boyle bir karar alamaz.kendine ve bebegine dikkat et cnm.anladigim kadariyla doldurusa gelmis ki bunlari soylemis.yoksa bir baba kolay kolay boyle seyler soylemez,inaniyorum ki pismanlik duyacaktir sana donecektir.eger o ailesinin yaninda mutluysa sen de ailenin yaninda mutlu ol.cocugu aldir demekle gozunu korkutuyor bence korkma emin ol sana gelecek insallah.onu doldurusa getirenler ahini almaktan korkmuyorlar mi.sabret tatlim sabret insallah en yakun zamanda hatasini anlar gonlune babaluk duygusu akar insallah.

Eyyyy uyku nerelerdesin lutfen beni bul,uykuya hasretim ya.bi uyaniyirum bidaha uyuyamiyorum :(

Kızlar kesinlikle şuan bebişlerin hareketleri hissetmeniz imkansız gaz o hissettiğiniz 15 16 haftalarda en erken hissediliyor şuan kiraz tanesi büyüklüğünde kasları çok zayıf imkansız yani.
Ay ben 55 kg olmuşum ya en son 53 düm 1 ayda 2 kg çokdeğilmi ya :KK43:

ben de ilk gebelikte ilk 3 ayda 2 kilo almıştım, ama sonrasında çok hızlı gitmedi alışım, 15 ile tamamladım 41 haftayı. 10 kilo hemen gitti, kalan 5 de ben dikkat etsem giderdi de hiç dikkat etmedim malesef emzirirken. 1 sene yapıştı kaldı, sonra diyetle verdim 52 ye geri indim:)

Vallahi çok şaşkınım kızlar ya.Ben rüyamda birisine sinirli bir şekilde benim tek mürşidim Hz Muhamed (sav) diyorum.Sonra kulağıma arkamdan bir ses Biz sana dişi olanı hayırlı gördük diyor.Sonra sağıma dönüp bakıyorum bir kafesin içinde yeşil büyük bir papağan görüyorum.Bu rüyadan birkaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim.Bende bu rüyadan sonra kızım olacak diye çok ümitliydim.Ama dr um erkeğe benziyor dedi.Çok şaşkınım çok

çok etkileyici bir rüya, doktor yanılmıştır belki daha çok erken, 16dan önceki tahminleri dikkate almamak gerek yani en azından yanılma payı bırakmak gerek diyeyim..

Evet kızlar nasılsınız :) bizim bugün doktor kontrolümüz vardı. 11.haftamızı doldurduk bugün çok şükür sağlıklı görünüyor dedi doktorum. 3.8cm olmuş miniğim :)
Gittiğimde ikili testi sorarım demiştim. Ancak vakit bulabildim de gelebildim.. İkili testte ense kalınlığı ve burun kemiği ölçülürmüş. Ayrıca ultrasonda da çözünürlük yani görüntü kalitesi olayı varmış. Bu ikili testlerin yapıldığı ultrason cihazları daha kaliteli görüntü verirmiş. İkili taramada bebeğin özellikle kalp odacıklarına ve beslenmesine de bakarmış doktor. Beslenmesi derken kordonu ve midesine bakılırmış. Bebeği besleyen damarları kontrol edermiş. Ayrıca kan akışını gösteren renkli bi görüntü de olurmuş. Yani detaylıca bi kontrol ediliyormuş minikler :) bana ikili tarama sonucunda gittiğim doktorun bi rapor vereceğini, bu raporda bebeğin ultrason incelemesinin ve ense kalınlığı ölçümünün yazacağını söyledi. Ayrıca kan alınacağını ve ense kalınlığı ölçümü ile bilgisayara girildiğinde bi risk listesi verileceğini söyledi :)
İkili tarama perinatolog, radyolog ya da kadın doğumcu tarafından yapılabilirmiş. Hangi uzmana ya da hangi hastaneye yapırdığımızdan çok bu taramayı yapan doktorun tecrübeli olması önemliymiş. Ölçümü doğru yapması gereksiz korkulara kapılmamamız için önemliyken, ultrason incelemesinde de dikkatli olması (allah korusun) ileride karşılaşılabilecek sıkıntılara erken tedbir alabilmek adına önemliymiş. Perinatolog kadın doğumcudan iyidir ya da radyolog daha iyidir diye birşey yokmuş yani :) bu öğrendiklerimle benim bütün sorularım cevaplandı, umarım sizin sorularınıza da cevap olabilir :)

bluebottle bluebottle ve savha savha bebek hareketleri tıbben en erken 15.haftalarda hissedilebiliyor olsa da anne adayına göre değişebilirmiş. Ben kaybettiğim bebeğimi 13.haftamda hissetmeye başlamıştım. Ama sakız patlatmışın gibi içimde hissettiğim, elimi koyunca hissedemediğim, minik ve anlık hareketlerdi. Çok çok belirgin hareketlerini yani elimi koyduğumda hissettiğimi ise 17de hissetmiştim sanırım. Bugün doktoruma dedim içimde hareket gibi değilde sanki minik bi sakız patlaması gibi hissediyorum bir iki gündür olabilir mi dedim. O da bazen anne adayları hissedebiliyorlar olabilir ama net hareketler için çok erken dedi :)

Kilo alımından bahsetmişsiniz. Doktorumda tartıldığımda çok kilo almış görünüyordum. Ben gün aşırı, sabahları yaklaşık olarak aynı saatlerde ve lavaboya çıktıktan sonra tartıldım. Hepsini not aldım. Ve aslında hiç kilo almadığımı farkettik :) ama sabah ve akşam tartılmam arasında enteresan şekilde 3kilo fark çıkıyor :)) doktorum da bunun ödem olabileceğini söyledi.

canım çok sevindim bebişinin sağlıklı olmasına, inşallah sağsalim alırız bebişlerimizi kucağımıza:)

Ben fitil felan kullanmadım ama o renk akıntı bende de oluyor... Ve henüz 9 haftalık olmama rağmen karnım baya şişti. İlk hamileliğimde böyle değildi. Toplamda 1 kilo aldım pantolonlarım sıkmaya başladı. Sizde de var mı bu durum?

evet aynısı bende de var, ilk hamileliğimde 25.haftaya kadar anlaşılmadı bile gebeliğim... her kıyafetimi giyiyordum bu sefer kilo artışı yok ama karın büyüdü.. eteklerim elbiselerim oluyor şimdilik onlarla idare ediyorum işe gelirken..

Arkadaşlar ben ikili test yapmayı düşünmüyorum ne gelirse Allahtan.bi sorun varsa bile ne biz nede doktorlar hiçbirşey yapamayacagiz nasil olsa. Bilmiyorum bu benim düşüncem.

ikili için randevu verdi doktor, bu arada başka bir doktora gideceğim ve ben de istemediğimi eğer sadece down sendromu riski için bakılıyorsa, karında müdahale edilebilecek bişeye bakılmıyorsa yaptırmak istemediğimi söyleyeceğim. bakalım ne diyecek..

soğuk su iç oda sıcaklığındaki su mide bulandırıyor evet bende bu şekilde atlattım şükür .

ay bende daha şimdiden sık nefes alıp vermeye başladım 7 aydan sonra oluyordu nefes darlığı ama resmen aldığım oksijen yetmiyor...
badem yağı bebeyağı ben bir şey kullanmayı düşünmüyorum kızlar şu varki eğer etiniz esnek ise çatlamazsınız ama sıkı ise ozman kesinlikle bir şeyler kullanın. ilkinde çatlamadık 2 cide çatlamayız sanırım :21:
bu gün sevgililer günü ve eşim yok tacekistanda da :) neyseki şükür oğlum var dalga geçiyor sabah benle sevgilisiz kaldın diye :KK70::KK70::KK70:

senle kardeşin var ya daha ne isterim deseydin :-)

mustela ve lireac en iyileri..

karın çatlağı için lierac doğum sonrası göğüs ucu kremi olarak lansinoh kullandım ikisini de çok beğendim.. musteladan da numune vermişlerdi, o göğüs kremi olarak lansinohtan çok daha iyi geldi bana..

Kızlarr midem çok kötüüüüü:KK43:premesis denedim,dramamine denedim fayda etmedi özellikle sabahtan öğleye kadar lavaboda geçiyor:KK43:bugün onzyd die bi ilac aldım zofran eşdeğrriimiş dua edin lütfen işe yarasın:KK43:(zaten yeni atandım,atanır atanmazda 10+10 rapor aldım ay sonuda adaylık eğitimleri başlıcak ne rapor ne izin almam mümkün değil,cuma başlıcam işe ama korkudan ölüyorum böyle nasıl çslışıcam die:KK43:(inşallah bu ilaç işe yarar:KK43:((

Allah kolaylık versin canım ataman da hayırlı olsun, ben ilaç kullanmadım baya kötüyüm her an çıkaracak gibi gezmek iyice gergin yapıyor bi de iş bu ara çok yoğun, ziyaretler vs, gerçi evde olsam daha zorlanırım diye düşünüyorum.
bazen naneli şeker iyi geliyor, az az sık sık beslenmek de iyi, fırında kurutulmuş ekmek de çok iyi geliyor, bi de kraker.. ben bunlarla rahatlıyordum ama ekmek son zamanlarda beni daha da rahatsız etmeye başladı, yedikten sonra ekşi berbat bir tat kalıyor ağzımda..geçecek inşallah bu günler de, sonra hamileliğin tatlı kısmı gelecek:)az sabır..

Kizlar aranizdaki en tecrubeli anne benimdir heralde 4. Gebeligim merak etmeyin kanama agri sanci cok olmadiktan sonra bebisler allaha emanet sagliklilar.ama yinede bebek hareketleri hissedilene kadar merak ediliyor biz anneler evhamliyiz merak edilecek bir sey yok allah hepimize saglikli gebelik ve dogum nasip etsin insallah

oo maşallah Allah kolaylık versin:) 3 çocuk bir eş bir ev ve bir de gebelik:)

Yanındaki Jojoba yağını da ekstra aldım. Diğer sisenin içine karıştırarak kullanacağım. Jojoba yağı mükemmel bir onarıcı ve koruyucudur. Bu yüzden diğer yağın içerisine ilave edeceğim.

jojoba yağı mantıklı en azından tüylenme yapmaz, badem yağı da çok iyi de işte tüyleri artırıyor, diğer karışımı burada bulamam ama sanırım jojobayı bulurum, burada bir de hindistan cevizi yağı çok yaygın acaba o da iyi midir? bilen var mı?

Belki inanmayacaksin ama benim gobegim çıktı. Ve ciddi manada belli. Gaz değil çünkü ben normalde gaz sıkıntısı yaşayan bir insanDim. Lâkin gece yatıp sabah uyandigimda gobegim dümdüz olurdu. Günde 2 kez wc ye çıkıyorum. Idrar için ise defalarca kez. Karnım hep aynı formda. Gören herkes 4-5 aylık hamile zannediyor. Dün yengemle konuştum. Karnin kilo karnı da değil gaz da değil resmen hamile karnı, onlem alman gerek şimdiden böyle olduysan 9. Ayda Karnin ne olacak bilmiyorum, önlem almazsan çok fazla yirtigin olacak dedi. vücudum genel olarak sert bir yapıya sahip, derim esnek değil. Bu yüzden başlamam gerek. Şuan akrabalarimiz içerisinde birsürü hamile var en küçük benim ki hafta olarak. Ama tek karnı çıkan benim. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Bu bebekten mi kaynaklanıyor yoksa uterustan mi bilmiyorum. Benim karnimda sürekli bir ağrı ve batma var. Doktora sordum. Rahmin hızlı büyüyor bu yüzden oluyor dedi...

içkarın diyorlar, belki senin içkarnın küçüktür, neticede ilk gebelik, çok hızlı büyümez, ama bazısında böyle karın hızlıca çıkıyor. aynı hızla büyümez belki, ama krem kullanmak mantıklı, hatta göğüse ve bacaklara hatta kalçalara da başlamak gerek, oralarda da genişlemeden dolayı çatlaklar oluyormuş..

Kızlar inş hamileliklerınız iyi geçiyordur...bnmki paso yatarak geçiyor ..şükürler olsun yinede ..Rabbim büyük ,inş düzelirim ,kanamalarım yıne oluyor ara ara ama şiddetli değil kahverengiye donüyor ..korkuyorum ama yapacak ta bişiy yok ..ikidebir Dr a gitmek faydadan çok zarar veriyor ..ile gitmek 1saat yollar kotu:KK43:
Neden kanamam var diyorum Dr bilmiyoruz diyor :KK43:çift rahimden kaynaklarda olabilirmiş ..tam çift rahım değilim ama uterus bikornisim ..yanı çift boynuzlu rahım yada kalp şeklinde rahim am ortası daha basık..tevekkül ettim ,1haftadır gripim ...bişiy yiyip içermiyorum içim almıyor kusmam yok bulantı az ana tiksinti var ..ishal olmuşum anca su içiyorum mnda su içiyorum ..bolcana..84le hamile kaldım 79a indim ,
Şükürler olsun ...şikayetım yok inş sizlerın keyfi yerındedir

Canım Allah kolaylık versin inşallah en kısa zamanda geçer bu sıkıntılar..

Kizlar kötuyum esim birakin uzalasmak icin aramayi kafa tutmak icin aramis cocugu aldircaksin karninda benim cocugumu tasimicaksn dddi bende bunu sen karar veremezsin bosanabilrsn ama ben cocugumu dgurup pasalar gibi buyutucem dedim daha bi suru sey dedi altinlriml Arab aldimya altina simdi mahkemede olsa bebektn kurtlmya calisiyo insan bunu nasl der bumu adam bumu baba , cocugumu tasimicaksni anlarmda aldir demek oldür demek ben cocugumn katili olmicm kizlar :cry:

öyle kolaymıymış capcanlı bir insan evladını öldürmek? onu baştan düşünecekmiş..ha doğduktan sonra kıymışsın ha hamileyken, ben böyle bakıyorum açıkcası..eşin sinirle böyle konuşmuş, belli ki dolmuş, sen dikkate alma bir süre de konuşma, bi zaman verin birbirinize, inşallah hatasını anlar canım.. dua et bolca, Allah akıl fikir versin aklını başına getirsin..

pazar günü herkes uyuyor sanırım amma yazmışım ben de..işlerime geri döneyim iyi pazarlar iyi haftasonları, Allah sıkıntısı olan arkadaşlarımıza gönül ferahlığı versin, mutlu olanların mutluluğunu artırsın...

benim de karnım belli daha şimdiden ama ben ilkinde de 4 aylık hamileydim 6 aylık bebek Karnı vardı kimi vücut yapısından oluyor canım aldırma akraban önlem al demiş o da çok Saçma nasıl önlem alınacak ? daha kilo bile almadım ama karın var bu sefer de önlem alıcam az yicem filan diye besinsiz kalma ama Nemlendirici krem ve yağları kullanabilirsin

Back