Kanaması olan arkadaşlara rabbim şifa versin.inşallah herşey yolundadır. Hepimize sağlıkla evlatlarımıza kavuşmak nasip olur inşallah..
savha
arkadaşım benim önceki hamileliğimde plasentam rahim ağzıma yakındı. (Bebeğimi kaybetme sebebim bu değildi ama) Doktorum ilerleyen dönemlerde yukarı çıkar demişti çok ciddi bir risk söylememişti ama kanaman olabilir panikleme demişti sadece.. Bana hiç yat dinlen vs dememişti ben şehirlerarası uzun seyahatlar bile yapmıştım. Benimki yukarı çıkacağına aşağı iniyordu. Önce 2cm sonra 3cm diye diye rahim ağzımdan sarkıyordu. Son kontrolde rahim ağzından sarkması 3cm de geçmişti. Sonra 17.haftamda kanamam oldu ve o günden sonra yalnızca yemek ve wc için kalmak kaydıyla yatmıştım. Bide banyo yaparken dikkat ediyordum: kesinlikle sıcak suyla banyo yapmamak gerekiyormuş, dayanabileceğin kadar ılık olmalıymış su çünkü sıcak su kanamayı artırırmış. Sonuç olarak 10gün yataktan kalkmamamın neticesinde rahim ağzından sarkan plasentam rahmin içerisinde çıkmış hatta ortalara kadar ilerlemişti :) doktorların dediğinden çok sonra yerine çıkmıştı plasentam. Sen de panik olma plasentanın yeri konusunda diye söylemek istedim :) bir de sonradan gittiğim doktor plasenta kaynaklı kanamanın tekrarlaması veya uzun sürmesi halinde pıhtılaşmada sıkıntı mı var diye yani kanama durmuyor mu acaba diye kontrol edilmesi gerektiğini söylemişti aklında olsun senin de.