2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
canım down sendromu testi dediği şey 2 li test aslında.. ben haftaya gireceğim için sormuştum geçen sefer doktoruma.. ultrasonda ense kalınlığını ölçüyorlar bu 1. aşama 2. aşamada da kan alıyorlar.. 2 si birbiriyle uyumlu olmalı.. zaten adı da buyüzden 2 li tarama testi.. kalp atışını biz de 8 sn kadar dinlemiştik tam 8+0 ken.. doktorum normal ultrasonun aksine kalp atısı dinlenirken içeriye bir miktar ısı verildiğini ve bunun fazla uygulandığı durumlarda bebeğe zarar verdiğini söylemişti. ozaman hiç dinlemeyelim gerek yok dediğimde 8 sn lik tek dinlemenin problem olmayacağını söyledi ve bundan mahrum kalma bence dedi. zaqtwn bir daha da hiç dinletmeyecekmiş. içini farah tut oyüzden duyduğum sesin mükemmelliğini düşün :)

sağol canım 2li testi biliyorum ilk hamilelikten, ama burada kan alma olayı yok, bir de normal bir ultrasondan bakılıyordu ense kalınlığına, başka bir ultrasondan radyologdan randevu aldırdı bana..belki de ultrasondan sonra kendisi de kan tahlili isteyecektir bakalım 3 hafta sonraya gün aldım:)
8 snyi geçmemişimizdir inşallah:) içimi rahatlattın sağolasın:) bi daha dinlemek isterlerse istemiyorum derim:)

2li tarama testi - 3lü tarama testi ve detaylı ultroson olan doppler usg var canım. her doktor bu testlerden bir ve birkaçını istiyor
detaylu ultrasondan çok memnun kalmadı benim arkadaşım... daha önce söylenilen şeyler söylenmiş,,ben yaptırmayı düşünmüyorum detaylı

ben de gittim doktora bugün, kuzucuk 2,5 cm olmuş:)) kisti göremedi doktor, yok dedi, progestanı da bırakabilirsin dedi. 12.haftada başka bir ultrasona giriliyormuş burada down sendromu testi olarak. enteresan bakalım:) trde bildiğim kdarıyla 2 li testte kan tahlili var, oğlumda öyleydi.. benden de haberler böyle. kalp atışlarını dinletti biraz, zararlıymış diyemedim doktora ukalalık edemedim yani.. ama içim huzursuz oldu. trdeki doktor dinletme demişti..

maşallah canım ben de cmt gittiğimde 2.3 cm olmuştu miniğim, çok yakınlar birbirlerine :KK50:ama benim doktorum kalp atışını dinletiyo, yani şimdiye kadar 2 kez dinletti, bi ilk sefer bi de cmt gittiğimde, zararlı olduğunu burdan okudum bende ama doktorum gayet rahat dinletiyo, güveniyorum aslında ama bi sonraki gidişimde söylesem mi acaba. Evet ikili testte bi ense kalınlığına bakıyolar bi de kan testi yapıyolar, beni de onun için 23 ünde çağırdı, hayırlısı bakalımm

kızlar merhaba nasılsınız? Bugün 10+3 olduk :KK66: öğretmenim ve bugün tekrar işe başladık ve önceden giydiğim bir Gömleği giydim ve bel kısmının sıktığını hissettim . Günü bana yakın olanlarda kıyafetleriniz nasıl oluyor?

bende de aynı sıkıntı var hatta ben lcw den bi tane hamile pantolonu aldım bile en azından nöbetçi olduğum gün giyerim diye çok rahat bi şey ve dışarıdan bakıldığında hiç belli olmuyor aynı normal pantolon gibi

kızlar merhaba nasılsınız? Bugün 10+3 olduk :KK66: öğretmenim ve bugün tekrar işe başladık ve önceden giydiğim bir Gömleği giydim ve bel kısmının sıktığını hissettim . Günü bana yakın olanlarda kıyafetleriniz nasıl oluyor?

Ben de öğretmenim canım ve tatilde pijama-esortman giymekten fark etmemiştim. Bugün resmen giyecek şey aradım. Benim göğüslerim de büyüdü. Belim kalinlasti. Telefonuma gun gun hamilelik diye bir sey indirmistim. Orada yaziyor bel kalinlasmasi. Bu arada biz de yarin 10 olacagiz insallah..

detaylu ultrasondan çok memnun kalmadı benim arkadaşım... daha önce söylenilen şeyler söylenmiş,,ben yaptırmayı düşünmüyorum detaylı

canım öyle düşünme, daha öncekiler denmişse ne güzel bir sıkıntı yoktur da öyle olmuştur. benim oğlumda kordonun bebeği besleyen damarlarından birinin eksik olduğu ortaya çıktı. anca detaylı ultrasonda anlaşıldı. kalp için de o muayene çok önemli.. bir arkadaşımın bebeğinin barsaklarında sorun olduğu anlaşıldı ve doğar doğmaz mudahale edildi. bende de daha sık kontrolle devam edildi, damara her seferinde ayrıca bakıldı, bir detaylı daha yapıldı. ani ölüm riski var diye.. o yüzden yaptırın ihmal etmeyin.

Selam kızlar 2 haftadır yoktum malum somestri olunca şehir dışına çıktık. cumartesi döndük ve kendimi pazar günü uyandığımda Bayılacak gibi buldum mide bulantısı, ishal, ateş ne ararsanız vardı tıksinme dışında mide bulantısı olmadı bende hiç. neyse soluğu acilde aldık. önce bebeğe baktı kocaman olmuş tosunum benim :) bebekle ilgili değil dedi tahlil yapıldı enfeksiyon varmış serum verdiler neyseki şimdi iyiyim. haftaya salı günü 2 li tarama için gidicem onu bekliyorum artık. usenmedim bütün sayfaları okudum bebeğini kaybedenlere rabbim sabır versin bir an önce hayırlı evlatlara kavussunlar. Ayrıca sıkıntısı olanlar da ( aklımda kalanlar suan için umudum ol, saha, sdelya, feride) en kisa zamanda sorunsuz bir hamilelik dönemine kavusurlar umuyorum. epey yazdım neyse meleğimi de göstereyim size
Maşallah canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

maşallah canım ben de cmt gittiğimde 2.3 cm olmuştu miniğim, çok yakınlar birbirlerine :KK50:ama benim doktorum kalp atışını dinletiyo, yani şimdiye kadar 2 kez dinletti, bi ilk sefer bi de cmt gittiğimde, zararlı olduğunu burdan okudum bende ama doktorum gayet rahat dinletiyo, güveniyorum aslında ama bi sonraki gidişimde söylesem mi acaba. Evet ikili testte bi ense kalınlığına bakıyolar bi de kan testi yapıyolar, beni de onun için 23 ünde çağırdı, hayırlısı bakalımm

ya çok enteresa ilk gittiğimde kesesi 1.1 cmdi, 10 gün sonra sadece bebek 1,14 olmuştu, şimdi 2,5 olmuş, muhteşem bir ilerleme.. 12. haftadaki muayene muhteşem oluyor, bebek tam bir bebek oluyor hopluyor zıplıyor benim oğlan ellerini omuzlarında çapraz birleştirmişti:)) hiç unutamıyorum o muayeneyi:))
benim oğlumda da dinletmişti doktor, en son türkiyedeki doktor söyledi böyle olduğunu.. ben de yeni öğrendim canım. bi sor bakalım ne diyecek doktor..

Canım nerden anladın bebeğin erkek okdugunu.

evrembus evrembus genital nub teorisi diye bir şey paylaşmıştı burdan daha önce.. bende biraz araştırdım sonrasında hatta kadınlar klübünde de forum sayfası var. bebeğim 10 11 12. haftadaki ultrason görüntüsündeki genital bölgenin olması gerektiği yerdeki kemik yapsına göre cinsiyet tahmini yapıyorlar.. bazı ultrasonlar aynı anlatılanlar gibi çok net ama ben kendiminkini yorumyamadım net gelmedi bana.. evrembus evrembus da bu teoriye göre yorumladı benimkini

canım öyle düşünme, daha öncekiler denmişse ne güzel bir sıkıntı yoktur da öyle olmuştur. benim oğlumda kordonun bebeği besleyen damarlarından birinin eksik olduğu ortaya çıktı. anca detaylı ultrasonda anlaşıldı. kalp için de o muayene çok önemli.. bir arkadaşımın bebeğinin barsaklarında sorun olduğu anlaşıldı ve doğar doğmaz mudahale edildi. bende de daha sık kontrolle devam edildi, damara her seferinde ayrıca bakıldı, bir detaylı daha yapıldı. ani ölüm riski var diye.. o yüzden yaptırın ihmal etmeyin.
şöyleki sıkıntı olmazsa tüm testlerimde onu yaptırmayım demiştim.tabiki o gün gelsin ne olcağı belli olmaz. Allahım hayırlısını versin..

Umarim cinsiyet tahmininden hiç anlamıyosundur canım :) şaka bi yana sağlıklı olsun tabiki önceliğimiz o ama çok merak ediyorum ve deliler gibi kızım olsun istiyorum
Insallah canim gonlunden gecn olur dogruysA unutma yaz bakalim dogru teorimi :)

Anlad
evrembus evrembus genital nub teorisi diye bir şey paylaşmıştı burdan daha önce.. bende biraz araştırdım sonrasında hatta kadınlar klübünde de forum sayfası var. bebeğim 10 11 12. haftadaki ultrason görüntüsündeki genital bölgenin olması gerektiği yerdeki kemik yapsına göre cinsiyet tahmini yapıyorlar.. bazı ultrasonlar aynı anlatılanlar gibi çok net ama ben kendiminkini yorumyamadım net gelmedi bana.. evrembus evrembus da bu teoriye göre yorumladı benimkini
Anladım canım teşekkür ederim.bende acaba kesedeki konumuna göre mi diye düşündüm.

Canim bende ogretmenim benim de ustler degil de pantolonlar felaket ustune uzun bisey giyip arada dugmeyi aciyorum sonra da korkuyorum duserse diye:anneadayı: buyucek artik gobusler annesi:KK9:

ya çok enteresa ilk gittiğimde kesesi 1.1 cmdi, 10 gün sonra sadece bebek 1,14 olmuştu, şimdi 2,5 olmuş, muhteşem bir ilerleme.. 12. haftadaki muayene muhteşem oluyor, bebek tam bir bebek oluyor hopluyor zıplıyor benim oğlan ellerini omuzlarında çapraz birleştirmişti:)) hiç unutamıyorum o muayeneyi:))
benim oğlumda da dinletmişti doktor, en son türkiyedeki doktor söyledi böyle olduğunu.. ben de yeni öğrendim canım. bi sor bakalım ne diyecek doktor..

Evet ya büyümeleri olağanüstü, mucizenin diğer adı. benim doktorum da bi sonraki gelişinde kollarını bacaklarını ve hareketlerini göreceksin, sakın şaşırma dedi :KK49: O yüzden çok merak ediyorum bi sonraki muayeneyi, inşallah görürüz o günleri ve nicelerini. Bi sonraki gidişimde sorucam kalp atışlarını dinletme olayını, inşallah 2 kez dinletmesinin bi zararı olmamıştır.

Back