- 11 Ağustos 2008
- 12.040
- 1.187
- 773
cok sasirdim erken olmussun.sutunde sikinti oldu mu peki?Benim de aynı 46 gün lohusaliktan bir hafta geçtikten sonra regl oldum 40 gün geçti tekrar regl oldum.Sadece emziriyorum üstelik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cok sasirdim erken olmussun.sutunde sikinti oldu mu peki?Benim de aynı 46 gün lohusaliktan bir hafta geçtikten sonra regl oldum 40 gün geçti tekrar regl oldum.Sadece emziriyorum üstelik
Kizlar size birsey sormak istiyorum bebeklerinizi saglik ocagi disinda her ay cocuk doktoruna goturuyor musunuz kontrole bugun saglik ocagindaki hemsire ne gerek var biz zaten yapiyoruz burda kontrollerini dedi ama yaptigi sadece boy kilo olcumu oldu oysaki doktor daha detayli kontrol yapiyor
canim ben ilk cocukta her ay hocaya goturdum.kulagina,agiz icine,bogazina bakiyor sirtinu dinliyor.bir kac hareket yaptiriyordu.ek gidaya gecerken neler verilecek onlari anlatiyordu.o yuzden bu ikincide hastane degilde saglik ocagina goturmeyi dusunuyorum.ilk iki ay hastaneye goturdum.hastanedeki dr umuzda sikinti olmazsa 3 aylikken getirmeyin 4.ayda getirin dedi.
bende onumuz kis soguklarda hastaneye gotur getir yapmak istemiyorum.ama saglik ocaginada guvenemiyorum.arada bir ozellikle ilk 6 ay hastaneye gotururum belki.
Kizlar size birsey sormak istiyorum bebeklerinizi saglik ocagi disinda her ay cocuk doktoruna goturuyor musunuz kontrole bugun saglik ocagindaki hemsire ne gerek var biz zaten yapiyoruz burda kontrollerini dedi ama yaptigi sadece boy kilo olcumu oldu oysaki doktor daha detayli kontrol yapiyor
Dogum yaptigim hastanedeki doktorumuza gidiyoruz. Ilk ay bilmedigim icin hem saglik ocagina hemde doktorumuza goturmustum. Devletin asilarini hastane ucretsiz yapiyomus.Saglik ocaginda ilk ay sadece boy ve kilosuna bakti. Ama doktorumuza her gittigimizde kulaklarina burnuna, gogsunu dinliyo genitaline bakiyo. Sorularimizi cevapliyo. Saglik ocagindaki ebemiz aradiginda kontrollerimizi hastanemizde yaptircagimi soyledim. Tmm olur ama her ay gittigindeki boy kilo kafa olcusu gibi durumlari bildirmemi bilgisayara isledigini soyledi. Haftaya 3. Ayimizin kontrolu hastaneye gitcem saglik ocagina bilgi vericem.
canım bizde her ay goturuyoruz çocuk Dr. Goturmeyede devam edecem çünkü benimde ilk çocuğum sağlık ocağındaki dr.çocuk dr.aynı değil çocuk Dr. Daha detaylı ve daha bilgiliBende ben abartiyorum galiba diye dusunmustum aynen saglil ocagindaki doktor anca boy kilo bingildagina bakti ama cocuk doktorum kakasina kadar bakiyor yani bir sorun var mi diye hareketlerini kontrol ediyor ben yine kontrole devam insallah hep kontrol amacli gideriz hastanmayiz
genelde anne sütü arada bir biryere gidersem mama veriyorumAnne sutu mu veriyorsun sadece?
Canım vick tehlikeli kullanma bence.facede bir anne bebeğinin göğsüne sürmüş ve bebeğini kaybwtmiş allah korusunKızlar bırşey sorucam oğlumun dun gece burnu tıkalıydı bende suyu kaynatıp ıçıne bır kaşık vıcks koydum oğkumun baş ucuna koydum burnunu acsın dıye cok tıkalıydı sabah bı prospekrtusune bı bakım dedım 6 yasından once solutmamak lazımmış kahroldum yemın ederımm
İki buçuk aylık canım.gazdan dolayı oluşan karın kramplarını ağrıyı azaltıyor.ve kaka yapmasına da yardımcı oluyor.ben iki üç çay kaşığı kimyon çayı da veriyorum.bazen papatya.tabi hepsini aynı anda vermiyorum.biz çok faydasını gördük.gaz hep oluyor ama bunlarla kolay çıkarıyorKaç aylık oldu bebiş Canım bende rezene veriyorum ama korkuyorum çok vermeye iyi geliyorsa bende 15ml e çıkarayım
Dünden beri çok kotuyuz canım dün sabah biraz yaptı öğleden sonra biraz ama çok zorlanıyor yaparken çok huysuz du dün akşam hiç durmadı kaka yapınca rahatladi 11 de yatti gece uykusu iyiydi sabah yine huysuzlandi öğlen biraz daha yaptı çocuğum uyuyor sanciyla geri uyanıyor iyimi yapıyorum fitil vermemekle bilmiyorum böyle böyle alisirmi acaba kaka yapmayagenelde anne sütü arada bir biryere gidersem mama veriyorum
canim ben ilk cocukta her ay hocaya goturdum.kulagina,agiz icine,bogazina bakiyor sirtinu dinliyor.bir kac hareket yaptiriyordu.ek gidaya gecerken neler verilecek onlari anlatiyordu.o yuzden bu ikincide hastane degilde saglik ocagina goturmeyi dusunuyorum.ilk iki ay hastaneye goturdum.hastanedeki dr umuzda sikinti olmazsa 3 aylikken getirmeyin 4.ayda getirin dedi.
bende onumuz kis soguklarda hastaneye gotur getir yapmak istemiyorum.ama saglik ocaginada guvenemiyorum.arada bir ozellikle ilk 6 ay hastaneye gotururum belki.
Canım onlar şu aylarda ıkınmayı ve gaz çıkarabilmeyi ve kaka yapmayı öğreniyorlar,karın kasları gelişiyor.fitil vererek bu doğal sürece müdahale etme bence.benim kızım da sürekli ıkınıyor ve zor kaka yapıyor,yapınca sulu yapıyor ama bu doğal bir süreç ve elbet geçecek.uykusundan da sancıyla uyanıyor.yalnız değilsiniz yani.bence doğal akışına bırak.ama masaj ve egzersizleri aksatmaDünden beri çok kotuyuz canım dün sabah biraz yaptı öğleden sonra biraz ama çok zorlanıyor yaparken çok huysuz du dün akşam hiç durmadı kaka yapınca rahatladi 11 de yatti gece uykusu iyiydi sabah yine huysuzlandi öğlen biraz daha yaptı çocuğum uyuyor sanciyla geri uyanıyor iyimi yapıyorum fitil vermemekle bilmiyorum böyle böyle alisirmi acaba kaka yapmaya
Canım onlar şu aylarda ıkınmayı ve gaz çıkarabilmeyi ve kaka yapmayı öğreniyorlar,karın kasları gelişiyor.fitil vererek bu doğal sürece müdahale etme bence.benim kızım da sürekli ıkınıyor ve zor kaka yapıyor,yapınca sulu yapıyor ama bu doğal bir süreç ve elbet geçecek.uykusundan da sancıyla uyanıyor.yalnız değilsiniz yani.bence doğal akışına bırak.ama masaj ve egzersizleri aksatma[/QUOT haklısın yaklaşık iki aydır fitille kaka yapiyor kendi başına Hiç yapamıyordu gaz çıkarıyordu bağırsak düzenleyici şurup kullanıyoruz bir aydır 5gunde bir kaka yaptiriyordum birgün daha beklicem dedim belki yapar diye çok şükür 5gunde zorda olsa yaptı tam yapamiyor sanırım az az yapıyor yavrum iki gündür çok huysuz çok ağlıyor korkuyorum çatlak falan olur diye inş biran önce normale döner...bide benim oğlum kaç günden beri köpük çıkarıyor sizdede varmı
Dun beni de bir dr arkadasım uyardı 6 aydan once kesinlikle vicks kullanmamak lazımmış. Aman dikkat edin derim, bir daha kullanmayın benceKızlar bırşey sorucam oğlumun dun gece burnu tıkalıydı bende suyu kaynatıp ıçıne bır kaşık vıcks koydum oğkumun baş ucuna koydum burnunu acsın dıye cok tıkalıydı sabah bı prospekrtusune bı bakım dedım 6 yasından once solutmamak lazımmış kahroldum yemın ederımm
aslinda bunu ozel bir hastanenin demesi de guzel birseyBizim dr da problem yoksa 3. Ay getirme 4 te bekliyorum demişti şaşırmoıştım. Rahatladım şimdi
aslinda bunu ozel bir hastanenin demesi de guzel birsey
Aynen öyle. Özel olduğu için şaşırdım zaten. Devlette olsa başından savmak için dedi derdim. Doktorumuzun bilgisinden şüphem yok çok tavsiye edilen biri ama insan yine de şaşırıyor. Senden de duyunca rahatladım