• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Aynenn yaa kan gelmesii lazim yada su..Ama ins.sancilardanda anlariz..Canim sende gelismeleri yaz...Bu kasilmalar,sancilar rahim acilmasi yapiyomudur??
şimdi de dan geldim 2 cm açılmam var sancılarım nstde düzenli ama şiddetsiz çıktı. Bu akşamı evde geçir yarın sabah 8 de gel yatışını yapalım fitille destekleyelim eğer sancılarım kendiliğinden artmazsa dedi. Yani inşallahhhhhhh yarın kızıma kavuşuyorum.

bizde doktordan geldik oğlum 3047 gr olmuş biraz iri ama sınırlar içinde dedi, suyu yeterliymiş başı tam yerleşmemiş ama yerleşir dedi. her şey yolunda artık doğumu bekleyeceğiz. önceden sezeryan tarihi vermiyor normal doğumu deneyelim gayet pozitif bir hanımsınız, yaparsınız dedi :)) pek sevindim :) artık her perşembe doktordayız.
maşallah cnm ne güzel hbrler :nazar: bnm oğluş da geçen cumtesi 3050 grdı, bayadır ciddi ağrılarım var sancılar da oluyor, en son yerleşme sancısı diye bşi oldu bebiş iice kanala inmiş.. inan bu kanala inme olmadan önce gebeliğim çok çok rahattı ama pzrtesiden beri fena zorlanıyorum.. hazır bebişin dha yerleşmemişken tüm işlerini halletmeye bak bence :anneadayı:;)

Bugun kontrole gittim nst crkildim dalgali cikti digerlerine gore sizinde boyle mi cikiyor? Dr um tahmin ettigim gibi sali gunune sezaryen tarihi verdi ama almadim inatlaaa bekleyecegim dedim Allah ne zaman ona dog derse ve bebegim ne zaman gelmek isterse ogun anne olacagim.. Dr umun yuzu dustu haftaya sali tekrar gel dedi bu arada cati muaynemide yapti normal doguma kemik yapimda musaitmis ama sat net degil diye cok bekletemem saliya kadar dogurursan dogurursun yada gunumuzu netlestiririz dedi dua edin o beni sezeryan yapmadan dogurayimm

Bende olanlar bunlar ..

ah şu drlar ne meraklılar sezaryana :KK62: cnm başka bi sorunun derdin yoksa, bnce de beklemelisin.. bn de aynı sen gbi düşünüyorum.. bebeğim dr un planına göre değil, gerçekten kendini hazır hissettiğinde kendi seçtiği zmnda doğsun istiyorum.. allahım hepimizin gönlüne göre versin inş :anneadayı::KK200:

Selam arkadaşlar benimde bugün kontrolum vardı aslında ctesi gitmem gerekiyordu ama çok akıntım vardı su gibi birde bebek hareketsiz olunca soluğu doktorda aldık bebişimiz 3600gr olmuş ne sancı çıktı nede herhangi bir doğum belirtisi çatı muayeneside yapıldı hiçbir acı hissetmedim doktor muayene sırasında bebeğin başının bulunduğu yere hafif bastırdı işte burada dedi ama hareketliymiş yani kanalda sabit değilmiş Biraz daha zamanımız var dedi kafama takılan birşey var hep iri bebek dedi bebeğim içiin 4000 gr geçer dedi geçtiğini düşünürsek normal doğumda çok zorlanırmıyım acaba bir ablam 4050 diğeri 4250gr yeğenlerimi normal doğurdu tabi epidural aldı biri. Uzun yazdım biliyorum ama fikirlerinize ihtiyacım var

Amin canım inşallah hepimize kolaylık versin Rabbim.Şimdi yine duşa giricem kaşıntıdan dolayı. Gerçekten böyle beklemek zor.. İnşallah doğumun günün dolmadan olur ama olmazsa ne kadar beklemeyi düşünüyorsun 41. Haftayı filan bekleten doktorlar var senin doktorun birşey dedi mi bu konuda..farklı doktorların görüşlerini merak ediyorum da..
canım sanırım 41 haftayı da bekliycek doktor.bebekte bir sıkıntı yoksa 42. haftaya kadar bekleyebiliyorlar.hakkımızda hayırlısı artık ben kendimi ve bebeğimi ALLAHA emanet ediyorum.herşeyin bir zamanı var bizim bebeklerin zamanı gelmemiş demek ki.

Günüme biraz var ama doktor bebek çok kilo aliyo gününü bekleyemeyiz kesin alicam demişti o yüzden dert ettim.3800 olmuş bugün.bakalım salıya ne kadar olacak.kolayca sıkıntısız doğuralım inşallah.bu arada doktor sin günüme israrla 2 eylül diyo bana gore 5 eylül.
iyi de zaten gününe az kalmış normal doğum istiyorsun heralde.doktor bu yüzden sıkıntı yapıyordur kilosunu.ama ölçümlerde hatalı çıkabiliyor ne yazık ki.

Benim kanama olmadı takip ettim de.Ama içte biraz ağrı oldu dolasırken falan.
Normal şancının gelmese de sıkma canını suni sancıyla da gayet doğuruyor herkes.Rahat ol ve son günlerini stressiz geçirmeye bak canm
mesela beeeen :) yarın fitille doğuracağım inşallah:)

Nefes konusunu internette araştırdım buldum bu linki inceleyebilirsin.
http://www.e-gebelik.net/dogumda_yardimci_onlemler/dogumda_nefes.asp

kasılma sırasında oturuyor oluyorum genelde ayakta isem bile bekliyorum kasılma iyice beni sardıktan sonra derin nefes alıp tutuyorum 3 e 5 e kadar anca sayıp ağzımdan bırakıyorum sanırım daha çok şiddetlenmedi kasılmalarım bu yüzden nefes alıp verince gevşiyorum.Şu anda benimde düzensiz ardı ardına kasılıyorum sonra 15 dk bişiy yok sonra 7 dk bir falan oluyo kafasına göre takılıyor sanki.
2 cm açılmayla dr gitmek istemiyorum evde bu şekilde akşamı beklemek niyetim..Yürümekte iyi gelebilir eskiden beri gaz sancısı çekerim sırtıma kadar çıkar ağrı sanırım bu yüzden alışkınım şu anki halim zorlamıyor beni ilerde şiddetlenir mi bilmem.Kendin içinde güzel şeyler düşün kafanda doğum anını güzel kur ve ona inan..Yazarım yine..
Son durumun nedir merak ettim acıkçası allah yardımcın olsun

Iyi akşamlar ... Bugün çıktım hastaneden ama çok yoruldum oğlumun hareketleri düzeldi nst Ler güzel çıktı dün bizi baya korkuttu Cumartesi tekrar nst için gideceğim 36+4 dük 4 gün de geç Döllenme vardı kapamış arayı 37+6 haftalık görünüyor 3,311 gr muhtemel dogum tarihi 10/09 görünüyor hayırlısı artık ama dogum yapmadan yoruldum ben :KK43::KK43:

Selam arkadaşlar benimde bugün kontrolum vardı aslında ctesi gitmem gerekiyordu ama çok akıntım vardı su gibi birde bebek hareketsiz olunca soluğu doktorda aldık bebişimiz 3600gr olmuş ne sancı çıktı nede herhangi bir doğum belirtisi çatı muayeneside yapıldı hiçbir acı hissetmedim doktor muayene sırasında bebeğin başının bulunduğu yere hafif bastırdı işte burada dedi ama hareketliymiş yani kanalda sabit değilmiş Biraz daha zamanımız var dedi kafama takılan birşey var hep iri bebek dedi bebeğim içiin 4000 gr geçer dedi geçtiğini düşünürsek normal doğumda çok zorlanırmıyım acaba bir ablam 4050 diğeri 4250gr yeğenlerimi normal doğurdu tabi epidural aldı biri. Uzun yazdım biliyorum ama fikirlerinize ihtiyacım var[/QUOTEBen de aynı durumdayım. Doktor Cumartesi suni Sancı verecek. Olmazsa sezeryana alacak. Iri bebek de sıkıntıymış.

Ben de aynı durumdayım . Cumartesi günü suni Sancı verilecek. Olmazsa sezeryan olacakmış. Iri bebek de sıkıntıymış. Hayırlısıyla sağlıkla doğarlar inşallah

şimdi de dan geldim 2 cm açılmam var sancılarım nstde düzenli ama şiddetsiz çıktı. Bu akşamı evde geçir yarın sabah 8 de gel yatışını yapalım fitille destekleyelim eğer sancılarım kendiliğinden artmazsa dedi. Yani inşallahhhhhhh yarın kızıma kavuşuyorum.
canım çok sevindim gözün aydın.sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Ya kizla gercek sanci olup olmadigi nasil anlicam...agrim var biraz siddetli sanki 6,7 dk, arayla geliyo..Hastaneye gidip gitmemrkle kararsizim:KK28:
canım ne kadar süreyle geliyor onu bir hesapla atıyorum yarım saattir 6-7 dk arayla geliyorsa hemen doktorunu ara o mutlaka seni yönlendirir.doğum sancısıysa hastaneye gittiğinde doktorunda hazır bulunmuş olur.

Kizlar gecen gece cok.kasindigim icin saglik ocaginda karaciger enzimlerime baktirdim..Alt 52 Ast 37 cikti referans agirliklarinin Ustune cikmis..Ama cok yuksek degil..ozellikle bu tahlilleri yaptirmis olan arkadaslar bisi soyleyin bebegime bisi olurmu..Dr.watsapptan attim sonuclari ama..Bugun ve yarin dr.hastanede degil..cuma gunu gidicem..

Kimse cevap yardımı bilemiyorum ama ben o değerlerin yükselmeye başlamasıyla hastanede yattım 10 gün en son değerlerim 390 Lara vardı böyle devam ederse 37+0 da doğum dedi yalnız aynı zamanda safra kesesininde test edilmesi Lazım yani kandaki safra değerinin eğer o da yüksekse gebelik kolestazı teşhisi. Bende ilk başta yüksek değildi o Yüzden hastaneden çıkabildim ama sonra o değer de Yükseldi şimdi Ursofalk diye bir ilaç alıyorum ast alt 15/20 safra Değeri 5,6 oldu ama yine de 37+2 de yani yarın hastaneye doğum için yatıyorum.

Amin canım inşallah hepimize kolaylık versin Rabbim.Şimdi yine duşa giricem kaşıntıdan dolayı. Gerçekten böyle beklemek zor.. İnşallah doğumun günün dolmadan olur ama olmazsa ne kadar beklemeyi düşünüyorsun 41. Haftayı filan bekleten doktorlar var senin doktorun birşey dedi mi bu konuda..farklı doktorların görüşlerini merak ediyorum da..
Benım dogumum 2 sı aslında ama benım drum 10 una kadar beklemekten yana ben yarın dr gıdecem bakalım

Back