• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlar simdi bir yazi okudum ve merak ettim. Son haftalarda kalsiyum ve magnezyumu biraktiriyormus doktorlar kasilmalari engelledigi icin, ne kadar dogru bilmiyorum varmi aranizda doktorunun ilaci kestigi?
Canım benim sezeyan olscağı için kesmedi magnezyumu diğerlerini kesti magnezyumu songüne kadar iç ki dedi kendi gelmesin bebiş

@dag cilegi ben 2012'de 37de gidip çalışamaz raporu almıştım. ama şimdi değişti mi acaba prosedür? ama doktor da gel dedi 37 bitince bana. işyerine sorsaydın bi de keşke.
missladybird missladybird sen de perihan gibi canlı yayında doğurcaksın sanki :KK49: haydi hayırlısı.
yaa sen benim kafamdaki planları bilsen :) mesela çocukluk arkadaşlarımla bir whatsuo grubumuz var doğum haneye giderken doğuruyorum diye video çekip onlara göndermeyi planlıyorum. Yani bildiğinnnnn canlı yayın olacak inşallah :)

inşallah olmuştur canım. Benim şuan 7 dk da bir sancım var ama çooook hafif uf dedirtmiyor. Bekliyorum evde takip ediyorum
aynen canım benimde şuan 7 dk bir geliyor ama acıtmıyor yani çok hafif anlamadım gitti. Herkes doğum sancısı olsa anlarsın diyor ama dun gece nst de 20 dk da bir 70-80 sancım vardı ama bwn hiç hissetmedim. Nasıl anlayacağız kiiiii
benim bildiğim herkezin sancısı aynı olmuyor.Bazıları hiç sancı çekmeden direk sadece çocuk çıkarken acı çekiyor.Bebek geliyo galiba :)

Hakkında hayırlısı olsun. Doktorun ne diyecek bakalım bende merak ettim.41.42. Haftaları bekleten doktorlar var açıkçası bana riskli geliyor. Yarın ya da cuma bende gidicem tekrar çok merak ediyorum kendi doktorum ne diyecek bu arada bugün ilk defa kasılmalar yaşadım yani öncekilerden farklıydı bütün karnım kasıldı nefesim daraldı ve baskı vardı aşağıya doğru.. Ayy nasıl sevindim :) bakalım devamı gelecek mi..Çok heyecan yaptım..

Dün gece sabaha kadar adet sancısı gibi hafif sancım oldu ama uyudum çok aldırmadım çünkü kan yoktu.Sabah dr a gittik eşimle ultrason da normal dedi daha aşağıya inmemiş,Nst çekilecek bişiyler yedim bide wc yw gideyim dedim pedim kırmızı beyaz hafif kanlanmış.Dr un yanına gittim nst çekilsin bi muayene edelim dedi.Nst de anladığım kadarıyla tek bir anda ağrı çıkmış kalp atışları iyi bebişin.Dr muayene etti kanama nişanmış 2 cm açılmam varmış devlet hast. bu kadar açılmayla doğuma almaz dedi bugün evde dinlen kendini takip et kasılmaların arası 5dk olunca devlet hast. git dedi.Yarın için devlet hast. deki dr umdanda randevu aldım.
Kasılmalar senin dediğin gibi nefes kesecek kadar sıkmaya ve araları azalmaya başladı.Senin adına da çok sevindim.İnşallah doğuma doğru ilerliyorsundur.
Benim koca çeneli eşim arkadaşlarına duyurmuş bile acele etmek istemiyorum 2 yada 3 gün sürebilir bu durum nişan gelmesinden hemen sonra doğuracaksın diye bişiy yok.Öyle yazıyor kitaplar.
Öncelikle sakin ol heyecan iyi ama panikletiyor insanı kanı görünce bi şapşallaştım panikledim.wc de tanımadığım bi kadına pedi gösterip napcam ben şimdi diye sordum aptalca.Şimdi evdeyim dinleniyorum nefes egzersizleri yapıyorum. Sakin kalıp kasılmaların tadını çıkarmaya çalışıyorum. :)

Merhaba kızlar..yine doğurmadım.. Yarın kontrolüm var doktorum ne diyecek çok merak ediyorum.. Vücudumdaki kaşıntılar çok arttı malesef dün gece 3 kere duş aldım hiç uyuyamadım :( tahlil sonuçları iyi çıktı ama bu kaşıntı Doğuma kadar geçmicek galiba.. Bu arada iş yerimden aradılar 2 Eylül günün doluyor doğum yapmazsan o tarihten itibaren ek rapor alman gerekiyor dediler  Ayy iyice sinir oldum...

benim bildiğim herkezin sancısı aynı olmuyor.Bazıları hiç sancı çekmeden direk sadece çocuk çıkarken acı çekiyor.Bebek geliyo galiba :)
gelsin gelsin. Eşim arayıp duruyor sabahtan beri geleyim,gidelim hastaneye diye ben doğurana kadar o doğuracak heralde :) hayır gelme,diyorum ama işten gelince uçarım kaçarım yok kesin götürecek doktora :)

Dün gece sabaha kadar adet sancısı gibi hafif sancım oldu ama uyudum çok aldırmadım çünkü kan yoktu.Sabah dr a gittik eşimle ultrason da normal dedi daha aşağıya inmemiş,Nst çekilecek bişiyler yedim bide wc yw gideyim dedim pedim kırmızı beyaz hafif kanlanmış.Dr un yanına gittim nst çekilsin bi muayene edelim dedi.Nst de anladığım kadarıyla tek bir anda ağrı çıkmış kalp atışları iyi bebişin.Dr muayene etti kanama nişanmış 2 cm açılmam varmış devlet hast. bu kadar açılmayla doğuma almaz dedi bugün evde dinlen kendini takip et kasılmaların arası 5dk olunca devlet hast. git dedi.Yarın için devlet hast. deki dr umdanda randevu aldım.
Kasılmalar senin dediğin gibi nefes kesecek kadar sıkmaya ve araları azalmaya başladı.Senin adına da çok sevindim.İnşallah doğuma doğru ilerliyorsundur.
Benim koca çeneli eşim arkadaşlarına duyurmuş bile acele etmek istemiyorum 2 yada 3 gün sürebilir bu durum nişan gelmesinden hemen sonra doğuracaksın diye bişiy yok.Öyle yazıyor kitaplar.
Öncelikle sakin ol heyecan iyi ama panikletiyor insanı kanı görünce bi şapşallaştım panikledim.wc de tanımadığım bi kadına pedi gösterip napcam ben şimdi diye sordum aptalca.Şimdi evdeyim dinleniyorum nefes egzersizleri yapıyorum. Sakin kalıp kasılmaların tadını çıkarmaya çalışıyorum. :)
Ayy çok sevindim doğumun başlamış ne güzel şuan umut oldun bana :) çünkü gerçekten umudumu kaybediyordum sezeryana alışsam iyi olacak diyordum.kasılmalarım çok değil benim dün akşamüstünden beri toplasan 5 kere olmamıştır belki. Sanırım düzensiz dedikleri bu.nefes egzersizi nasıl yapıyorsun bide kasılma anında ne yapıyorsun ben yürümeye çalışıyorum ama doğru mu bilmiyorum? Ay hadi güzel haberler ver bana çok sevindim gerçekten :)

Selam kızlar kontrolden geldim oglum 3 kg olmuş 37 haftayı bıtırmışım vajınal muayenede oldum kan ve idrar tahlili yaptırdı sizinde istemişmiydi doktorlarınız ?
Tabi cnm bunlar doğum ya da sezeryan öncesi klasik tahliller ben 2 hafta önce verdim o tahilileri ona göre kan değerlerinde bi sıkıntı varsa önlem alınıyor canım kanama vs için

Büyük tansiyon 13,14 cikiyor son 1 haftadir normal mi sizce,doktor sikinti degil takip et evde diyor, yani 37.haftamda bitti su saatten sonra sorun olur mu

Kızlar merhaba,

Doğum izinleri başlayan arkadaşlara sormak istiyorum, hatırladıklarım @miskamber, ECEONUR ECEONUR , @ferideei
Çalışabilir raporumda izin başlangıç tarihi 26.8.15 yazıyor, ben 24.8.15 te çalışamaz raporu almak istedim doktor veremem git 2 gün daha çalış dedi... Öncesinde 5 hafta içinde ne zaman istersen çalışamaz raporu alabilirsin demişti :KK34:
Onun haricinde de iznimin başladığına dair herhangi bir rapor falan düzenlemedi, düzenlemesi gerekiyormuydu?
Doktor SGK işlerinden anlamadığını kendisi söyledi, pek güvenemiyorumda, sadece doğumdan sonra raporu kapatacağız dedi. Sizler rapor işlerini nasıl yaptınız ?
Cnm sen drundan hastaneden raporunu alıp işyerine veriyorsun; doğum olup taburcu olurken hastane doğum kağıdıyla beraber senin doğum haftanı ve ona göre işbaşı tarihini yazan bi kağıt veriyor onu işyerine veriyosun muhasebe sigortaya işliyor sanıyorum ben devlet memuruyum ben de kağıtları okula verdim cnm

Kizlar simdi bir yazi okudum ve merak ettim. Son haftalarda kalsiyum ve magnezyumu biraktiriyormus doktorlar kasilmalari engelledigi icin, ne kadar dogru bilmiyorum varmi aranizda doktorunun ilaci kestigi?
Ben varım canım.Dün doktora sordum kalsiyum ve magnezyuma devam mı diye. Allahtan sormuşum gerek yok artık bırakalım onları sadece ferrum forta devam dedi.decaviti de kes dedi.Sormasam devam edecektim kazara yanı.doktorların kafası çok dolu oluyor bizim herşeyi düşünmemiz gerekiyor.

Herkese selamlar şu Son zamanlar hiç geçmek bilmiyor offf yorgunum halsizim hayırlısıyla doğursaydık
Evet cnm ben de öyle; iyice ağarlaştım evde oğlumla ilgilenemiyorum, pazartesi kısmetse sezeryanım var şimdiden lahusa sendromuna girdim evde iyice moralsşzleştim hormonlardan mı bilmiyorum

Allah bir avazda kurtarsın inş canım

Seyyy Bi sorum daha varrr;) kramp değil de elinde ve dirsegine kadar olan bölümde sinir sikismasi olan var mi,nette yazinca karpal tünel sendromu cikiyor, inanilmaz bi agri elektrik carpmasi gibi, karincalanan parmaklar ve hissislik acaba bitkisel bi tedavisi var mi

Kızlar ben bugün doğuramadım.açılma var ama rahim ağzı çok kalınmış biraz daha incelmesi lazim dedi.Salı günü suni sanciyla başlatacak doğumu.Hayırlısı artik dedim bugüne de çok hazırlamıştım kendimi ama kısmet değilmiş.

Dün kontrolümüz vardı çatı muayenemi oldum ve ne yalan söyleyim canım çok yandı.Benim doktor burada anlatılanlar gibi pek naif davranmadı baya derine bastırdı ondan galiba.Bir de ben çok kastın kendimi.Hocahanım normal
doğuma elverislisiniz gayet de kolay bi doğumunuz olur dedi :KK9:Kemik
çıkıntınız yok,Bebek de çok kilolu
olmadığı icin dedi :cool: İnşallah deyip akışına bıraktık artık bakalım.
Ben biraz isim özürlüyüm tek tek hatırlayamıyorum dogum yapan arkadaşlara geçmis olsun diyorum.Rabbim bebişlerini güle güle b7yütmek nasip etsin. :KK15:

Kızlar ben bugün doğuramadım.açılma var ama rahim ağzı çok kalınmış biraz daha incelmesi lazim dedi.Salı günü suni sanciyla başlatacak doğumu.Hayırlısı artik dedim bugüne de çok hazırlamıştım kendimi ama kısmet değilmiş.
Hayırlısı olsun canım bol bol dua et.Elimizden başka bisey gelmiyor.Ama geç olacaksa da bunda da vardır bir hayır öyle düşün.Bu sırada da arkadaşların bahsettiği doğumu hızlandırma tekniklerini denesen hurma,tempolu yürüyüş ,sıcak banyo falan ?

Hayırlısı olsun canım bol bol dua et.Elimizden başka bisey gelmiyor.Ama geç olacaksa da bunda da vardır bir hayır öyle düşün.Bu sırada da arkadaşların bahsettiği doğumu hızlandırma tekniklerini denesen hurma,tempolu yürüyüş ,sıcak banyo falan ?
Hayırlısı olsun dediğin gibi.artik onları deniycem salıya kadar kendim sancilansam bari.bu arada bugün ki çatı muayenesinde benim canim da çok yandı.Çok ileri baktı.biraz da kanamam oldu.

nilsena post: 42352032 .!.:
Hayırlısı olsun dediğin gibi.artik onları deniycem salıya kadar kendim sancilansam bari.bu arada bugün ki çatı muayenesinde benim canim da çok yandı.Çok ileri baktı.biraz da kanamam oldu.
Benim kanama olmadı takip ettim de.Ama içte biraz ağrı oldu dolasırken falan.
Normal şancının gelmese de sıkma canını suni sancıyla da gayet doğuruyor herkes.Rahat ol ve son günlerini stressiz geçirmeye bak canm

Kızlar merhaba,

Doğum izinleri başlayan arkadaşlara sormak istiyorum, hatırladıklarım @miskamber, ECEONUR ECEONUR , @ferideei
Çalışabilir raporumda izin başlangıç tarihi 26.8.15 yazıyor, ben 24.8.15 te çalışamaz raporu almak istedim doktor veremem git 2 gün daha çalış dedi... Öncesinde 5 hafta içinde ne zaman istersen çalışamaz raporu alabilirsin demişti :KK34:
Onun haricinde de iznimin başladığına dair herhangi bir rapor falan düzenlemedi, düzenlemesi gerekiyormuydu?
Doktor SGK işlerinden anlamadığını kendisi söyledi, pek güvenemiyorumda, sadece doğumdan sonra raporu kapatacağız dedi. Sizler rapor işlerini nasıl yaptınız ?

Canım öle saçma iş mi olur anlamıyorum ne demekmiş 32+0 olduğun gün raporunu başlatıyosun kaldı ki bi çok doktor tarihle oynuo mesela ben 31+ 3 te aldım doktorum son adet tarihimi değiştirdi çünkü bebeğin gelişimi ilerideydi erken doğum riski vardı seni yormaya gerek yok dedi bence başka bir doktordan al raporu sen şart değil kendi doktorun olması

Back