- 21 Mart 2008
- 405
- 1.379
- 113
Ayy çok sevindim doğumun başlamış ne güzel şuan umut oldun bana :) çünkü gerçekten umudumu kaybediyordum sezeryana alışsam iyi olacak diyordum.kasılmalarım çok değil benim dün akşamüstünden beri toplasan 5 kere olmamıştır belki. Sanırım düzensiz dedikleri bu.nefes egzersizi nasıl yapıyorsun bide kasılma anında ne yapıyorsun ben yürümeye çalışıyorum ama doğru mu bilmiyorum? Ay hadi güzel haberler ver bana çok sevindim gerçekten :)
Nefes konusunu internette araştırdım buldum bu linki inceleyebilirsin.
http://www.e-gebelik.net/dogumda_yardimci_onlemler/dogumda_nefes.asp
kasılma sırasında oturuyor oluyorum genelde ayakta isem bile bekliyorum kasılma iyice beni sardıktan sonra derin nefes alıp tutuyorum 3 e 5 e kadar anca sayıp ağzımdan bırakıyorum sanırım daha çok şiddetlenmedi kasılmalarım bu yüzden nefes alıp verince gevşiyorum.Şu anda benimde düzensiz ardı ardına kasılıyorum sonra 15 dk bişiy yok sonra 7 dk bir falan oluyo kafasına göre takılıyor sanki.
2 cm açılmayla dr gitmek istemiyorum evde bu şekilde akşamı beklemek niyetim..Yürümekte iyi gelebilir eskiden beri gaz sancısı çekerim sırtıma kadar çıkar ağrı sanırım bu yüzden alışkınım şu anki halim zorlamıyor beni ilerde şiddetlenir mi bilmem.Kendin içinde güzel şeyler düşün kafanda doğum anını güzel kur ve ona inan..Yazarım yine..