• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ayy çok sevindim doğumun başlamış ne güzel şuan umut oldun bana :) çünkü gerçekten umudumu kaybediyordum sezeryana alışsam iyi olacak diyordum.kasılmalarım çok değil benim dün akşamüstünden beri toplasan 5 kere olmamıştır belki. Sanırım düzensiz dedikleri bu.nefes egzersizi nasıl yapıyorsun bide kasılma anında ne yapıyorsun ben yürümeye çalışıyorum ama doğru mu bilmiyorum? Ay hadi güzel haberler ver bana çok sevindim gerçekten :)

Nefes konusunu internette araştırdım buldum bu linki inceleyebilirsin.
http://www.e-gebelik.net/dogumda_yardimci_onlemler/dogumda_nefes.asp

kasılma sırasında oturuyor oluyorum genelde ayakta isem bile bekliyorum kasılma iyice beni sardıktan sonra derin nefes alıp tutuyorum 3 e 5 e kadar anca sayıp ağzımdan bırakıyorum sanırım daha çok şiddetlenmedi kasılmalarım bu yüzden nefes alıp verince gevşiyorum.Şu anda benimde düzensiz ardı ardına kasılıyorum sonra 15 dk bişiy yok sonra 7 dk bir falan oluyo kafasına göre takılıyor sanki.
2 cm açılmayla dr gitmek istemiyorum evde bu şekilde akşamı beklemek niyetim..Yürümekte iyi gelebilir eskiden beri gaz sancısı çekerim sırtıma kadar çıkar ağrı sanırım bu yüzden alışkınım şu anki halim zorlamıyor beni ilerde şiddetlenir mi bilmem.Kendin içinde güzel şeyler düşün kafanda doğum anını güzel kur ve ona inan..Yazarım yine..

Canım öncelikle sağlıkla büyüt inş yavrunu:KK66: benim kızım da 35 haftalık doğdu. Biz de tabi başta mama verdik ama mutlaka memeni vermek için uğraş, sonra yine mama verirsin. Eğer başta alıştırmazsan memeyi hiç almaz. Ben şimdi emzirdikten sonra arada mamada veriyorum. İlk başta alıştırması zor oldu memeye ama alışınca sağmaktan çok daha kolay oldu canım. Şimdi kızım 26 günlük oldu:)
Canım uğraşıyorum inan oğlum uyanmiyor sıkıntı orda sagipta vermeye çalışıyorum goguslerim yara oldu inşallah alışır benim ogluşum da

Merhaba kızlar..yine doğurmadım.. Yarın kontrolüm var doktorum ne diyecek çok merak ediyorum.. Vücudumdaki kaşıntılar çok arttı malesef dün gece 3 kere duş aldım hiç uyuyamadım :KK43: tahlil sonuçları iyi çıktı ama bu kaşıntı Doğuma kadar geçmicek galiba.. Bu arada iş yerimden aradılar 2 Eylül günün doluyor doğum yapmazsan o tarihten itibaren ek rapor alman gerekiyor dediler  Ayy iyice sinir oldum...
sorma canım bende doğuramadım bugün doktor kontrolüm vardı.alttan kontrol etti bebek kanala yeni girecek dedi.rahimde falan daha hiç açılma yokmuş:S senin bekleyişin sıkıntılı ALLAH kolaylık versin kaşıntılar için yulaflı sabun öneriyorlar.

Kızlar ben bugün doğuramadım.açılma var ama rahim ağzı çok kalınmış biraz daha incelmesi lazim dedi.Salı günü suni sanciyla başlatacak doğumu.Hayırlısı artik dedim bugüne de çok hazırlamıştım kendimi ama kısmet değilmiş.
canım daha günün varmış üzülme.benim rahimde açılma bile yok daha:S

aynen canım benimde şuan 7 dk bir geliyor ama acıtmıyor yani çok hafif anlamadım gitti. Herkes doğum sancısı olsa anlarsın diyor ama dun gece nst de 20 dk da bir 70-80 sancım vardı ama bwn hiç hissetmedim. Nasıl anlayacağız kiiiii
Aynenn yaa kan gelmesii lazim yada su..Ama ins.sancilardanda anlariz..Canim sende gelismeleri yaz...Bu kasilmalar,sancilar rahim acilmasi yapiyomudur??

kasılma sırasında oturuyor oluyorum genelde ayakta isem bile bekliyorum kasılma iyice beni sardıktan sonra derin nefes alıp tutuyorum 3 e 5 e kadar anca sayıp ağzımdan bırakıyorum sanırım daha çok şiddetlenmedi kasılmalarım bu yüzden nefes alıp verince gevşiyorum.Şu anda benimde düzensiz ardı ardına kasılıyorum sonra 15 dk bişiy yok sonra 7 dk bir falan oluyo kafasına göre takılıyor sanki.
2 cm açılmayla dr gitmek istemiyorum evde bu şekilde akşamı beklemek niyetim..Yürümekte iyi gelebilir eskiden beri gaz sancısı çekerim sırtıma kadar çıkar ağrı sanırım bu yüzden alışkınım şu anki halim zorlamıyor beni ilerde şiddetlenir mi bilmem.Kendin içinde güzel şeyler düşün kafanda doğum anını güzel kur ve ona inan..Yazarım yine..
Bende aynı şekilde atlattım sancıları nefes alıp vermek çok işe yariyo Allah bir avazda kurtarsın inşallah

canım daha günün varmış üzülme.benim rahimde açılma bile yok daha:S
Günüme biraz var ama doktor bebek çok kilo aliyo gününü bekleyemeyiz kesin alicam demişti o yüzden dert ettim.3800 olmuş bugün.bakalım salıya ne kadar olacak.kolayca sıkıntısız doğuralım inşallah.bu arada doktor sin günüme israrla 2 eylül diyo bana gore 5 eylül.

Linke bakıcam teşekkür ederim. Bence de evde beklemek daha iyi. İnşallah çok kolay olur doğumun.

sorma canım bende doğuramadım bugün doktor kontrolüm vardı.alttan kontrol etti bebek kanala yeni girecek dedi.rahimde falan daha hiç açılma yokmuş:S senin bekleyişin sıkıntılı ALLAH kolaylık versin kaşıntılar için yulaflı sabun öneriyorlar.
Amin canım inşallah hepimize kolaylık versin Rabbim.Şimdi yine duşa giricem kaşıntıdan dolayı. Gerçekten böyle beklemek zor.. İnşallah doğumun günün dolmadan olur ama olmazsa ne kadar beklemeyi düşünüyorsun 41. Haftayı filan bekleten doktorlar var senin doktorun birşey dedi mi bu konuda..farklı doktorların görüşlerini merak ediyorum da..

Kizlar bende hamilwlikten once miyop derecem sag 1.00 sol 1.50 du ..iyi goruyordum ama hamilelikten beridir uzaği bulanik görüyorum sicze hamilelikten sonra duzelir mi sizlerdede var mi hic????

Bugun kontrole gittim nst crkildim dalgali cikti digerlerine gore sizinde boyle mi cikiyor? Dr um tahmin ettigim gibi sali gunune sezaryen tarihi verdi ama almadim inatlaaa bekleyecegim dedim Allah ne zaman ona dog derse ve bebegim ne zaman gelmek isterse ogun anne olacagim.. Dr umun yuzu dustu haftaya sali tekrar gel dedi bu arada cati muaynemide yapti normal doguma kemik yapimda musaitmis ama sat net degil diye cok bekletemem saliya kadar dogurursan dogurursun yada gunumuzu netlestiririz dedi dua edin o beni sezeryan yapmadan dogurayimm

Bende olanlar bunlar ..

Kizlar simdi bir yazi okudum ve merak ettim. Son haftalarda kalsiyum ve magnezyumu biraktiriyormus doktorlar kasilmalari engelledigi icin, ne kadar dogru bilmiyorum varmi aranizda doktorunun ilaci kestigi?
Benim kesti cnm 37. Haftada. Doğru okumuşsun, doğumu engelliyomuş, dedi dr..

bizde doktordan geldik oğlum 3047 gr olmuş biraz iri ama sınırlar içinde dedi, suyu yeterliymiş başı tam yerleşmemiş ama yerleşir dedi. her şey yolunda artık doğumu bekleyeceğiz. önceden sezeryan tarihi vermiyor normal doğumu deneyelim gayet pozitif bir hanımsınız, yaparsınız dedi :)) pek sevindim :) artık her perşembe doktordayız.

bebişleri sarılık olan anneler değerleriniz kaç çıktı benim kızımda sarılık ilk 8 çıktı sonra 10 tekrar 8 yarın yine gidicez hastaneye bakalım ne durumda ama benim kızım tam aksi uyuması çok değil emmeside iyi şükür inş. hepimiin melekleri biran önce atlatır.

Bugun kontrole gittim nst crkildim dalgali cikti digerlerine gore sizinde boyle mi cikiyor? Dr um tahmin ettigim gibi sali gunune sezaryen tarihi verdi ama almadim inatlaaa bekleyecegim dedim Allah ne zaman ona dog derse ve bebegim ne zaman gelmek isterse ogun anne olacagim.. Dr umun yuzu dustu haftaya sali tekrar gel dedi bu arada cati muaynemide yapti normal doguma kemik yapimda musaitmis ama sat net degil diye cok bekletemem saliya kadar dogurursan dogurursun yada gunumuzu netlestiririz dedi dua edin o beni sezeryan yapmadan dogurayimm

Bende olanlar bunlar ..
Canım seninle günümüz aynı, ben sezeryan sonrası normal doğum beklediğim halde doktor birşey demedi daha var dedi bu ne acele.. Anlamıyorum bu doktorları.. Miad aşımı 40 hafta değildir, 42 dir. 40 haftalık süre neticede son adetin ilk gününe göre ayarlanan muhtemel bir süre ve bu sürede yapılan doğumlar sadece yüzde 5 miş. Ya öncesinde ya sonrasında oluyormuş doğumlar. Çok güzel yapmışsın doğumuna sahip çık arkadaşım, bizim gibi sonra normal doğuracam kime gideyim diye uğraşma ikincide

Salı günü gittik doktorumuza. Bebeğimiz 36 hafta 2 günlük son adet tarihiyle uyumlu ve 2800 gram.
Şu anda suyumuz iyi. Nstye girdim. Ne iyi ne kötü dedi. Bundan sonra haftalık nst istedi. Muayeneyi de 2 hafta sonra yapacak tekrar.
Normal doğum için bir engelimiz yok şu anda. Yine ara ara kasılmalarım oluyor. Sanırım 2 hafta sonra vajinal muayene yapacak.Umarım bundan sonra da herşey yolunda gider de ssvd müjdesi verebilirim. :)

Kizlar dogum yapan herkesi tebrik ediyorum ozge ayisigi hic yazmamislar dogumdan sonra.miskamberden ne haber.buarada ozgenin dogumu ayin 28biliyorum ben ama dogurdu diye okudum gozunuz aydin dogum yapan annisler

Ah canım biz de dün taburcu olduk merak etme bizim en yüksek değerdi, iki üç günde toparladı Allaha şükür. Sizin billuribin kaç çıktı?
18.5 çıkmıştı 12 ye düştü çok şükür sabah 10 da taburcu olduk inşallah tekrar yükselmez sizede çok geçmiş olsun

Back