• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım benimde hamileliğin başından beei hep 15 gün önde gidiyor bebeğin gelişimi ama doktorum satı öne çekmedi geçen cuma gittiğimde kilosu 3250 gr dı. İri bebek dedi gerçi satı öne alsa ne olacak normali beklediğim için müdahale edemiyecek ama benim kafam karışık yani bebeğin kilosunun fazla olması onun gelişimini tamamladığı anlamına gelirmi doktor çok yuvarlak konuşuyor olabilir de olmayabilir de şeklinde. Bende her dakika doğum bekliyorum çünkü gelişime göre 39. Haftaya girdim sata göre ise hala 37 deyim
Kafam çok karışık..
Canım bence gelişimin kiloyla ilgisi yok ta ben bunu Dr uma anlatamadım; benim ilk oğlumda 2 haftaöndeydi tüp bebekti erken yumurtlamamıştım yani diyorum anlatamadım ve oğlum gayet gününde Doğdu, Öncesinde falan sancım hiç olmadı sezeyandı ama 39 U doldurduğumda Doğdu daha doğum belirtisi yoktu , bence rahat ol canım satı Öne çekmemesi daha iyi bence

Kızlar saat sekizden beri karnım kaskatı kesildi özellikle alt kısmı daha normale dönmedi bu ne ola ki şimdi; bunun daha şiddetlisi kasılırdı ama 3-5 dakika da geçerdi bu bi değişik

evt cnm ama artık 3500 u geçmesin yoksa annesini cokyorabilir dogm esnasnda:KK76::KK76::KK76:Artik bu hallerdeyim dogsn diye cabaliyorumEn Büyük TÜRKİYE buarada kizlar dgm yapcgm hastanedeki ebeler cokiyi ebeler.buranin adi duyulms tecrubeli ebeleri.dogumuma onlardan biri girck ins.oyuzddn belki cok rahatim.bugun kontrol snrasi dogumhaneye ciktm biraz konusmk ve bilgi almk istedgmi syledim.cok sicak ve canayakin davrandilar.cok mtlu oldm.tum sorularimi sabirla cvpladilar.hep rahatlatici knstular.bide ozellikle soda ic dediler bebegin sarilik olmasini engelliyomus.hergun bitane ic dediler.ama bazisi bebegin agziba damlatylarms onu yapma dedi.son olarak; sancim yada nisanim gelirse biraz sicak suda oturup sonra hastaneye gitmeliymisim.dogumh kolaylastrp aciyi azaltiyomus...umarm isinize yarar bunlar:21:
Aklımızda bulunsun canım o heyecanla Soğukkanlı biri olur inş yanımdada panik olmayız :)))

Canım benim dr 32 de bıraktırdı miskanberinki de ayni şekilde ama iğneyi son geceye kadar vurulacağım canım 24 Ağustos pazartesi olacak dogum kısmetse canım
ooo benim ki neden bu kadar geç bıraktırdı acaba vardır bi bildiği 37. hafta da mı olacaksın sen de 38 girmiş oluyor musun?
hayırlısı canım p.tesi güzel haberlerini bekleyeceğiz tekrar kontrole gittin mi su durumun nasıl?

Kizlar bugun 36 haftam bitti benimde. Okuyorum dogum belirtileri gorulmeye baslanmis cogunuzda
Benim en buyuk korkum 40 haftayi doldurup hala dogurmamis olmak:KK70:
Umarim boyle bi durum hicbirimiz yasamayiz.zira bu sicaklarda hamileligin son aylarini yasamak hepimizi yipratti zaten.
Bir de sorum var tam bikini bolgemde icimden biseyler kopariyolar gibi canimi yakan bi duygu oluyo aniden saga sola donmek istedigimde.otururken yasiyorum bunu.sanki tek tek tuylerim yolunuyo gibi bi degisik his:KK53:
cnm biliyomusn bnmde enbuyuk korkum bu ve sanrm basima gelck. Hatta daha buyuk korkuyu yasym 42 yi bulmayi,bu topikte tek dogurmayan kalmayi ...:KK17::KK17:Allahim neolursun agustos bitmeden dogurmayi nasip et ..cnku bebegim kilo aldkca zorlasck dogumum..ha suan bebegim 2900-3000 civari olsa inan hic umrmda olmaz hatta eylulu tercih ederdm.serinlige gelsn ,bebegm zorlk cekmesin diye..ama 3350 .2 hafta gecerse enaz 3800 felan olck.sncta normali zorluyck,dikism artck vs...o vajina kemigindeki agri bndede oluyo,aynn saga sola donunce ozellikle..sanrm cati agrisi o

Ayy canım çok heyecanlandım böyle doğum haberlerini alınca. Yarın sabah kavuşuyorsun kızına yavruna demek kimbilir nekadar heyecanlısındır inşallah sağsalim kavuşursun koynunda uyut kuzucuğunu yarın bu saatlerde inşallah. Onu kokla öp mis gibi kokar şimdi o kuzucuk. 2012 yılında kızımı doğurmuştum o geldi aklıma şimdi. Mis gibi kokar şimdi o kokla benim içinde. Hayırlı haberlerle gel inşallah.
Okurken heyecanlandım gözümde canlandı :KK61:

Kızlar saat sekizden beri karnım kaskatı kesildi özellikle alt kısmı daha normale dönmedi bu ne ola ki şimdi; bunun daha şiddetlisi kasılırdı ama 3-5 dakika da geçerdi bu bi değişik
cnm bebek hareketleri nasıl,acaba gaz sancısimi?? Benim son birkaç gundur okadar çok gazim oluyoki,karnim resmn taş kesiliyor

Canım benim sat ım 11 Aralık ; Dr 1 hafta Öne çektiği için onun hesabına göre 1 Eylül 38+5 oluyor ama benim gerçek SAT ıma göre 37+5 oluyor dediğin gibi canım; benim Bebeğin ölçüsü ileride erken döllenmiştir diye çekti ; senin de Bebeğin usg ye göre normalse belki 1 hafta daha beklemesini önerebilirsin canım ama illa da alalım diyorsa çok ta tedirgin olma bence zaten 37 den sonra Ciğer gelişimi tamamlanıyor için rahat olsun arkadaşım
benim de sat 11 aralık ben senin öne çekildiğini bilmiyordum usg göre normal gidiyoruz benim pıhtılaşma problemim var haftalar ilerledikçe pıhtılaşma oranı artar sizi riske atamam dedi onun için 37 de almayı planlıyor annemler de erken deyip duruyorlar doktoruma güveniyorum aslında (zaten güvenmesem de çok tartışmaya açık biri değil) onun için kafam çok karışık :(

cnm bebek hareketleri nasıl,acaba gaz sancısimi?? Benim son birkaç gundur okadar çok gazim oluyoki,karnim resmn taş kesiliyor
Gaz değil canım akşamüstü tuvaletimi yapmıştım bebek te hareket ediyor evet ama etmese de kesilmedi kasılması, 15 dk dır biraz azaldı sanki

evt cnm ama artık 3500 u geçmesin yoksa annesini cokyorabilir dogm esnasnda:KK76::KK76::KK76:Artik bu hallerdeyim dogsn diye cabaliyorumEn Büyük TÜRKİYE buarada kizlar dgm yapcgm hastanedeki ebeler cokiyi ebeler.buranin adi duyulms tecrubeli ebeleri.dogumuma onlardan biri girck ins.oyuzddn belki cok rahatim.bugun kontrol snrasi dogumhaneye ciktm biraz konusmk ve bilgi almk istedgmi syledim.cok sicak ve canayakin davrandilar.cok mtlu oldm.tum sorularimi sabirla cvpladilar.hep rahatlatici knstular.bide ozellikle soda ic dediler bebegin sarilik olmasini engelliyomus.hergun bitane ic dediler.ama bazisi bebegin agziba damlatylarms onu yapma dedi.son olarak; sancim yada nisanim gelirse biraz sicak suda oturup sonra hastaneye gitmeliymisim.dogumh kolaylastrp aciyi azaltiyomus...umarm isinize yarar bunlar:21:
sodanın bir faydasını daha öğrendik ne sodaymış be diyesim geliyor :KK45:

Benimkide aynı bu gün sancı gördü doktor nts de cumartesiye gel bakalım dedi haftayada alırız dedi 3750 görünüyo şuan çok kötü oldum normal istiyordum bu bebek normal olmaz dedi başı büyük dedi benimde karma karışık şuan
az önce komşum geldi usg de 4000 gr çıkmıstı en son diyo.sezaryen oldum doğumdan sonraki kilosu 3550 gr diyo:KK57: usg ye güven yok

benim de sat 11 aralık ben senin öne çekildiğini bilmiyordum usg göre normal gidiyoruz benim pıhtılaşma problemim var haftalar ilerledikçe pıhtılaşma oranı artar sizi riske atamam dedi onun için 37 de almayı planlıyor annemler de erken deyip duruyorlar doktoruma güveniyorum aslında (zaten güvenmesem de çok tartışmaya açık biri değil) onun için kafam çok karışık :KK43:
Canım aynıyız demekki ben ce rahat ol kısmetse aynı zamanda Alınacak bizim yavrular ben zaten kendimin erken yumurtladığıma inanmıyorum günümü biliyorum ama Dr U inandıramadım; zaten gelişiminin kilosuyla ilgisi yoktur bence; pıhtılaşma da ciddi bişey onun için druna güven canım Allah hayırlısıyla kurtarsın hepimizi

Canım bence gelişimin kiloyla ilgisi yok ta ben bunu Dr uma anlatamadım; benim ilk oğlumda 2 haftaöndeydi tüp bebekti erken yumurtlamamıştım yani diyorum anlatamadım ve oğlum gayet gününde Doğdu, Öncesinde falan sancım hiç olmadı sezeyandı ama 39 U doldurduğumda Doğdu daha doğum belirtisi yoktu , bence rahat ol canım satı Öne çekmemesi daha iyi bence
Peki oğlum kaç gr doğdu canım bende kilolu bir bebekmişim ama yinede insan normal sınırlarda kalmasını istiyor hem normal doğum için hemde başka sebepler var karnımın hergeçen gün genişlediğini hissediyorum ben onu beklerken o yerini genişletiyor:)) sakin olmaya çalışıyorum ama herzaman koruyamıyorum bu halimi hakkımızda hayırlısı olsun

cnm biliyomusn bnmde enbuyuk korkum bu ve sanrm basima gelck. Hatta daha buyuk korkuyu yasym 42 yi bulmayi,bu topikte tek dogurmayan kalmayi ...:KK17::KK17:Allahim neolursun agustos bitmeden dogurmayi nasip et ..cnku bebegim kilo aldkca zorlasck dogumum..ha suan bebegim 2900-3000 civari olsa inan hic umrmda olmaz hatta eylulu tercih ederdm.serinlige gelsn ,bebegm zorlk cekmesin diye..ama 3350 .2 hafta gecerse enaz 3800 felan olck.sncta normali zorluyck,dikism artck vs...o vajina kemigindeki agri bndede oluyo,aynn saga sola donunce ozellikle..sanrm cati agrisi o
valla senin doğumunu bende çok merak ediyorum tatlım Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.bizlere en kısa sürede ayaklanmayı bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.sen planlı sezaryeni kafandan komple at bence.son anda doğuramazsan yada bi risk oluşursa döner doktor sezaryene zaten.senin de içinde kalmış olmaz.en azından denedim olmadı dersin için rahat olur.

Kizlar az once ilginc birsey deneyimledim. Oglumun normal hareketlerini karnimda dalgalanma seklinde hissediyordum. Bu Sefer genital bolgede hareketini hissettim basiyla zorladi resmen Boyle birsey yasayan varmi hic?

Benimkide aynı bu gün sancı gördü doktor nts de cumartesiye gel bakalım dedi haftayada alırız dedi 3750 görünüyo şuan çok kötü oldum normal istiyordum bu bebek normal olmaz dedi başı büyük dedi benimde karma karışık şuan
Seni çok iyi anlıyorum sanırım kendimizi iri bebeğe hazırlamamız gerekiyor tabi normal doğum için söylüyorum bunu bende artık doktoruma bıraktım normal doğumu destekleyen bir doktor buna rağmen sezeryan derse direnmeyeceğim acıya katlanılır ama bebek için risk olur diye endişeleniyorum inşallah sağlıkla alırız kucağımıza..

Back